Herkese merhaba,
Uzun süredir foruma giirip bişeyler yazamadım, hatta 1 aydır FM bile oynayamadım, soru soran cevap bekleyen arkadaşlarda özür dilerim.... üzerinden epey zaman geçse de sorulara cevap vermeye çalışayım,
Dj kolpa abicim, formüllerde morallin etkisi yok çünkü hiçbir formülde parametre olarak kullanmadım. Moral faktörü, oyunda edindiğim tecrübeye göre özellikle "TACKLING" ve ikinci planda da "creative freedom" ayarı için önemli. Eğer oyuncu "very good" gibi yüksek morale sahipse "hard tackle-yüksek creativ freedom" ayarıyla oynatabilirsin. Eğer moral "okay-good"şeklindeyse "normal tackle-normal creative freedom" , eğer moral "poor" ve altındaysa
easy tackle ve düşük creative freedom ayarıyla oynatmalısın, yoksa oyuncun bol kart görüp, saçma paslar, gereksiz pozisyon boşaltmalar falan yapar, tabii bu benim gözlemlediğim kadar.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Elbette sadece taktik ayarlamak başarı için yeterli değil, antreman sistemi de oyunumuz da çok etkili, eğer maçlara yıldız oyuncu gibi gözüken ama hazır olmayan moralsiz oyuncularla oynuyorsan başarısızlık kaçınılmazdır.
"FIT" durumda ve morali yüksek oyuncularla maçlara başlamalısın. FIT oyuncular için oyuncu kartında "fitness" kısmında en az "match fit" yazmalı. FIT olmayan oyuncuların seviyesini yükseltip her an üst performansla oynayabilir hale gelmesi için hafta içlerine "reserve" takım ya da "genç" takımlarla hazırlık maçları koy ve yedek veya ilk 11'e giremeyen oyuncuları o maçlarla hazırla.
Ayrıca , Oyuncu kartlarındaki "training-overview" başlığında oyuncu antreman ekranında "training level" diye grafik gösterimler var, orda bir oyuncunun hangi seviyesi düşükse o seviyeye göre 1-2 hafta antreman yaptır. Ben şu şekilde bir kaç antreman programı hazırlayıp oyuncuları ihtiyaçlarına göre 2-3 maçta bir değişik antreman programlarına aktarıyorum.
Fitness = aerobik ve strenght en üst seviye, diğer seçenekler kapalı
Teknik = Shoot ve ball kontrol en üst seviye, aerobik ve strenght light, diğerlerini de antreman ortalamasını heavy yapmadan medium seviyede bırakacak kadar eşit olarak ayarlıyorum.
Taktik = taktik , defending, attacikng en üst seviye, set pieces hard seviyede, diğerleride light olarak genel ortalama medium dan harda geçmeden 1-2 nokta öncesinde olacak şekilde...
Bunlar gibi bir iki tane daha antreman programı hazırlayıp oyuncu kartında grafikte hangi kısımlar düşükse onlara göre antreman yaptır , oyuncuların başarısına sen de şaşıracaksın emin ol.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
evet elde kağıt kalem uğraşınca gerçekten uzun bir iş ama bir kere işi kavrayınca yeni yönetmeye başladığın bir takımın kabaca oyuncu özelliklerine göz gezdirip , ortalama takım komutu ayarlarının o takıma göre nasıl olmasını hiç hesap yapmadan tahmin etmeye başlayacaksın, bu bile yeterli oluyor.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Omer-faruk ,
herşeyi çok güzel anlamışsın , tam gol atayım derken ayağın kaymış yere düşmüşsün![]()
Kısa paslaşmak demek temponun yükselmesi demek, yazıda bunu belirtiyorum zaten, sen de bunu çok güzel kavramışsın. Tempo pas mesafesi kısaldığı için artmakta, o yüzden de yükselen tempomuzu tekrar dengeye getirmek ve pas hatalarını azaltmak için tempo ayarını düşürüyoruz.
Pas türü = Kısa , böylece tempomuz yükseldi
Tempo ayarı = Yavaş , yapılmalı ki yükselen tempomuz yüzünden oyuncuların eli ayağına dolaşmasın.
Görüdüğün gibi çelişki yok. Ama üzerinde düşündüğün için teşekkür, iyi mantık yürütüyorsun sen de iş var abicim
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bir arkadaşımız günler önce, özelden, yazıyı başka forumda yayınlamak için izin isteyen bir mesaj atmış. Tabii ben uzun süre foruma girmediğim için mesajını yeni gördüm. Diğer forumları google da aratıp bir göz attım, genç arkadaşımız cevap gelmeyince sabredememiş yazıyı yayınlamış, alıntı yaptığını belirtmeyi de unutmamış, sağolsun. Benim için bir sakıncası yok , fakat
Yazı ilk defa bu forumda yer aldığı için sadece burda ilgilenebilirim. Sorusu olacak arkadaşlara duyururum.