1 ile 30 arası toplam 124 sonuç

Konu: Taktik Hazırlamak İçin Matematiksel Yöntem

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

gerçekten çok güzel bir yaklaşım,bu sistem daha önce benimde aklıma gelmişti,çok okumak ve dikkatli not almak lazım,ancak burda bi değişken söz konusu,takımımızın ortalamalarını bulup taktiğe yansıttığımızı varsayarsak,ve 1 sezon sonra mütemadiyen 4 oyuncu transfer edersek,takım ortalaması tamamen değişecektir,buda bizim takımın ortalamasını yeniden bulmamıza neden olacaktır,devre arasında bir transfer yapsak bile ortalama değişir,bir oyuncunun ortalamaya katkısı belki fazla olmaz,ama 2 ve 3 ten sonrası ortalamayı direk değiştirir,yani her transfer döneminden sonra,takımın ortalamalarını tekrar almak durumunda kalacağız ki buda çok uzun bir zaman gerektirir,benim fikrim şu,bunun için bir program geliştirilebilir,tek tek oyuncu özellikleri programa yüklenir,ortalamalar alınır ve taktiği görsel şekilde yansıtır,yeni aldığımız oyuncuları programa yükleyip yeniden ortalama alırız,ben programlama uzmanı değilim ancak bunu yapmanın hiçte zor olduğunu düşünmüyorum,bu arada konuyu açan arkadaşın ellerine sağlık,gerçekten büyük emek verilmiş.

Bununla beraber oyunda taktik anlamda çok karmaşık değerlerin olduğunu hepimiz biliyoruz,ancak bence oyunda taktik stratejinin etkisinden çok,rakibe göre taktik ve oyuncu seçimleri ön plana çıkıyor,bir araştırma yaptım,zor bir deplasman maçını 10 kere tekrar oynadım,her birinde farklı taktikler ve kadrolar kullandım,her defasında farklı sonuçlar verdi,ancak dikkatimi çeken şey,rakip ne kadar güçlü olursa olsun,eğer zayıf yanlarını bulabilir ve ona göre oyuncu oynatırsanız,kazanmak kaçınılmaz oluyor.

Bununla beraber cevaplayamadığım sorularda var,örneğin birçok maçta 2 farklı öne geçmeme rağmen ne yaparsam yapayım maçın 2-2 bitmesine engel olamıyorum,bunun çözümünü bulabilmiş değilim.

şunuda son olarak söylemeliyimki yazılanların hepsini zaman ayırıp okudum,kafam bulaşık teline döndü,sanırım bikaç gün fm oynamam ))

herkese fm li günler...
    Last edited by spawn_21 : 08.Mayıs.2008 at 19:05

Quote Originally Posted by spawn_21 View Post
    benim fikrim şu,bunun için bir program geliştirilebilir,tek tek oyuncu özellikleri programa yüklenir,ortalamalar alınır ve taktiği görsel şekilde yansıtır,yeni aldığımız oyuncuları programa yükleyip yeniden ortalama alırız,ben programlama uzmanı değilim ancak bunu yapmanın hiçte zor olduğunu düşünmüyorum
    ama işin zevki orada değil mi zaten ? uğraşıp, biraz fazla vakit harcamak ? şayet dediğin gibi bir program hazırlanırsa taktik hazırlamak ustalık işi olmaktan çıkar.

tabii ki benim görüşüm.

Mesaj Yetkileri