-
14.Ağustos.2007, 09:31
bükreş maçından bir kaç not:
aykut için spiker bu mevkii için çok çalıştı dedi. hayır...
hiçte çalışmadı. zaten oldum olası üstün yetenekleri vardı. ancak yapamadığı şeylerin üzerine hiç gitmedi. adamı tanıdığımdan beri topa vuramaz ya çok dibine girer ya bel hizasında vurur tehlike yaratır. çok çalışkan olsa senelerdir öğrenir yaa artık şunu. çağırırsın bir adam yanına sana pas atar sende topa vurursun çokmu zor bunu çalışmak. yada iki kaleci idman yapar biri kalede bekler diğeri yarı sahada ikiside degaj atar. hem hava hakimiyeti hem degaj çalışmış olursun. çalış şu hava hakimiyetine çık biraz toplara... yok oldum olası zayıf özellikler herp zayıf hiç üzerine eklediğini görmedim.
bu arada hep üzerine ekleyen bir isim ise arda... ardada önemli bir hızlanma artışı gözlemledim ki bu beni acayip şaşırttı.
mehmet topalın baskı kaldıramayan bir yapısı olduğunu gördüm. nitekim yanında oyun kuran oyuncu olmadığında etkisiz kaldıığınıda gördük.
ve aylardır söylediğim 4-4-1-1 de göbekte linderoth topal oynayamaz tezim doğrulandı. neden peki? çünkü galatasaray top yapamaz hücum ortasaha bağlantısı kopar.
maçla ilgili bir çok teorim tuttu 1 golü bükreş atar çıkaramayız dedim
nonda dan iyi oyun bekliyorum dedim
trömsö helsinborg gibi bir maç bekliyorum dedim tuttu
%55 bükreş tur atlar dedim ki %5 te yeterince objektif olamadığım için kestiğim puandı sanırım. şimdi düşünüyorumda %60 falan tur bükreşindi bunu seziyordum.
skibbe ilginç işler yaptı. 6 defansif adamla çıktığımız maçta romanlar bizden ofansif oynadı
4 stoperle oynadıkki stoper bulamamaktan yakınıyorduk. hazırlık maçında yaşadığı stoper eksikliğinin tadını çıkardı sanırım skibbe
rakip takımın sağ beki sürekli hücuma katılırken emre güngör sağbekte ne işi olduğunu anlamaya çalışıyordu.
hazırlık maçlarında hiç oynayamayan ve en hazır olmayan adamları oynatıp en hazır adamları yedek bırakmanın mantığı nedir?
ilginçç bu teknik direktör gelmeden önce hep dedimki yerli bir adam alınsın çünkü kadroyu bilmeli ,
şimdi o adam kadroyu öğrenene kadar yine onu orda bunu burda denicek yine oturan kimyamız bozulacak demiştim. dediğim herzamanki gibi yine çıktı.
skibbe kadroyu bilseydi şampiyon kadroyu bu denli değiştirmemesi gerektiğinide bilirdi.
elinde iki yönlü oyuncular bulunduğunu ve kadrodaki köprüyü bunların sağlayacağını bilirdi. bugün sadece ofansfif veya sadece defansif yapılı futbolculardan kurulu takımda büyük kopukluk vardı.
oyunun son 15 dakikasında skibbenin ayhanı değilde erhan şentürkü almasıda komik
neyse işler sadece sinir bozucu daha da sinir bozucu olan perşembenin gelişi çarşambadan belliydi
Mesaj Yetkileri