Sayfa 31 / 41 İlkİlk ... 212930313233 ... SonSon
901 ile 930 arası toplam 1209 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması FM2008 - 8.0.2

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bükreş maçından bir kaç not:
    aykut için spiker bu mevkii için çok çalıştı dedi. hayır...
    hiçte çalışmadı. zaten oldum olası üstün yetenekleri vardı. ancak yapamadığı şeylerin üzerine hiç gitmedi. adamı tanıdığımdan beri topa vuramaz ya çok dibine girer ya bel hizasında vurur tehlike yaratır. çok çalışkan olsa senelerdir öğrenir yaa artık şunu. çağırırsın bir adam yanına sana pas atar sende topa vurursun çokmu zor bunu çalışmak. yada iki kaleci idman yapar biri kalede bekler diğeri yarı sahada ikiside degaj atar. hem hava hakimiyeti hem degaj çalışmış olursun. çalış şu hava hakimiyetine çık biraz toplara... yok oldum olası zayıf özellikler herp zayıf hiç üzerine eklediğini görmedim.
    bu arada hep üzerine ekleyen bir isim ise arda... ardada önemli bir hızlanma artışı gözlemledim ki bu beni acayip şaşırttı.
    mehmet topalın baskı kaldıramayan bir yapısı olduğunu gördüm. nitekim yanında oyun kuran oyuncu olmadığında etkisiz kaldıığınıda gördük.
    ve aylardır söylediğim 4-4-1-1 de göbekte linderoth topal oynayamaz tezim doğrulandı. neden peki? çünkü galatasaray top yapamaz hücum ortasaha bağlantısı kopar.
    maçla ilgili bir çok teorim tuttu 1 golü bükreş atar çıkaramayız dedim
    nonda dan iyi oyun bekliyorum dedim
    trömsö helsinborg gibi bir maç bekliyorum dedim tuttu
    %55 bükreş tur atlar dedim ki %5 te yeterince objektif olamadığım için kestiğim puandı sanırım. şimdi düşünüyorumda %60 falan tur bükreşindi bunu seziyordum.
    skibbe ilginç işler yaptı. 6 defansif adamla çıktığımız maçta romanlar bizden ofansif oynadı
    4 stoperle oynadıkki stoper bulamamaktan yakınıyorduk. hazırlık maçında yaşadığı stoper eksikliğinin tadını çıkardı sanırım skibbe
    rakip takımın sağ beki sürekli hücuma katılırken emre güngör sağbekte ne işi olduğunu anlamaya çalışıyordu.

hazırlık maçlarında hiç oynayamayan ve en hazır olmayan adamları oynatıp en hazır adamları yedek bırakmanın mantığı nedir?

ilginçç bu teknik direktör gelmeden önce hep dedimki yerli bir adam alınsın çünkü kadroyu bilmeli ,
    şimdi o adam kadroyu öğrenene kadar yine onu orda bunu burda denicek yine oturan kimyamız bozulacak demiştim. dediğim herzamanki gibi yine çıktı.
    skibbe kadroyu bilseydi şampiyon kadroyu bu denli değiştirmemesi gerektiğinide bilirdi.
    elinde iki yönlü oyuncular bulunduğunu ve kadrodaki köprüyü bunların sağlayacağını bilirdi. bugün sadece ofansfif veya sadece defansif yapılı futbolculardan kurulu takımda büyük kopukluk vardı.
    oyunun son 15 dakikasında skibbenin ayhanı değilde erhan şentürkü almasıda komik

neyse işler sadece sinir bozucu daha da sinir bozucu olan perşembenin gelişi çarşambadan belliydi
    Fikirlerim burada

bir spor gazetesinin haberine göre gs 70 milyon$ borcuna karşılık riva arazisini ipotek edib ve bunun yanında Sportif A.Ş. ve Futbol A.Ş. birleşmesi için 150 milyon$ kredi çekilecek...

10 yıla bölünecekmiş borçların 70 milyon$ olduğunu sayarsak ve 150$ milyon dolar kredi çekilecek bunun yanında en azından 40 milyon$ stad geliri kimisi 70 diyor ama büyük bir bütçe büyümesi olacak bunların göz önünde tutulması gerek...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ömer abi ardanın dribling özelliği konusunda bi artış var mı?16 gerçekten düşük kalıyor ibrahimovic arshavin gibi oyuncular 20 alırken ardanında 19-20 alması gerekmez mi?

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    Ömer abi ardanın dribling özelliği konusunda bi artış var mı?16 gerçekten düşük kalıyor ibrahimovic arshavin gibi oyuncular 20 alırken ardanında 19-20 alması gerekmez mi?
    bende bunu merak ediyorum ardanın bu değeri almaması için bazı sebepler olmalı bunuda ömer abi açıklar umarım.20 olmasada çok yüksek bir değer almalı.

Nesil
    2006
    Yer
    Erzurum..

Bende Arda konusuna katılıyorum. Dün Steaua maçında da çok iyi geçişler yaptı, ayakta kaldı maç boyunca. Bu konuda artış yapılması uygun bence..
    Daha önce ki Turkuaz adLı kuLLanıcı iLe aynı oLduğu tespit ediLdiğinden uzakLaştırıLmıştır.

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

halen daha dayanıklılık konusunda Arda'nın değerinin 12 olduğunu düşünen var mı dünkü maçtan sonra?

Nesil
    2006
    Yer
    Erzurum..

90 dk sahada kalabilen tek oyuncumuzdu, tüm takım ip gibi dökülürken Arda ayaktaydı yahu. Hemde aldığı onca müdaheleye rağmen..
    Daha önce ki Turkuaz adLı kuLLanıcı iLe aynı oLduğu tespit ediLdiğinden uzakLaştırıLmıştır.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by Belgorth View Post
    halen daha dayanıklılık konusunda Arda'nın değerinin 12 olduğunu düşünen var mı dünkü maçtan sonra?
    Arda son dakikalarda sakat sakat oynadı.Agrısı yüzünden okunuyordu ona ragmen mücadele etmeye çalıştı.Dayanıklılık konusunda da gelişme gösterdigini hep söyledik zaten ama kimse 14-15 gibi bir deger beklemesin o kadar kolay degil.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by extensor View Post
    bükreş maçından bir kaç not:

mehmet topalın baskı kaldıramayan bir yapısı olduğunu gördüm. nitekim yanında oyun kuran oyuncu olmadığında etkisiz kaldıığınıda gördük.
    ve aylardır söylediğim 4-4-1-1 de göbekte linderoth topal oynayamaz tezim doğrulandı. neden peki? çünkü galatasaray top yapamaz hücum ortasaha bağlantısı kopar.
    İlk olarak tek maçlık yorumların pek bir şey ifade edeceğini düşünmüyorum üstelik bu GSnin ilk maçıydı.

Yorumunun o kısmına gelirsek Topal geçen yıl ve euro 2008 de baskının çok yüksek olduğu maçlarda oynadı ve başarılı oldu, ben bunun genel olduğunu düşünmüyorum. Evet orta saha ileriye yardım edemedi ama Topal geçen yıl bu sistemin tek ön liberolusunu yine oyun kurucusuz oynadı ve GS pozisyon bulabiliyordu. Bence doğru varyasyonlarla ve takım fizik olarak daha iyi duruma geldiği zaman orta sahanın ileri yardımı artacaktır. Dünkü maçta çok defansiftiler, mentalite olarak 2li oynadıklarında kim oynarsa oynasın daha farklı (daha ofansif) oynamalılar, yani bence 1i beklerken diğeri hücuma daha fazla destek verebilir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

mehmet topal isviçre maçında da etkisizdi ancak daha sonra alıştı ve hırvat maçında iyi oynadı. şimdi transfer dedikodularının baskısı altında kötü oynadı. yani baskıdan kastım o. kafası başka yerlerde gibi hazırlık maçlarında da öyleydi.

skibbe röpörtajında meiranın ön libero performansı sorulduğunda hemen savunmaya geçti ve portekizle stuttgarttada orda oynamışlığı var dedi. pek üstünde durmadan mehmetin hücumda etkisiz kaldığını belirtti. yani defansif olarak meira yı ofansif veya iki yönlü olarak topalı düşündüğünü anlayabiliyoruz bu durumdan.
    ayhan ve barışın olduğu bir ortasahanın çok daha top tutacağı ve galatasarayın baskı kurmasına yardımcı olacağı çok belliydi. ancak meira ve topal yüzünden özellikle ikinci yarı ve oyunun belli bölümlerinde hep top şişirdik.

çift önlibero oynayacaksak biri mutlaka iki yönlü olmalı eğer everton 10 milyon euro veriyorsa satmak mantıklı olur çünkü linderoth ta yapar defansif önliberoluk işini hemde fazlasıyla yapar.
    gelen 10 milyonlada iki yönlü adam alırsak mc yani (emre belezoğlu veya aurelio gibi) galatasaray için çok daha yararlı olur. almazsakta ayhan ve barış çok güvenilir olmaz.

eğer dediğim yapılmazsa oyuncular kaliteli olsada kadroya uymayacaklar
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben senin ne demek istediğini anladım zaten ama demek istediğim topal tek başınayken bile ilerlere çıkan şut çeken bi adamdı şimdi 2li oynarken daha rahat yapabilir ama dünkü maçta orta sahayı zor geçtiler. Aklıma gelen bazı maçlar var mesela linderoth tek başına oynarken Sion maçında ilerilere çıkıp etkili olabilmişti ve üstelik tekti. Yani 2 kişiyken bu işleri uygun taktikle yerine getirebilirler. Dediğin gibi daha etkili olabilir ama bu şekilde de linderoth- topal oynamaz demek çok doğru değil bence.

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

Ayhan Türkiye'nin en iyi iki yönlü oynayan adamıyken böyle bir yorum ilginç olmuş. Ayhan'ın tek eksikliği, amiyane tabirle bazen "çirkefleşmesi". Onun dışında geride top kesen ve ileride de oyun açan en iyi oyuncudur Türkiye'de. Geçen senenin son maçlarını ve oynadığı Milli maçları buna en yakın örnek olarak gösteririm ve daha önce de dediğim gibi Ayhan sakat değilse şayet, bu takımda her türlü oynar, yanındaki adam değişir, Linderoth ya da Mehmet olur. Ayhan her zaman hakkı yenen bir oyuncu olmuştur kanımca.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

M.topalın etkisiz olmasının sebebi pres anında ayağından top çıkaramaması ee yanında aşağı yukarı aynı kişi olunca ön liberolar oyun kuramadı..Ben skibbe nin yerinde olsaydım maça ayhan ve barışla başlardım hem top çıkartırdık hemde prese karşılık verebilirdik..

Nesil
    2005
    Yer
    Aydın

Ayhan Türkiye'nin en iyi iki yönlü oynayan adamıyken böyle bir yorum ilginç olmuş. Ayhan'ın tek eksikliği, amiyane tabirle bazen "çirkefleşmesi". Onun dışında geride top kesen ve ileride de oyun açan en iyi oyuncudur Türkiye'de. Geçen senenin son maçlarını ve oynadığı Milli maçları buna en yakın örnek olarak gösteririm ve daha önce de dediğim gibi Ayhan sakat değilse şayet, bu takımda her türlü oynar, yanındaki adam değişir, Linderoth ya da Mehmet olur. Ayhan her zaman hakkı yenen bir oyuncu olmuştur kanımca.
    Kesinlikle katılıyorum, oynadığı maçlarda bariz belli oluyor orta sahayı rahatlattığı.

Nesil
    2003

Ayhan'i bence biraz daha dikkatlice izlemek lazim.

Ayhan rakibin gomulu oynadigi maclarda Galatasaray'i surukleyen oyuncu gibi gorunuyor hep. Ancak rakibin onde bastigi maclarda Ayhan ancak Lincoln'un yerinde faydali oluyor. Meira veya Topal'in dun oynadigi yerde degil.

En buyuk eksikligi fiziksel olan Ayhan'in, rakip ataklara karsi ne gucunu kullanarak top kapma becerisi var, ne de dar alanda rakibi fiziksel gucu ile ekarte etme kapasitesi var. Yani Ayhan, rakibin bol bol bos alan biraktigi maclarin kahramani. Rakip onde bastigi zaman Ayhan'in orta sahada topu ayagindan cabuk cikartmadigi icin top kaybetmesi ve rakibe kontra atak sansi vermesi Hasan Sas ile yarisir. Ayhan olsa olsa Hasan Sas'in yerinde oynardi dun. Orta ikiliye ille de farkli birisini yerlestirmek istiyorsaniz hem enerjisi hem de fizik gucu Ayhan'dan daha iyi seviyede olan Baris olabilirdi. Maalesef fizik gucunun onemini kimse goz onunde tutmuyor Ayhan yorumlarini yaparken.

Lucescu doneminde bu pozisyonda cok iyi oynayan Ayhan'in yaninda fizigi saglam olan Fleurquin ve Bulent Akin'in oldugunu unutmamak lazim. Bu diger iki oyuncu sayesinde Ayhan defans ile forvet'i birbirine baglayan oyuncu olmayi basardi. Yine Sivas macinda Ayhan arkasinda oynayan Topal ve Baris'in fiziksel gucu sayesinde parladi. Alex'den daha fazla mucadele etmesi yaniltmasin, o topun pesinden yaptigi kosular genelde etkisiz kosular.

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

Katılmıyorum. Ayhan fizik gücü olarak zayıf değil, ayrıca çok da iyi top keser. Her futbolcu yanında fizik ve mücadele gücü yüksek oyuncu olursa rahat eder. Hagi'nin Galatasaray'da çok çok yüksek performans göstermesinin iki nedeni de yanında Okan ve Suat gibi ciğer değil körük taşıyan adamlar olmasıdır. Hagi'nin yeteneğini tartışabilir miyiz? Hayır, ama bu kadar rahat şekilde oynayıp süper performans göstermesi bu iki bücür sayesinde gerçekleşmiştir. Bunu her futbolcu için söyleyebiliriz. Bu nedenle de yazımda "Ayhan kesin oynar, yanında da Mehmet mi oynar yoksa Linderosth mu oynar bilemem." demiştim. Hem Mehmet hem de Linderoth fizik güç ve kondisyon açısından Ayhan'da daha iyidir ama yine küçük görme hastalığımız nedeniyle olsa gerek Ayhan'ı olduğundan kötü değerlendiriyoruz. Arda'ya 12 stamina vermek ne kadar haksızlık ve yanlışsa benim gözümde Ayhan'a fizik güç olarak çok düşük, hatta düşük demek o kadar haksızlık ve yanlışlıktır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Katılmıyorum. Ayhan fizik gücü olarak zayıf değil, ayrıca çok da iyi top keser. Her futbolcu yanında fizik ve mücadele gücü yüksek oyuncu olursa rahat eder. Hagi'nin Galatasaray'da çok çok yüksek performans göstermesinin iki nedeni de yanında Okan ve Suat gibi ciğer değil körük taşıyan adamlar olmasıdır. Hagi'nin yeteneğini tartışabilir miyiz? Hayır, ama bu kadar rahat şekilde oynayıp süper performans göstermesi bu iki bücür sayesinde gerçekleşmiştir. Bunu her futbolcu için söyleyebiliriz. Bu nedenle de yazımda "Ayhan kesin oynar, yanında da Mehmet mi oynar yoksa Linderosth mu oynar bilemem." demiştim. Hem Mehmet hem de Linderoth fizik güç ve kondisyon açısından Ayhan'da daha iyidir ama yine küçük görme hastalığımız nedeniyle olsa gerek Ayhan'ı olduğundan kötü değerlendiriyoruz. Arda'ya 12 stamina vermek ne kadar haksızlık ve yanlışsa benim gözümde Ayhan'a fizik güç olarak çok düşük, hatta düşük demek o kadar haksızlık ve yanlışlıktır.
    Top ayağında oyun kuracakken veya baskı kurmuşken sana deniziin pres yapmasınımı istersin ayhanınmı? deniz seni dağıtır. ama ayhana faul yaptırırsın olmadı pas atarsın arkadaşına?

Ömer ağabey güzel yazmışta. Bükreş maçında neden olmazdı demiş onu anlamadım. Zaten ilk 20 dk 2-0 olmuş zaten bükreş ilerde basmıyor maç boyu. zaten bükreş büyük boşluklar veriyor(bükreş büyük boşluklar verdide biz kullanamadık.) zaten top yapıp baskı kurması gereken takım sensin
    Fikirlerim burada

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

bence steua bükreş maçında çıkması greken ilk 11 şöyle olurdu:

AYKUT

Sabri Meira Servet Hakan.B

M.Topal Ayhan

Barış(Aydın) Lincoln Arda

Nonda

Kadro boyle olsaydı baelkide bükreşten bu kadar rahat gol yemezdik hadi biri aykutu un hatası belki onu kurtaramazsın da taç tan gelen golu rahatca kurtarırdık o golde emre gungorun hatasını unutmamak lazım meira defansata olsa o hatayı yaparmıydı o tecrubeyel ayrıca bu maçta emre aşık la oynamak nasıl bir yanlış seçimdir hızlı steua bukreş forvetleerine emre aşık gibi agır bi adamla oynamk nasıl bir teknik direktor hatsıdrı veya sag kantta emre gungorle oynamak nasıl bir hatdır elinde iki onlıbro oynıyacak adma varken devşirme oyuncuyla oynamk nasıl bir hatadır elinde aydın yılmaz gibi arda turan kadar iyi bir oyuncu varken saktlıktan cıkmış hasan şaşla oynamak nasıl bir hatadrı işte turkıyeye geln yabancı oyuncuları bundan sevmiyoru cok gereksiz fantezilere giri yolar turk bir hoca olsa bunu yaparmı inşalah skibbe deplasmandaki maçlarda bu hatalarından doner bizde turu atlarız ayrıca aydın ın potansiyelini biraz artırdınmı abi aydınla ilgli bilgi almak istiyorumda

Nesil
    2003

Katılmıyorum. Ayhan fizik gücü olarak zayıf değil, ayrıca çok da iyi top keser. Her futbolcu yanında fizik ve mücadele gücü yüksek oyuncu olursa rahat eder. Hagi'nin Galatasaray'da çok çok yüksek performans göstermesinin iki nedeni de yanında Okan ve Suat gibi ciğer değil körük taşıyan adamlar olmasıdır.
    Ciger'den bahseden yok.

Ben guc, denge, ceviklik, hiz'dan bahsediyorum. Ayhan bol bol kosar, iyi de cigeri vardir. Sorun ciger'de olsa 90 dakika oynamaz, 60 dakika oynar ama yine de diger fiziksel ozelliklerini gosterir.

Hagi'nin yeteneğini tartışabilir miyiz? Hayır, ama bu kadar rahat şekilde oynayıp süper performans göstermesi bu iki bücür sayesinde gerçekleşmiştir. Bunu her futbolcu için söyleyebiliriz. Bu nedenle de yazımda "Ayhan kesin oynar, yanında da Mehmet mi oynar yoksa Linderosth mu oynar bilemem." demiştim. Hem Mehmet hem de Linderoth fizik güç ve kondisyon açısından Ayhan'da daha iyidir ama yine küçük görme hastalığımız nedeniyle olsa gerek Ayhan'ı olduğundan kötü değerlendiriyoruz. Arda'ya 12 stamina vermek ne kadar haksızlık ve yanlışsa benim gözümde Ayhan'a fizik güç olarak çok düşük, hatta düşük demek o kadar haksızlık ve yanlışlıktır.
    Hagi'nin zekasi Ayhan'da olsa, Ayhan Hagi kadar dengeli ve kuvvetli olsa Ayhan'in 90 dakika cikartamamasini her teknik direktor tolere eder.

Hem defansif, hem de ofansif gorev almasini istediginiz Ayhan'i, sadece ofansif gorev verilen Hagi ile karsilastirmanin da pek anlami yok. Ayhan'i Suat ile, Okan ile, Emre ile karsilastirmak gerekli. Hagi ile degil.

Ayhan'i Lincoln'un yerine koy, Hasan Sas'in yerine koy itiraz etmem.

Takimin dizilisi 4231. Ayhan oynasa bu dizilis olacak 4141.

Quote Originally Posted by extensor
    Ömer ağabey güzel yazmışta. Bükreş maçında neden olmazdı demiş onu anlamadım. Zaten ilk 20 dk 2-0 olmuş zaten bükreş ilerde basmıyor maç boyu. zaten bükreş büyük boşluklar veriyor(bükreş büyük boşluklar verdide biz kullanamadık.) zaten top yapıp baskı kurması gereken takım sensin
    2-0 geriye dustukten sonraki hamleler tamamen farkli bir konu. Maca baslarken Skibbe'nin dusundugu, "evimde gol yemeyeyim cunku gol yersem sonra her yedigim golden daha fazlasini atmam gerekecek" idi. Ama Aykut ve Servet'in temel egitim eksikliklerinden dolayi 10 dakika icinde 0-2 olunca bu plan tamamen suya dustu.

O dakikadan sonra Ayhan girse ataga kalkmada yarar saglayabilirdi. Ama Galatasaray 2. golu yedikten sonra son 20 dakikaya kadar pozisyonlari bulan, gol firsatlarini yaratan takim degilmiydi? Yani bu dakikada Ayhan'in girmesi, Galatasaray'in oyunu hizlandirmasi, rakibi hataya zorlamasi gereken dakikalarda temponun dusmesine neden olmazmiydi?

Taktigi belki siz begenmediniz ama Skibbe'nin taktigi dogruydu. Oyuncu secimlerinde Emre Asik/Baris Ozbek ve Hasan Sas/Ayhan farkliliklari olabilirdi. Ama bu futbolcularin antrenman performansini bizden daha iyi gozlemleyecek kisi Skibbe sonucta.

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    ömer abi konu hakkında açıklama yaparsan çok iyi oluricon_cool:

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Lionel Andres Messi View Post
    ömer abi konu hakkında açıklama yaparsan çok iyi oluricon_cool:
    FM 2009 cikinca gorursunuz..

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

Yanlış anlamışsın galiba ben Ayhan'ın ciğerinden bahsetmedim, Ayhan'ın yanında çok koşan ve fizik olarak güçlü bir adam olmasından dolayı rahatladığını ve çok daha iyi oynadığını söyledim. Bu açıdan fikrini savunduğun yön yanlış olmuş.
    Doğru taktik dediğin anda adam seçimlerinin de doğru olduğunu düşündüğünü anlıyorum ben. Sahaya 4,5 stoperle çıkman için karşındaki takıma 10 filan atacağını düşünüyor olman lazım. Şayet bu taktiğe doğru taktik diyorsan ya benim ya da senin görüşünde bir gariplik, bir terslik var demektir. Diziliş olarak doğru bir diziliş olabilir ama adam seçimleri son derece yanlış ve şova yönelikti benim görüşüme göre ve de işe yaramadığı gibi "yeni direktör" kredisinin de büyük kısmını harcadı. Yanlış zaman, yanlış maç böyle bir hareket için.
    Bu konu altında yazdığın için bu konu altında cevap verdim, forum başlık içeriğinin tamamen dışında tabi ki bu mesajlarımız. Şayet konu hakkında fikir alışverişine devam etmek istersen perpetua hocam, özelden devam edelim, başlığı daha fazla meşgul etmeyelim ve kirletmeyelim

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Kredi alinirsa bakariz. Bu kredini sonucta bir neden ile cekiliyor (sirket birlesmesi/diger yatirimlar), eger bu kredi cekilirse buyuk ihtimalle hemen harcanir. Kasada durmaz.

Transfer butcesi 10 milyon Euro olarak aciklanmisti, simdiye kadar alinan sadece Meira. Fiyati da 5 milyon Euro. Yani teorik olarak elde var 5 milyon. Forvet transferi olursa bu butce sifirlanir buyuk ihtimalle sezon baslayana kadar.
    Bildiğim kadarıyla Meira bonservis bedeli ödenmeden alındı çünkü Stuttgart tarafından serbest bırakılmıştı. Uefa.com'da şu haberlerden görebilirsiniz:

http://www.uefa.com/competitions/ucl...id=734396.html
    http://www.uefa.com/competitions/int...id=733895.html

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Batuhandemirel View Post
    Bildiğim kadarıyla Meira bonservis bedeli ödenmeden alındı çünkü Stuttgart tarafından serbest bırakılmıştı. Uefa.com'da şu haberlerden görebilirsiniz:

http://www.uefa.com/competitions/ucl...id=734396.html
    http://www.uefa.com/competitions/int...id=733895.html

UEFA sitesi released yaziyor, released on a free transfer demiyor. Yani burada kullanilis bicimi, transferine izin verildikten sonra Galatasaray ile sozlesme imzaladi yaziliyor.

Bonservis ucreti odendi. Ancak tam rakami aciklanmadi.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

FM 2009 cikinca gorursunuz..
    Nasıl FM 2009'da görürüz? Bir Arda profili koysan da arkadaşlar üzerinde kritik yapsa daha güzel olur bence, çünkü önemli bir futbolcu.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Nasıl FM 2009'da görürüz? Bir Arda profili koysan da arkadaşlar üzerinde kritik yapsa daha güzel olur bence, çünkü önemli bir futbolcu.
    İlhan sen de biliyorsun hiçbirimiz koyamıyoruz, doğru olan da bu bence.Çünkü Premiership yıldız oyuncuları gibi değerler isteniyor, gerçekten takip edenler, daha gerçekçi görüş bildirenler arada kaynıyor.Bence böylesi en doğrusu, ne zaman araştırma baltalanmadan daha mantıklı, abartısız görüşler gelir o zaman yeniden kararlar verilir.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Abartı görüşleri kafaya takmamak gerek çünkü zaten hemen herşey standardize edildiğinden belli değerlerin üzerine çıkmak pek imkan dahili değil. Burada kötü veya iyi her türlü yoruma bakmak gerek, çocukça bile olsa bu oyunu oynayan çocuk çok fazla, bir nebze kaldırmak durumundasınız.

En azından böyle starların ayrı özellikleri hakkında yorumlar yapılabilmeli ve araştırmacılar da bu kritiğe katılmalı.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Profil koymayı bırak ca, pa söylemek bile yasakmış İlhan abi

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

UEFA sitesi released yaziyor, released on a free transfer demiyor. Yani burada kullanilis bicimi, transferine izin verildikten sonra Galatasaray ile sozlesme imzaladi yaziliyor.

Bonservis ucreti odendi. Ancak tam rakami aciklanmadi.
    4 ila 5 Milyon dolardan bahsediliyordu ama resmi rakamlar değil haliyle.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Püff, artık bilmiyorum SI mı koydu bu yasağı, sanki dünyanın en önemli işi yapılıyor, insanların kullanacağı bişey hakkında insanlara daha önceden kritik yapılması için bir ön izlenim sunulmalı en azından.

Sayfa 31 / 41 İlkİlk ... 212930313233 ... SonSon

Mesaj Yetkileri