Quote Originally Posted by perpetua View Post
Ikinci ayagini kullanma becerisi, bir oyuncunun zayif ayagi ile topa ne kadar kaliteli temas yapabildigini belirliyor.

Mesela bitiricilik 20 olan bir oyuncuda..

Sag ayak 20, Sol ayak 20 olursa.. her iki ayagi ile de cok cok iyi bitirici oluyor

Bu nedenle de bu oyuncu kalite olarak (yani CA olarak)

Sag Ayak 20, Sol ayak 1 olan bir oyuncudan daha yuksek olmasi gerekiyor

Ayni sey ilk temas, top surme, paslar vs. gibi teknik ozellikleri de etkiliyor

Ayrica, iki ayakli bir oyuncu topsuz kosular yaptiginda coki daha etkili olabiliyor. Cift ayakli oyuncu hem saga, hem de sola dogru kosup yapip kaleyi gordugunu anda vurabilirken, sadece sag ayagini kullanan bir oyuncu icin ceza sahasina nasil kosu yapacagi cok daha onemli zira ters ayagi ile kaleyi gorse bile vurus yapamazsa etkisiz olabiliyor.

Pas verirken iki ayagini da kullanabilen oyuncu gerektiginde zayif ayagini kullanip pas verebilyior. Tek ayakli oyuncu ise zorla kuvvetli ayagini kullanmak istedigi icin once topu kuvvetli ayagina almak zorunda kaliyor, daha sonra da rakibin pas vermek icin yeterince bos alan birakmasini umit ediyor. Aksi takdirde geriye veya yana pas yapmak zorunda kaliyor.

Ilk temas icin iki ayagini kullanan oyuncu tabii ters ayagina gelen topu da iyi kontrol edip, rakibe mudahale sansi birakmiyor. Tek ayakli oyuncunun ayni seviyede etkili olmasi icin cok daha iyi seviyede ilk temas ozelligine sahip olmasi gerekiyor ki ters ayagina gelen topu bile kuvvetli ayagi ile iyi durdurabilsin, topu kullanmaya hazirlayabilsin.

vs. vs.
bu ozellikde ziplama ozelligi gibi tam ortada ne oldugu belli olmayan bisey bence yani oyundaki ozelliklerin kimseye itiraz sansi vermeyecek sekilde acik olmasi gerekir bana gore.
tabiki bana kalirsa sana kalirsa diye birsey yok oyun ne derse si ne derse o olur ama eger oyunu ben yapsam tam tersine tek ayakli oyuncunun ozelliklerini yukseltmem. tam tersi 2 ayakli olaninkini 1 puan yukseltirim sonuc olarak zaten tek ayakli olan digerini kullanamiyordur.
ornekle aciklarsam mesela yusuf sadece sag ayagini etkili kullanan bir adam yada yattara bunlarin yaninda tabata veya lincolnu ornek gosterirrim.
diyelim yusufla lincolnun pas atma yetenegi hemen hemen ayni ikisinede pas ozelligi 16 veriliyor.ama lincoln diger ayagini daha iyi kullanabildigi icin bana gore lincoln un ozelligi artmali. zaten oyun motorundada yusuf pas verirken sag ayagiyle 16 kalitesinde vermeli lincoln gibi. mac motorunda diyelim lincoln ve yusuf pres yediginde lincolnun sol ayagini kullanma sansi fazla bu yuzden lincoln daha rahat ve iyi pas verir. yusuf ise baski yedigi icin sadece sag ayagini kullanmak zorunda ve bu yuzden istedigi gibi pas atamayabilir.

yusufun ozelligi 17 olupda lincolnunki 16 da kaliyorsa(yusuf tek ayagini kullandigi icin) yusuf sag ayagiyla lincolnden daha iyi pas atiyor konumuna gelir. bu da pres yemedigi zaman yusufu lincolnden daha isabetli pas atiyor konumuna getirir. o zaman arastirmaciliarin isi daha zor olur. yani size gore yusuf ve lincoln ayni kalitede pas atiyor ama yusufun ozelligi 1 articak oldugu icin 1 puan az vermelisiniz yani fazladan onu goz onunde bulundurmalisiniz.
tabiki bilmiyorum goz onunde bulundrup bulundurmadiginizi.

herneyse tabiki benim bu soyledigimle birsey degismicek ama ben sadece kendimi ifade etmek istedim