-
Erdoğan, "Özellikle TT Arena'yla alakalı olarak bazı şeyleri anlamamakta direniyorlar" dedi. Başbakan Erdoğan, Arena'da yapılan protestoların organize olduğunu vurguladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şam gezisi öncesi düzenlediği basın toplantısında, Ali Sami Yen Spor Komplekski TT Arena ile ilgili açıklamalar yaptı.
Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
Öncelikle Türk Telekom Arena Stadı'yla alakalı olarak bazı şeyler herhalde anlaşılmamakta direniliyor.
ERDOĞAN'IN KONUŞMASI
"HERŞEY MERHUM ÖZHAN CANAYDIN'IN ZİYARETİYLE BAŞLADI"
Bu stadın yapılmasıyla ilgili süreç merhum Özhan Canaydın'ın bana ziyaretiyle başlayan bir süreçtir. Bu adımı atarken G.Saray bu stadı kendisi yapabilecek durumda değildi. Kaldı ki Ali Sami Yen Stadı'ndaki stadın şehircilik açısından da Mecidiyeköy'den çıkarılması görüşülmüştü. Bizler de sporda bizi en iyi şekilde temsil etmiş Galatasaray'a yakışır bir stadyum yapmayı hedefledik. Ve Seyrantepe'de karar kıldık.
Tabi projenin başlangıcındaki hesaplama ile bitişindeki hesaplama birbirini tutmadı. Ali Sami Yen Stadı da G.Saray'ın değil devletindir.
BU STATLA BİZZAT BEN İLGİLENDİM"
Yeni stadyum için TOKİ'yi devreye soktuk ve bitirirken de bizzat kendim bu statla ilgilendim. Şükrü Saraçoğlu, Fenerbahçe'nin kendisinin yaptığı bir stattı keza Bursa'da öyleydi. Şimdi Trabzon'da da yeni bir stat yapıyoruz.
"İSTESEK BU AÇILIŞI BİZ ORGANİZE EDEBİLİRDİK"
Seyrantepe'deki açılışı biz de organize edebilirdik ve daha farklı olurdu. Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda yaptığımız gibi. Oraya da İstanbullular geldi. Yine İstanbullular'la farklı bir heyecan yaşadık orada.
"AYRIMCILIK YAPMADIK"
Bunun aynısını Seyrantepe'de yapabilirdik. Benim tuttuğum takım, devlet bakanımın tuttuğu, TOKİ'nin tuttuğu takım belli. Ben Fenerbahçeliyim, Devlet Bakanım Trabzonsporlu, TOKİ Başkanım da Galatasaraylı. Biz burada herhangi bir ayrımcılık yapmadık.
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım da bu statla ilgili olarak "Asla kıskanmayız" şeklinde konuşmuştur.
"BU OLAYLARDA BİR ORGANİZASYON VAR"
Tabi böyle bir tepkiyle karşılaşmak bizi üzmüştür. Bunu G.Saray camiasına mâl edemeyiz. Ama tabi bu olaylarda bir organizasyon vardır. Bu olayın gerçek doğrusu 12 Haziran'da ortaya çıkacaktır. Orada hepsini göreceğiz.
Mesaj Yetkileri