Quote Originally Posted by mehmetd View Post
world belgesi olarak kaydettim,paylaşmam mümkünmü dür site içinde?(yada siz paylaşabilirsiniz tabii)

çok güzel bir çalışma olmuş.taktiklerimi yeniden yapmam gerekiyor şimdi...

2 sorum olacak.

1- bu yazı yalnız fm 2011 için değil,değil mi? yani benzer şeyler fm 2010 ve diğerleri için de geçerli herhalde?

2-şöyle demişsiniz kanattan atak yada ortadan ataklarda dikkat kanada yada ortaya yönelin falan.
şimdi benim rakiplerim genelde 4-2-3-1 ile beni zorluyorlar.ne önerirsiniz?

ben 4-4-2 atak oynarsam gol yiyorum daha atak yapıp 2.golü yiyorum,4-2-3-1 diye 1-3-2-4 denedim tabi fark oldu 3-1-4-2 falan da pek tutmadı

şimdi 3lü oynayamam,tek forvet hiç oynamam.4 lü defans en az 2 forvet olunca sistem 4-4-2 oluyor

kısaca sorarsam rakibim 4-2-3-1 oynarsa yani aml-amr-amc-fc oynarsa ben ne oynamalıyım?

ben 4-4-2 counter ile başarılı oluyorum bu şekilde.
Site içerisinde paylaşabilirsiniz tabi, sorun olmaz.

Sorularınızın cevabına gelince;

1- Evet, sadece Fm2011 için değil. Fm2010'dan itibaren geçerli.

2- 4-1-2-1-2 denemenizi öneririm. Benim Fm2010'da en verim aldığım taktik oydu ve 4-3-2-1'e karşı da bence en etkili taktik gene o.

Şimdi bahsettiğiniz 4-2-3-1 diziliminde rakibin DMC bölgesi boş. 4-1-2-1-2 ile çıktığınız zaman 1 AMC ile o alanı değerlendirmiş oluyorsunuz. Savunma açısından bakarsanız rakip AMC'yi DMC oyuncunuz ile kontrol ediyorsunuz ve orta alanda da 2'ye 2 eşitlik düşünüldüğünde; orta sahada sizin 4, rakibin 3 oyuncusu oluyor. Bu açıdan bir üstünlük sağlamak mümkün.

Çift forvet oynatmak istediğinizi söylüyorsunuz, bu sistemde bu isteğiniz de yerine geliyor.

Dikkat etmeniz gereken bir şeyde beklerinizi fazla ofansif kullanmamanız. Gerekirse rakip kanatları marke etmelerini isteyebilirsiniz. Tabi bu yazdıklarım bahsettiğiniz 4-2-3-1 sistemine karşı kullanmak için.