Originally Posted by
perpetua
Etik kurulunun raporunu bir defa daha dinle istersen.
Etik kurulu elimizdeki belgelere gore bazi musabakalarda sike, sike tesebbusu, tesvik veya tesvik tesebbusu vardir diyor. Fakat savunma almadan bu konuda nihai karar veremeyiz diyor.
Ayrica eksik deliller de var, bu delillerin ulasmasindan sonra yeniden inceleme yapilabilir deniyor.
Bence dunku aciklamaya en az sevinmesi gereken arkadaslar bu olaylarda takimlarinin isimleri gecen ve futbolsever arkadaslar.
Futbolseverlerin futbol izleme zevki saibeli olacak bir ligi baslatarak baltalandi. Hafta sonu sadece egelence icin stada gidecek aileler futboldan sogutuldu.
Isimleri gecen takimlarin taraftarlari ise az sevinme degil, uzulmeleri gerekli. Bu sezon lig baslar ve sezon ortasi, sezon sonu veya ilerleyen donemde karar cikar ve takimlarina ceza uygulanirsa, is sadece o cezalarla bitmeyecek. Anladigim kadariyla Avrupa'da eledikleri takimlardan tutun, ligde maglup ettikleri takimlara kadar herkesin dava acma ve tazminat isteme hakki dogacak. Mesela Fenerbahce Sampiyonlar Ligine katildi, karar sonrasi esasinda Trabzon'un gitmesi gerektigi ortaya cikti. Fenerbahce'nin Sampiyonlar Liginde kazandigi gelirleri Trabzon almak icin dava acacak. Diyelim Fenerbahce sampiyonlar ligi grubunda Arsenal'i yendi ve eledi. Arsenal, Fenerbahce'ye sampiyonlar ligine haksiz katildigi icin dava acacak. Ligde galibiyet ve beraberlik basina prim odeniyor. Bu primleri almak icin Super Lig kulupleri birer birer dava acacak.
Ligler oynanmasin diyorum basindan beri. Liglerin oynanmasinin ortaya cikartacagi bu kaosun yarayacagi bir tek grup var. Medya. Futbol da, Federasyon da, Kuluper de buyuk zarar gorecek bu isin uzatilmasi sonunda.
ben dün ki basın toplantısının bir kısmını seyretme şansı yakaladım ve Mehmet Ali Aydınlar'ın da etik kurulunun sunduğu rapordan bir parça okuduğunu dinledim.Orada; etik kurulu şike ve teşviki ispatlayacak kadar belgelere rast gelmediklerini beyan etmişlerdi.Ben mi yanlış dinledim diyeceğim hayı dinlemedim.Mehmet Ali Aydınlar çıktı ve etik kurulunun raporunda "karar vermeye yetecek kadar somut kanıtın" olmadığını ilettiğini söyledi.Bu şartlarda etik kurulun raporu doğrultusunda kimse fenerbahçeye ya da diğer takımlara ceza veremez.Kararı ertelemekte özgür spor hukuku sözüne ihanettir.
ayrıca anlamıyorum lig ne kadar oynanmasın? 1 sezon oynanmasın istiyorsanız bu saçmalıktır.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly