Yanlışın var. Aykut Kocaman başarılıdır.
Çünkü;
2 sene Fenerbahçe takımının teknik direktörlüğünü yaptı.
İlk sene takımı şampiyon yaptı. 17 maçta 16 galibiyet, 1 beraberlik gibi tarihi bir performans var.
İkinci sene şampiyonluk son maçta kaçtı, tabir-i caizse yarım puanla kaçan bir şampiyonluk. Ayrıca, 29 senedir hasret olunan Türkiye Kupası kazanıldı.
Kocaman belki de en başarılı Türk teknik direktörlerinden biridir. Fatih Terim bir numara, ardından Mustafa Denizli, Şenol Güneş, Ertuğrul Sağlam gelir. Bu isimlerden sonra da bence Aykut Kocaman gelir. En iyi 5 teknik direktörden biri diyebiliriz yani.
Ancak, işte Kocaman'ın başarısı bununla sınırlıdır. Daha ötesine geçemeyecektir. Kendisini geliştirme konusunda çok zayıf, hatalardan ders çıkaramıyor, cesur değil. Çeşitli sebepler sayabiliriz. Mesela Young Boys'a elenip ardından da PAOK'a elenmek başarısızlıktı, ancak ilk Avrupa macerası olduğu için ve takımdaki transferlerin o zaman tamamlanmamış olması, yılın sonunda gelen şampiyonluk bazı hataları telafi etti. Bu sene transferi kapattığı söyleniyor, 21 Ağustos ilk ciddi sınav (Spartak Moskova). Yani bir PAOK durumu söz konusu değil, 21 Ağustos demek transferin bitmesine 10 gün kala demek. Eğer orta saha transferi yaptırmıyorsa hocanın kişisel tercihidir ve hatasından sorumludur, anlaşılan bu riski göze alıyor. Spartak Moskova'ya büyük oranda eleneceğiz, elenmek de benim bu yazdıklarımı haklı çıkaracak. Ha eğer elenmeyip Şampiyonlar Ligi'ne kalırsak, Aykut Kocaman bir başarı daha ekler kariyerine, çünkü bu da başarıdır. Ancak futbol devam edegelen bir şeydir, Şampiyonlar Ligi'ne katılırsın, bu bir başarıdır ama gruplarda sıfır çekersin, bu da bir önce sağladığın başarıyı siler, başarısız olursun. Genel tablo gösteriyor ki Aykut Kocaman bir adım öteye geçemeyecek, zira dikkatinizi çekerim: Derbi kralı olan F.Bahçe Aykut Kocaman zamanında derbilerdeki üstünlüğünü kaybetmiştir. 10 küsür yıldan beri Kadıköy'de yendiğimiz G.Saray'ı Aykut Kocaman döneminde yenemedik ilk kez. Hatta Kocaman'ın Kadıköy'de çıktığı 3 G.Saray derbisinde de galibiyeti yok, hepsi berabere bitti ve hepsinde de G.Saray'ın üstün oyunu söz konusuydu. Örnekler çoğaltılabilir, söylemek istediklerimi güzel izah ettiğimi düşünüyorum.