Anket Sonuçlarını Görüntüle: Maçın sonucu ne olur ?
- Voters
- 42. You may not vote on this poll
-
Beşiktaş kazanır
-
Berabere biter
-
Galatasaray kazanır
-
27.Ağustos.2012, 16:52
Galatasaraylıların %99.9'u penaltı değil derken daha neyin tartışması yapılıyor anlamış değilim...
Kendimi bildim bileli 4 büyükler içinde hakemlerden en çok canı yanan Beşiktaş, bu bir gerçek. Bu yüzden bazı Beşiktaşlı arkadaşların agresif yorumlarını çok iyi anlayabiliyorum, yılların birikimi sonuçta. Geçen sezon 2-0 kazandığımız maç olsun, bu maç olsun nefret ediyorum bu şekilde puan aldığımızda, hiç içime sinmiyor. Ve maalesef böyle yüreksiz hakemler olduğu sürece Galatasaray ve Fenerbahçe lehine bu tarz "kayırmalar" devam edecek.
Maça gelince maçtan önceki yorumumda belirttiğim gibi gene oyun anlamında zorlandığımız bir maç (ikinci yarısı) oldu. İki takım için de çok önemli bir uyarı maçı oldu.
Galatasaray'da Selçuk'un yanında oynayacak oyuncunun ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Selçuk hareketsiz ve ağır bir oyuncu. Müthiş pas dağıtıyor, frikiklerden goller atıyor ya da attırıyor bu açıdan değişilmez bir oyuncu ancak yanında formsuz ve durgun bir oyuncu olunca orta alan çöküyor. Melo hazır değil, çok koşan bir Engin'de olmayınca dün bu sıkıntı ortaya çıktı. Bence Melo çıktıktan sonra o bölgeye Eboue'nin çekilmesi düşünülebilirdi. Dany'i oyuna alıp Ujfalusi'yi sağ beke alabilirdik. Ayrıca Ceyhun niye hiç düşünülmüyor acaba, Trabzonspor'da mis gibi oynuyordu da şimdi niye bu kadar yetersiz görülüyor? Melo form tutacak mı, geçen sezonki gibi bir performansa ulaşabilecek mi, form tutsa bile hiç kötü günü olmayacak mı, o kötü olduğunda yerini kim dolduracak... bunlar soru işareti. O bölge için bir "B" planımızın olması lazım.
Beşiktaş açısından bakarsak aslında beklediğimden kötüydü Beşiktaş. Umarım dünkü oyun ve sonuç onları yanıltmaz çünkü ben bu oyunla başarılı olabileceklerini sanmıyorum. Sadece mücadele etmekle bitmiyor iş, dün özellikle ilk yarıda savunmada çok amatörce adam kaçırmalar ve oyuncular arası uyumsuzluk göze çarptı. Maç aslında ilk yarıda bitebilirdi, Galatasaraylı oyuncuların beceriksizliğinden ve nasıl olsa maçı alırız havasına girmelerinden dolayı oyun çok farklı gelişti. Yorumları okurken yanlış hatırlamıyorsam uAburak Escude'nin ismini hiç duymadım yazmıştı aynı şey benimde dikkatimi çekti. Dün bence en fazla iyi mücadele eden bir Anadolu takımı görüntüsündeydi Beşiktaş. Tabi işin birde olumlu yanından bakarsak henüz hazır olmayan bir takım olmasına karşın 3 gol atmış ve oyunda ikinci yarıda üstünlük kurmuş bir Beşiktaş vardı ortada. McGregor, Sivok, Escude, Fernandes ve Almeida gibi ligde her takımda oynayabilecek kalitede yabancı oyunculara sahipler. Ancak Fernandes ve Almeida'nın durumlarının biran önce netleşmesi şart. Yerlilere baktığımızda Toraman tecrübeli, İsmail, Pektemek, Necip ve Olcay ise en yüksek performanslarına ulaşabilecekleri yaşlardalar. Kısacası her şey kendi ellerinde.
NOBLESSE OBLIGE!
17.06.2014
Mesaj Yetkileri