1 ile 30 arası toplam 104 sonuç

Konu: 13.2 Çeviri hata paylaşım

Threaded View

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by Gncl1905 View Post
    Dribbling sık kullanılması Türkçe olduğunu göstermez fakat siz bilirsiniz yine de herkes memnunsa neden olmasın.

Gelen giden transferlerin olduğu kısımda sol altta "x transfer offers / x unresponded" şeklinde bir yazı var.
    Herkesi memnun etmek mümkün değil ama dribbling'in sık kullanılmasının Türkçe olduğunu göstermediğini biliyorum Dilin yabancılaştırılmasına karşı olsam da futbol terimleri için her şeyi Türkçe'ye çevirmemiz gerektiğini düşünmüyorum.

"x transfer offers / x unresponded" olayıyla da ilgileneceğim şimdi. Teşekkür ederim.

Quote Originally Posted by antiochia View Post
    Kötü müdahale yerine sert müdahale olsa nasıl olur?
    Oyunda futbolcuların topa hamle eşiğini ayarlarken "sert" ibaresi bulunduğu için burayı kötü yerine sert olarak değiştirmem bir sıkıntı yaratabilir. Yani sert oynamayı ayarlamış olan birisi oyuncusunun sert müdahaleden kart gördüğünü görürse bu eşiği değiştirebilir ki bu yanlış olur. Çünkü "kötü müdahale" içerisinde sert müdahale, zamanlama hatası gibi unsurları barındıran geniş kapsamlı bir cümle. Onu değiştirmek hata olur.

Quote Originally Posted by antiochia View Post
    Bir de Antremanda hızlılık yerine hızlanma ya da hızlandırma desek diyorum.
    Bunun orjinali "quickness"mış. "hızlılık" şeklindeki çevirisi de yanlış yapılmış yani. Çabukluk olmalı bu ki zaten futbolda çabukluk antrenmanı diye bir şey de var. Teşekkür ederim bu detay için de

Quote Originally Posted by sakary Ali View Post
    Maç sayfasının, analizler bölümünün performans sekmesindeki muhtemelen "saves" olan kelime kayıtları diye çevrilmiş, kurtarışlar olması gerek.
    Düzelttim bunu. Çok teşekkürler.
    Last edited by Aydin : 22.Aralık.2012 at 14:15

Mesaj Yetkileri