Quote Originally Posted by zazanas View Post
Hocam Galatasaray'ı yönetiyorum. 4-1-2-2-1 oynuyorum. Dar alanda oynayıp topu max. derecede hakim olmaya çalıiıyorum. ligte 5 hafta kala şampiyon oldum. ŞL de ben-juve bir güçlü takım daha 10'ar puan alıp 3'lü averajla elendim. İyi gidiyoruz ama taktiği değiştirdim ve de şu an ki taktiğimin tersi olan Dortmund taktiğine benzer bir taktik geliştirmeye çalışıyorum. Sezon öncesi de geçirip duruma bakacağız
Evet ben de Blackpool u 4-1-2-2-1 ya da 4-2-3-1 dizilişleriyle dönüştürmeli olarak oynatıyordum. Fakat rakibi rahatsız et, defansı ileri çıkar ve ofsayt taktiği yapıp topu ilerde kazanaraktan fazla topla oynamadan direk rakibi gafil avlayıp gol atma çabam vardı. Bu taktik önceki versiyonda işlerken şimdi acı bir şekilde cezalandırılıyorum en moloz futbolcular tarafından. Yeni bir kariyer açıp topla oynamaya ve kontra yapmaya müsait bir takım alacağım artık. Oyuna göre taktik yapmak tam da bu oluyor. Üzüldüğüm nokta bu. Tabiki direk ilerde pres, ofsayt taktiği ve def i ileri çıkararak oyuna başlamak çok da doğru değil, hele ki Blackpool gibi Championship in pek de favori olmayan bir takımıyla bunu yapmak ama sonuç 2 versiyon arasında 180 derece fark yarattığı için bana da oyuna göre taktik yapmaktan başka çare kalmıyor malesef