Quote Originally Posted by Flammable View Post
Oynadığın taktikte MC pozisyonu tamamen boş anladığım kadarıyla.
Öyleyse de topu kaptığında bir an önce AMC ve ST lerin olduğu bölgeye geçirmek gerektiği için direct passing ile oynadığını tahmin ediyorum.Yanılıyor muyum?

WB lerin de pozisyon olarak ilerde mi yoksa bek pozisyonunda görev olarak Wing Back mi seçili acaba?

4-1-2-1-2 bende büyük fiyasko ile sonuçlandı.Orta saha oyuncuları al gülüm ver gülüm yaparken rakip baskı ile boğdu.Bunda eldeki AMC haricindeki orta saha oyuncularının sadece savaşçı özellikli olması ve top kullanmada çok teknik ve becerikli olmamasının payı var.Ajax ta böyle bir sorun olmamıştır eminim.

2AMC ve 2ST li bir sistem henüz denemedim.İleride çoğalabilme adına avantajlı gözüküyor ama orta sahanın çok boş kalma ihtimali var.AMC lerden biri Support görevi ile biraz daha geride tutarak ve DMC lerden birini de ileriye çıkararak belki bu boşluğu kapatabilirim.

MC tamamen boş. Defans oldukça önde ve ofsayt taktiği kullanıyorum. WB'ler pozisyon olarak ilerdeler. defans hattında sadece 2 stoper var. forvetlerin ikisi de sahte forvet. orta sahaya oldukça yakın oynuyorlar. hatta çok zaman savunmadan da top çıkarıyorlar. yani oyunu epeyce kısa mesafede oynuyorum. bu yüzden de kısa pas yapmak zor olmuyor. öne geçtiğim maçlarda rakip üstüme geliyorsa dikine oynayıp araya adam kaçırmaya çalışıyorum. çoğu zaman işe yarıyor.
ama sağlam wb'ler şart. yoksa bazı maçlarda rakibi açmak çok zor oluyor. ben alex telles ve corchia'yı transfer ettim. çok maç aldıklarını bilirim. özellikle corchia'nın..
yine de riskli bir oyun oynuyorum tabi. savunmacılar iyi olmasa sıkıntı yaratır. zaten zorlayacağını düşündüğüm rakiplere karşı bekleri geriye çekiyorum.

Benim takıma gelince 3. sezon bitmek üzere ve kadro oldukça değişti. çok sayıda genç oyuncu oynatıyorum. ister istemez sıkıntı oluyor bazen. ilk 11'de ajax'ın mevcut kadrosundan sadece andersen oynuyor o da her zaman değil. forvetlerimin ikisi de 19 yaşında.. arkalarında paredes ve andersen de 21. savunma hattım biraz daha yaşlı sayılır. yine de en yaşlıları n'zonzi 27 en gençleri zouma 21 yaşında.. özellikle avrupa maçlarında bunun sıkıntısı oluyor. ama tahminen 1-2 sezon sonra meyvelerini alırım. bu kadro ile geldiğim nokta fena sayılmaz. kanatsız oynamak imkansız değil yani. hatta bence bu seride kanatsız oyun daha bile iyi. çünkü maç motoru kanatların işlemesine engel oluyor.