Quote Originally Posted by serwan View Post
Bu arada bişey daha ekleyeyim. Beklerin, özellikle önde oynatıyorsanız, presi azaltmalarına yönelik komut verin. Bence bu taktiğin en zayıf noktalarından biri bu. Hücumda topu kaptırdığınızda bekleriniz rakibi oyalamak yerine topu kapmak için önde pres yaparsa naneyi yiyorsunuz. Onun yerine rakibin topu sürmesine izin verip bikaç saniye kazanmak çok daha akıllıca. Böylece savunma yerleşiyor. Pres yapınca rakip pas yapmak zorunda kalıyor ve bu işimize gelen bi durum değil. Çünkü top her zaman oyuncudan hızlıdır.

Bi de bu şekilde oynayanlara bi sorum olacak. Amclerden pek verim alamıyorum. Tavsiyesi olan var mıdır?
Doğru tespit.Bunu ben de farkettim.
Bekleri hem hücuma destek verecek şekilde hem de closing down ı açarak oynatırsam,rakip topu orta sahaya yakın bir yerde kanat oyuncusu ile buluşturursa bek oyuncusu onu kovalamak için çok öne geliyor ve arkası bomboş kalıyor.Topu kapamaz ise o bölgede büyük boşluk oluyor.
Bu yüzden ben bekleri pres yaptırmadan defans çizgisi üstünde WB rolü ile oynaytıyorum ve Support özelliğini açıyorum.Pres yaptırmıyorum.Kısa pas ile oynatıyorum ve fazla orta yapmalarını da istemiyorum.Çünkü önlerinde kanat oyuncusu olmayınca kendileri orta yapmak için topu eziyorlar ve rakip genelde iki kişi ile basıp topu kapıyor.