Quote Originally Posted by perpetua View Post
Izlemeye devam o zaman. Ancak yukarida yazdigim gibi bunu yapan bir oyuncunun pas aralarina cok daha fazla giren ve bu sekilde top kapan bir oyuncu olmasi lazim. Ama Tolgay kaptigi toplarin buyuk cogunlugunu rakibe mudahale ile kapiyor. Atilan pasi sezip, iyi konumlanip, araya girip topu kaparak degil.

Mevkiler arasinda mutlaka ayirim olmak zorunda. Mesela bir stoperin vizyonu 20 olabilir mi? Eger gercekten bu vizyon varsa, neden stoper oynuyor?
Driplingi 16-17 olan bir stoper gormemiz muhtemel mi?
Veya top kapma hamleleri 16-17 olan bir santrafor?
Veya adam markaji 16-17 olan bir kanat oyuncusu?

Cok ust duzey vizyonu olan bir orta saha oyuncusunun da normalde oynamasi gereken yer forvet arkasi. Cunku rakibe en fazla zarar verecegi mevki burasi.

Ya Pirlo veya Xabi Alonso? Ikisi de oldukca agir, cok fazla driplingi olmayan oyuncular. Vizyonlarini kullanabilmek icin genis alana ihtiyaclari var. Bu alan da kendilerine daha geride oynatilarak veriliyor.

Ancak Tolgay boyle bir oyuncu degil. Driplingleri forvet arkasinda oynayabilecek kadar iyi ama daha hep daha geride oynatilmis. Onde oynatildiginda da skora etkisi cok daha fazla olmamis. Zaten kaleye yakin oynadiginda skora etkisi olmadigi icin cogunlukla daha geride oynatilmis. Hatta bu nedenle zaman zaman kanatta da oynatilmis Tolgay.

Bilic de Tolgay'i onde denedi. Tolgay'in burada oynadigi 4 lig macinda Besiktas gol bulamadi. Tolgay'in bu bolgede oynadigi iki Turkiye kupasi macinda da Besiktas gol bulamadi. Sadece Tolgay'in bu bolgede oynadigi Liverpool macinda Tolgay'in ayagindan Besiktas bir gol atti. Yani 7 mac, takim olarak 1 gol. O da Tolgay'in ayagindan. Butun kariyerinde forvet arkasi olarak Tolgay 2135 dakika oynamis. Yaklasik 23 mac. Toplamda 2 gol, 2 asist.

Bu verimsizligi profilinin acikliyor olmasi gerekli.
Anladım abi teşekkürler.
Güç konusunda hemfikiriz sanırım. Bunun dışında ben hala tolgay'a daha kaliteli savunma yaptıracak 1-2 değişiklik yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bunu oyun için değil gerçekten böyle olduğuna inandığım için söylüyorum. Yoksa oyunda 2 puan fazla eksik hiç önemsemem. Zaten ilk 1-2 sezon sonrası takımı gençlerle dolduran biri olarak mevcut yerlileri rotasyonda kullanıyorum.
Sadece konusu açıldığı için fikirlerimi söyledim. Laf lafı açtı