1 ile 30 arası toplam 457 sonuç

Konu: 3. Geleneksel Football Manager Türkiye Araştırması Eleştiri Başlığı

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ben bir gariplik goruyorum. Ozellikle ligdeki diger oyuncularla da karsilastirinca.
    Gecen sezon
    Selcuk Inan 90 dakika basina 2 sut pasi veriyor. Vizyon 15.
    Bilal 90 dakika basina 2 sut pasi veriyor. Vizyon 16.
    Emre Belozoglu 1.6, Vizyon 16.
    Bunlarin ucu de orta sahanin merkezinde oynadi gecen sezon. Forvet arkasi degil.

Bu sezon,
    Ozer Hurmaci 1.6 sut pasi veriyor. Vizyon 12.
    Donk 1.3 sut pasi veriyor. Vizyon 11.
    Mahmut Tekdemir 1.2 sut pasi veriyor. Vizyon 8.

Tolgay ise 1.05.

Bunlara da bakinca Tolgay'in vizyonu su an icin bile oldukca yuksek sanki. Oyunda ne kadar etkili oldugunu bilmiyorum ama gormek lazim.

Sonucta bence Tolgay'in oyunda pas dagitici bir rol ile oynayan bir oyuncu olmamasi lazim (yani deep lying playmaker).

Kafa konusunda cok dikkat etmedim. Ama gecen sezon toplamda 6 defa kafa topuna cikmis Tolgay. 171 dakikada bir kafa topu mucadelesi. Bu savunmanin onunde oynayan bir orta saha oyuncusu icin cok az bir rakam. Emre Belozoglu ile beraber ligde hava topuna en az cikan orta saha oyuncusu Tolgay. Yani dikkat cekmemis olmasi da dogal sanki. Bu durumda kafa vuruslarinin kalitesinin hic de onemi yok cunku kafa topuna cikmayan bir oyuncu Tolgay. Agresifligin yuksek olmasina ragmen kafa toplarina cikmamasini da dusuk konsantrasyon sagliyor (

Kararlar ve takim oyunu'nun mevcut seviyeleri de Tolgay gibi cok dripling tercihi yapan ve bu nedenle daha basit oynayan oyunculardan daha fazla top kaptiran bir oyuncu oldugu icin bana normal geliyor.

Tolgay'in ne anlamda daha etkili oldugunu tam anlayamadim. Belki Necip'in daha fazla faul yapmasi yuzundendir bu yorum. Necip'in daha fazla faul yapmasi da olmayacak pozisyonlarda bile birseyler yapmak icin debelenmesi denilebilir. Yani belki de Necip'in daha caliskan, daha agresif olmasi, oyunun daha fazla icinde olmasi onu daha fazla hataya tasiyordur.
    Tolgay rakip hücumdayken rakibi yavaşlatabiliyor. Bunu presle değil kritik pas yollarını keserek yapıyor. Rakibi kötü pas tercihine zorluyor. Katılır mısınız bilmem...
    Bu tolgay'ın oyun zekası ile alakalı.

Vizyon meselesine gelince.. Sizin verdiğiniz örneğe göre hiçbir stoperin vizyonu yüksek olamaz yani öyle mi? İlla ki hücum istatistiklerine katkı mı sağlamalı bi oyuncu? Yani şöyle olamaz mı mesela adamın oyun görüşü gerçekten top classtır ama bunu sahaya yansıtabilecek yeteneği yoktur. Ya da teknik adam oyuncudan daha farklı oynamasını istiyordur vs..
    Tabi oyunda vizyon farklı işlev görüyor olabilir ama benim anladığım şekliyle vizyonun asist sayısıyla ya da gol pasıyla doğru orantılı bi değişken olmaması lazım.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by serwan View Post
    Tolgay rakip hücumdayken rakibi yavaşlatabiliyor. Bunu presle değil kritik pas yollarını keserek yapıyor. Rakibi kötü pas tercihine zorluyor. Katılır mısınız bilmem...
    Bu tolgay'ın oyun zekası ile alakalı.
    Izlemeye devam o zaman. Ancak yukarida yazdigim gibi bunu yapan bir oyuncunun pas aralarina cok daha fazla giren ve bu sekilde top kapan bir oyuncu olmasi lazim. Ama Tolgay kaptigi toplarin buyuk cogunlugunu rakibe mudahale ile kapiyor. Atilan pasi sezip, iyi konumlanip, araya girip topu kaparak degil.

Vizyon meselesine gelince.. Sizin verdiğiniz örneğe göre hiçbir stoperin vizyonu yüksek olamaz yani öyle mi? İlla ki hücum istatistiklerine katkı mı sağlamalı bi oyuncu? Yani şöyle olamaz mı mesela adamın oyun görüşü gerçekten top classtır ama bunu sahaya yansıtabilecek yeteneği yoktur. Ya da teknik adam oyuncudan daha farklı oynamasını istiyordur vs..
    Tabi oyunda vizyon farklı işlev görüyor olabilir ama benim anladığım şekliyle vizyonun asist sayısıyla ya da gol pasıyla doğru orantılı bi değişken olmaması lazım.
    Mevkiler arasinda mutlaka ayirim olmak zorunda. Mesela bir stoperin vizyonu 20 olabilir mi? Eger gercekten bu vizyon varsa, neden stoper oynuyor?
    Driplingi 16-17 olan bir stoper gormemiz muhtemel mi?
    Veya top kapma hamleleri 16-17 olan bir santrafor?
    Veya adam markaji 16-17 olan bir kanat oyuncusu?

Cok ust duzey vizyonu olan bir orta saha oyuncusunun da normalde oynamasi gereken yer forvet arkasi. Cunku rakibe en fazla zarar verecegi mevki burasi.

Ya Pirlo veya Xabi Alonso? Ikisi de oldukca agir, cok fazla driplingi olmayan oyuncular. Vizyonlarini kullanabilmek icin genis alana ihtiyaclari var. Bu alan da kendilerine daha geride oynatilarak veriliyor.

Ancak Tolgay boyle bir oyuncu degil. Driplingleri forvet arkasinda oynayabilecek kadar iyi ama daha hep daha geride oynatilmis. Onde oynatildiginda da skora etkisi cok daha fazla olmamis. Zaten kaleye yakin oynadiginda skora etkisi olmadigi icin cogunlukla daha geride oynatilmis. Hatta bu nedenle zaman zaman kanatta da oynatilmis Tolgay.

Bilic de Tolgay'i onde denedi. Tolgay'in burada oynadigi 4 lig macinda Besiktas gol bulamadi. Tolgay'in bu bolgede oynadigi iki Turkiye kupasi macinda da Besiktas gol bulamadi. Sadece Tolgay'in bu bolgede oynadigi Liverpool macinda Tolgay'in ayagindan Besiktas bir gol atti. Yani 7 mac, takim olarak 1 gol. O da Tolgay'in ayagindan. Butun kariyerinde forvet arkasi olarak Tolgay 2135 dakika oynamis. Yaklasik 23 mac. Toplamda 2 gol, 2 asist.

Bu verimsizligi profilinin acikliyor olmasi gerekli.

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri