Originally Posted by
perpetua
Ben bir gariplik goruyorum. Ozellikle ligdeki diger oyuncularla da karsilastirinca.
Gecen sezon
Selcuk Inan 90 dakika basina 2 sut pasi veriyor. Vizyon 15.
Bilal 90 dakika basina 2 sut pasi veriyor. Vizyon 16.
Emre Belozoglu 1.6, Vizyon 16.
Bunlarin ucu de orta sahanin merkezinde oynadi gecen sezon. Forvet arkasi degil.
Bu sezon,
Ozer Hurmaci 1.6 sut pasi veriyor. Vizyon 12.
Donk 1.3 sut pasi veriyor. Vizyon 11.
Mahmut Tekdemir 1.2 sut pasi veriyor. Vizyon 8.
Tolgay ise 1.05.
Bunlara da bakinca Tolgay'in vizyonu su an icin bile oldukca yuksek sanki. Oyunda ne kadar etkili oldugunu bilmiyorum ama gormek lazim.
Sonucta bence Tolgay'in oyunda pas dagitici bir rol ile oynayan bir oyuncu olmamasi lazim (yani deep lying playmaker).
Kafa konusunda cok dikkat etmedim. Ama gecen sezon toplamda 6 defa kafa topuna cikmis Tolgay. 171 dakikada bir kafa topu mucadelesi. Bu savunmanin onunde oynayan bir orta saha oyuncusu icin cok az bir rakam. Emre Belozoglu ile beraber ligde hava topuna en az cikan orta saha oyuncusu Tolgay. Yani dikkat cekmemis olmasi da dogal sanki. Bu durumda kafa vuruslarinin kalitesinin hic de onemi yok cunku kafa topuna cikmayan bir oyuncu Tolgay. Agresifligin yuksek olmasina ragmen kafa toplarina cikmamasini da dusuk konsantrasyon sagliyor (
Kararlar ve takim oyunu'nun mevcut seviyeleri de Tolgay gibi cok dripling tercihi yapan ve bu nedenle daha basit oynayan oyunculardan daha fazla top kaptiran bir oyuncu oldugu icin bana normal geliyor.
Tolgay'in ne anlamda daha etkili oldugunu tam anlayamadim. Belki Necip'in daha fazla faul yapmasi yuzundendir bu yorum. Necip'in daha fazla faul yapmasi da olmayacak pozisyonlarda bile birseyler yapmak icin debelenmesi denilebilir. Yani belki de Necip'in daha caliskan, daha agresif olmasi, oyunun daha fazla icinde olmasi onu daha fazla hataya tasiyordur.