Originally Posted by
alexalexalex
Benim kafamı kurcalayan birşey var, şimdi;
Fenerbahçe'de Nani, RvP
Galatasaray'da Sneijder, Drogba, Podolski
Beşiktaş'ta Mario Gomez..
Bu tarz isimler ligimize geldi ve oynuyorlar, oynadılar.. Şimdi biz FM tabanlı düşünürsek, oyunda bu kulüplerle bu isimler için masaya bile oturamazdık. İmkanı olmazdı yani. Ama gerçeğe baktığımız zaman, Kasımpaşa ve Osmanlıspor gibi sıradan kulüplere bile iyi oyuncular gelebiliyor. Tabi 3 büyüklere gelenler kadar üst düzey olmasa bile gelip oynuyorlar. Biz neden FM'de türk takımları ile bu denli büyük oyuncuları alamayacak durumdayız?
Bu Türkiye Ligi'nin araştırılması mı yoksa oyunun yapay zekası ile ilgili bir sorun mudur?
Eğer bizim lig ile alakalıysa, bu oyuncuları transfer edebilmedeki tek etken ligin ve kulubün popülaritesi midir? Şuan oyundaki verilen tanınmışlık değerleri gayet normal. Fakat bu değerlerle oyunda yıldız oyuncu getiremiyoruz. Getirmeye kalksak çok yüksek paralardan başlıyor zaten. Fakat gerçek hayatta Türkiye'ye gelebiliyorlar.
İkinci olarak soracağım soru ise, bizim oyunu oynadığımız takım dışındaki diğer yapay zeka ürünü takımlar neden saçma transferler yapıyor? Misal ben Fenerbahçe'yi yönetiyorum. Wonderkid peşinde koşuyorum, kaliteli oyuncular arıyorum.. Galatasaray ise dandik liglerden 2. sınıf oyuncu peşinde. Mesala ben isterdimki ben Fenerbahçe'yi yönetirken, GS gerekirse parayı basıp Sneijder tarzında bi oyuncu alma gücünü göstersin. Ama nedense diğer takımlar asla bizim yönettiğimiz takım kadar mantıklı, kaliteli transferler yapamıyor. En azından Türkiye Ligi için bunu gözlemledim.
Sanırsam siz araştırmacı olarak, SI ve Miles'a feedback veriyorsunuzdur. Size kendi ülkemizde FM hakkındaki konuşulan sorunları nedir diye sorup, fikrinizi alıyorlar mı?