Quote Originally Posted by mpaker66 View Post
Açıkcası ben bu söylediklerinize de katılmıyorum. Mesela Barça'nın Guardiolalı dönemini el alalım Xavi-İniesta dillere pelesenk olan ikili. O zaman Barça'nın oynadığı durum malum ortada. Şimdi O zaman bu ikili Playmaker mı oynuyordu yoksa standar ortasaha tarzı gibi bişey mi. Bence ikisi de Playmaker oynuyordu. Yani ben bir oyuncumu hem playmaker yapıp hem hızlı ama kısa paslarla-oyunun yönünü değiştirmesi gerektiği yerlerde uzun- atarak oynatamaz mıyım. Benim de şikayet ettiğim konu bu. Oyun taktiği bizi sadece belli alanlara kısıtlıyor,bu çok can sıkıcı.
Guardiola bir hayli kati bir oyun stiline sahip. Bu nedenle oyun kurucu kullaniyor ama bunlar regista veya roaming playmaker degil cunku rakip 1/3'e girene kadar futbolcularin mevkilerine sadik kalmalarini isteyen bir oyun anlayisina sahip. Son 1/3'te istediklerini yapabiliyorlar ama topu oraya getirene kadar ezbere oynamalari gereken bir sablon var.

Eger bu sablona uygun oynuyorsan (yani cok kati bir oyun stili tercih ediyorsan), oyun kurucu kullanmak mantikli.

Bu oyun stili ile oyuncularin soylediklerini harfiyen yerine getirdigini gorebilirsin. Ancak kendileri pek insiyatif almayacak, tam senin dediklerini yapmaya calisacaklardir.

Mesela ben oyumcularıma defansta bölge bölge nasıl pozisyon almaları gerektiğini anlatmak istiyorum. Bilen bilir cm00 da vardı öyle bir özellik, bence o özelliği geliştirerek önümüze getirebilirler.
Ben istiyorum ki inanılmaz ayrıntılı taktik ekranı ve bunun paralelinde bir maç motoru olsun. Taktiksel tartışmaları bir kenara bırakalım,sizce de oyunun bu yönünde bir eksiklik yok mu?
Keşke seneye hiç bir yenilik yapmasalar sadece taktiksel olarak oyunu bambaşka bir yere götürdük deseler. (Basit taktiksel ayarlar ile oynamak isteyene başka bir seçenek açılabilir)
Acaba cok daha detayli bir taktik sistemini oynamak icin kac kisi oyunu satin alir?
Ayrica oyunculara bolge bolge nasil pozisyon almalarini gerektigini sen anlattin diyelim. Yapay zeka nasil anlatacak? Kullaniciya mac motorunu manipule etme firsati vermeycek mi bu?