Ömer abi benim yada Aziz Yıldırım'ın demek istediği çok farklı birşey.Şimdi diyorsun ki biz yetiştirelim peki bu Aziz'in elinde olan birşey midir?Tek başına arkasına destek almadan nereye kadar oyuncu çıkartmaya yetiştirmeye çalışır?.

Bunun bir oluşum olarak başlatılması,desteklenmesi yıllar boyu takip edilmesi gerekir.Bak Milan diyoruz ve 15 seneden bahsediyoruz.Yani bu iş kişilerle olmaz.Ayrıca ülkemiz bu dediklerine gerçekten toplum olarak alışkın değil..

Zamanında Gaziantep teknik direktörü Sakıp Özberk'ti sanırım yalan olmasın net hatırlamıyorum.17 yaşında iken Kaka'yı 700.000$'a teklif ediyorlar.Ve o da izliyor çıplak göze..Diyor ki benim altyapımda bunun gibi 6-7 tane oyuncu var..Ayrıca biz böyle bir oyuncuyu alıp yabancı kontenjanımızı doldurursak ne deriz millete?

İşte o altını çizdiğim cümle Aziz Yıldırım'ın demek istediğidir.Ne kadar ülke futboluna bakarsan bak,altyapı cart curt de..Bugün jubilesini dünya kupası finalinde yapan Zidane fransız değildir.Yada burda hepimizin konuştuğu alkışladığı barcelonanın transferi Henry fransız değildir.Bulunduğu mevkide Türkiye'de en iyi dediğimiz ve milli takıma aldığımız Aurelio bir Türk değildir.Japonların (gerçekten milliyetçi bir ülkedir) dünya kupasında izlediğimiz sol kanadındaki Alex japon değildir.

Bunları çok daha artırabiliriz ve hepside zamanında kontenjan sorunundan korkmayarak alınmış oyunculardır..

Ama bakın Aziz Yıldırım'ın son dediği,bize lisans hakkı verilsin kardeşim Türkiye'de yine 6 yabancı olsuna hiç kimse sesini çıkartamıyor.Buyur Ömer abi
dediğinde ne yanlış vardır?

Belki sadece lisans hakkı verilse bugün Galatasaray Saviola'yı,Fenerbahçe Adriano'yu getirecek..