Abi çok güzel anlatıyorsun kendini,anlatmak istediklerini..Anlatma tarzına gerçekten hayranım tebrik ederim.
Konuya gelirsek;
Egemen'in dediği sadece bir kaç örnek ve bende pek katılmıyorum.Benin diyeceğim daha farklı şeyler var.Bakın kimse (Aziz Yıldırım dahil//onun ismini kullandım çünkü en çok savunan o) ben istediğim kadar yabancı alayım demiyor.Ama çoğumuz bunun farkında değiliz.Çünkü okumuyoruz,dinlemiyoruz.
Aziz Yıldırım diyor ki:
Ben diyor Türkiye'den X oyuncuyu transfer etmek istiyorum arkadaş.Sözleşmesi sürüyor.Oyuncu iyi,gelecek vaat ediyor,onun ayarında adam bulmak zor.Haydi alalım diyor.Klubüne gidiyoruz 5milyon € bonservis bedeli istiyor.Bakın diyor herşey burada başlıyor.Carlos 4 milyon alıyor yıllık!
İşte bu kadar yüksek fiyat olunca ne yapıyoruz bizler yani klüpler mecburen dışarıya bakmak zorunda kalıyoruz.Zaten kısıtlama var bu konuda.Ben istemez miyim Türk oynamasını?Peki ne olacak yabancı gelince?Bu abez rakamlar aşağıya inecek,Türk futbolu kazanacak.
Sadece bu yönden değil,aynanın diğer tarafınıda çevirelim diyor.Ordan bakarsak biz onların adamlarına izin verirsek aynı şekilde onlarda bizimkileri alacak diyor.Bugün gerçekten örnekleri çok fazla,potansiyel olupta takip edilen ancak bir türlü Avrupa'ya gidemeyen(son örnek İlhan Parlak//Valencia).
Bizim oyuncularımız oraya gittikçe milli takım kazanacak,ülke futbolu kazanacak.
Hepsini geçtik bize lisans hakkı versinler.Yani diyor ki bu adam:
Türkiye Futbol Federasyonu ligimizdeki 18 klübe sadece 6 yabancı için lisans hakkı veriyor.Bu ne demektir?yani sen sadece 6 oyuncu için alabiliyorsun.
İşte demek istediği bize lisans izni verilsin biz yine sahaya 6 tane yabancı ile çıkalım.Bizim yıllardır takip ettiğimiz onlarca oyuncu var.Ama tutupta kontenjan varken 17 yaşındaki yabancıyı getirirsek biz nasıl çıkarız taraftarın karşısına diyor.
Ama bunları kimse anlamıyor.Tutturmuşlar Aziz Yıldırım şöyle böyle..Beni bırakın dediklerimi dinleyin!Milan ilk maçı 1-0 gol Kaka.1-1 oluyor durum Kaka çıkıyor 7 kişiyi geçip 2-1 yapıyor.Maçı öyle yada böyle kaybediyoruz neyse İstanbul'a geliyoruz yine Milan maçı.Maç 0-0 Kaka sakatlanıyor herkeste bir rahatlama var sanki ama o da ne ?? Yerine giren adam Rui Costa!
İkiside yabancı.İşte bize sadece lisans hakkı verseler biz de genç yetenekleri alıp bünyemizde geliştiririz.Ama bunu bile yapmayacak kadar acizler.
Okuyanlara teşekkür ederim.Çoğu Aziz Yıldırım'ın kendi ağzından çıkan laflardır.Geçen sene istifa ettiğinde Telegol'de çıkan röportajıdır.

Alıntılı Yanıtla