Anket Sonuçlarını Görüntüle: Yabancı Sınırlaması Kalksın mı Kalkmasın mı?

Voters
295. You may not vote on this poll
  • Evet

192 65.08%
  • Hayır

103 34.92%
1 ile 30 arası toplam 654 sonuç

Konu: Yabancı Sınırı İle İlgili Bütün Başlıklar

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Ömer abi benim yada Aziz Yıldırım'ın demek istediği çok farklı birşey.Şimdi diyorsun ki biz yetiştirelim peki bu Aziz'in elinde olan birşey midir?Tek başına arkasına destek almadan nereye kadar oyuncu çıkartmaya yetiştirmeye çalışır?.

Bunun bir oluşum olarak başlatılması,desteklenmesi yıllar boyu takip edilmesi gerekir.Bak Milan diyoruz ve 15 seneden bahsediyoruz.Yani bu iş kişilerle olmaz.Ayrıca ülkemiz bu dediklerine gerçekten toplum olarak alışkın değil..

Zamanında Gaziantep teknik direktörü Sakıp Özberk'ti sanırım yalan olmasın net hatırlamıyorum.17 yaşında iken Kaka'yı 700.000$'a teklif ediyorlar.Ve o da izliyor çıplak göze..Diyor ki benim altyapımda bunun gibi 6-7 tane oyuncu var..Ayrıca biz böyle bir oyuncuyu alıp yabancı kontenjanımızı doldurursak ne deriz millete?

İşte o altını çizdiğim cümle Aziz Yıldırım'ın demek istediğidir.Ne kadar ülke futboluna bakarsan bak,altyapı cart curt de..Bugün jubilesini dünya kupası finalinde yapan Zidane fransız değildir.Yada burda hepimizin konuştuğu alkışladığı barcelonanın transferi Henry fransız değildir.Bulunduğu mevkide Türkiye'de en iyi dediğimiz ve milli takıma aldığımız Aurelio bir Türk değildir.Japonların (gerçekten milliyetçi bir ülkedir) dünya kupasında izlediğimiz sol kanadındaki Alex japon değildir.

Bunları çok daha artırabiliriz ve hepside zamanında kontenjan sorunundan korkmayarak alınmış oyunculardır..

Ama bakın Aziz Yıldırım'ın son dediği,bize lisans hakkı verilsin kardeşim Türkiye'de yine 6 yabancı olsuna hiç kimse sesini çıkartamıyor.Buyur Ömer abi
    dediğinde ne yanlış vardır?

Belki sadece lisans hakkı verilse bugün Galatasaray Saviola'yı,Fenerbahçe Adriano'yu getirecek..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by JunkChorn View Post
    Ömer abi benim yada Aziz Yıldırım'ın demek istediği çok farklı birşey.Şimdi diyorsun ki biz yetiştirelim peki bu Aziz'in elinde olan birşey midir?Tek başına arkasına destek almadan nereye kadar oyuncu çıkartmaya yetiştirmeye çalışır?.

Bunun bir oluşum olarak başlatılması,desteklenmesi yıllar boyu takip edilmesi gerekir.Bak Milan diyoruz ve 15 seneden bahsediyoruz.Yani bu iş kişilerle olmaz.Ayrıca ülkemiz bu dediklerine gerçekten toplum olarak alışkın değil..
    Yukarida yazdigimda eklemistim. Zoru yapmak, basarmak esas onemli olan. Ben yabanci limitini kaldirmayi, yurt disinda egitilmis insanlari Milli takim oyuncusu yapmayi kolaycilik olarak nitelendiriyorum. Ayrica bunu Aziz Yildirim tek basina yapmayacak. Su anda Federasyon futbol okullari kuruyor. Bazi kulupler alt yapidan oyuncu cikmasi icin caba sarf ediyor, oyunculari ozenle egitiyor. Tamam buunla basari 3 senede gelmeyecek belki ama dogru bir yolda ilerlersen 10 senede hem takim hem de milli takim duzeyinde buyuk basarilar kazanmaya baslarsin.

Zamanında Gaziantep teknik direktörü Sakıp Özberk'ti sanırım yalan olmasın net hatırlamıyorum.17 yaşında iken Kaka'yı 700.000$'a teklif ediyorlar.Ve o da izliyor çıplak göze..Diyor ki benim altyapımda bunun gibi 6-7 tane oyuncu var..Ayrıca biz böyle bir oyuncuyu alıp yabancı kontenjanımızı doldurursak ne deriz millete?

İşte o altını çizdiğim cümle Aziz Yıldırım'ın demek istediğidir.Ne kadar ülke futboluna bakarsan bak,altyapı cart curt de..Bugün jubilesini dünya kupası finalinde yapan Zidane fransız değildir.Yada burda hepimizin konuştuğu alkışladığı barcelonanın transferi Henry fransız değildir.Bulunduğu mevkide Türkiye'de en iyi dediğimiz ve milli takıma aldığımız Aurelio bir Türk değildir.Japonların (gerçekten milliyetçi bir ülkedir) dünya kupasında izlediğimiz sol kanadındaki Alex japon değildir.

Bunları çok daha artırabiliriz ve hepside zamanında kontenjan sorunundan korkmayarak alınmış oyunculardır..
    Sakip Ozberk'in alt yapisinda Kaka gibi 6-7 oyuncu olmasi, ve bu oyuncularin Kaka kadar kendisini gelistirmemesinde suc yabanci kuralinda degil bence. Hatta yabanci kurali olmasa, ve Sakip Ozberk eline Kaka'yi gecirse kim bilir Kaka bugun oldugu yerde olurmuydu? Dunyanin en iyi futbolcusu olurmuydu?

Zidane Cezayir asilli olabilir ancak Zidane Marsilya'da dogmus, buyumus ve Fransa'da egitim almistir. Alex'in Turkiye'de dogan cocugu da burada buyur, yetisir ve egitilip futbolcu olursa gurur duyar, boyle bir oyuncuyu cikarttimiz icin gikimi bile cikartmam. Benim karsi oldugum hazira konmak. Benim karsi oldugum uretici degil tuketici olmak. Yoksa yabanci veya Turk fark etmez. Benim karsi oldugum ozellikle anadolu takimlarinin baskanlarinin bu limiti kaldirmak istemesinin ardinda hazira konmak istedikleri Turk oyuncularin pahali gelmesinin yatmasidir.

Japon Alex'e gelince. Alex'in 16 yasinda lise okumak icin Japonya'ya gittigini biliyormuydunuz peki? Lise takiminda 3 yil oynadiktan sonra, profesyonel futbolcu olarak oynamaya 19 yasinda basladigini peki? Ailevi nedenlerle Japonya'ya gitmis, orada kalmis, orayi sevmis ve vatandaslik aldigi vakit orada oynamayi tercih etmis. Aurelio'nun durumu ile cok farkli bir durum bu.

Thierry Henry Fransa'da dogmus ve buyumustur. Futbol egitiminin bir kismini Clairefontaine Akademisinde almis. Yani Fransa egitmis, simdi de egittigi oyuncunun yararini Fransa milli takimi goruyor.

Fransa'da oynayan Makelele Zaire dogumlu ancak 4 yasinda ailesi ile beraber Paris'e tasinmis. Futbol egitimini Fransa'da yapmis.

Patrick Vieria, Senegal dogumlu ancak 8 yasinda ailesi ile beraber Paris'e tasinmis. Futbol egitimini Fransa'da yapmis.

Alman milli Gerald Asamoah Gana'da dogmus ancak 12 yasinda Almanya'ya tasinmis. Futbol egitimini Almanya'da yapmis.

Polonya dogumli Lukas Podolski 2 yasinda Almanya'ya tasinmis orada buyumus. Futbol egitimini Almanya'da yapmis.

Mirslav Klose yine Polonya dogumlu ama 9 yasindan itibaren Almanya'da yasamis. Futbol egitimini Almanya'da yapmis.

Yani bu, farkli irki temsil eden oyuncular esasinda formasini giydigi milli takimin ulkesinde yetismisler. Biz zaten kendi vatanimizda bulunan insanlari egitmiyoruz ki yabancilari egitmeye sira gelsin.

Buna istisnalar tabii ki var. Ornegin Mauro Camoranesi Arjantin dogumlu ancak dedesinin memleketi olan Italya icin oynamayi secmis. David Trezeguet ise Arjantinli anne ve baba'nin oglu ancak 2 yasinda ailesi ile beraber ayrildigi Fransa'ya kendi istegi ile 15 sene sonra geri donup Monaco takiminda oynamaya baslamis. Yine kendisini Fransiz gordugu icin Fransa milli takiminda oynamaya karar vermis.

Ote yandan Gonzalo Higuain, 10 aylikken Fransa'dan ayrilmasina ragmen 2007 yilinin Ocak ayina kadar sadece Fransiz pasaportu tasimayi tercih etmis. Bu yilin Ocak ayinda ilk defa Arjantin pasaportu sahibi olmus. Hem Fransa hem de Arjantin'in milli takim'da oynama tekliflerini simdilik geri cevirmis.

Ama bakın Aziz Yıldırım'ın son dediği,bize lisans hakkı verilsin kardeşim Türkiye'de yine 6 yabancı olsuna hiç kimse sesini çıkartamıyor.Buyur Ömer abi dediğinde ne yanlış vardır?

Belki sadece lisans hakkı verilse bugün Galatasaray Saviola'yı,Fenerbahçe Adriano'yu getirecek..[/B]
    Baskalarinin gorusleri bir yana ben kendi felsefemi savunuyorum. Benim mucadelem hazira konmaya, benim mucadelem baskasinin egittigi futbolcuyu alip kullanmaya. Buna Colin Kazim'da dahil, Umit Karan'da dahil. Tabii bu insanlarla irk bagi vardir, Turk milli takiminda oynamalari icin kapi her zaman acik olmalidir. Ancak baska ulkelerin yetistirdigi futbolculara bel baglayarak nereye kadar gidilir?

Yabanci transferini serbest birakma, uzun donemde dogru olan sey olsa da, bugunku zihniyet ile bunu yapmanin zararli olacagini savunuyorum. Zararli olacak cunku zaten sporcu yetistirmeye niyeti olmayan ve kulup baskanligini daha cok kendine kisisel yarar saglama amacli kullanan kulup baskanlarinin isine yarayacak cunku bu baskanlar artik cok daha ucuza herhangi bir sey uretmeden takimlarinin ligde kalmasini saglayabilecekler.

Bir kural konulurken, adalatli olmasi icin, en tepedeki veya en alttaki kulupleri degil ortadaki kulupleri dusunmek gerekir. Bu ortadaki kuluplerin arasinda senelerdir Super Lig'de yarisan ancak her yil zar zor ligde kalan takimlar var. Zar zor ligde kaliyorlar cunku amaclari hep sadece 1. ligde kalmak. Daha buyuk hedefleri olan teknik direktorler getiriyorlar, teknik direktorler citayi yukseltmek icin bazi degisiklikler istedigi zaman teknik direktoru yolluyorlar. Cunku amaclari basarili olmak degil. Amaclari ligde tutunup, isimlerini duyurmaya devam etmek. Bu sayede kisisel kazanclarini devam ettirmek. Yabanci limitini kaldir, Turk oyuncular ucuzlasin, bu takimalr ucuz yabanci oyuncular getirebilsinler ve bu kuluplerin baskanlari reklamlarini daha ucuza yapabilsin...

Bir oneri getireyim o zaman. Yabanci limiti serbest olsun ama her yabanci icin alt yapi gelistirme amacli yuksek bir bedel odensin. Bu odenen bedel, alt yapi hocalarinin maaslarini, oyuncularin egitimlerini, ve tesisleri karsilasin.

Mesela alinan her yabanci oyuncu icin maasinin %50'si veya 250 bin Euro'dan hangisi daha yuksekse odemeyi kac kulup kabul eder acaba?

3. Default Yabancı sınırı belli oldu

Kulüplerin uzun süredir beklediği yabancı kararı sonunda açıklandı. Futbol Federasyonu'nun Trabzon da yaptığı toplantıda alınan karara göre yabancı sayısı 6+1 olarak belirlendi.

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by O z a H n View Post
    Kulüplerin uzun süredir beklediği yabancı kararı sonunda açıklandı. Futbol Federasyonu'nun Trabzon da yaptığı toplantıda alınan karara göre yabancı sayısı 6+1 olarak belirlendi.
    6+1'in anlamı nedir yahu bu kadar komik bir karar ancak bizim federasyonumuz verebilir. Şimdi bu +1 maça yedek çıkabilcekmi yoksa tribünde mi oturucak bunu bilen varmı?

Mesaj Yetkileri