
Originally Posted by
peluk
Ki olması gereken değerler.
Bobo hakkında bir iki birşey de ben eklemek istiyorum. Ben Bobo'nun composure özelliğinin vasat olduğunu düşünüyorum. 11-12 civarında bir değer almalı. Bobo bence doğru vuruşu yapabilme tekniği hususunda usta bir futbolcu, ancak gereken zamanda gereken soğukkanlılığı gösteremiyor bence. Composure 11, finishing 16 olarak ayarlanırsa daha iyi yansıtır Bobo'yu. Ayrıca determination 16, strength 16 olmalı.
Ben Bobo konusunda öyle düşünmüyorum, Bobo'nun hiçbir zaman panik halinde apartopar bir topa vurduğunu görmedim. Örnek olarak Marsilya ve Liverpool maçında dahi attığı gollerde ne kadar rahat hareket ettiği aşikar. Hatta son Gaziantepspor maçına bile bakacak olursak ilk yarı henüz maçın başında aldığı bir topta kaleye vurmayıp iki kişiyi yatırdı ve sol ayağıyla vurduğu top auta gitti, yine 2.yarı Delgado'nun sağdan ortasında Nobre'nin ayağının altından seken topla buluştu kontrol etti fakat plasesi kalecinin ayaklarından döndü. Aslında böyle 1-2 maçta ortaya konan hareketlerle futbolcu değelendirmeye karşıyım ama Bobo'nun durumu her maç aynı ve bunu anlatabilmek için örnek verdim. Soğukkanlılığının iyi olduğunu fakat son vuruşlarının kötü olmasa da çok da iyi olmadığını düşünüyorum. Ümit Karan'ın yine geçtiğimiz hafta Ankaragücü'ne attığı golü hatırlayalım, bu Ümit Karan'ın o tarzda attığı ne ilk gol ne de muhtemelen son gol olacak, arada göz ile görülür bir finishing farkı var, o yüzden Bobo'yu da Ümit Karan seviyesinde bir finishing'e çekmek ne derece doğru olur bilemiyorum? Bobo'nun o pozisyonda topla buluştuğunu hayal edersek Ümit Karan gibi gelişine vurmak yerine önce kontrol edeceğini sonra gol vuruşunu yapacağını tahmin etmek benim adıma çok da zor değil. Bence bu da Bobo'nun finishing'ine kendisinin de çok güvenmediğini veyahut kontrol edip daha rahat bir vuruş yapmaya çalışması da soğukkanlılığının iyi olduğunu göstermeye yeter bile.
Bobo'nun güçlü bir oyuncu olduğu da çok açık, strength 14 balance 16 vermişim. Determination konusunda da bilinçli olarak ve içim çok rahat bir şekilde indirime gittim, 13 yaptım. Zaten Bobo hakkında eleştirilebilecek ve Beşiktaş camiasının, taraftarının memnun olmadığı tek şey onun saha içindeki azimsizliği, maçı kazanmak adına onda eksik olan o istek.

Originally Posted by
bjk_melo_151
Sıçrama(Jumping) ve Kafa (Heading) 14 olabilir.
Heading: 13 Jumping: 15 olarak girmişim ama dediğin gibi jumping 14e indirilebilirmiş.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..