en son yazdığına ilk değineyim licentia, bir futbolcunun alt ligde oynaması elbette önemli değil..bunu zaten belirttim ama bir büyük takımın ne tesadüftürki küme düşmüş takımların oyuncularına yönelmesi ve daha sonra aldığı oyuncuların yerine tekrar tekrar oyuncu araması yanlış bir transfer politikasıdır onu söylemek istedim..8-9 tane sınırlı kapasiteli oyuncu alacağına 2-3 tane alırsın ama banko oynayacak oyuncular alırsın..benim demek istediğim bu..orkunu al..yerine kaleci ara..volkanı al yerine solbek ara ..barışı al oynatma yerine oyuncu ara...sanırım bunun yalnış bir transfer politikası olduğuna sende katılırsın..tabi bu konusu uzatmayalım..çünkü forumun bu kısmı transfere değil..oyuncu ve takım değerlendirmesine ilişkin..
barış özbeke gelirsek..
aslında teknik direktörler bizim kadar oyuncunun sabit bir bölgede oynaması gerektiği kanaatinde değiller..bana öyle geliyorki..bizim basınımız ve taraftarlarımız biraz daha oyuncunun oynadığı bölgeye mevkiiye daha fazla takmış durumda..örneğin futbola ilk başladığında amc ve st oynar diye düşündüğümüz tuncayı daum ve zico 3-4 yıl sol kanatta kullandı..yine forvet bildiğimiz ertuğrulu toschak liberoda denemek istedi...serhat yine bize göre forvet ama daum onu sağ kanada koydu..bu hafta daha sıcak bir haber...ömrümde bir kere bile stoper oynarken görmediğim selçuğu zico bu hafta edunun yanına stopere koyacakmış..hasan şaşı kalli sağ bek oynattı..tigana ibrahim toromanı bir ara dmc olarak kullanmak istedi..vs..vs..vs
yukarıda çokca örnekten görebileceğin gibi sevgili kardeşim..aslında futbolu hepimizden çok daha iyi bilen yılların futbol üstadı teknik direktörler..bizim kadar aman bu şu bölgenin adamı..aman ha..bu şu bölgede oynar gibi bir takıntıları yok..
yanlış anlama sadece barış özbek için değil diğer oyunculara yaptığın yorumlardada sürekli oyuncuların mevkiileri üzerinde duruyorsun..yaptığın katkı yazdığın yazılarr çok güzel ama ben açıkcası o kadar da oyuncular konusunda mevkii bağamlısı değilim..
BARIŞ ÖZBEK ...orta sahanın her mevkiinde kullanılar bilir bir oyuncu bana göre ama ben onu DMC olarak göryorum..aslında onun DMC olarak kullanılması barışada büyük bir iyilik olur kannaatimce çünkü: barış özbek bence sağ veya sol kanatta oynayabilecek sürate ve tekniğe sahip değil..bugün sabrinin yerinde oynamasıda bence galatasayın o bölgedeki kadro zaafiyetinden kaynaklanıyor..dikkat edersen galatasarayın sağ kanadının ilerisini sürklase edebilecek olan hasan şaş ve sabri teknik dirökterle takıştı ve takımdan kesildiler..
orta sahanın ortasının da barış için ideal olmadığını düşünüyorum çünkü gelel olarak MC lerden beklenildiği yetenekleri sınırlı..örneğin yaratıcılığının çok üst düzey olmadığını gördüm..
barış özbekin mevcut yetenekleriyle şuan bir futbol takımına en fazla fayda sağlayabileceği yer orta sahanın gerisi yani DMC çünkü bu bölge oyuncularınınçok koşması fiziğini yükselterek top kazanması ilk görevleri...
barışın yaşının gençliği dikkate alınırsa fiziğini geliştirir ve hırslı mücadeleci oynarsa DMC olabilir..ayrıca bu bölgede oynayan oyuncuların top tekniğinin çok yüksek olmasının gerekmediği düşünülürse kanımca yetenekleri sınırlı bir barıştan olsa olsa maximum orta karar bir DMC olur ...bu oyuncuyu bu bölge için ideal görme sebeplerim bunlar...
bugün bu bölgede değil sabrinin yernde oynaması ise bence br şans ve galatasayar o bölgeye iy bir transfer yaparsa kimse barışın esasmesini bile sormaz diye düşünüyorum licentia...
serkan çalık konusunda ise sana katılıyorum..145-150 arasında bir pa ideal olacaktır...