Originally Posted by
xxestergonxx
öncelikle yazdıkların için sağol ben genel olarak şunu söyleyeyim sadece sen değil bahadır perpetua deza coşkun peluk sekopej olsun koray licenta vss..ve daha ismini sayamadığım pek arkadaşım olsun gerçekten futbol tartışma forumları içerisinde futboldan en iyi anlayanların buluştuğu bir forum turksportal forumu neyse hemen toparlıyorum konuyu dağıtmadan..
serkan çalığın ilhan parlaktan biraz daha şanslı olduğu malum ..bunun sebebide takım taktğinde gizli ...fenerbahçe tek forvet oyanayan takım burada semih kezman varken tek forvetli sistemde ilhanın şans bulması gerçekten zor..çift forvet oynasa fenerbahçe biraz daha fazla izleyebilirdik onu ama Serkan daha çok galatasardaki çift forvetli oyun taktiği ve birazda tecrübeli
oyuncularla KALLİ arasındaki sürtüşmelerden de faydalanarak daha fazla forma şansı buldu..
Benim serkan konusundak düşüncem şu: serkan çalık galatasaraya gelmeden önce gençlerbirliği manisa gibi takımlara gitseydi çok daha fazla önplana çıkardı bence..sebebini şöyle açıklayayayım serkan çalık baskı altında bocalayan bir oyuncu ..dar alana sıkıştırıldığında etkisiz kapalı defansları açacak kilit değil..ama sekan çalık boş alan bulduğunda etkili ....çok fazla prese kapalı defansa markaja maruz kalmayan yani rakip takımın defansı değil golü düşündüğü dakikalarda oldukça etkili olabilecek bir oyuncu...sekan çalığın oynadığı maçlara bir dikkat edin ..
daha çok galatasarayın rakibi bunalttığında değil..öne geçipte kontrayla gol aradığında etkili olduğunu göreceksiniz..
ben serkan çalığın kendini ne kadar geliştireceğini bilmiyorum..ama şuan için ikinci yarılarda galatarayın oyun üstünlüğünü eline geçirdiğinde oyuna girerse etkili olacağını düşünüyorum..
sekanın galatarayda tam anlamıyla kendini gösterememesinin sebebi büyük bir takım formasını henüz kısa süre giymesinden kaynaklanıyor olailir şöyleki..serkan çalık türkyeye bayernden gelmedi..geldiği takım çok büyük bir takım değil..teknik ve mental özellikleri oynadığı takıma göre şekllendi..yani ağır markaj altında sürekli kapanan defanslara karşı hucum nasıl yapılır..nasıl etkili olunur ..bu konuda fazla bir bilgisi ve deneyimi yok..ama bir iki yıl galatasarayda top oynasın büyük takımların küçük takımlarla oynarkenki hucum varyasyonlarına biraz daha katılsın..zamanla oda öğrenecektir ve kendisini daha fazla gösterecektir diye düşünüyorum...
şimdi arda turanın bu kadar beğenilmesine şaşırdığını düşünüyorum..bunu şöyle izah edeym..biz insanlar hayatta bir çok şeyi çalışarak elde edebiliyoruz ama bazı konular varki onları çalışarak elde etmek mümkün değil..mesela çok güzel bir sese sahip olmak..mesela çok iyi bir ressam olmak..mesela futbol topuna hükmedecek çalımlar atmak paslar vermek..işte ardanın sırrı burada bahadır..insanlar çalışarak elde edilemeyecek allah vergisi olan bu yeteneklere hayranlık duyuyor..
dünya futbol tarihine bir bak dostum..tarihe altın harflerle geçmiş futbolculara bir bak..platini pele maradona ronaldinho.zidane.bu oyuncuların futbol tarihine adlarını yazdırma sebebi nedir...işte bu allah vergisi futbol yeteneği..daha dünya tarihinde çok iyi bir fiziği vardı diye bir oyuncunun adı yazılmadı neredeyse..dikkat edersen insanlar teknik iyi çalım atabilen futbolu güzelleştiren oyuncuları seviyor....
şimdi sahsen düşünüyorum..ben galatarayı izlerken mehmet güvene top gelince çok ta heycanlanmıyorum..istiyorumki ARDA buluşsun topla..neticede bu bir oyun ve bu oyununu güzelliştirenlere hayran oluyor insanlar....
herneyse...çok uzadı bu yazı toparlıyorum...ardanın fizik yetersizliği herkesin malumu ama şunuda bilmek gerek fiziki eksiklik az önce yukarıda bahsettiğimiz futbol yetenekleri gbi değil..insan iyi bir diyetisyen düzenli bir beslenme ve sürekli spor yaparak fiziğini geliştirebilir..ardanında bunu yapabilecek parasıda var imkanıda..bu yüzden fiziğini geliştirmek kendi elinde olan br şey...çalışırsa çabalarsa...tarihe geçer...amabir çok türk futbolcusunda olduğu gibi tembelliğe vurursa ..malesefki yeni bir SERGEN YALÇIN vakası olur çıkar...
tüm dileğimiz böyle olmaması tabii