Sayfa 14 / 15 İlkİlk ... 412131415 SonSon
391 ile 420 arası toplam 434 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması 2008

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Emre Belozoglu'nun PA 168 ise bence Arda'nin da bundan dusuk olmamasi lazim sonucta Emre'den daha az gelecek vaad eden bi oyuncu degil ayrica Arda'nin PA Tuncay ve Mehmet Topuz'dan yuksek olmali. Arda icin bence 168-172 arasi bi deger iyi olur ve CA'de artik 140 olmali Turkiye capinda yildiz statusunde sayilir artik. 135 le oyunda ilk onbir oyuncusu olarak bile saymiyor yardimci antrenorler onu. AMC kesinlike accomplished olmali belki naturel bile olabilir yani description midfielder olsun diye cunku Arda tam anlami ile "winger" dicegimiz bi oyuncu degil bole ce AMR (ya da AML) ve AMC naturel olur sanirim description "midfielder" diye cikar.

Serkan Calik icin 145-150 arasi bi PA ve 115-120 arasi bi CA iyi olabilir saglam bi sekilde oyuna yansitilmasi gerek.

Emre Gungor icin yeri burasi olmaya bilir ama mutlaka yeniden gozden gecirilmeli bu cocuk Song gibi bi adamin takimdan kesilmesine sebep olucak bole devam ederse Euro 2008'de gorursek sasirmam. simdilik 140-145 arasi PA hic te yanlis olmaz. CA'de 115-120 arasi.

Mehmet Topal icin 137 saka gibi bi rakam en az 145-150 arasi PA olmasi gerek o da en az. CA de 120-125 arasi iyi olur.

Baris Ozbek icin -8 PA simdilik iyi bence sezon sonunda set PA verilsin. CA de 120-125.

Nonda icin prefered foot: either unutulmasin.

Berkin Arslan ve Emre Colak icin simdilik -8 PA iyi ve Cem Sultan da -9 PA'de kalmali. Emre Colak AMC: 20, AML: 15, AMR: 15, free role: 15. Cem Sultan SC: 20, AMC: 12-14, free role: 15-20. Berkin Arslan SC: 20, AMC: 15 ayrica Berkin'nin boy ve kilo bilgilerini bulabildiniz mi?

Sabri 150 PA'de kalsin simdilik performansina gore sezon sonu 145'e dusebilir.

Ugur Ucar -8 PA'de kalsin simdilik CA'de 125 iyi olur.

Orkun Usak bence PA 140 olmali CA'de 125. Aykut'da PA 140 CA'de 120.

Bouzid'e PA olarak 135'den fazla verilmemeli.

Volkan Yaman ve Hakan Balta PA'leri 145-150 arasi CA'de 125-130 arasi olmali.

Mehmet Guven 140 PA'de kalsin simdilik.

Hasan Sas CA 125-130 arasi olabilir.

Ayhan Akman CA 135 olabilir.

Servet Cetin PA 150'de kalsin CA'de 140.

Lincoln ve Linderoth PA ve CA eski takimlarindaki gibi olmali neyse gerekn degisklikler yapilmistir eminim onlar icin umarim Nonda da oyuna gercekci bi sekilde yansitilir.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Yani Arda oyuna daha all-round bi oyuncu olarak yansitilmali klassik anlamda bi "winger" degil bu yuzden oyundada description winger olmamali cunku bu durumda gelisimini bi winger olarak gosterir simdi birden fazla naturel mevkiyi sakilincali gorsenizde Arda gibi istisnalarda bence bi sakinca olmamali mesela cunku Arda allr-round bi attacking midfielder yani Pires gibi hatda onun description bu Arda'nin klide bole olmali sanirim Pires'in AML, AMR, ve AMC hepsi naturel yani 20 degerinde Arda'nin da ole olmali ki description "Attacking Midfielder" olarak gozuksun oyunda. Baska bi ornek bi Celsinho gibi onda hem AMR hem AMC hem de SC naturelk oyundki description'da forward mesela.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Semih Kaya'nin da PA -8 olmali.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Irfan Basaran'da PA -8 olarak kalmali CA'de 95 olmali Semih Kaya'nin da CA 85-90 olmali.

Arda sıradan bir oyuncu bence, Emre Belezoğlu gibi üstün bir oyuncu ile kıyaslanması bile hata. Arda'nın pas atma ve birazda flair özelliğinden başka kaydedeğer bir artısı yok. Bu adam güçlümüdür? Hayır. Bu adam hızlımıdır? Hayır. Bu adam ortacımıdır? Hayır. Bu adam bitiricimidir? Hayır. Bu adam duran top ustasımıdır? Hayır. Bu adam Hagi gibi uzaktan sert ve etkli şutlar çıkarabiliyor mu? Hayır ve benzeri gibi bir sürü soru. Türkiye liginin kalitesizliğinden dolayı öne çıkmış, sıyrılmış ve abartılmış bir oyuncudur Arda. Avrupa'da üst düzey liglerde oynayacak yetenekte değil. Emre Belezoğlu, Tuncay Şanlı ve Mehmet Topuz gibi üstün oyuncularla denk tutman yanlış bence. Çok çabuk oyuncu beğeniyor, çok çabuk oyuncu harcıyoruz onu gördüm. Pozisyon konusunda da bence en iyi verimi AMC mevkisinde verir ama Galatasaray'da orada oynatılmıyor.

Dünyada yapılan bir futbol istatistiğinde araştırmacılar şunu tespit etmişler; uzun süreli, üst düzey ve çok büyük başarılara imza atan takımların bir tek özellikleri birbileri ile kesişiyormuş oda yaş ortalamalarının yüksek olması. Yani deneyimli, tecrübeli ve yaş ortalaması 25 üstü olan takımlardan çıkıyormuş genelde şampiyonlar. Örneğin; Milan'ın son yıllardaki başarıları ya da A milli takımımızın dünya üçüncüsü olduğu dönemde ki kadroları hep yaşça deneyimli oyunculardan kuruluyordu. Yani kısacası bu araştırmaya göre futbolda yaş ve tecrübe, başarıya giden yolda çok önemli bir kavram. Bu bağlamda Galatasaray'a bakacak olursak; ben bu sene Galatasaray takımında şunu tespit ettim; Karl-Heinz Feldkamp yaşlı ve deneyimli bir hoca. Yıllarını futbola vermiş. Disiplinli, taviz vermez ve karakterli bir yapısı var. Herkesin aksine Galatasaray'a çok şeyler kattığını düşünüyorum. Onun başarısı artı Galatasaray'da ki yaşlı ve çok üst düzey birkaç oyuncunun sayesinde Galatasaray'ın ligde ve kupalarda bu kadar tutunduğunu düşünüyorum. Yoksa Barış Özbek, Serkan Çalık, Mehmet Topal ya da Mehmet Güven gibi oyuncular Galatasaray klasında olan ve Galatasaray'ın gelecek yıllarına damga vuracak potansiyelli oyuncular değiller. Galatasary'ın şuan ki başarısı bu oyuncular sayesinde değil bence. Ayrıca, Kalli bir röpörtajında bu oyunculardan dert yandı ve hiçbirinin takımı sürükleyecek, takımı yönlendirecek bir lider oyuncu olmadığını ve Lincoln ile Linderoth gibi oyuncuların eksikliklerini açıkça hissettiklerini ve bu genç oyucuların belli bir standartın üstünde olmadığını açıkça ifade etti. Bence bu çok önemli ve kaale alınması gereken bir yorumdu ve sonuna kadar haklıydı.

Emre Güngör'ü çok fazla izleyemedim o nedenle yorum yazmayacam ama arkadaşlarım içinde futboldan anlamayanlar bu adamı çok beğendi ve bende şüphe oluştu. Onlar bir oyuncuyu beğenirse genelde kötü çıkıyor sonunda Tabi önyargı yapmam ama izledikçe yorum yazarım.

Sabri'nin kadro dışı kalması olayından sonra bende çok az düşüş yapmayı düşünüyordum, olabilir.

Ayhan Akman 135 ca olamaz çok büyük hata olur bence.

Orkun ve Aykut'u beğenmiyorum ama tercih yapsam Aykut'u seçerim.

Volkan Yaman ve Hakan Balta'yı ise beğeniyorum, kalifiye oyuncular ama ca ve pa lar göreceli tabi.

Servet için önceden yorum yapmıştım zaten. Skandal adam. Halı sahada maç yapsam bile oynatmam takımımda.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Arda'ninm GS'da genelde oynatildigi mevkiye gore yorum yapmadim oyuna nasil yansitilmasi gerektigi ile ilgili yorum yaptim. Oyun icersindeki description bosu bosuna yok ole degil mi? Arda bi winger degil attacking midfielder ve oyuna bole yansitilmali. Mehmet Topuz sanirim a mill takimda banko oyunuyor... Emre 28 yasinda, Mehmet Topuz 24 yasinda, ve Tuncay 26. Arda ise 21 yasinda ve 2 yildir a milli takimda banko oynuyor bu oyuncular nerdeydi o yaslarinda bleki bi tek Emre Arda'nin durumuna yakindi o yaslarda. Arda su anda Turkiye'de en yuksek PA hak eden yerli oyuncudur. Arda'nin teknik kapasitesi ve bazi mental ozellikleri bu genc yasina ragmen Turkiye'nin cok ustunde daha ne olsun afedersin? Bi youncu ila bilmem ne ustasi mi olmak zorunda? Her oyuncunun farkli oyun tarzi farkli artilari eksileri vardir ona gore yorumlanmali. Mehmet Topuz ilk once A milli takimda banko oynasin ve Kayseri'den oynamasi daha zor olan baski olan bi kulube gitsin o zaman Arda ile kiyaslanabilinir.

Baris Ozbek 2-3 sene sonra Mehmet Topuz veya Tuncay duzeyinde bi adam olabilir kesin olur demiyorum bak olabilir diyorum yasi daha henuz 21. Bu genc oyuncularin yaslarinin daha henuz cok genc ve cok tecrubesiz olduklarini unutmayalim bence. Mehmet Guven bi yere kadar da Mehmet Topal yorumuna hic katilamicam ve sormadan duramicam en son ne zaman bi GS maci izlediniz? Sanki biz bu adamlar yeni Messi yeni Ronaldo diyoruz yoksa diyip unutuyormuyuz? Servet bu sezon en iyi yerli stoper unvanini hak etmistir. Yigidi oldur ama hakkini yeme bosuna dememisler adam deli danalar gibi calisiyor kendini gelistiriyor. Ayhan sezon basinda 135 CA hak etcek gibi oyunuyordu hadi bilemedim 130 ama Hasan Sas'dan falza bi CA hak ettigi kesin.

Orkun'u begen begenme performani ortada.

Begen begenme ama performans ortada ve bu performans oyuna bi sekilde yansitilmali bu dediklerim tum oyuncular icin gecerli. Bana performansa gore degil oyunculara kisisel bakisina gore yorumliyorsun gibi geldi.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bui arada Barusso transferi oyuna yansitilicak sanirim erak ediyorum alma psiyonu olucak mi fiyati ne kadar olucak ve o komik butce ile GS ile oynayan arkadas veya AI Barusso'yu alabilicek mi?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Sole bi opsiyon olabilir mi acaba sezon sonu eger isterse AI veya oynayan human TD Barusso'yu yonetimin kendi cebinden verdigi para ile alabilmesi bolece transfer butcesi derdine kapilmamis olur?
    Last edited by licentia : 05.Şubat.2008 at 05:41 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Arda'ninm GS'da genelde oynatildigi mevkiye gore yorum yapmadim oyuna nasil yansitilmasi gerektigi ile ilgili yorum yaptim. Oyun icersindeki description bosu bosuna yok ole degil mi? Arda bi winger degil attacking midfielder ve oyuna bole yansitilmali. Mehmet Topuz sanirim a mill takimda banko oyunuyor... Emre 28 yasinda, Mehmet Topuz 24 yasinda, ve Tuncay 26. Arda ise 21 yasinda ve 2 yildir a milli takimda banko oynuyor bu oyuncular nerdeydi o yaslarinda bleki bi tek Emre Arda'nin durumuna yakindi o yaslarda. Arda su anda Turkiye'de en yuksek PA hak eden yerli oyuncudur. Arda'nin teknik kapasitesi ve bazi mental ozellikleri bu genc yasina ragmen Turkiye'nin cok ustunde daha ne olsun afedersin? Bi youncu ila bilmem ne ustasi mi olmak zorunda? Her oyuncunun farkli oyun tarzi farkli artilari eksileri vardir ona gore yorumlanmali. Mehmet Topuz ilk once A milli takimda banko oynasin ve Kayseri'den oynamasi daha zor olan baski olan bi kulube gitsin o zaman Arda ile kiyaslanabilinir.

Baris Ozbek 2-3 sene sonra Mehmet Topuz veya Tuncay duzeyinde bi adam olabilir kesin olur demiyorum bak olabilir diyorum yasi daha henuz 21. Bu genc oyuncularin yaslarinin daha henuz cok genc ve cok tecrubesiz olduklarini unutmayalim bence. Mehmet Guven bi yere kadar da Mehmet Topal yorumuna hic katilamicam ve sormadan duramicam en son ne zaman bi GS maci izlediniz? Sanki biz bu adamlar yeni Messi yeni Ronaldo diyoruz yoksa diyip unutuyormuyuz? Servet bu sezon en iyi yerli stoper unvanini hak etmistir. Yigidi oldur ama hakkini yeme bosuna dememisler adam deli danalar gibi calisiyor kendini gelistiriyor. Ayhan sezon basinda 135 CA hak etcek gibi oyunuyordu hadi bilemedim 130 ama Hasan Sas'dan falza bi CA hak ettigi kesin.

Orkun'u begen begenme performani ortada.

Begen begenme ama performans ortada ve bu performans oyuna bi sekilde yansitilmali bu dediklerim tum oyuncular icin gecerli. Bana performansa gore degil oyunculara kisisel bakisina gore yorumliyorsun gibi geldi.
    Arda'nın 21 yaşında A milli takımda oynaması Emre Belezoğlu, Tuncay Şanlı ya da Mehmet Topuz'dan daha iyi bir oyuncu olduğunu göstermez. Demek ki milli takımda tıpki DC pozisyonun da olduğu gibi eksik varki 21 yaşındaki bir oyuncu oynuyor o mevkide. Mehmet Topuz Arda'dan 2 gömlek daha iyi bir oyuncu bence ama ne desem boş herkesin yorumu kendine. Senin ve senin gibi düşünen hocaların desteklediği ve şans vererek yükselttiği bir oyuncu Arda. Futbolcuda biraz şans olacak. Uygun zamanda uygun şansı bulacak ki Arda'da bu futbolcu şansı var. Eğer Fatih Terim şampiyona da; Yıldıray, Tümer, Emre Belezoğlu, Gökdeniz, Mehmet Topuz ya da Hamit Altıntop gibi oyuncuları kesip bu Arda'yı oynatırsa çok yanlış yapar. Pozisyon konusunda ben seni eleştirmedim zaten bence AMC oynamalıdır gerçek hayatta demek istedim.

Barış Özbek dediğin kaliteye çıksın söz veriyorum bir daha Football Manager oynamam, tüm çalışmalarımı ve projelerimi bitirip bırakırım bu işi. Tuncay ve Topuz kadar iyi olacak demen yanlış bir yorum olarak kayıtlara geçti. Yaş olayına çok takmışsın. Bir oyuncu 16-17 yaşında olsa bile ne olacağını gösterir. 21 yaşında diye o zaman tüm oyuncular potansiyelli diyelim. Yok öyle bir şey. Messi'de genç, Barış'ta genç, şu Barcelona'ya gidip gelen Beşiktaş'lı minik Muhammed'de genç. Herkese ne olduklarını ve çaplarını gösterdiler. Neyse...

Galatasaray'ın maçlarını senin kadar izlemiyor olabilir evet bu konuda haklı olabilirsin, ben Galatasaray'lı değilim ama çok fazla maç izlemen çok isabetli gözlemler yapacağın anlamına gelmiyor...

Bu sene Galatasaray'da genç oyunuculara verilen şans uzun yıllardır büyük takımlarda ki çoğu genç oyuncuya verilmedi. Yıldız oyuncuların yaşadığı sakatlıklar bunun tuzu biberi oldu. Bu bahsettiğin genç oyuncular kendilerine verilen bu şansı kullanamadılar ve kendilerini yeterince gösteremediler. Karl-Hainz Feldkamp ve Hakan Şükür bunu birçok kez belirtti ve bu genç oyuncuların tecrübesizliğinden ve kısıtlı yeteneklerinden dert yandı. Bak, Karl-Hainz Feldkamp ve Hakan Şükür diyorum bunlar çok önemli isimler!!! Sen, ben 24 yaşında, bilemedin 30 yaşında adamlarız ve futbolun içinde ne kadar aktif olduğumuz ortada. Bu iki isim ise dünya futbol tarihine adını yazdırmış, tecrübeli kişiler. Bu adamların tespitleri benim için çok önemli.

Orkun'un geçen sene oynadığı takım küme düştü. Ligimizin kalitesiz bir takımında oynasa idi görürdünüz performansını, Galatasaray gibi üst düzey bir takımda oynadığına dua etsin. Bu adam bu kadar iyiyse ve gelecek vaad ediyorsa sence Galatasaray neden Isaksson'un peşine düştü? Çünkü adamlar senin gibi popülist düşünmüyorlar, geleceği görmeye çalışıyorlar. Anlık performanslar kadar oyuncunun vizyonu ve gelecek vaad edip, güven vermeside önemlidir. Galatasaray'a transferi bile yanlıştı.

Kişisel yorum yapıyorsun derken tam anlayamadım? Yani benim bu adamlarla bir sorunum varda özellilke, beğendiğim halde beğenmiyor falan mı görünüyorum sence? Servet'le ya da Orkun'la bir garezim falan mı var? Bunu mu demek istiyorsun?

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Ben Baris, Mehmet Topuz veya Tuncay kadar iyi olur demedim olabilir dedim bu ne demek olmayabilir de demek yani olasilik sen buna katilmazsin katilirsin senin kendi gorusun ama nedense Baris cok underestimate yapiliyor Turkiye'de bu tip oyuncular nedense Afrikali olmadi mi sevilmiyor.

Arda'nin piyasaya ciktigindan beri cok fazla uzerine geliniyor inanilmaz bi baski ile karsi karsiya acaba Mehmet Topuz bu sartlar altinda nasil bi grafik cizerdi cok merak ediyorum dogrusu.

FIFA bi oyuncuyu 24 yasina basana kadar genc sayiyor yani gelisim icersinde oyuncu farkindaysan oyunda da bole. Bir oyuncuya 24 yasina kadar "Hot Prospect for the future" ve "decent young player" gibi tanimlamalar yakistirabiliyorsun.

Hakan Sukur ve Feldkamp'in dedikleri beni okadar ilgilendirmiyor ozellikle Feldkamp gibi bilmeceli bi adamsa bu. Bak ben demiyorum ki bu oyuncular cok iyi olucak ama mesela bi Ergun Penbe, Hakan Unsal, Umit Davala gibi oyuncular nerelerden geldiler ne oldular bu oyuncular hic bi zaman yildiz olmadi bence ama cok saglam gorev adamlari oldular takim icersinde onemli roller aldilar. Bence Mehmet Topal, Emre Gungor, Serkan Calik, Baris Ozbek bu tip adamlar belki yakaladiklari sanstan dolayi belki baska sebepler tecrubelendikce onemli yerlere en azindanm GS icersinde ve Turkiye capinda geliceklerdir. Genc bi oyuncu ile Messi olmak zorunda degildir zaten olamaz bu yuzden o bi istisnadir yildizdir. Ne Tuncay ne Mehmet Topuz yildiz degiller ha belki Turkiye capinda ama Turkiye capinda yildiz olmak o kadar acayip bi durum degil biri 160 PA li oyuncu Turkiye yildiz digeri ise Ispanya'da veya Ingiltiere'de CA'i 160 hatda 180 olan oyuncu birak PA'i.

Orkun icin yorumuma populist demissin ama buna pek anlam veremedim sebebi de su bence Orkun basarili bi performans gostermistir gosteriyor da Turkiye ligleri icerisinde ve 140 PA bunu yansitir zaten su anda 135 degil mi oyunda? Ben baskalarinin gazina gelip de Orkun icin super kaleci bi nuamra milli takimda olmali demedim ki. Yeni Rustu veya Lehmann ilan etmedik ki onu. Meslea Rustu'nun PA 170 deil mi? 140 ile 170 arasinda buyuk bi fark var. Orkun daha ne kadar gelecek vaad edebilir ki 28 yasinda kendisi ama ole ya da bole isi goturuyor ayrica kume dusen takimda gecen sene Orkun cok az gol yedi diye hatirliyorum ve belki de kume dusmeme savasi vermelerini sebebi oydu. Her zaman bi takima daha iyisi alinicaksa kimse karsi cikmaz ama biz burada GS'nin transfer politikasini mi tartisiyoruz yoksa Orkun'un su anki performansini mi? 140 PA cok asiri mi deger mi? Bence degil su anda ligin en az gol yiyen kalecisi sartlar ne olursa olsun. Neyse bu olayin FB'deki Semih meselesine donucegi gibi hisler aliyorum o yuzden bu konu hakkinda daha fazla bisey demicem.

Ben Baris, Mehmet Topuz veya Tuncay kadar iyi olur demedim olabilir dedim bu ne demek olmayabilir de demek yani olasilik sen buna katilmazsin katilirsin senin kendi gorusun ama nedense Baris cok underestimate yapiliyor Turkiye'de bu tip oyuncular nedense Afrikali olmadi mi sevilmiyor.

Arda'nin piyasaya ciktigindan beri cok fazla uzerine geliniyor inanilmaz bi baski ile karsi karsiya acaba Mehmet Topuz bu sartlar altinda nasil bi grafik cizerdi cok merak ediyorum dogrusu.

FIFA bi oyuncuyu 24 yasina basana kadar genc sayiyor yani gelisim icersinde oyuncu farkindaysan oyunda da bole. Bir oyuncuya 24 yasina kadar "Hot Prospect for the future" ve "decent young player" gibi tanimlamalar yakistirabiliyorsun.

Hakan Sukur ve Feldkamp'in dedikleri beni okadar ilgilendirmiyor ozellikle Feldkamp gibi bilmeceli bi adamsa bu. Bak ben demiyorum ki bu oyuncular cok iyi olucak ama mesela bi Ergun Penbe, Hakan Unsal, Umit Davala gibi oyuncular nerelerden geldiler ne oldular bu oyuncular hic bi zaman yildiz olmadi bence ama cok saglam gorev adamlari oldular takim icersinde onemli roller aldilar. Bence Mehmet Topal, Emre Gungor, Serkan Calik, Baris Ozbek bu tip adamlar belki yakaladiklari sanstan dolayi belki baska sebepler tecrubelendikce onemli yerlere en azindanm GS icersinde ve Turkiye capinda geliceklerdir. Genc bi oyuncu ile Messi olmak zorunda degildir zaten olamaz bu yuzden o bi istisnadir yildizdir. Ne Tuncay ne Mehmet Topuz yildiz degiller ha belki Turkiye capinda ama Turkiye capinda yildiz olmak o kadar acayip bi durum degil biri 160 PA li oyuncu Turkiye yildiz digeri ise Ispanya'da veya Ingiltiere'de CA'i 160 hatda 180 olan oyuncu birak PA'i.

Orkun icin yorumuma populist demissin ama buna pek anlam veremedim sebebi de su bence Orkun basarili bi performans gostermistir gosteriyor da Turkiye ligleri icerisinde ve 140 PA bunu yansitir zaten su anda 135 degil mi oyunda? Ben baskalarinin gazina gelip de Orkun icin super kaleci bi nuamra milli takimda olmali demedim ki. Yeni Rustu veya Lehmann ilan etmedik ki onu. Meslea Rustu'nun PA 170 deil mi? 140 ile 170 arasinda buyuk bi fark var. Orkun daha ne kadar gelecek vaad edebilir ki 28 yasinda kendisi ama ole ya da bole isi goturuyor ayrica kume dusen takimda gecen sene Orkun cok az gol yedi diye hatirliyorum ve belki de kume dusmeme savasi vermelerini sebebi oydu. Her zaman bi takima daha iyisi alinicaksa kimse karsi cikmaz ama biz burada GS'nin transfer politikasini mi tartisiyoruz yoksa Orkun'un su anki performansini mi? 140 PA cok asiri mi deger mi? Bence degil su anda ligin en az gol yiyen kalecisi sartlar ne olursa olsun. Neyse bu olayin FB'deki Semih meselesine donucegi gibi hisler aliyorum o yuzden bu konu hakkinda daha fazla bisey demicem.
    Aslında benim herkes gibi yabancı hayranlığım ya da yabancı sempatim falan yoktur. Kısmende olsa yurt dışında yaşadığım için yabancıların bize buralarda nasıl davrandıklarını ve bize ne gözle baktıklarını biliyorum. Ben normalde Türk oyuncularını beğenirim ama hakkı neyse onuda yorumlamak lazım. Aksi halde objektif olamayız.

Benim Arda ile bir sorunum yok. Sevimli ve sıcakkanlı bir çocuk, yaşca benden küçük ve sempati duyuyorum ama ben futbolunu pek beğenmiyorum sadece. Üstüne gidildi demişsin ama bir o kadarda hiç bir gence tanınmayan imkanlar tanındı ona ve sahip çıkıldı. Taraftarlar resmen aşık bu adama. Eleştirmekten korkar oldum, adamın hayranları hemen saldırıyor bana forumlarda. Neyse inşallah çok başarılı olur ve ben yanılırım. Bu arada Galatasaray'da üstüne gidilen ve haketmediği halde eleştirilen bir oyuncu varsa oda Hakan Şükür ve Ümit Karan'dır.

24 yaşında bir oyuncu pek genç sayılmaz ama FIFA'nın yorumudur ne diyelim. Ben şimdi futbolu bırakmasaydım takımımda ki en eski futbolcu olacaktım. FIFA'ya göre şimdi ben genç oyuncu statüsünde olacaktım o zaman çünkü haziran 1983 doğumluyum. İlginç...

Ergün Penbe, Ümit Davala ve Hakan Ünsal iyi kanat oyuncuları idi. Dediğin gibi üst düzey yıldız değillerdi ama yinede kaliteli oyunculardı. Başarıları ve geçmişleri ortada. Galatasaray'ın şuan ki genç jenerasyonun da bu adamlara yetişecek düzeyde birisi varsa oda Arda'dır ama diğerlerinde bu ışığı ben göremedim.

Tuncay Şanlı tıpkı Hakan Şükür, Yıldıray Baştürk, Nihat Kahveci ve Hamit Altıntop gibi bir dünya yıldızıdır. Mehmet Topuz'da adaydır bu konuda. Hatta Gökhan Zan'da. Dünyanın tüm liglerinde ve tüm takımlarında banko oynayabilirler.

Orkun'un performansı bu ara iyi zaten ona lafım yok ama bunun nedenini açıkladım. Türk futbolunda şu an için en eksik mevki GK ve DC pozisyonları. Bu mevkilere yetenekli oyuncular yetiştiremedik. O nedenle böye kaleciler bile beğeniliyor ama 140 pa değeri düşünüyorsan bu çokta mantıksız değil çünkü dediğin gibi bu oyunda yüksek bir rakam değil.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bu arada, şimdi araştırma alanında bir gözlem yaptım da. Gördüğüm kadarı ile oyunun yapay zekası, veritabanı ve kriterleri hakkında baya bilgilisin. Bazı tespitlerine katılmasadam da futbol bilginde fena değil. Senin sitede sıradan bir üye olman ve araştırma takımında bulunmaman çok ilginç. Bu site benim olsaydı seni direk takıma alırdım ama bu imkansız
    Last edited by Bahadır Akdeniz : 05.Şubat.2008 at 09:55 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

o milli takıma uğur boral gibi bi adam alındı. ardanın milli takımda oynamış olması açıkçası hiç bişey ifade etmiyo. Bahadır'a katılmadığım tek nokta arda hakkında amc'de oynayamayacağıdır. Markajdan kurtulmasını bilmiyo bu adam. Kanatta amc'den olduğundan daha az markaj altında kalcaandan en iyi performansını orda gösterir bence.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ya arkadaşlar yapmayın gözünüzü seveyim yahu, Arda nasıl mehmet topuz'san kötüdür. Milli takımda demişsin ki pozisyon eksikliği bilmemnesi var, neden senin Tuncayın sol kanatta oynamıyo da Arda orada oynuyor veya senin mehmet topuz sağ da yok Kim kesmiş onu Sabri. Bu kadar iyi oyuncular diyosun kesildikleri oyunculara bak. Arda daha 21 yaşında ve böyle giderse en çok milli olan futbolcu bile olur. Yine demişsin ki Arda avrupada oynayamaz Türkiye liginin kötülüğünden sıyrılıyor. neden Mehmet Topuza avrupadan teklif gelmezken Arda'ya teklifler geldiğiini manajeri falan söylüyor, gaztelerden okuyoruz. Millet enayi Mehmeti değilde Ardayı alıyor. Ben mehmet topuzu kötülemiyorum ama Ardanın ondan daha iyi yerlere geleceğini rahatlıkla söyleyebiliyorum o yüzden PAsı onlardan yüksek olmalı..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    heimdall demişki uğur boralı çağırıyorlar.
    Çağırılıp oynamak var kadroya bile alınmamak var. uğur boral bu kadroda var bi dahakinde yok. Ama Arda 2 yıldır her kadroda var düzenli olarak oynuyor ve inşallah oynamaya devam etçek. Yni çağırılmak var çağırılmak var!
    Last edited by mkkadi : 05.Şubat.2008 at 17:25 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Üstünde çalıştığım son yamam için 10 gün önce güncellediğim ve düşündüğüm değerler şu yönde idi ama 10 gündür yoğunum, Galatasaray'ı izleyemiyorum. Bunkar 10 gün önceki tespitlerim;

GALATASARAY

Başkan:
    Özhan Canaydın

Teknik Direktör: Karl Heinz Feldkamp [ca == 145, pa == 165]

Asistan Antrenör: Ahmet Akçan [ca == 80, pa == 120]

Kaptan: Hakan Şükür

Yıldız Oyuncular: Cassio Lincoln, Ümit Karan, Rigobert Song

Potansiyel Genç Oyuncular: Arda Turan, Uğur Uçar, Barış Özbek

KALECİLER

1.Orkun Uşak [ca == 128, pa == 138]
    2.Aykut Erçetin [ca == 117, pa == 137]
    3.Fırat Kocaoğlu [ca == 80, pa == -7 ]

DEFANS

1.Rigobert Song [ca == 142, pa == 158]
    2.Servet Çetin [ca == 130, pa == 145]
    3.Hakan Balta [ca == 129, pa == 152]
    4.Volkan Yaman [ca == 122, pa == 147]
    5.Ismael Bouzid [ca == 120, pa == 140] PA 125 OLUR
    6.Uğur Uçar [ca == 126, pa == -8]
    7.Emre Güngör [ca == 122, pa == 138] PA 145

ORTA SAHA

1.Mehmet Topal [ca == 115, pa == 137] CA:125 PA: -8
    2.Sabri Sarıoğlu [ca == 130, pa == 155] CA:125 PA:140
    3.Marcelo Carrusca [ca == 120, pa == 144]
    4.Barış Özbek [ca == 120, pa == 142]
    5.Hasan Şaş [ca == 132, pa == 160] CA:120
    6.Tobias Linderoth [ca == 138, pa == 157] KARİYERİNİN DORUĞUNDA ve isveç kaptanı BİRİSİNİ CA SI NEDEN BU KADAR DÜŞÜrüldü onu a ONU ANLAMADIM?Olduğu gibi bırakılmalı. CA 150
    7.Cassio Lincoln [ca == 150, pa == 163]
    8.Arda Turan [ca == 132, pa == 162] ARDA BU CA İLE KADROYA ZOR GİRİYOR 140 OLMALI ARTIK PA:165
    9.Ayhan Akman [ca == 122, pa == 144] CA 130 OLMALI AYHAH MİLLİ TAKIMA KADAR YÜKSELDİ SONUÇTA
    10.Okan Buruk [ca == 120, pa == 163]
    11.Mehmet Güven [ca == 109, pa == 134]

FORVET

1.Ümit Karan [ca == 145, pa == 158] ca :138
    2.Shabani Nonda [ca == 140, pa == 160] CA: 145 VE ÖZELLİKLERİNİ Bİ BAŞTAN GÖZ ATMAK LAZIM BİR SEZON SONRA İNANILMAZ DÜŞÜYOR KASIMPAŞADA FELAN OYNAYACAK SEVİYEYE GELİYOR
    3.Hakan Şükür [ca == 137, pa == 175] CA:120
    4.Serkan Çalık [ca == 116 pa == 140] PA 145
    Benim görüşlerim böyle..

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by Bahadır Akdeniz View Post
    Üstünde çalıştığım son yamam için 10 gün önce güncellediğim ve düşündüğüm değerler şu yönde idi ama 10 gündür yoğunum, Galatasaray'ı izleyemiyorum. Bunkar 10 gün önceki tespitlerim;

GALATASARAY

Başkan: Özhan Canaydın

Teknik Direktör: Karl Heinz Feldkamp [ca == 145, pa == 165]

Asistan Antrenör: Ahmet Akçan [ca == 80, pa == 120]

Kaptan: Hakan Şükür

Yıldız Oyuncular: Cassio Lincoln, Ümit Karan, Rigobert Song

Potansiyel Genç Oyuncular: Arda Turan, Uğur Uçar, Barış Özbek

KALECİLER

1.Orkun Uşak [ca == 128, pa == 138]
    2.Aykut Erçetin [ca == 117, pa == 137]
    3.Fırat Kocaoğlu [ca == 80, pa == -7 ]

DEFANS

1.Rigobert Song [ca == 142, pa == 158]
    2.Servet Çetin [ca == 130, pa == 145]
    3.Hakan Balta [ca == 129, pa == 152]
    4.Volkan Yaman [ca == 122, pa == 147]
    5.Ismael Bouzid [ca == 120, pa == 140]
    6.Uğur Uçar [ca == 126, pa == -8]
    7.Emre Güngör [ca == 122, pa == 138]

ORTA SAHA

1.Mehmet Topal [ca == 115, pa == 137]
    2.Sabri Sarıoğlu [ca == 130, pa == 155]
    3.Marcelo Carrusca [ca == 120, pa == 144]
    4.Barış Özbek [ca == 120, pa == 142]
    5.Hasan Şaş [ca == 132, pa == 160]
    6.Tobias Linderoth [ca == 138, pa == 157]
    7.Cassio Lincoln [ca == 150, pa == 163]
    8.Arda Turan [ca == 132, pa == 162]
    9.Ayhan Akman [ca == 122, pa == 144]
    10.Okan Buruk [ca == 120, pa == 163]
    11.Mehmet Güven [ca == 109, pa == 134]

FORVET

1.Ümit Karan [ca == 145, pa == 158]
    2.Shabani Nonda [ca == 140, pa == 160]
    3.Hakan Şükür [ca == 137, pa == 175]
    4.Serkan Çalık [ca == 116 pa == 140]

gayet dengeli yerinde değerler eleştrilerin br çoğu yersiz... daha 3-5 öaç oynamış barış özbeke 150-155 pa lar falan istemek akkıllara ziyan bu potansiyeli olmaığına inanyorum..

yanlız benim gördüğüm bir iki husus var...

current abiliyt lerin tümü yerinde hiçbir sözüm yok

ben futbolcuların birbitleriyle kıyaslanarak CA ve PA değerlerini konuşmayı sevmiyorum..ama bir çok arkadaşın aklına eminim ki İLHAN PARLAK'ın 147 pa aldığı yerde serkan çalık neden 140 sorusu gelecektir..öyle ya bir yanda kadroya giremeyen ilhan parlak öte yanda bir çok maç ta onayan ve golle buluışan SEKAN ÇALIK...ayrıca ilhan palağın zayıf fiziğini düşündükçe daha bir şaşırdım bu sonuca

kıyaslama yapmayalım ama hakkattende sekan çalıkın 140 pa olması düşük geldi bana 145- ile 150 arası olmalıydı en azından...

mehme ttopal konusundada sıkıntı var gibi..140 ı görmesi lazımdı sanırım veya en azından standart bir PA vermek yerine -7 li bir değer verilmesi yerinde olurdu..hatta -8 olsa bile çok kişi bişey dememeli..

ama asıl büyük şaşkınlığı arda turan konusunda yaşadığımı belirtmek isterim..yetersiz fiziğinin farkındayım bu fizikle avrupaya transfer olursa da çok zorlanacağını düşünüyorum..ama allah vergisi futbol yeteneği akıl dolu pasları hatırıma geldikçe 170 cıvarında bir potansiyeli olması gerektiğinide düşünüyorum..

hele daha sonra ki bazı yazılarda okudum..sıradan bir oyuncu falan...aman aman..sakın...vallahi çarpılır arda turana sıradan oyuncu diyen...elbette herkesin fikrine saygılıyız..ama aklın yoluda bir ..bugün en gelecek vaad eden 3 türk oyuncusu say deseniz arda turan ilk akla gelen olacaktır...

kalecilerin değerleri yerinde görünüyor ama sanırım bu verilerde olacaksa galatasaray bu takım taraftarlarının ilk işi FM de bir kaleci almak olacaktır...

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Ya arkadaşlar yapmayın gözünüzü seveyim yahu, Arda nasıl mehmet topuz'san kötüdür. Milli takımda demişsin ki pozisyon eksikliği bilmemnesi var, neden senin Tuncayın sol kanatta oynamıyo da Arda orada oynuyor veya senin mehmet topuz sağ da yok Kim kesmiş onu Sabri. Bu kadar iyi oyuncular diyosun kesildikleri oyunculara bak. Arda daha 21 yaşında ve böyle giderse en çok milli olan futbolcu bile olur. Yine demişsin ki Arda avrupada oynayamaz Türkiye liginin kötülüğünden sıyrılıyor. neden Mehmet Topuza avrupadan teklif gelmezken Arda'ya teklifler geldiğiini manajeri falan söylüyor, gaztelerden okuyoruz. Millet enayi Mehmeti değilde Ardayı alıyor. Ben mehmet topuzu kötülemiyorum ama Ardanın ondan daha iyi yerlere geleceğini rahatlıkla söyleyebiliyorum o yüzden PAsı onlardan yüksek olmalı..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    heimdall demişki uğur boralı çağırıyorlar.
    Çağırılıp oynamak var kadroya bile alınmamak var. uğur boral bu kadroda var bi dahakinde yok. Ama Arda 2 yıldır her kadroda var düzenli olarak oynuyor ve inşallah oynamaya devam etçek. Yni çağırılmak var çağırılmak var!
    çok mu başarılı milli takımımız? euro 2008'e zar zor çıkan biz değil miyiz o kolay gruptan? fatih terim'in tercihlerinin son derece yanlış olduğunu düşünüyorum ben. argüman olarak milli takım kullanılmamalı.

mehmet topuz konusunda ise 7.5 milyon euro teklif geldiği açıklandı avrupadan. arda'yla da aralarında 17 ay fark var yaş olarak. kayserispor'da oynaması da milli takıma az seçilmiş olmasının önemli nedenlerinden, büyük takımlar daha çok izleniliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Arda sıradan bir oyuncu demiş bir arkadaşımız. Arda fiziksel olarak zayıf belki ama teknik yetenekleri son derece iyi. Özellikle derbilerde ve büyük maçlarda sorumluluk almayı biliyor ve aldığı sorumluluğuda yerine getirebiliyor. Çabukluğuyla iyi adam eksiltebiliyor. Arda iyi futbolcu ama her genç yıldız adayı gibi mental sıkıntıları var. Birincisi şımarık şöhreti kaldırabilmiş değil. Gerrard onun yaşındayken Liverpool' da kaptandı, Totti Roma' da öyle. Daha iyi çalışıp kendini geliştirirse Avrupa' da oynayabilecek düzeye gelecektir. Mehmet Topuz la falan kıyaslanmış Topuz bambaşka bir oyuncu. Topuz için o fizikle Premier Lig' te Arsenal, Chelsea, Man U ve L'pool hariç her takımda oynar diyorum.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by heimdall View Post
    çok mu başarılı milli takımımız? euro 2008'e zar zor çıkan biz değil miyiz o kolay gruptan? fatih terim'in tercihlerinin son derece yanlış olduğunu düşünüyorum ben. argüman olarak milli takım kullanılmamalı.

mehmet topuz konusunda ise 7.5 milyon euro teklif geldiği açıklandı avrupadan. arda'yla da aralarında 17 ay fark var yaş olarak. kayserispor'da oynaması da milli takıma az seçilmiş olmasının önemli nedenlerinden, büyük takımlar daha çok izleniliyor.

7 eylül 1983

30 ocak 1987

17 ay yok bi kere

M.topuza kimse kötü demiyorda zaten.Ardanın potansiyeli m.topuzdan az olmamalı deniliyor.3-4 sene önce neredeydi m.topuz? kaç kişi adını biliyordu?
    G.ünal g.birliğinden ''bi işe yaramaz'' diye gönderilmedimi? Ardanın yaşına göre yetenekleri oldukça iyi tabiki eksikleri var ama bunları zamanla kapatmayacağını bilemezsiniz.165-170 pa abartılı olduğunu düşünmüyorum oldu olucak 130 yapsınlarda rahatlayın

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    7 eylül 1983

30 ocak 1987

17 ay yok bi kere

M.topuza kimse kötü demiyorda zaten.Ardanın potansiyeli m.topuzdan az olmamalı deniliyor.3-4 sene önce neredeydi m.topuz? kaç kişi adını biliyordu?
    Ben biliyordum. Topuz' un bugünlere geleceği o günlerde belliydi. O zamanlar forvet arkasında oynuyordu ve müthiş çalımlarıyla kendini belli ediyordu. Topuz' u o zaman kim tanımıyosa onun cahilliği bu.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Tamam yani tabiki izleyen kişi az çok bilir fakat kendini bi maçta kanıtlaması önemli örneğin arda ilk çıktığı boleslav maçında fazlasıyla belli ettin.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Liverpool maçındaki oyunu vs ..
    Last edited by Onurap : 05.Şubat.2008 at 20:44 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

7 eylül 1983

30 ocak 1987

17 ay yok bi kere

G.ünal g.birliğinden ''bi işe yaramaz'' diye gönderilmedimi? Ardanın yaşına göre yetenekleri oldukça iyi tabiki eksikleri var ama bunları zamanla kapatmayacağını bilemezsiniz.165-170 pa abartılı olduğunu düşünmüyorum oldu olucak 130 yapsınlarda rahatlayın
    matematiğim lisede de zayıftı zaten benim =/

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Bende Mehmet Topuz'u 4 sene evvel biliyirdum yetenekli potansiyeli olan bi genc oyuncuyudu gozumde o zamanlarda ama acikcasi bu kadar iyi bi oyuncu olucagini dusunmuyordum tabi sik sik takip etmedigimden de kaynaklaniyor olabilir.

Neyse konu nerelere geldi bunlar goreceli degerler ama posizyon meselesi bence cok onemli belki cogu zaman oyuncunun "description" sadece kozmetik bu olay ama eger son detayina kadar gercekci bi oyun yapmak istiyorsak dusunulmesi gereken bisey. Birden fazla naturel pozisyon hak eden oyunculara bu verilmeli bence. Dedigim gibi Arda bi "winger" degil all round "attacking midfielder" ve oyuna da bole yansilmali. Mesela Umit Davala'ya "winger" dersin ha kendisi cok yonlu cok kullanisli bi oyuncudur ama aslen bi kanat adamidir, Hakan Unsal'a "wingback" dersin ama Arda icin bu terimler yanlis olur onun ne tur bir oyuncu oldugunu gostermez.

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

EVET

bende bunu diyorum, arda winger degil, fizigi birkere iyi degil...
    iyi olan

vision 18
    pas 16
    teknik 15
    calim 13

fiziki yapisi ise
    kivraklik 13 olabilir
    digerleri 9-12 arasi olmali
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    mashallah bir Fenerbahce maci nelere gebeymis
    Last edited by yusufislam : 05.Şubat.2008 at 21:27 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

calim derken dribbling'i kast ettin sanirim bence dribbling konusunda Turkiye'nin en iyi oyuncularindan birisi olmali Arda sole 15-16 hak ediyor. Vision/cretivity 18 inanilmaz abarti olur 15-16'dan fazlaya gerek gormuyorum. Flair 17 olmali. Technique 15-16 hat da belki 17 olabilir ama zamanla oyun icersinde de gelisicegi icin abartilmamali yani 17 biraz fazla olabilir. Passing de 15-16 olabilir ama daha fazlaya gerek yok. bence long shots'i 10-11 olabilir o kadar kotu degil aslinda Arda bu konuda ama denemede bulunmadigi icin pek fazla degerlendirme sansi olmuyor.

Yani Arda passing, creativity/vision, dribbling, flair konusunda Turkiye'nin yerli yabanci dahil sayili oyuncularindan biri olmali. Buyuk maclarin adami olarak da takima yansitilmali. Kesinlikle "winger" olmamali. Fiziksel degerleri genel olarak dusuk olmali orasi dogru ama mesela bil stamina abartilmamali zamanla bu eksigini kapatiyor bence yani cok asiri dusuk de olmasin. CA: 140, PA: 170 bence yanlis olmaz.

o milli takıma uğur boral gibi bi adam alındı. ardanın milli takımda oynamış olması açıkçası hiç bişey ifade etmiyo. Bahadır'a katılmadığım tek nokta arda hakkında amc'de oynayamayacağıdır. Markajdan kurtulmasını bilmiyo bu adam. Kanatta amc'den olduğundan daha az markaj altında kalcaandan en iyi performansını orda gösterir bence.
    10-15 tane Galatasaray'ı araştıran arkadaşımla görüştükten sonra bir gün oturup veritabanından Arda için bir profil hazırlamıştım. Bu profile göre Arda en iyi AMC mevkisinde verim veriyordu ve şunu farkettim ki bu çocuk gerçek hayatta da bence orada oynamalı ama Lincoln varken ona düşmez tabi.

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    gayet dengeli yerinde değerler eleştrilerin br çoğu yersiz... daha 3-5 öaç oynamış barış özbeke 150-155 pa lar falan istemek akkıllara ziyan bu potansiyeli olmaığına inanyorum..

yanlız benim gördüğüm bir iki husus var...

current abiliyt lerin tümü yerinde hiçbir sözüm yok

ben futbolcuların birbitleriyle kıyaslanarak CA ve PA değerlerini konuşmayı sevmiyorum..ama bir çok arkadaşın aklına eminim ki İLHAN PARLAK'ın 147 pa aldığı yerde serkan çalık neden 140 sorusu gelecektir..öyle ya bir yanda kadroya giremeyen ilhan parlak öte yanda bir çok maç ta onayan ve golle buluışan SEKAN ÇALIK...ayrıca ilhan palağın zayıf fiziğini düşündükçe daha bir şaşırdım bu sonuca

kıyaslama yapmayalım ama hakkattende sekan çalıkın 140 pa olması düşük geldi bana 145- ile 150 arası olmalıydı en azından...

mehme ttopal konusundada sıkıntı var gibi..140 ı görmesi lazımdı sanırım veya en azından standart bir PA vermek yerine -7 li bir değer verilmesi yerinde olurdu..hatta -8 olsa bile çok kişi bişey dememeli..

ama asıl büyük şaşkınlığı arda turan konusunda yaşadığımı belirtmek isterim..yetersiz fiziğinin farkındayım bu fizikle avrupaya transfer olursa da çok zorlanacağını düşünüyorum..ama allah vergisi futbol yeteneği akıl dolu pasları hatırıma geldikçe 170 cıvarında bir potansiyeli olması gerektiğinide düşünüyorum..

hele daha sonra ki bazı yazılarda okudum..sıradan bir oyuncu falan...aman aman..sakın...vallahi çarpılır arda turana sıradan oyuncu diyen...elbette herkesin fikrine saygılıyız..ama aklın yoluda bir ..bugün en gelecek vaad eden 3 türk oyuncusu say deseniz arda turan ilk akla gelen olacaktır...

kalecilerin değerleri yerinde görünüyor ama sanırım bu verilerde olacaksa galatasaray bu takım taraftarlarının ilk işi FM de bir kaleci almak olacaktır...
    Bu araştırma alanına yazı yazan arkadaşların içinden kendimce elemeler yapmıştım yorumlarına göre. Futboldan anlayanlar ve anlamayanlar olarak. (kendi çapımda tabi) Seni anlayanlar kategorisinde görüyordum ama Serkan Çalık'ı beğenmene şaşırdım. İlhan Parlak bana göre Serkan Çalık'tan daha iyi bir oyuncu. Sadece Serkan Çalık kadar forma şansı bulamadı o kadar. Fizik yetersizliği konusunda ise haklısın. O konuda kendisini geliştirmesi gerek.

Arda Turan'a 170 pa yüksek. Hiç bir yamamda da o değeri vermedim ama herkes çok seviyor ve beğeniyor bu adamı demek ki ben yanılıyorum. Bu kadar adam yanılıyor olamaz.

Bu gün Türk futbolunun en çok gelecek vaad eden genç oyuncusu Arda Turan ise yazıklar olsun bu Turkcell Süper Lig'e, oyunculara, hocalara ve antrenörlere...

Evet ben yama yapmaktan oyunu oynamaz oldum ama oyunu oynasam ve Galatasaray'ı alsam ilk transferim GK pozisyonuna olur. Sonrada bir DR alırım.

Çok haklısın. Fatih Terim bende bu sene hayal kırıklığı yarattı. Semih, İbrahim Kaş, Servet Çetin, Mehmet Yıldız, Sedat Bayrak vb. tarzda oyuncuların Milli takımda işi neydi?

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Mehmet Topuz 07/09/1983
    Arda Turan 30/01/1987

Yaklasık 28 ay

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by Bahadır Akdeniz View Post

Bu araştırma alanına yazı yazan arkadaşların içinden kendimce elemeler yapmıştım yorumlarına göre. Futboldan anlayanlar ve anlamayanlar olarak. (kendi çapımda tabi) Seni anlayanlar kategorisinde görüyordum ama Serkan Çalık'ı beğenmene şaşırdım. İlhan Parlak bana göre Serkan Çalık'tan daha iyi bir oyuncu. Sadece Serkan Çalık kadar forma şansı bulamadı o kadar. Fizik yetersizliği konusunda ise haklısın. O konuda kendisini geliştirmesi gerek.

Arda Turan'a 170 pa yüksek. Hiç bir yamamda da o değeri vermedim ama herkes çok seviyor ve beğeniyor bu adamı demek ki ben yanılıyorum. Bu kadar adam yanılıyor olamaz.

Bu gün Türk futbolunun en çok gelecek vaad eden genç oyuncusu Arda Turan ise yazıklar olsun bu Turkcell Süper Lig'e, oyunculara, hocalara ve antrenörlere...

Evet ben yama yapmaktan oyunu oynamaz oldum ama oyunu oynasam ve Galatasaray'ı alsam ilk transferim GK pozisyonuna olur. Sonrada bir DR alırım.

öncelikle yazdıkların için sağol ben genel olarak şunu söyleyeyim sadece sen değil bahadır perpetua deza coşkun peluk sekopej olsun koray licenta vss..ve daha ismini sayamadığım pek arkadaşım olsun gerçekten futbol tartışma forumları içerisinde futboldan en iyi anlayanların buluştuğu bir forum turksportal forumu neyse hemen toparlıyorum konuyu dağıtmadan..

serkan çalığın ilhan parlaktan biraz daha şanslı olduğu malum ..bunun sebebide takım taktğinde gizli ...fenerbahçe tek forvet oyanayan takım burada semih kezman varken tek forvetli sistemde ilhanın şans bulması gerçekten zor..çift forvet oynasa fenerbahçe biraz daha fazla izleyebilirdik onu ama Serkan daha çok galatasardaki çift forvetli oyun taktiği ve birazda tecrübeli
    oyuncularla KALLİ arasındaki sürtüşmelerden de faydalanarak daha fazla forma şansı buldu..

Benim serkan konusundak düşüncem şu: serkan çalık galatasaraya gelmeden önce gençlerbirliği manisa gibi takımlara gitseydi çok daha fazla önplana çıkardı bence..sebebini şöyle açıklayayayım serkan çalık baskı altında bocalayan bir oyuncu ..dar alana sıkıştırıldığında etkisiz kapalı defansları açacak kilit değil..ama sekan çalık boş alan bulduğunda etkili ....çok fazla prese kapalı defansa markaja maruz kalmayan yani rakip takımın defansı değil golü düşündüğü dakikalarda oldukça etkili olabilecek bir oyuncu...sekan çalığın oynadığı maçlara bir dikkat edin ..

daha çok galatasarayın rakibi bunalttığında değil..öne geçipte kontrayla gol aradığında etkili olduğunu göreceksiniz..

ben serkan çalığın kendini ne kadar geliştireceğini bilmiyorum..ama şuan için ikinci yarılarda galatarayın oyun üstünlüğünü eline geçirdiğinde oyuna girerse etkili olacağını düşünüyorum..

sekanın galatarayda tam anlamıyla kendini gösterememesinin sebebi büyük bir takım formasını henüz kısa süre giymesinden kaynaklanıyor olailir şöyleki..serkan çalık türkyeye bayernden gelmedi..geldiği takım çok büyük bir takım değil..teknik ve mental özellikleri oynadığı takıma göre şekllendi..yani ağır markaj altında sürekli kapanan defanslara karşı hucum nasıl yapılır..nasıl etkili olunur ..bu konuda fazla bir bilgisi ve deneyimi yok..ama bir iki yıl galatasarayda top oynasın büyük takımların küçük takımlarla oynarkenki hucum varyasyonlarına biraz daha katılsın..zamanla oda öğrenecektir ve kendisini daha fazla gösterecektir diye düşünüyorum...

şimdi arda turanın bu kadar beğenilmesine şaşırdığını düşünüyorum..bunu şöyle izah edeym..biz insanlar hayatta bir çok şeyi çalışarak elde edebiliyoruz ama bazı konular varki onları çalışarak elde etmek mümkün değil..mesela çok güzel bir sese sahip olmak..mesela çok iyi bir ressam olmak..mesela futbol topuna hükmedecek çalımlar atmak paslar vermek..işte ardanın sırrı burada bahadır..insanlar çalışarak elde edilemeyecek allah vergisi olan bu yeteneklere hayranlık duyuyor..

dünya futbol tarihine bir bak dostum..tarihe altın harflerle geçmiş futbolculara bir bak..platini pele maradona ronaldinho.zidane.bu oyuncuların futbol tarihine adlarını yazdırma sebebi nedir...işte bu allah vergisi futbol yeteneği..daha dünya tarihinde çok iyi bir fiziği vardı diye bir oyuncunun adı yazılmadı neredeyse..dikkat edersen insanlar teknik iyi çalım atabilen futbolu güzelleştiren oyuncuları seviyor....

şimdi sahsen düşünüyorum..ben galatarayı izlerken mehmet güvene top gelince çok ta heycanlanmıyorum..istiyorumki ARDA buluşsun topla..neticede bu bir oyun ve bu oyununu güzelliştirenlere hayran oluyor insanlar....

herneyse...çok uzadı bu yazı toparlıyorum...ardanın fizik yetersizliği herkesin malumu ama şunuda bilmek gerek fiziki eksiklik az önce yukarıda bahsettiğimiz futbol yetenekleri gbi değil..insan iyi bir diyetisyen düzenli bir beslenme ve sürekli spor yaparak fiziğini geliştirebilir..ardanında bunu yapabilecek parasıda var imkanıda..bu yüzden fiziğini geliştirmek kendi elinde olan br şey...çalışırsa çabalarsa...tarihe geçer...amabir çok türk futbolcusunda olduğu gibi tembelliğe vurursa ..malesefki yeni bir SERGEN YALÇIN vakası olur çıkar...

tüm dileğimiz böyle olmaması tabii

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

xxestergonxx arkadaşım demiş ki 3-5 maç oynayan barışa 150-155 PA vermek abartı olur, o kadar potansiyelli olduğunu düşünmüyorum. Açıkçası ben de düşünmüyorum ama hemen aşağısında da demişsin ki Serkan Çalık 145-150 arasında olmalıydı. Bana göre yine 3-5 maç oynayan Serkana da bu kadar Pa vermek yanlış olur diyorum açıkçası tam olarak bilmiyorum ama geleceği daha parlak olan için Barış diyorlardı o yüzden Serkan yorumuna tam katılamıyacm. Son olarak da Arda için yazdıkların kelimesi kelimesine doğru tabii bence. İnşallah kendini ve kendini sevenleri üzmez..

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    xxestergonxx arkadaşım demiş ki 3-5 maç oynayan barışa 150-155 PA vermek abartı olur, o kadar potansiyelli olduğunu düşünmüyorum. Açıkçası ben de düşünmüyorum ama hemen aşağısında da demişsin ki Serkan Çalık 145-150 arasında olmalıydı. Bana göre yine 3-5 maç oynayan Serkana da bu kadar Pa vermek yanlış olur diyorum açıkçası tam olarak bilmiyorum ama geleceği daha parlak olan için Barış diyorlardı o yüzden Serkan yorumuna tam katılamıyacm. Son olarak da Arda için yazdıkların kelimesi kelimesine doğru tabii bence. İnşallah kendini ve kendini sevenleri üzmez..

açıkcası barışa 150-155 PA konusundada SERKANA 140 PA verilmesi konusundada yaptığıım eleştrilerde hala haklı odluğumu düşünüyorum kardeş ..aslında buna şöyle bir gerekçem var bilmiyorum katılırmısın..

şimdi serkan çalık bir forvet ve takıma girebilmesi için mevcut forvetlerden birini kesmesi lazım dimi..önlerindeki oynayanlara bir bakıyorum..türkiyenin en iyi finishinge sahip oyuncusu ÜMİT..diğeri yaşı ne olursa olsun adeta bir yaşayan efsane hakan şükür..bir diğeri Şabani nonda (ki performansı malumunuz) bu oyunculardan birini kesmesi lazım sekanın (allahtan çift forvet oynuyor galataray fener gibi oynasa serkan herhalde ilhan parlak kadar anca oynardı)

peki barışın oynadığı bölgeye bakıyorum..galatasarayda...dmc de linderoth 6 ay sakat.sonra..kendisi gibi genç oyuncular mehmet güven..metmet topal..yani tezim şu..barış aslında büyük bir fırsat yakalamıştı linderothun sakatlanmasıyla..

oynadığı bölgenin en iyi adamı sakatlanmıştı ve geriye kendisi gibi genç oyuncular kalmıştı.düşününki o kadar boştuki bu bölge galatasaray fener derbisine DMC olarak sabriyle çıkacak kadar....ama bi türlü lk onbire banko oturamadı eline fırsat çokça geçtiği halde..appiahın sakatlanmasıyla deniz barışın denizin sakatlanmasıyla selçuk şahinin bu fırsatları nasıl iyi değerlendirdiğini bir hatırlayalaım..aynı şans sunuldu barışa..ama malesef bu çocuk kimi maçlarda o kadar vurdumduymaz oynadıki izlerken inanamadım..

velhasıll...150-155 pa lık bir oyuncu olsa bu adam benim kanaatim galatasarayın o en zayıf bölgesine çoktan yerleşmişti..ve galatasaray barrousoyu transfer etmesşne gerek kalmazdı..

elbette teknik taktik ve mental yönlerden değerlendirme yapmak gerekir esasında bunu biliyorum..ama ben birde bu pencereden bakmak istedim barışa...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Barış pa bence 145 olmalı.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    S.calık 150-155 arası
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by @pi View Post
    Mehmet Topuz 07/09/1983
    Arda Turan 30/01/1987

Yaklasık 28 ay
    39 AY
    Last edited by Onurap : 06.Şubat.2008 at 14:49 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    öncelikle yazdıkların için sağol ben genel olarak şunu söyleyeyim sadece sen değil bahadır perpetua deza coşkun peluk sekopej olsun koray licenta vss..ve daha ismini sayamadığım pek arkadaşım olsun gerçekten futbol tartışma forumları içerisinde futboldan en iyi anlayanların buluştuğu bir forum turksportal forumu neyse hemen toparlıyorum konuyu dağıtmadan..

serkan çalığın ilhan parlaktan biraz daha şanslı olduğu malum ..bunun sebebide takım taktğinde gizli ...fenerbahçe tek forvet oyanayan takım burada semih kezman varken tek forvetli sistemde ilhanın şans bulması gerçekten zor..çift forvet oynasa fenerbahçe biraz daha fazla izleyebilirdik onu ama Serkan daha çok galatasardaki çift forvetli oyun taktiği ve birazda tecrübeli
    oyuncularla KALLİ arasındaki sürtüşmelerden de faydalanarak daha fazla forma şansı buldu..

Benim serkan konusundak düşüncem şu: serkan çalık galatasaraya gelmeden önce gençlerbirliği manisa gibi takımlara gitseydi çok daha fazla önplana çıkardı bence..sebebini şöyle açıklayayayım serkan çalık baskı altında bocalayan bir oyuncu ..dar alana sıkıştırıldığında etkisiz kapalı defansları açacak kilit değil..ama sekan çalık boş alan bulduğunda etkili ....çok fazla prese kapalı defansa markaja maruz kalmayan yani rakip takımın defansı değil golü düşündüğü dakikalarda oldukça etkili olabilecek bir oyuncu...sekan çalığın oynadığı maçlara bir dikkat edin ..

daha çok galatasarayın rakibi bunalttığında değil..öne geçipte kontrayla gol aradığında etkili olduğunu göreceksiniz..

ben serkan çalığın kendini ne kadar geliştireceğini bilmiyorum..ama şuan için ikinci yarılarda galatarayın oyun üstünlüğünü eline geçirdiğinde oyuna girerse etkili olacağını düşünüyorum..

sekanın galatarayda tam anlamıyla kendini gösterememesinin sebebi büyük bir takım formasını henüz kısa süre giymesinden kaynaklanıyor olailir şöyleki..serkan çalık türkyeye bayernden gelmedi..geldiği takım çok büyük bir takım değil..teknik ve mental özellikleri oynadığı takıma göre şekllendi..yani ağır markaj altında sürekli kapanan defanslara karşı hucum nasıl yapılır..nasıl etkili olunur ..bu konuda fazla bir bilgisi ve deneyimi yok..ama bir iki yıl galatasarayda top oynasın büyük takımların küçük takımlarla oynarkenki hucum varyasyonlarına biraz daha katılsın..zamanla oda öğrenecektir ve kendisini daha fazla gösterecektir diye düşünüyorum...

şimdi arda turanın bu kadar beğenilmesine şaşırdığını düşünüyorum..bunu şöyle izah edeym..biz insanlar hayatta bir çok şeyi çalışarak elde edebiliyoruz ama bazı konular varki onları çalışarak elde etmek mümkün değil..mesela çok güzel bir sese sahip olmak..mesela çok iyi bir ressam olmak..mesela futbol topuna hükmedecek çalımlar atmak paslar vermek..işte ardanın sırrı burada bahadır..insanlar çalışarak elde edilemeyecek allah vergisi olan bu yeteneklere hayranlık duyuyor..

dünya futbol tarihine bir bak dostum..tarihe altın harflerle geçmiş futbolculara bir bak..platini pele maradona ronaldinho.zidane.bu oyuncuların futbol tarihine adlarını yazdırma sebebi nedir...işte bu allah vergisi futbol yeteneği..daha dünya tarihinde çok iyi bir fiziği vardı diye bir oyuncunun adı yazılmadı neredeyse..dikkat edersen insanlar teknik iyi çalım atabilen futbolu güzelleştiren oyuncuları seviyor....

şimdi sahsen düşünüyorum..ben galatarayı izlerken mehmet güvene top gelince çok ta heycanlanmıyorum..istiyorumki ARDA buluşsun topla..neticede bu bir oyun ve bu oyununu güzelliştirenlere hayran oluyor insanlar....

herneyse...çok uzadı bu yazı toparlıyorum...ardanın fizik yetersizliği herkesin malumu ama şunuda bilmek gerek fiziki eksiklik az önce yukarıda bahsettiğimiz futbol yetenekleri gbi değil..insan iyi bir diyetisyen düzenli bir beslenme ve sürekli spor yaparak fiziğini geliştirebilir..ardanında bunu yapabilecek parasıda var imkanıda..bu yüzden fiziğini geliştirmek kendi elinde olan br şey...çalışırsa çabalarsa...tarihe geçer...amabir çok türk futbolcusunda olduğu gibi tembelliğe vurursa ..malesefki yeni bir SERGEN YALÇIN vakası olur çıkar...

tüm dileğimiz böyle olmaması tabii
    Abi ben Serkan Çalık konusunda çok fazla ısrar etmiyorum çünkü Galatasaray'lı değilim. Sizler kadar takip ettiğim bir oyuncu değil ama birçok maçında beni tatmin etmedi. Bir tek özelliğini çok beğendim oda süratli olması ve kontra ataklarda rakibin üstüne üstüne, dikine gidebilmesi idi. Biraz hırçın ve topu ayağında iyi saklıyor. Sen bu oyuncuyu çok güzel analiz yapmışsın üstüne diyecek yok. Hasan Kabze gibi bitiriciliği çok iyi olan bir oyuncu satılıpta bu adamın neden oynatıldığını ise tam anlamış değilim. Daha öncede dediğim gibi bu sene Galatasaray'ın genç oyuncuları çok fazla forma şansı buldular ve bu konuda şanslılar. Dediğin gibi İlhan Parlak ve de Kazım gibi oyuncular bu kadar şanslı değillerdi. Galatasaray maddi kriz içinde ve bu aralar forması çok ucuz oldu. Para yok klüpte ve ne olduğu belirsiz genç oyuncuları alıp duruyorlar. Mesela bu sene yaptıkları birkaç transfer;

Volkan Yaman: Bir önceki sezon oynadığı takım küme düştü
    Orkun Uşak: Bir önceki sezon oynadığı takım küme düştü
    Barış Özbek: Bir önceki sezon oynadığı takım Almanya'nın birincimi ikincimi liginde mi ne küme düştü.

Bunlara artı olarak neredeyse TFF 1. Lig'de ki Martinez'i kaleye alıyorlardı. Transfer politikasına bakarmısın Galatasaray'ın. Yazık...

Daha önce dediğim gibi, bu kadar insan yanılıyor ve ben haklı olamam. Demek ki Arda konusunda ben yanılıyorum ve daha fazla ısrar etmiyorum. Yolu açık olsun...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Açıkçası herkesin fikrine saygı duyuyorum, kişisel olarak barışın PAsı bu olmalı Serkanınki bu olmalı demiyorum, kafamda bazı değerlervar ama emin olamıyorum. Söylemek istediğim şey evet Serkanın forma şansı bulması daha zor ama Barış daha ilk haftadan oynamaya başladı. O sıralar GSde sakat adam yoktu ama Kalli ona güvenip şans veriyordu. Kimi maçlarda iyi kimi maçlarda ise şaşırtıcıydı ama o kadar adam içerisinden forma şansı bulabilmişti ve kendini daha fazla gösterdi. Barış Serkandan daha iyi olacak demiyorum ama Serkanı değerlendirmek için daha fazla izlenmesi gerekiyor diye düşünüyorum bilmiyorum sen ne düşünüyorsun.

Evet Gsnin transfer politikası az para harcamaktı ama küme düşen takımlardan gelen oyuncuların perfarmansı bana göre beklenenin üzerinde iyi oldu. Barış Alman U-21de hala oynuyor en son maçtada 45 dk oynadı. Yani bu oyuncular süper yıldız olcak falan demiyorum ama belirsiz oyunculardı kendilerini gösterdiler ve gösterdikleri kadarıyla onlara hak ettiğini vermek lazım..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

riberyde fransada küme düşmemeye oynayan metz den alındı.Sonuçta genç oyuncular bunlar maradona değilki takımını şampiyon yapsın.V.yaman ın oyunu zaten beğeniliyordu bir üç büyüklerin transfer listesine girdi.Orkunu bende pek beğenmiyorum fakat erciyes küme düşmesine rağmen çok az gol yemişti.B.özbek almanya ümit milli takının formasını giyen ve almanya ümit milli takımı t. direktörü tarafından övülmüş bir furbolcu.S.calik dunga tarafından beğenilmedi mi?Chelsea nin en iyi forveti drogba 2.ligde oynamadımı?.Olaylara bakış açın ve tutumunu yanlış olarak görüyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

riberyde fransada küme düşmemeye oynayan metz den alındı.Sonuçta genç oyuncular bunlar maradona değilki takımını şampiyon yapsın.V.yaman ın oyunu zaten beğeniliyordu bir üç büyüklerin transfer listesine girdi.Orkunu bende pek beğenmiyorum fakat erciyes küme düşmesine rağmen çok az gol yemişti.B.özbek almanya ümit milli takının formasını giyen ve almanya ümit milli takımı t. direktörü tarafından övülmüş bir furbolcu.S.calik dunga tarafından beğenilmedi mi?Chelsea nin en iyi forveti drogba 2.ligde oynamadımı?.Olaylara bakış açın ve tutumunu yanlış olarak görüyorum.

onuralp bir oyuncunun ikinci ligde oynaması veya küme düşen bir takımda oynaması sorun değil elbette takımı küme düşerken kendisi iyi bir takıma transfer olan çok ouncu var ..bunların içinden hakan ünsal gibi senin dediğin ribery gibi çok başarılı olanlarıda var..ama sanırım bahadır söylemek istediği galatasarayın yalnış transfer politikası ucuz ama kaliteli alayım desen olmuyor..ucuz etin yahnisi bu kadar olur derler atalarımız..şimdi bir bakalım..

kayseriden alınan orkun: galatasaray nerdeyse yarı tatildeki transfer döneminin yarısını onun yerine kaleci arayarak geçirmedimi..

volkan yaman: galatasaray onu aldı ama bugün forma hakan baltada (allahtan hakan çok iyi çıktı)

barış özbek: galatasaray transfer döneminin yarısını kaleci aramakla geçirdiyse diğer yarısınıda dmc arayarak geçirdi..tabi sadece burda kabahat barışın değil elbette linderotun ve ayhanın sakatlanmasının da etkisi var..

neticede sanırım arkadaşımın demek istediği galatasaray gib ülkemizin en büyük klübünün bu oyunculardan çok daha kalitelilerini alması gerektiği ...bende ona katılıyorum..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    en büyük klübü ifadesini düzeltiyorum en büyük klüplerinden birinin olarak nihayetinde ben fenerbahçeliyim gerçekten yanlışlıkla yazdım düzeltiyyorumm
    Last edited by OMANA : 06.Şubat.2008 at 18:19 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Ben zaten küme düşen bir takımdan gelen oyuncu asla başarılı olamaz ve kesinlikle kötü oyuncudur demiyorum ama azda olsa bir oyucnunun kariyerinde kötü bir lekedir bu durum. Bir oyuncu çok üst düzey ise takımı kolay kolay düşmez diye düşünüyorum. Kaliteli bir oyuncu çok şeyi değiştirir.

xxestergonxx abimiz iyi açıklamış ona katılıyorum. Ayrıca, bu araştırma alanına yazdığım son yormumdur bunu da belirtiyorum çünkü ben bu sitede çok fazla eleştirildim ve diğer arkadaşlarla inanılmaz şekilde görüş ayrılıkları yaşıyoruz. O nedenle artık araştırma alanına yorum yazmayacam. Bu sitedeki görevim grafikerlik ve artık bu alana yönelecem. Ben zaten araştırmamı kendim yapıp yamalarımı kendim yayınlayan birisiyim. Sizlere kolay gelsin araştırmalarınızda ve tespitlerinizde.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Baris Ozbek kesinlikle bi DMC degildir oyunda DMC oynayabilme ozelliginin dusuk bile olma ihtimali var ki aylar oince Perpetua'nin yaptigi Baris Ozbek'e DMC icin 7 puan vermisti. Baris tam anlami ile DMC olarak da oynamiyor su anda bi Mehmet Topal vaer bleki ama o da Linderoth gibi tam anlami ile naturel bi DMC degil. Baris Ozbek Alman A milli takimi icin bile dusunulen bir oyuncu ha o taklimda kadroya zor girer ama yasitlari arasinda Almanya'da siradan bir oyuncu olarak bakilimiyor ona. Disardan bakan insanlarin yorumlarina cok fazla konsantre olmamak lazim bence biz kendi gorduklerimize bakalim daha cok. Sabri ve Ibrahim Uzulmes gibi adamalra 150-155 PA veriliyorsa bu oyunda Baris'da cok rahat bole bi PA alabilir bunda bi sakinca gormuyorum sonucta su anda ayni mevkide oynayan Sabri kadro disi Baris ilk 11'de banko bu aralar. Serkan Calik icin de 145-150 PA abartili bulmuyorum. Bana kalirsa bi Hasan Kabze'den daha cok gelecek vaad eden bi oyuncu. Volkan Yaman bu sene istikrarsiz bi performans cizdi ama gosterilidigi gibi siradan bi topcu'da degil. Bi oyuncu'nun geldigi yer hic bi sekilde onemli degildir gosterdigi performans onemlidir Baris 2. lig'de oynuyor olmasina ragmen Alman Umit Milli takiminin degisilmezlerinden olmustur.

Sayfa 14 / 15 İlkİlk ... 412131415 SonSon

Mesaj Yetkileri