Quote Originally Posted by shamur1 View Post
Takımda 6 oyuncunun alan daraltması yüksek verilmiş. Dikkatimi çeken nokta ise ilk versiyonunda Dmc oyuncuya alan daraltmayı çok vermeyelim ki önündeki 2 Mc'nin kaçırdığı oyuncuları karşılasın demiştin. Ama yeni versiyonu incelediğim de Dmc oyuncunada alan daraltmayı yüksek vermişsin. Bu değişiklikte ki ince nokta nedir ? Alan daraltan takımlar daha defansif bir anlayış içinde olmazlar mı ? Bu nokta çok önemli senin de düşüncelerini merak ediyorum..

Ortadaki 2 dc ye kısa pas vermişsin. Mantaliteleri defansif olduğu için doğrudan pas daha yerinde olmazmıydı ? Sonuçta rakip kaleye yakın oynayan oyuncular için kısa pas daha yerindedir diye düşünüyorum..

Ayrıca takımda sadece Fc oyuncumuzun anlayışı ofansif . Bu bizi gol yollarında zorlamaz mı ?

Son olarak ta Dc - Fb ve Dmc oyuncumuzun da top kapması sert. Belki sen Barcelona ile oynarken upload ettin taktiği ama orta dereceli takımları çalıştırırken bunlara uygun oyuncu bulmak çok zor. O yüzden kendi oyuncularımıza göre top kapma şiddetini ayarlamalıyız. Bazı arkadaşlar taktiğe hiç dokunmadan başarılı olduklarını dile getirmişler bence bunun olması mümkün değil..

Uzun bir yazı oldu. Fikirlerini merak ediyorum .
Şimdi taktiği 801 beta patch v1'de test ederken DM mevkisindeki oyuncunun az pres yapıp geride kalması daha avantajlı oluyordu. Ancak 801'de maç motoru ile oynamalar yapınca rakibin üzerine giderek alan daraltma orta sahanın her mevkisi için önem kazandı. Bundan dolayı DM'nin çok pres yapması orta sahada pres yapan 3 oyuncu demek. Zaten DM'den önce MC'ler basar rakibe, MC'ler geçilirse DM devreye girer ki bu mantık çerçevesi dahilindedir. Hiçbir şekilde rakibe ortadan hücum ettirmezsiniz.

Bu taktikte genelde rakipler bir süre sonra kanatlardan hücum etmek isteyecektir. Onu da şu şekilde durdurdum: Bekler eski versiyondaki gibi çok closing down yapmayacak. Rakip kanat oyuncusu topla oynamıyorsa sıkı marke edecek, topla oynuyorsa üzerine gelmesini bekleyecek.

Bu yeni versiyon sanırım 802'de de tutuyor. Henüz derin test etme şansım olmadı ama Aygün Werder Bremen ile Everton'lı Hayrettin abiyi oyun olarak ezerek yenmesini bildi.

Yeni versiyon linki:

http://rapidshare.com/files/95158286...2016_.tac.html

Şimdi defans oyuncularının top kampasını sert olarak ayarladım çünkü alan daraltmaları düşük, ve rakip üzerilerine geldiğinde bir şekilde topu kapmak zorundalar. Top kapma özellikleri 5 bile olsa bunu yapmak zorundalar. Bu sebepten ötürü defansın ve DM'nin tackling'i hard olmalı. Ki genel istatistikleriniz bakarsanız bir maçta takımınızın maksimum 10 faul yapmış olduğunu görürsünüz.

AMR ve AML'nin mantaliteleri 12. bunun nedeni mantalitenin saha içindeki dizilişi etkilemesi. Mantalite 10 olursa olduğu yerde kaldığını farzedelim. 12'ye çıkarırsak biraz daha ilerde pozisyon alır. 20 yaparsak devamlı ilerde bekler, hiç geri dönmez.

Mantalite aynı zamanda savunmaya ve hücuma ne kadar ağrılık evridğini de gösterir. MC'lerin ikisi de sanırım 12 mantaliteye sahip, ki hem ileri hem geri çalışmalarını sağlar bu. ST 15 mantaliteye sahip ki bu gayet doğal.

Takıma genel manasıyla bakarsanız 7 kişi ile savunma, 5 kişi ile hücum edildiğini görürsünüz ki bu global futbol anlayışına uygundur.

Ortadaki iki DC topu hemen beklere, DM'ye veya yakın bir MC'ye aktarmalı. Bundan dolayı kısa pas vermek uygundur. Direkt yapsam bam güm vururlar, bu da Total Dominasyon mantalitesine aykırı olur.

Quote Originally Posted by Pazzini_06 View Post
Arkdaşlar 802'de tutuyor ama gene büyük takımlar küçüklerde ben gene tutturamadım

Şunu bir dene istersen.

Quote Originally Posted by Manager of sam View Post
Evet ne 8.0.1 de nede 8.0.2 tutmadı bende.Yaptığım çoğu maçları kaybettim.

Şunu bir dene istersen.

Quote Originally Posted by shamur1 View Post
Tutmuyor diyorsunuz ama burdan taktiği alıp hiçbişeye ellemeden aynen uyguluyorsanız elbette tutmaz. Sonuçta bu iş oyuncu komutlarında bitiyor. Takımdaki oyuncuların özelliklerine göre. Gerekirse takım komutlarında da takımınızın özelliklerine göre ufak değişikliğe gidilebilir.
Kesinlikle haklısın, ancak şu son linki hiç değiştirmeden deneyin çünkü defans-ofans dengesi son derece iyi.

Quote Originally Posted by Manager of sam View Post
Ama arkadaş oynamayın dediği için oynamadım ben şahsen mesela önceki taktik ileride defans kurmaydı ama arkadaş ellemeyin demişti yenisi ileride olmuş ellemedim.
Oyunculara komutta verdim ben tutupta uzaktan şutu 18 olan adamı karışık uzaktan şut çekme yapmadım herhalde.
Bunun gibi herşeye bakarak ben zaten denediğim taktiklerde oynuyorum ama olmadı.

Şunu oynamadan dene 802'de. Henüz 802'ye uygun versiyonunu yapmadım, zaten 802 yeni çıktı. Zart diye taktik yapılmaz değil mi? Ben bu taktiği 801'de yaptım. Bir soru sorarken biraz mantık çerçevesinde soralım.

Quote Originally Posted by pinturicchio68 View Post
Buffon -
Ilsınho-Kompany-cristito-Chiellini-
Hamsik
Van der Vaart - Anderson
Matiaz Fernandez-Giovinco
Agouda

Bu kadroyla juventus'la oynuyorum bu taktikle 15 maçta 9 galibiyet 5 beraberlik 1 yenilgi 25 gol atılan yenilen 10 gol.
Taktiğin Ahım şahım bi numarasını göremedim açıkçası.
802'de mi denedin? Bu taktik 801 için yapıldı.

Şimdilik 802 için şu linki dene bakalım. Ayrıca en iyi taktik bütün takımlara uyan optimum taktik demektir. Sen FM 05'teki gibi Diablo Taktik isteyen üyeler gibisin Onlar yok artık...