[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=JyNCNMYATtU[/YOUTUBE]
![]()
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=JyNCNMYATtU[/YOUTUBE]
![]()
Goal yazarlarından Carlo Gargaranese'nin Juventus'un yönetimine eleştirisi.
Juventus taraftarları Gigli,Blanc,Secco ve Ranieri'den memnun mu?
Juventus teknik direktörü Claudio Ranieri kendinden yüksek konumdaki insanlar tarafından sezon başından ber övülüyor.Juventus'un Serie A'ya döndükten sonraki ilk sezonunda üçüncü sırada yer alması insanları şaşırtıyor.
Aslında bu bir saçmalıktan ibaret.Kulüp 2006 yazında sürüyle dünya klasında oyuncusunu göndermesine rağmen hala birçok tecrübeli ve harika oyuncuyu takımda tuttu.Bu oyunculara Serie A'nın her takımında banko olarak oynayabilecek Alessandro Del Piero,Pavel Nedved,David Trezeguet,Mauro German Camoranesi ve Gianluigi Buffon dahil.Bunlar takımın özü ve onlara Chiellini ve I a q u i n t a gibilerini dahil ettiğimizde Serie A'da ilk dörtte yer almak nasıl bir başarı olarak kabul ediliyor anlamıyorum.
Milan ilk dördün 6 puan gerisinde yer alırken Fiorentina dünkü galibiyetle birlikte Juventus ile arasındaki puan farkını 1 e indirdi.Lig tablosunun en tepesindeki 3 takımın Şampiyonlar Ligine katılması garanti.Eğer Milan bu sezonu ilk dördün dışında tamamlar ve Şampiyonlar Ligini tekrar alırsa ligin dördüncüsü Uefa kupasına katılmak zorunda kalacak.
Bu Juventus için bir felaket olurdu.Buffon,Camoranesi,Trezeguet geleceklerini tekrar düşünmeye başlayabilir ve kulübün yaz aylarında büyük isimleri transfer etme ihtimali en aza inerdi.
Gerçi sportif direktör Alessio Secco hiç bir durumda iyi futbolcuları transfer etme kapasitesini sahip değil.
Secco hayatımda karşılaştığım en beceriksiz sportif direktör.Katılmayan varsa başka isimler ortaya atabilir.
Tranferin kralı Luciano Moggi'nin yerine geçtiği günden beri yaptıklarına göz atalım.
Secco 40 milyon €'yu Sergio Almiron,Tiago,Boumsong ve Jorge Andrade'ye yatırdı.İlk üçü hayal kırıklığı olurken Andrade sezon başında sakatlandı ve hala geri dönemedi.
Luciano Moggi geçen hafta aynı bütçeyle Juventus'u şampiyonluk yarışına sokabileceğini söylemişti.
Kesinlikle haklı.
Demin saydığım takımın özü olan oyuncular ile birlikte Juventus'un şampiyonluk için ihtiyacı olan şey dünya klasında bir defans ve yaratıcı bir orta saha oyuncusuydu.
Bu felaket transferlerde tüm suç Secco'da değil.Eğer bir sportif direktör transferler konusunda beceriksizlik gösteriyorsa kendinden daha iyi iş yapabilecek biriyle değiştirilmesi gerekmez mi?
Giovanni Cobolli Gigli ve Jean Claude Blanc geçtiğimiz gün Secco'yu desteklediklerini ve önümüzdeki transfer sezonunda da görevini sürdüreceğini söylediler.
Yani Juventus'un listesinde kimler olacak?Titus Bramble defansın göbeğine yerleşir.Emile Heskey forvete biraz ateş gücü katar.Nicky Butt Juventus'un defansif orta saha ihtiyacına derman olur.
Belki bunlara gülebilirsiniz ama Juventus taraftarının büyük çoğunluğu kulübün yönetiliş biçiminden rahatsız.
Gianni Agnelli ve inanılmaz üçlü Luciano Moggi,Antonio Giraudo,Roberta Bettega ile geçen günler geride kaldı.Bu üçlü işini olabilecek en iyi şekilde yaptığı için sevilmişti.Yeni yönetim ise asla onların seviyesine ulaşamayacaklarının sinyallerini verdi.
Çok güzel bir yazı. Açıkçası beni Buffon endişelendiriyor. Sene başında şampiyonluk için takım kurulmazsa ayrılacağını söylemişti ve bu yönetimle kolay kolay olacağa benzemiyor. Tabi birde şampiyonlar ligine katılamama gibi bir durum olabilir ki eğer öyle bir şey olursa eyvah eyvah..
Uefa Team Ranking 1999
1-Juventus 121.606
2-Ajax 91.908
3-Bayern München 90.749
Uefa Team Ranking 2008
..
..
21-Juventus 66.439
Çok dramatik bir tablo, nerden nereyee:S
France Football dergisi tarafından verilen Altın Top ödüllerinin 50.yılı şerefine La Gazzetta dello Sport çıkarılan DVD lerden biri.
Biliyorsunuz Juventus bu ödülü kazanan futbolcuları çıkaran takımlar listesinde zirvede yer alıyor.Şimdilik elimde biri var,diğerlerini bulduğumda eklerim.
Zinedine Zidane(Kariyerinin en iyi performansı olarak gösterdiği Juventus-Ajax maçı dahil birçok maçtan görüntüler var)
http://files.filefront.com/50AnniDiP.../fileinfo.html
![]()
Juventus Piacenza'yı David Trezeguet'in golü ve Efsane Alessandro Del Piero'nun hat trick'i ile ezdi.Juventus liderliğini sürdürüyor.
Özellikle dördüncü gol harika.
Maçın Golleri
1-0 Trezeguet'in süper golü
http://www.zshare.net/download/Juven...cenza-wmv.html
2-0 Alessandro Del Piero
3-0 Alessandro Del Piero serbest vuruş Golü
4-0 Alessandro Del Piero'nun muhteşem golü,2 defans birbirine giriyor
Maçtan Görüntüler
Gol Krallığı
1 Alessandro Del Piero (ITA) JUVENTUS 15 !
2 Claudio Bellucci (ITA) Bologna 11
3 Papa Waigo (CMR) Cesena 10
4 Emanuele Calaiò (ITA) Napoli 9
- David Trezeguet (FRA) JUVENTUS 9 !
- Martins Adailton (BRA) Genoa 9
7 Pavel Nedved (CZE) JUVENTUS 8 !
- Cristian Bucchi (ITA) Napoli 8
- Stefan Schwoch (ITA) Vicenza 8
- Davide Moscardelli (ITA) Rimini 8
- Graziano Pellè (ITA) Cesena 8
- Robert Acquafresca (ITA) Treviso 8
'Ibra'yı satmak zorundaydık!''
Juventus Sportif Direktörü Alessio Secco 2006 yılında Calciopoli Skandalı gündeme gelmese de kontrat yenilemek için çok fazla ücret talep eden İsveçli yıldız Zlatan Ibrahimovic'i satmayı planladıklarını dile getirdi.
(Ajansspor Dış Haberler Servisi)
"Calciopoli Skandalı gündeme gelmemiş olsa bile Ibra'yı (Zlatan Ibrahimovic) satacaktık, yeni kontrat için bizden talep ettiği maaşla bizim önerdiğimiz arasında çok fark vardı."
Juventus Sportif Direktörü Alessio Secco 2006 yılında gündeme gelen Calciopoli Skandalı sebebiyle Serie B'ye düşürülen takımın İsveçli yıldızı Zlatan Ibrahimovic'i her halükarda satmayı planladıklarını belirtti.
18 milyon Pound karşılığında nter'e giden İsveçli oyuncu konuyla ilgili ilk açıklamasında "Bu futbol, geleceğimi düşünmek zorundayım ve geleceğim burada. Juventus taraftarı için üzgünüm ama hayat devam ediyor. Çocukluğumdan beri Inter taraftarıyım" demişti.
Tekrar en tepede yer almak için tek umut Umberto Agnelli'nin oğlu Andrea Agnelli'nin(kulübe sadık son Agnelli) Juventus'u Elkann kardeşlerin elinden alması.Ancak böyle birşey olursa Moggi ve Giraudo yöneticiliğe dönebilir.Gerçi nasıl yaptılar bilmiyorum ama Elkannlar Andrea Agnelli'yi sürgüne göndermeyi başardı.
Corriere dello Sport'un haberine göre Juventus gözlemcileri Marsilya-Zenit maçında Nasri ve Taiwo'yu izleyecek.
Beyler size birşey sormak isitoyrum Torino yazmak yerine neden tor...??** falan koyuyorsunuz?
Del Piero geçen maçta hat trick yaparak takımın 4-0 lık Piacenza galibiyetinde büyük rol oynamıştı.Del Piero son 3 maçta 2 hat trick yaparak gol sayısını ligde 15'e toplam olarak 212'e çıkardı.
Nasri ve Taiwo yetenekli oyuncular.Ben Marsilya'yı yakından takip edene birisi olarak ikisinide beğeniyorum.Ama solda Chiellini var alınırsa değişmeli oynayacaklar heralde.Nede olsa seneye Avrupa arenasına geri dönülecek şimdiki kadroyla gidilirse 0 çekilip geri dönülür.Sene sonu Diego-Vaart-Nasri 3lüsünden biri alınmalı.Ayrıca Rannieri büyük ihtimalle gidecek.Jose Mourinho sizce nasıl olur?İtalya ve İspanya'da teknik direkötrlüğe yapacağını söyledi yeni sezonda.Aklıma ilk Milan geldi ama bakalım..
[SIGPIC][/SIGPIC]
Torino ile ilgisi yoksa herhalde bütün takımlar Juve ye karşı, daha doğrusu hakemlerin falan art niyetli olduğunu mu düşünuyorsunz?
Peki Rannieri'nin yerine kimin geleceği hakkında dedikodular var mı?Bide bu kulüp başkanlığı seçimi ne zaman?
[SIGPIC][/SIGPIC]
Ne yazıkki kulüp başkanlığı seçimi hiçbir zaman
Juventus'ta başkanlar ve yönetim kurulu önceden Agnelli ailesinin ileri gelenleri tarafından atanıyordu.Şimdi Fiat ve Ferrari'nin başkanı Montezemolo tarafından seçiliyorlar.
Ranieri yıllık 800.000 euro maaşla çalışıyor.Eğer yönetimin istediği gibi Juventus'u Şampiyonlar Ligine sokarsa değiştirileceğinden emin değilim.
Tekrar eski günlerimize dönmemiz için İş takımın ileri gelen yöneticilerinde bitiyor.Malesef Ellkan kardeşlerden cacık olmaz futbolla alakaları olmayan 2 kazma var başımızda.
Juventus'u kaldırabilecek ne yönetimimiz var ne teknik heyetimiz ne de futbolcularımız var.
Umberto Agnelli'nin isteği üzerine Fiat'in başına geçen Montezemelo gibi bir hain var başımızda en acısı da bu..
nasri gelirse gerçekten bomba olur.bitiriciliğini geliştirirse süperstar olacağına inandığım birisi.pas ve çalım ustası.her taktiğe uyuyor diego ve vaart'a göre bence daha avantajlı bu açıdan.oyun kurucu mc forvet arkası gerektiğinde kanatlardada oynayabiliyor.
taiwo yanılmıyorsam 2005 teki şampiyonada messinin ardından en iyi 2. ya da 3. oyuncu seçilmişti.
juventus gerçekten iyi oyuncular takip ediyor.juventus'un olası bir teklifinde mutlaka ikiside juventus'a gelmek için can atacaktır.
chiellini de maşallah joker adam.stoper için gerekli özelliklere sahip zaten.sol bek 2. planda olabilir onun için.
giovinco da gelince kadro kalitesi artacak.
şu fiat ve ferrarideki adamlara diyecek bir şey yok.yüssüzün önde gidenleri.
özgür abi agneli'nin kökü mü kurudu ya.niye başta değil onlar.
ya tam anlamıyla bişey sorcam.bu juvenin başındakiler transfer ambargosu mu koydu.yıldız istiyoruz artık.
bir nasri yi alsalar batmazlar dimi.
Sissoko'yu çok fazla paraya aldılar... ŞL den gelir yok o kadardar da yerden yere vurmayalım önümüzdeki sezon iyi transferler yapacaklardır...
Gianni Agnelli 2003 yılında hastalıktan öldü.Oğlu Edoardo Agnelli 46 yaşında öldü/öldürüldü.Resmi kayıtlara göre Torino'da bir köprüden atlayıp intihar etti.Ancak ona en yakın olanlar cinayete kurban gittiği konusunda eminler.Bu mevzu biraz derin.
Gianni Agnelli'nin kardeşi Umberto Agnelli'de 2004 yılında vefat etti.Ölmeden önce son olarak Juventus'un başına Capello'yu getirmişti.
Agnelli soyadını taşıyanlar içinde geriye sadece Umberto'nun oğlu Andrea kaldı.Ama bir şekilde Gianni Agnelli'nin kızının oğulları olan Lapo ve John Elkann kardeşler şirketlerin yönetimini ele geçirdi.
Yıldız transferine gelirsek..5 yıllık bir plandan söz ediliyor.Yani ellerini bir kere bile ceplerine atmadan kulübün eski gücüne kendi kendine kavuşmasını bekleyecekler.2006 yazından önce Juventus,Moratti ve Berlusconi tarafından finanse edilen İnter ve Milan'ın aksine kendi kendine yetebilen bir klüptü.Ancak 2006 dan sonra kulüp hisselerinde bir anda yaşanan %40 lık düşüş,ana sponsorun ve bazı hissedarların çekilmesi,oyuncuların cüzi fiyatlara elden çıkarılması sonucu yıldız transferler için kulübe dışarıdan para akışı mecburi oldu.Tabi onlar da bunu idrak edebilecek durumdalar ama Juventus'a Fiat'ın reklamını yapan bir reklam panosundan fazla değer vermedikleri için para verme gereği duymuyorlar.Hatırlatmak gerekir bunlar için kulübü finanse etmek çocuk oyuncağı.Görünen servetlerini karşılaştırırsak birkaç tane Moratti'yi ceplerinden çıkarırlar.
Ailenin elinde bulundurduklarından bazıları
-Juventus FC
-Fiat, Alfa Romeo, Ferrari, Maserati, Lancia, Iveco ve Autobianchi
-CNH Global, tarım ekipmanları şirketi ve New Holland
-Magnetti Marelli
-Torino'daki tarihi Lingotto araba fabrikası
-Calabria sahilindeki Dino adası
50 tane Ferrari satsalar İnter'i alırlar yahu![]()
Yok.Onun yerine petrolcü Moratti,Ferrari başkanı Montezemolo ile ortaklık anlaşmaları imzalayıp bir bakıma onları da güdümü altına soktu.
Montezemolo'nun Juventus'u neye sattığına gelirsek...
TAR'a yapılan itiraz sonucunda Juventus'un Serie A'ya dönmesine kesin gözüyle bakılırken mahkemeye saatler kala Juventus yönetimi itirazını esrarengiz biçimde geri çekti.Birkaç ay sonra İnter'in sahibi olduğu TIM telefon şirketi Ferrari'nin Formula 1 sponsoru oldu![]()
Last edited by Del Piero_10 : 07.Mart.2008 at 22:25
Del Piero efsnesi gitgide daha da güçleniyor 3 maç 2 hat-trick...İnanılmaz !!!
işte budur nedvedim benim
geçen yaz sitede bi haber vardı nedved monoco ile anlaşma imzaladı diye o haberi ben görmemiştim siteden biri ö.m atmıştı bana "Nedvedin yaban ellere gidiyor"diye tabi direk şok oldum sonra o konuyu buldum cidden birisi ölmüş kadar üzüldüm 2-3 gün çoktan çıkamadım hatta küfür etmiştimama sonra "Futbolcular gider Adamlar kalır" sözünden sonra rahatladım baya
![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Trezeguet: "Juve Yuvamdır"
Sportsweek Magazine'e konuşan ünlü Fransız golcü, sezonun başından bu yana sürdürdüğü düşünme sürecini tamamlamış görünüyor.
"Eğilimim Juventus'ta kalmak yönünde. Takımdaşlarım da beni bu konuda ikna etmeye çalışıyorlar. Burada kendimi yuvamdaymış gibi hissediyorum" şeklinde konuşan Trezegol, aslında Serie B'ye ilk başladıklarında her şeyin ona zor geldiğini, ancak zaman geçtikçe geri gelen güven sayesinde kendisini takımında yeniden iyi hissetmeye başladığını söyledi.
Serie B'de Napoli'nin 2 puan önünde liderliğini sürdüren Juventus'ta Trezeguet, bu sezon oynadığı 15 maçta 8 gol kaydetti.
Juventus için New Holland'ın sposorluğu kesinleşmemişken ünlü İtalyan araba devi Fiat bastırıyor.Juventus-Ferrari-Fiat kardeş kuruluşlar olduğundan Fiat'ın Juventus'a yapacağı yatırımın büyük olması bekleniyor.Fiat sponsorluğu alırsa transfer piyasasında daha da hareketli bir Juve bekleyebiliriz.
Montezemolo Confirms Fiat Intention Of Sponsoring Juventus
--------------------------------------------------------------------------------
The Italian car manufacturing company is set to become the new sponsor of the Old Lady as the management are ready to invest in the Bianconeri.
Fiat have always been linked to Juventus in one way or another, since the days of the Agnelli family and even today, the nephews of the 'Avocato' Gianni Agnelli, Lapo and John Elkann, are favourites to become the President of the club when their time comes.
Now the link may become even stronger, as Fiat are intentioned to sponsor Juventus for the coming years as Luca Cordero di Montezemolo confirmed during an interview.
"It's probable that the talks are re-opened, because there is the intention of a sponsor for Juventus."
This would be the second important sponsor for Fiat in the space of a few weeks, as the company has just put a sponsor on Valentino Rossi's Yamaha in the Motor GP.
The fans will now expect Fiat to pump in more cash in order to help Juventus reclaim a spot amongst Europe’s elite in the coming years.
Özgür abi elimde 2-3 tane güzel resim var paylaşım dedim sizlerle...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Juve'de beklenmedik yenilgi
Şike skandalının ardından Serie B'ye düşürülen, ve Serie A'ya çıkmak için mücadele eden Juventus, Brescia deplasmanından 3-1'lik yenilgi ile döndü.
3 maç üst üste galp ayrılan Juventus'ta teknik direktör Deschamps, 4. galibiyet için sahaya çıkarken beklemediğini bir mağlubiyet aldı.
Brescia'da Matteo maçtan Matteo Serafini'nin ilk yarıda attığı 3 golle maçtan galip ayrılırken, ilk gül Brescia'dan 4. dakikada geldi.
5 dakika sonrasında Alessandro del Piero skorda eşitliği sağlarken, 26. ve ilk yarının uzatmalarında Serafini'nin golleri Brescia'ya 3 puanı getirdi.
26 karşılaşmada, 9 puan kesintinin ardından 49 puan toplayan Juventus Serie B'de liderliğini sürdürürken, Rimini deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönen Napoli 1 puan gerisinde 2. sırada yerini aldı.
Juve takipte: 0-2
Serie A'da 27. Hafta kapanış mücadelesinde Juventus, Genoa deplasmanından 2-0'lık galibiyetle döndü.
AS Roma ve Inter'in puan kaybetmediği haftada, Juventus'a galibiyeti getiren golleri, 25. dakikada Grygera ve 33. dakikada Trezeguet kaydetti.
Evsahibi ekip karşılaşmaya pozisyonla başlamış, henüz 3. dakikada Borriello'nun kafa vuruşunda top üstten auta çıkarken, 25. dakikada Grygera'nın vuruşunda kaleci Scarpi'nin yapacağı birşey yoktu.
Siyah-Beyazlı ekip ilk yarıda bulduğu gollerle 3 puanın sahibi olurken, ilk golün sahibi Grygera'nın pasında Trezeguet, yakın mesafeden yaptığı vuruşla rakip kaleciyi bir kez daha mağlup ederek, maçın skorunu belirledi.
Juventus'ta cezalı durumda olan Nedved, Genoa da ise Juric takımlarındaki yerlerini alamadı.