Arkadaşlar buda şimdi aklıma geldi bak: şu pasif ofsayt, aktif ofsayt hakkında bana bilgi veripte, birde oyunda karşılaştıklarıyla ilgili bilgi verebilecek bilgili biri var mı ?![]()
Arkadaşlar buda şimdi aklıma geldi bak: şu pasif ofsayt, aktif ofsayt hakkında bana bilgi veripte, birde oyunda karşılaştıklarıyla ilgili bilgi verebilecek bilgili biri var mı ?![]()
Şimdi bu kısımda şuna katılmıyorum. Sen oyuncunu satamıyorsan oyun ne yapsın. Atıyorum bir oyuncumuz var. Değeri 10 MN olsun. Bunu transfer etmek istediklerinde biz hemen 40 MN istiyoruz. Tabi bu parayı kimse vermez. Yada oyuncu 10 MN ise pazarlıkla 20 - 25 arası bir fiyata satarsanız. Sen tutup oyuncuyu takımlara önererek değerini düşürürsen tabi oyuncu bu değeri etmez gibi yanıtlar bulursun.
Gonzala Higuan 19,5 MN aldım. Satarken çok kar ederim dedim. Takımlara önerdim önerdim. 28 yaşında ama bu önermeler sonucunda değeri 4MN küsüratlı birşeye düştü.
Diğer yandan baktığınızda Anton Sosnin adlı oyuncuyu satmak istiyordum. Değeri 5 MN'du. Milan 20 MN verdi bu adama. Çünkü bu oyuncuyu almak için gözünü karartıyor. İnanın 30 MN desem onuda verecekti. Şimdi bu oyunun kötü kısmımı hayır bence güzelliğidir.
Ofsayt konusunda zaten açıklamalar yapılmış. Başıma gelen birşeyi anlatıyım. Kariyerde gelmedi tabi Turksportal'ın düzenlediği turnuvada oldu. Çeyrek final maçı deplasmandayım. Son dakikalar 1-0 öne geçtim. Ofsayt ile gol verilmedi.
Şutu atan oyuncu ceza sahasının sağ tarafında çizgiye yakın bir yerde, pasif ofsayttaki oyuncu ise sol tarafa doğru çizginin biraz önünde yer alıyordu. Ofsayttaki oyuncu 2 adım geri atsa aynı hizada olacaklar. Kısaca kaleciyi engelleme yok ve topun vurulduğu köşede pasif ofsaytta olan adamla alakasızdı. Haliyle maç 0-0 bitti. Kendi evimde 3-3 kaldım ve elenmiştim. Bu ofsaytlar harbiden de çok can sıkıyor.
Birincisi; bu oyuncuyu satamamak değil.FM 2006 da 8 Milyonluk Matias Delgado'yu 53 MN 'a satmıştım.
ikincisi ; Kulüpler senin oyuncun için Müzakere edilebilir dememize rağmen hiçbir zaman pazarlık yapmıyor.( 5 MN luk oyuncuya dünyaları istiyorlar)
Üçüncüsü ; Ben 18 milyon dolarlık oyuncuma 30 ile 40 arasında bir fiyat istemiştim.(senin mantığına göre bu fiyat uygun.)Ben bu fiyatı isteyince reddediyorlar.Özellikleri 16 ve üstü olan bir oyuncu bu kadar etmez mi sence!!!
Fm 2008 8 MN adamı 53 satmışsın ama bu her oyuncunun böyle olacağı anlamına gelmez. Diğer takımlarda 2 sebebten ucuz oyuncular pahalıya gidiyor.
- Bu adam gelecek vadediyordur. Sana 5 MN luk adamı 20'ye satıyor ama sonradan bu adamın fiyatı 30 vs. oluyordur.
- Yada alacak takım bu oyuncuya illa göz koymuştur. Verdiğim Anton Sosnin örneği gibi. 5 MN adamı 20 MN sattım.
Şuda var. Sen 25 MN öderken bir oyuncuya satmıyorlar. Daha sonra 15 MN teklifin kabul edildiğini görüyosun. Bu durumda genel olarak ya o oyuncu bu takıma gitmek istiyordur, kafasının rahat olmadığından bahsediyordur veya diyelim ki anlaşma sağlanamadı. Sonra oyuncu satılmazsa şöyle bir haber geçer. Hani sol altta yer alan haberler kısmı var. Bu takım X oyuncuyu satmaktan vazgeçti diye. Satılığa çıkarılmamıştır bu oyuncu ama soruşturmada satılabileceği söylenmiştir.
Özellikleri iyi olan her oyuncu pahalıya gider diye birşey yok. Mesela benim takımımda yer alan Tery Dixon değeri 7 MN ama özellikleri çok süper değil.Daha iyi özellikleri olan başka bir oyuncu daha aşağı fiyatta yer alıyor. Bir oyuncuyu satarkende yüksek meblağ istediğimizde dev klüpleri aradan çıkarırsak diğer takımlar bu parayı vermez. Dediğim gibi ancak göz koymuşlarsa verirler. Şunuda deneyebiliriz. 18 MN oyuncuya 30 istediğimizde vermiyorlarsa taksitli seçenek sunalım. Bu tarz şeyleri değerlendirelim.
Kısacası zamanını, diğer takımlara uygunluğunu, ödeme şartlarını denk getirdiğinizde istediğiniz oyuncuyu istediğiniz fiyata satarsınız. Pazarlık konusuna gelince pazarlık yapılıyor ama sonuca bağlanmıyor diye pazarlık hiç etmiyorlar demek doğru değil. Pazarlığın sonucu karşı tarafa uymayınca görüşmeyi bitiriyor doğal olarak. Dakika başı pazarlık yapılsaydı yahu pazarlık yapa yapa transfer dönemi geçiyor ne biçim özellik bu diyecektik.