[quote=Sheriff;1050860]Uğur Daniel Alves'i rahat rahat geçtimi geçti.. Oyunda ikisini her türlü karşı karşıya getirelim bu kadar geçebilirmi geçemez.. Daniel Alves çok çok sıradan bir oyuncu artık benim gözümde.. Gökhan ondan daha iyi bana göre.. Oyunda okadar özel bir oyuncu olmasına karşın, özel bir oyuncuda olması gereken herhangi bir özellik göremedim.. Onun yaptıklarını herkes yapıyor zaten..
Oyunda hızı 19 top kapma, pozisyon alma ve konsantrasyon özelliklerini hatırlamıyorum ama en az 14-15 er vardır onlarda.. Alves böyleyse Alves'le karşısında 6 yaşında çocuk var gibi oynayan adamın özelliklerininde onun ekarte edebilecek şekilde düzenlenmesi gerekir..
Yazdiklarimi okumadan mi bu yorumu yapiyorsun?Alves'in hücum yönü güçlü defansı zayıf diyorsunuz.. E oyunda her yeri güçlü.. Adamı nereye koyarsan koy süper oynayacak özelliklere sahip.. Ozaman o adam düşsün..
Mucadelecilik, CA'yi etkileyen bir unsur degil. Evet mucadeleci oyuncu kapasitesini zorlar ancak teknik ozelliklerinin ust duzey oldugunu gostermez mucadelecilik.Ozaman biz farklı maçları izledik.. İlk 20 dk yı dikkatli izleyemediğim doğrudur hatta ilk 10 dk yı hiç izleyemedim ama maçın geneline baktığımda Gökhan Capel'i durdurdu, tehlike yaratmasını engelledi.. Hiçbir pozisyonda rahat bırakmadı Alves gibi kolay lokma olmadı.. Ancak ben burda yine taktiksel bir durum sezemedim.. Birebir kalınan pozisyonda amaç her taktikte aynıdır adamı geçirmemek orta fırsatı bulmasını engellemek.. Gökhan bunu yaptı ama Alves yapamadı..
Abi biz gerçekten farklı maçları izledik galiba Uğur üstüne üstüne gitti topu sağından attı Alves'in, topun peşinden koştu ve geçti çoğunlukla.. Alves faul yapmamayı tercih ettide topu çalmayı yada orta yapmasını engelleyemiyorsa faul yapmadan ozaman onun adı Alves olmasın.. Ali Tandoğan'da yapıyor aynı şeyi..
Cikart formayi Burak cikart. Topu topu 1-2 defa izledigin bir oyuncu icin cirkef yakistirmalari vs. ne oluyor? Ufak temas ile kendini yere birakmak cirkeflikse, kusura bakma ama Alex, Aurelio, Lugano, Kezman, Ugur Boral ve daha niceleri ayni sekilde tanimlandirilir. Manisa macinda arkadan hafif cekilen Ugur'un ellerini havaya kaldirip "yahu bana faul yok mu?" diye serzeniste bulundugunu da gorduk. Tipki Capel'in Gokhan'in kendisini tutmasinda yaptigi gibi. Hakemlerimiz sag olsun, adam gibi faul falan calmadigi icin, once rakibe sonra topa yapilan mudahalelerin, veya topla alakasiz mudahalelerin hic birini takiminiz aleyhine oldugu surece kabullenemiyorsunuz.Capel faul yaptırmayı seven çirkef güçsüz ayağı yere Uğur kadar sağlam basmayan bir oyuncu desek daha doğru olur.. Sonuçta Gökhan onu durdurdu bir şekilde.. Faul yapması gereken yerde yaptı ama faul yapmadan da durdurduğu baya pozisyon var.. Sevilla soldan gelemedi.. Ayrıca Capel bazı pozisyonlarda geçemeyeceğini anlayıp hiç denemedi bile![]()
Alves'i savunmuyorum. Alves'in defansif ozelliklerinin zayif olmasi gerekli, evet bu dogru.Oyunda bazı skandal sayılacak oyuncular var Alves'de onlardan biri bana göre..
Mentalitesi adam karşındayken bırak geçsin demezki alamadı işte hiç top pozisyonunu bozamadı Uğur'un, yerlere yattığı pozisyonlarıda gördük mücadele etti ama işe yaramadı işte.. Daha burada Alves'i neden savunuyorsun abi.. Alves oyundaki özelliklerini hakediyormu?
Ancak Capel'e yapilan faul ile Ugur'a yapilan faulleri karsilastirdigimizda karsimiza bir tablo cikiyor. Hangisini begeniyorsan onu sec
1. Capel cok cok tehlikeli bir oyuncu, Gokhan ise iyi bir defans oyuncusu olmasina ragmen ancak fauller ile durdurdu.
2. Capel tehlikeli bir oyuncu, Gokhan'in defansi zayif oldugu icin faullerle durdurmak zorunda kaldi
ve
1. Ugur cok cok tehlikeli bir oyuncu, Alves ise iyi bir defans oyuncusu, arada sirada Ugur Alves'i gecti.
2. Ugur tehlikeli bir oyuncu, Alves'in defansi zayif oldugu icin Ugur Alves'i gecti.
Benim dusuncem, Alves rakibini faul ile durdurmamayi tercih etti (agresif degil), Gokhan ise rakibini ne pahasina olursa olsun durdurmak istedi (oldukca agresif). Ve ayrica yukaridaki ikinci secenekler mantiga uyan secenekler.
Kusura bakma ama "Yuh!" Bu mantalite ile karsi karsiya kaliyorsak konu kapanmistir.Abi Servet benim karşıma çıksın 5 kere arka arkaya çalımlarım.. Sinan Servet'i geçemiyorsa kişisel bir durumları vardır diye birşeyler ararım ben burda..