Arkadaşlarıma kuradan evvel dedim ki, bir İngiliz takımı çıkmasın, halimizi harap olabilir. Neden dediler hemen. Ben Chelsea'nin çıkmasındansa Real'in veya Barca'nın çıkmasını tercih ederdim. Nedeni ise İngilizlerin hızlı hücum etmesi. Ataklarda kanat değişimlerini çok hızlı gerçekleştirebiliyorlar ve 3 pasta gole gidebiliyorlar. Fenerbahçe'nin yerleşik hücuma savunma yapması mümkündür çünkü bekleri geri dönmüş olacaktır ve iyi pozisyon alan defans oyuncularına sahiptir. Ancak Fenerbahçe hızlı hücum eden ekiplere karşı tökezleyebilir çünkü hücuma çıkan Gönül ve Carlos hızlı atakları karşılayamaybilir ve rakibin forvetleri bizim defanslarımıza göre çok daha hızlıdır.
Zico'nun Sevilla maçlarında takımını yerden ve garanti hücum ettirdiğini gördük. Bunun Fenerbahçe'ye çok koşan Sevilla karşısında yaramadığını ve iyi hücum edemediklerini de gördük. Nitekim gelen goller de duran toplardan geldi. Şimdi rakip hem dünyanın en iyi savunma yapan ekiplerinden, hem de çok koşup pres yapan bir ekip. Fenerbahçe elbette hücum sistemini tam anlamıyla bozmamalı ama havadan da oynamayı az da olsa öğrenmeli bu maça kadar. Ve forvette mutlaka Semih kullanılmalı.
Şu ana kadar ki performanslarla diyebilirim ki Fenerbahçe'nin şansı yüzde 20. Rakibi elemek için rakibi uyutmak gerek, bunu da bilmeliyiz.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi