Gerçektende dikkatli düşününce haklı olduğunu gördüm. Eğer hücum kapasitesini oyuncunun topu (oyunu ) yönlendirmesi şeklinde düşünürsek top sürme ve orta da bu kapsama giriyor. Mantık öyle gerektirdiği için formülü aşağıdaki gibi değiştiriyorum.
Oyuncu hücum kapasitesi = (creativty + passing + dribbling + crossing ) / 4
Bana kalırsa yine tam doğru olmayan bir genelleme olmuş.
Bir AMC oyuncusu için hücum kapasitesi bana kalırsa teknik açıdan first touch, technique, passing, az da olsa dribbling; mental açıdan creativity, decisions, off the ball ile alakalıdır.
Ancak bir kanat oyuncusu için hücum kapasitesi teknik açıdan crossing içermelidir, dribbling içermelidir. Mesela kanat oyuncusu için takım taktiğini de hesaba katarak söylemeliyim ki passing daha az bir yüzdeye sahiptir.
Yani bunu genellemekten öte bir kanat oyuncusu, bir AMC oyuncusu, bir DMC oyuncusu için ayrı ayrı genellemek bence daha faydalı ve optimum olacaktır.
Hala kısa paslı taktikte oyuncuların ayağında top tutma eğiliminin arttığını iddaa ediyorum, . Aşağıda tempo konusunda “Tempo arttıkça oyuncunun ayağındaki top tutma süresi düşer” demişsin dolayısıyla tempo düştükçe de ayağında top tutma süresinin artması lazım , belirttiğin gibi kısa paslı oyunda pas stilinden ziyade tempoyuda düşürdüğümüz için mi bu top tutma eğilimi artıyor ben de şu anda emin olamadım, bu konu için kariyer açıp bol bol maç yapıp yeniden gözlem yapacağım. Her durumda ,senin dediğinden de benim dediğimden de şu sonuç çıkar ( Hold up ball ( top sakla – tut ) seçeneğinin , oyuncuların ayağında daha az top tuttuğu direk pas – normal tempo ve long pass -quick tempo lu oyunlarda bazı oyuncuların topu durdurup ayağında bekleterek hücum bölgesinde çoğalmamıza vakit sağlamak için güçlü ve teknik golcü ve orta saha oyuncularına verilmesi gereken ve faydalı olabilecek bir komut.
Kısa paslı ancak hızlı tempolu taktiklerde oyuncu yine ayağında topu tutmaz. Pas stili ile top tutma arasında bana kalırsa pek bir bağıntı yok. Tempo, mantalite gibi şeylerle alakası var onun. Maç motorunda tempo ne kadar hızlı oyun oynadığımızı gösterir, ne kadar çabuk oynamamız gerekiyorsa ayağımızda o kadar az top tutarız. Sonuç olarak yine dediğim noktaya çıkıyoruz.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi