Muratcım yazını okudum İlhan Kardeşim de iyi okumuş ki eksik gördüklerini söylemiş. Bu yazı uzun süren bir tecrübe ve ciddi bir emeğin ürünü ve strateji belirleme konusundaki kriterleri oldukça iyi etüd edip belirlemişsin seni tebrik ederim yaklaşımında oldukça pratik ve gerçekçi. Böyle çalışmalar bizlere ışık tutarak FM bilgilerimizi de gözden geçirmemize neden oluyor.Ben pek taktik sayfasına girmediğim için senin uyarın sonrasında farkettim konuyu onun içinde ayrıca saol.
Hesaplamalara gelirsek bildiğimiz İstatistik bilimi tabiki bu hesaplamaları bu kadar kesin ve katı yapmıyor. Biz hesapları matematiksel olarak dökeceksek
1- Ağırlıklı ortalama kullanmak daha doğru olur (Yani; Yaratıcı Özgürlük = (Flair + Creativty) / 2 dir yerine aslında kriterin ne kadar baskın olduğu çok önemli mesela iki faktör de %50-50 mi ekili, yoksa ki bana göre şöyle olmalı; %30-70 gibi bir durum mu sözkonusu)
2-Hesapları kendimize göre yaparken bence rakip takım ortalamalarını da göz önüne alıp onu da bir faktör olarak olaya dahil edebiliriz. çünkü bizim ne olduğumuz kadar karşımızdakinin de ne oynadığı ve ne olduğu önemlidir
3-Bu biraz abartı tabi bunu formüle katmak çok zor (Çok değişik hesaplar işin içine girer) Saha ve hava şartları mesela saha kötü ise genelde teknik yerine uzun toplarla gole gidilebilir.
Not: Bunların hepsi bir öngörüdür ve yapılan bu hesapların FM nin yapay zekasın içinde ne kadar yer bulduğu yada faydalı olduğu deneyerek görülmelidir.