1 ile 30 arası toplam 124 sonuç

Konu: Taktik Hazırlamak İçin Matematiksel Yöntem

Threaded View

Nesil
    2008
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by King_Theoden View Post
    Muratcım yazını okudum İlhan Kardeşim de iyi okumuş ki eksik gördüklerini söylemiş. Bu yazı uzun süren bir tecrübe ve ciddi bir emeğin ürünü ve strateji belirleme konusundaki kriterleri oldukça iyi etüd edip belirlemişsin seni tebrik ederim yaklaşımında oldukça pratik ve gerçekçi. Böyle çalışmalar bizlere ışık tutarak FM bilgilerimizi de gözden geçirmemize neden oluyor.Ben pek taktik sayfasına girmediğim için senin uyarın sonrasında farkettim konuyu onun içinde ayrıca saol.
    Hesaplamalara gelirsek bildiğimiz İstatistik bilimi tabiki bu hesaplamaları bu kadar kesin ve katı yapmıyor. Biz hesapları matematiksel olarak dökeceksek
    1- Ağırlıklı ortalama kullanmak daha doğru olur (Yani; Yaratıcı Özgürlük = (Flair + Creativty) / 2 dir yerine aslında kriterin ne kadar baskın olduğu çok önemli mesela iki faktör de %50-50 mi ekili, yoksa ki bana göre şöyle olmalı; %30-70 gibi bir durum mu sözkonusu)

2-Hesapları kendimize göre yaparken bence rakip takım ortalamalarını da göz önüne alıp onu da bir faktör olarak olaya dahil edebiliriz. çünkü bizim ne olduğumuz kadar karşımızdakinin de ne oynadığı ve ne olduğu önemlidir

3-Bu biraz abartı tabi bunu formüle katmak çok zor (Çok değişik hesaplar işin içine girer) Saha ve hava şartları mesela saha kötü ise genelde teknik yerine uzun toplarla gole gidilebilir.

Not: Bunların hepsi bir öngörüdür ve yapılan bu hesapların FM nin yapay zekasın içinde ne kadar yer bulduğu yada faydalı olduğu deneyerek görülmelidir.
    İlgin için ve değerlendirmelerin için çok teşekkürler dostum.
    Yazıma giriş kısmında , hava , saha koşulları ve hakem faktörü de hesaba katılsa ne kadar güzel olur demiştim. Rakipleri de hesaba katma fikrin çok çarpıcı. Her maça optimum seviyede düzenlenmiş bir taktikle çıkmayı sağlayacaktır. Ama bütün bu parametreleri nasıl değerlendireceğimizi ve formülize edebileceğimizi açıkcası ben de tam bilemiyorum. Ama senin dediğin gibi , yağışlı bir havada uzun top - düşük closing down (kondüsyonun aşırı düşmesini , kart ve sakatlığı önlemek için ) , rüzgarlı bir havada kısa paslaşma (rüzgar pasın isabetini azaltacağı için) daha mantıklı... Sonuçta dediğin gibi bunlar mantıksal çıkarsamalar ve maç motorunda ne kadar etkili olduğunu belirlemek için gözlem yapmak lazım. İlerleyen yıllarda oyunun maç motoru geliştikçe mantığın ulaştığı sonuçların ekranımıza yansıyacağında şüphem yok. Ayrıca oyuncu özelliklerinin önem dercesini biz oyunu oynayanlar asla tam olarak bilemeyiz , onu ancak programcıları bilir. Tabii eğer önem derecesini iyi kestirip , senin dediğin gibi katsayılar verebilsek süper olur. Şimdilik sadece tahminle birincil öncelikli özellikler ve ikincil öncelikli özellikler diye ikiye ayırıp formüllerde ya tam değeri ya da yarısını kullanıyoruz.
    Hep dediğim gibi benim matematik bilgim kısıtlı , senin gibi mühendis arkadaşlar , hatta matematikçi , fizikçi , istatistikçi arkadaşlar akıl almaz derecede bilimsel geçerliliği olan formüller yaratabilir. Bence vaktiniz olursa biraz deneyin derim , işin teorisini geliştirmeye çalışmak en az oyunu oynamak kadar zevkli.
    Daha çok görüşecez senle , kal sağlıcakla......
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by acivic View Post
    Trksprtlboy'u inanılmaz emeğinden ve peluk'u da yararlı yorumlarından dolayı kutluyorum. The Manager'den beri hiç ara vermeden oynadığım bu oyunun başkaları tarafından da çok sevildiğini görmek güzel. İşte FM nin, ne boyutta bir emeği hakettiğinin, çarpıcı bir örneği.
    Bir "DREAM TEAM" yaratmak ne denli zor ve ne çok emek isterse, zirveye çıktığınızda duyduğunuz haz da o denli yüksek olur. Zafer, biraz da hasar ister.
    Esen Kalın/FMsiz Kalmayın...
    Öncelikle ilginiz için teşekkürler.
    "Fm'nin ne boyutta bir emeği hakkettiğinin , çarpıcı bir örneği" demişsiniz. Bence sizin yaşınıza baktığımızda , bu FM tutkunuzu görünce , FM ' nin bir oyun değil her yaştan herkese hitap eden bir futbol simulasyonu olduğunu gösteren en çarpıcı örnek te sizsiniz. Kişisel bilgilerinizde satranç ve briçle ilgilendiğinizi yazmışsınız. Ben de satrancı çok severim , ve FM artık satranç ve briç kadar düşündürücü, karmaşık ve bir o kadar teorik fikirlere ihtiyaç göstermeye başladı .
    Dediğiniz gibi FM'siz kalmayalım. Saygı ve sevgilerimle....
    Last edited by Atasagun : 12.Nisan.2008 at 21:29 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Mesaj Yetkileri