İlgin için ve değerlendirmelerin için çok teşekkürler dostum.
Yazıma giriş kısmında , hava , saha koşulları ve hakem faktörü de hesaba katılsa ne kadar güzel olur demiştim. Rakipleri de hesaba katma fikrin çok çarpıcı. Her maça optimum seviyede düzenlenmiş bir taktikle çıkmayı sağlayacaktır. Ama bütün bu parametreleri nasıl değerlendireceğimizi ve formülize edebileceğimizi açıkcası ben de tam bilemiyorum. Ama senin dediğin gibi , yağışlı bir havada uzun top - düşük closing down (kondüsyonun aşırı düşmesini , kart ve sakatlığı önlemek için ) , rüzgarlı bir havada kısa paslaşma (rüzgar pasın isabetini azaltacağı için) daha mantıklı... Sonuçta dediğin gibi bunlar mantıksal çıkarsamalar ve maç motorunda ne kadar etkili olduğunu belirlemek için gözlem yapmak lazım. İlerleyen yıllarda oyunun maç motoru geliştikçe mantığın ulaştığı sonuçların ekranımıza yansıyacağında şüphem yok. Ayrıca oyuncu özelliklerinin önem dercesini biz oyunu oynayanlar asla tam olarak bilemeyiz , onu ancak programcıları bilir. Tabii eğer önem derecesini iyi kestirip , senin dediğin gibi katsayılar verebilsek süper olur. Şimdilik sadece tahminle birincil öncelikli özellikler ve ikincil öncelikli özellikler diye ikiye ayırıp formüllerde ya tam değeri ya da yarısını kullanıyoruz.
Hep dediğim gibi benim matematik bilgim kısıtlı , senin gibi mühendis arkadaşlar , hatta matematikçi , fizikçi , istatistikçi arkadaşlar akıl almaz derecede bilimsel geçerliliği olan formüller yaratabilir. Bence vaktiniz olursa biraz deneyin derim , işin teorisini geliştirmeye çalışmak en az oyunu oynamak kadar zevkli.
Daha çok görüşecez senle , kal sağlıcakla......
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Öncelikle ilginiz için teşekkürler.
"Fm'nin ne boyutta bir emeği hakkettiğinin , çarpıcı bir örneği" demişsiniz. Bence sizin yaşınıza baktığımızda , bu FM tutkunuzu görünce , FM ' nin bir oyun değil her yaştan herkese hitap eden bir futbol simulasyonu olduğunu gösteren en çarpıcı örnek te sizsiniz. Kişisel bilgilerinizde satranç ve briçle ilgilendiğinizi yazmışsınız. Ben de satrancı çok severim , ve FM artık satranç ve briç kadar düşündürücü, karmaşık ve bir o kadar teorik fikirlere ihtiyaç göstermeye başladı .
Dediğiniz gibi FM'siz kalmayalım. Saygı ve sevgilerimle....