Bu oyunun zorluğundan kaynaklanıyor. Her sene aynı taktikle bütün kupaları toplamak insanı oyundan soğutur. Bunun içinde yapay zeka da zamanla senin taktiğini çözüyor. Oyunun gerçekciliği de burda zaten.

O İtalya'daki takım Genoa. Bildiğim kadarıyla ilk sene şampiyon olmamış zaten.2.sene galiba şampiyon olmuş. Bu da demek oluyor ki taktik zamanla oturur takımına. Ama sen bakma öyle ilk senesinde ne var ne yok bütün kupaları toplayanlara. Çoğu için demiyorum ama daha geçen bu taktik altında bir arkadaş her maçı 5-10 kez oynuyorum dedi. Tabi böyle yapanlar da var sonuçta herkesin fm anlayışı bir değil.

Bana kalırsa oyuncu komutlarına çok girme. Sadece oyuncu mantalitelerini ayarla.Sonuçta karşındaki yapay zeka takım halinde oynuyor. Tek tek komutlarla değil. Ayrıca takımın genel mantalitesini 2-3 kademe artırıp-yada azaltmak birşey değiştirmeyecektir. Oyuncu komutlarından oyuncu mantalitelerini değiştirmen lazım. İlk sene tek forvet olarak hızlı bir oyuncu kullanıyorsan ikinci sene uzun pivot bir oyuncuyu deneyebilirsin. Tabi komutlarınında bu oyuncuya uyması lazım. Bir de her sezon bu taktikle oynayacan diye bir kural yok heralde , en azından oyuncu dizilişlerini değiştirip farklı bir formasyona döndürebilirsin.