ben bu oyuncu seçimlerinde birkaç noktaya değineceğim:

birincisi milli takımımız bir sistem takımı değil.genelde nihat vuracak,emre çalımlayıp gol atacak diye bireysel performansa endeksli bir milli takımımız var. onun için fatih terim bütün sezon oynamasa da emre yi,tümer i alıyor. tümer bu sezon larissa da çok iyi bir sezon geçirdi,tecrübeli ve oyuna her zaman etki edebilecek bir oyuncu.emre belözoğlu ise bütün sezon milli takımda newcastle dan daha çok maç yapmış,ne zaman sakatlanacağı belli olmayan ve bence gökdeniz le birlikte kişiliğiyle milli takımda olmaması gereken bir futbolcu.ama maalesef dediğimiz gibi fatih terim bunlardan dolayı sürekli emre ve tümer i kadroya çağırıyor.

ikincisi takıntı.maalesef şahsi kanaatimce fatih hoca nın bazı konularda ve oyuncularda takıntılı olduğunu düşünüyorum.bence kesinlikle gitmesi gereken ve yukarıda yazdığım gibi oyuncuların bireysel performansına bağlı bir takımda kesinlikle olması gereken ümit karan ı çağırmaması yanlış.tabi burada ümit karan ın önceki açıklamaları veya bizim bildiğimiz başka olaylar var mı bilemem. aynı şekilde sabri sarıoğlu ve emre aşık gibi çoğu kişinin eleştirdiği noktalar var. sabri sarıoğlu bu kadar iyi oyuncularımızın olduğu bölgede milli takıma seçiliyor ve oynuyorsa diyecek bir şey bulamıyorum.emre aşık ise ankaraspor da çok iyi bir sezon geçirmedi.artık tecrübe mi başka bir şey mi ne amaçla çağırdığını bilemiyorum ama zaten uzun boylu ve yavaş stoperlerimiz varken çağrılması gereksiz gibi duruyor.tolga zengin ise bence sırf trabzospor dan oyuncu çağırmış olmak için çağırdığı bir oyuncudur.belki onun yerine hüseyin veya başka birini çağıracaktı tercihini bu yönden kullandı.üçüncü kaleci olduğu için belki pek sorun yaratmaz ama olası bir sakatlıkta yedek kaleci olarak tolga ya aykut tan fazla güvenemem.

üçüncüsü performans.açıkçası performans konusunda çok daha adaletli davranmadığını söyleyebilirim.burada yukarıda yazdığım takıntıların da etkisi olduğunu söyleyebilirim.ne olursa olsun bazı oyuncuları çağırması,medyanın biraz etkisinde kalması ne yazık ki bazı futbolcuların çağrılmamasına sebep oluyor.bir kere olsun bursaspor da harika performans gösteren egemen i çağırmadı.hollanda liginde gayet iyi bir sezon geçiren nuri yi umursadığını sanmıyorum.bilmiyorum acaba kendisi ve scoutları iyi izlemiyoru mu yoksa bilerek mi yapıyor anlamış değilim.kayserispor değil mi kupayı kaldıran,sivasspor değil mi ligi 4. bitiren?bunlardan hiçbir oyuncu haketmedi mi? mehmet topuz değil mi ligimizin belki de en iyi 3 türk futbocusundan biri,türkiye kupasını kaldıran kayserispor un kaptanı,hem ortasahanın ortası ve sağı hem de sağ bekte oynayabilen ve bu sezon takımına gol ve asistleriyle büyük katkı sağlıyan?aynı şekilde sivasspor u tek başına sırtlayan mehmet yıldız nerede?ayrıca semih gol kralı olmasa 3. veya 4. olsaydı eminim ki semih i de çağırmayacaktı.

yukarıda yazdığım etkenler ve medyanın etkisi maalesef böyle bir kadro çıkmasını sağılıyor.ama diğer yönden bakarsak sonuçta yetkili kişi fatih terim ve onun seçtiklerine saygı duymak zorundayız.kendisi bir karar aldı,oyuncular seçti ve turnuva da bunun sonuçlarını göreceğiz.elbette kendimizce adaletsizliklerin olduğunu hepimiz düşünüyoruz ama beklemek ve sonuca göre konuşmak en iyisi.