Delgado konusunda Ülker, haklarını Beşiktaş'a devretti (yeni haber).
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Galatasaray en sağlam bölgelerinden birine kaleye kalesini el-hapsiye kaptırmış jaskeelhaineni transfere çalışması çok garip...
galatasaray 20 mily eouro verse AYKUT kadar reflexleri iyi bir kaleci bulamaz ama elbette tecrübe eksikliği var..oynadıkça tamamlayacak..yedek bekleyip paslandıkça değil....
Eğer burada daha ne olduğu çok şüphe götürür aydın için yazılanları okudukça Aykuta 160 pa isteyesim geliyor...ama biraz aklı selim düşünürsek...
reflex sezgi çeviklilk cepheden gelen şutlardaki başarı larda çok iyi ama yan toplarda zayıf bir aykut için 155 PA nın hiçte abartılı olmayacağını düşünüyorum.
Türkiye defans oyuncusu ve kaleci bakımından çok potansiyelli bir ülke olmadıgı gerçek.bu degerlendirme yaparken zaman zaman bilinç altımızı etkileyen bi faktör.Her ne kadar objektif degerlendirmeler yapıyoruz desekte genel olarak bu oyuncuları oldugundan kötü görüyoruz yada gösteriyoruz.
Örnegin Almanlarda bu tam tersi kaleci konusunda marka sayılabilcek bir ülke oldukları için genel olarak birçok kalecilerini bazen farkında olarak bazen olmadan abartırlar arastırmalarda.
Geçmişteki yerinde yetenek saptamalarıma,az çok da futboldan anladıgıma güvenerekten Aykut'un potansiyel yetenek bakımından gayet iyi oldugunu düşünüyorum.Volkan Demirel ve Aykut için benzer bi şekilde 150 civarı pa'nın uygun olacagını düşünüyorum.Bu da onları top-class olmasa da iyi birer kaleci yapmaya yeterli bi deger.CA konusunda Aykut 130'un altında Volkan üzerinde olmalı..
Evet bu kombineler hakkında daha önce yazdım, bugün stada giden arkadala kaç kombine satıldığını öğrenemedim ama 2500YTLden evet yanlış duymadınız 2500 YTLden çıkan kapalı altın 3/4ünün bittiğini söylediler. Özel yapılıyo, şeref tribünü gibi VİP olacak, tel örgü olmayacak, üstü kapanacak ve koltuklar değişecek. Açıkçası yeni yönetim mali kaynak oluşturmak yönünden bayağı yaratıcı gibi gözüküyor..
Jefferson ve Luis Martinez gibilerine 130 CA verildigini dusunursek su durumda Aykut'a 130'dan dusuk verilmesi hicte dogru olmaz bence. Daha once yazmistim Luis Martinez'e 160 PA veriliyorsa Aykut'a da verilmesinde bence hic te sakinca olmaz cunku su anda bu ulkede en cok gelecek vaad eden kalecidir yerli yabanci. Volkan su anda A milli takimin kalecisi olsa da Aykut'a kiyas tek artisi tecrubedir. Ikisinin de 130+ olmamasi icin hic bi neden yoktur illa biri 130un altinda olmak zorunda degildir. Yabancilara veriliyorsa ole yerli kalecilere neden verilmesin. Bu arada Aykut'un Almanya'da alt yapi egitimini gormus olan bi kaleci oldugunu da hatirlatmak isterim.
Serdar Özkan Arda kadar kıvrak bileklere sahip değildir.Ardanın hızı ve vücudu iyi olmamasına rağmen dar alanda yürüyerek yaptığı çalımlarla bileklerinin ne kadar kıvrak olduğunu göstermiştir.Serdar Özkan'ı 5-6 kere izlemişliğim var ama Türkiyede Arda kadar kıvrak bilekli biri olduğunu düşünmüyorum.
Söyledigim gibi türk kalecilerini farkında olmadan küçültüyoruz gözümüzde verdigin Jefferson,Martinez gibi örnekleri çogaltmak herzaman mümkün.Ben söylediklerine paralel şeyler söylüyorum zaten.Ama Aykut için 160 pa biraz fazla iyimser bi beklenti olur.Türk arastırma ekibinden de böyle bir puan bekleme zaten.150 verilirse (ki benim için normali budur) ekip iyi bir iş çıkarmış derim.Onlara da hak vermeniz gerek bu iş çok hassas gerçekçi olmak ile abartmak arasındaki ince cizgide yürümek gerekiyor.SI karşısında kötü bi izlenim bırakmamak için verdikleri degerler konusunda biraz hassas davranmalarını anlayışla karşılamak gerekir.
aykut ıcın bırazz fazla 160 pa yasıda gecıyo yavas yavas 145-150 arası bısey uygundur dıye dusunuyorum
Jefferson ve Martinez.
Ilkinin onunde oynayan defans tamamen degisiyor (hatta orta saha da) ve belki de cok basarili olabilecek bir kaleci takimin geri kalaninin eksikliklerinden dolayi oynatilmiyor, oynayamiyor ve gidiyor.
Ikincisi Sakarya'da cok iyi bir sezon geciriyor ancak butun sezon defansi darmadagin olmus Manisa takiminin kalesinde sadece 2 mac oynatiliyor. Bu nedenle mi bu ikisi kotu kaleci oldu?
Aykut 130'a erismedi. 130 vermeyi de dusunmuyorum. PA olarak da 140'larda olacak ancak 150'ye erismeyecek veya gecmeyecek. En azindan simdilik.
Galatasaray'in kaleci aramasinin bir nedeni var pekala.
aykut zaten 130larda olsa Galatasaray kaleci aramazdı : )
145-150 arası demek Aykut'u
schalke kalecisi neuer, bordeaux'dan ramé, espanyolu kameni, zaragoza kalecisi césar ve monaco kalecisi roma ile aynı kefeye koymak demek.. bence aykut ne kadar potansiyel taşısada bu kalecilerle aynı kefeye konabilecek bir kaleci değil. o kadr CA sı olsaydı Fatih Terim gibi yıllardır Galatasaray'da hocalık yapmış bir isim emin olun ki onu es geçmezdi..
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
Aykut konusu çok uzadı ama önceden de dedigim gibi 130 caya henüz ulasmadı ama yaklaştı.Volkan 130 üstü Aykut 130 altı bi degerde olmalı.160 pa bekleyen arkadaslar da çok istiyorlarsa kendi databaselerinde 160 yapıp oyunun gerçekçiligini gönüllerince bozabilirler150den bir puan bile üste cıkabilecegini sanmıyorum Aykut'un.En iyimser tahminimle 150de zirveye ulaşır.Aykutun refleksleri kadar diger birçok özelligi de aynı seviyede olsaydı o zaman hepberaber tartısabilirdik 150leri 160ları.Buarada kimse Aykut düşmanı oldugumu sanmasın aksine hem yetenek hem karakter olarak çok begeniyorum ve destekliyorum kendisini.
Uzun zaman beklemiş ama formasını giydiği kısa zamandada başarılı olmuş bir kaleci ..üstelik yukarıdaki sadece senin değil diğer tüm mesajlar kendi içerisinde doğru bir tez gibi görünsede hepsinin anti tezide mevcut...
örneğin jefersonla martinez konusunda önlerindeki defansın değişmesinden bahsediliyor...ama bu yıl galatasarayın defansı hiçmi değişmedi acaba...songun hatırı sayılı bir süre oynayamadığını ..emre güngörün defansa sonradan monte edildiği ...uzun bir süre uğur uçarın oynadığı sağ bekin sonradan sabrinin devraldığı bir ara sabrinin kadro dışı kalması sonra geri gelmesi...volkan yaman ile hakan baltanın değişmesi...azda olsa ortada bazen buazitin forma giymesi hatta bir iki maç emre güngörün DMC de denenmesi servetin bir çok zaman ileriye çıkması...ayrıca savunmanın sadece defanstan ibaret olmadığını düşünürsek orta saha ve forvetin bir çok maç değişmesi...
eğer kalecillerin performansı için önündeki defansın değişmesi ve takım içi rotasyon bir bahane ise en büyük bahaneye herhalde galatasaray kalecileri sahiptir...
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,
önce bir şeye inanıp sonra onu doğrulatmaya çalışmak yerine önce doğruyu bulup ona inanmaya gayret etmeli...
önce bundan adam olmaza inanıyorsunuz...ondan sonra onun doğruluğu için bir çok bahane bulunmaya çalışılıyor...
jefersona gelince martineze gelince önündeki defans değişir... kimse demezki..ya bu jeferson martinez acaba bilmem hangi avrupa takımlarının kalecisinden daha yüksek PA ya sahip bunu sorgulamaz..
ama sıra kendi yetiştirdiğimiz oyuncu olunca...falan bilmem avrupa takımının kaleciisi bilmem kaç pa, bilmem filanın kalecisi kaç CA, ...
aynı sorgulamayı...lütfen martinezede,jefesonada..vegayada..konyanın kalecisinide rizenin kalecisinede yapın lütfen...standart tek olsunki ...dağılım adaletli olsun...yoksa standart çift olursa...(billinen tabiri çifte standart) o zaman değerlendirme adaletli olmaz...
.................................................. .......
prowler sana gelince sevgili dostum...o datadan adam değiştirme gibi "hayatımda ilk defa senden duyduğum!!!???güzel fikirlerini şimdilik almayım...
oyunun gerçekciliği nedir ne değildir o da çok tartışılır..bu konuda o kadar yazdım ki herhalde insanları da sıktım...am aç biraz data bese incele bakayım...acaba bizlermi çok gerçekciyiz...yoksa diğer ülkelermi çok hayalci...
türkiye araştırmasına en büyük eleştirim elimiz çok korkak bir oyuncuya puan vermeye elimiz titriyor..
oysaki ne sorun var anlamıyorum...AYKUT...gençmi..bir kaleci için evet genç...yeteneklimi..biri çıksın hayır yeteneksiz desin...reflexleri olsun ...sezgileri olsun..gayet yerinde...üstelikte şehinkarahisarın kalecisi değil bu adam galatasaray kalesinde...istatiksek bakarsak zaten mükemmel..gol yememe rokruna giidiyordu neredeyse....
o zaman bu kadar bu adamı 130 un altında göstermenin..bu kadar hassas olmanın bu kadar cimri olmanın gereği nedir...
ben fazlasını istemiyorum...hak eden hak ettiğini alsın yeter...
türkiyenin en büyük takımlarından birinin kalesini haftalarca koruyan bir kaleci için hala 130 un altında değerler konuşuluyorsa ...özür dilerim ömer...ama ben diğer çocuyklar gibi..elne sağlık ömer abi...çok iyi olmuş ömer abi ..cümlelerni kuramıycağım...Aykut konusunda kesinlikle haksızsınız...bu çocuuk asla..130 un altında bir CA rakamını hak etmiyor...
gerçekcilik
l
Tamam da karşılaştırma yaptığın kaleci Martinez ve bu kaleci Kolombiya gibi sürekli iyi kaleciler yetiştiren bir ülkede A Milli Takımda 1. kalecilik yapan biri. Sen kalkıpta Martinez'le nasıl Aykut' u karşılaştırıyorsun. Martinez Sakarya' nın dökülen defansına rağmen çok iyi maçlar çıkarmıştı. Zaten fiziği kusursuz bir kaleci için. Bu sene sakattı. Buna rağmen oynadığı İstanbulspor maçında takımına galibiyeti getiren adamdı. Martinez 140 ca bile alabilir.
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
merhaba, bu bölüme pek uğramazdım ancak galatasaray ile gözüme çarpanları paylaşmak istedim.
arda turan: öncelikle arda'nın geçen seneye göre daha iyi çalım attığını varsayarsak tecnique bence bence en azından 1 ya da 2 birim arttırılmalı. ayrıca yaptığı orta istatistiğine bakarsak geçen seneye göre daha iyi bir orta yapan arda görüyoruz, crossing de en azından bence 2 ya da 3 birim arttırılabilir. bu sene kaleciyle karşı karşıya pozisyonlarda pek başarısız oldu sayılmaz finishing de 1 ya da 2 birim arttırılmalı. ayrıca bu sene daha iyi hızlanma gerçekleştirebildiğine(topla veya topsuz) inanıyorum ve nefes dersleri alarak kondisyonunu daha iyi saklamayı öğrendiğini duydum, bunlarda acceleration ve stamina'e yansıyabilir. bunların yanı sıra pek bi kanıtım yok ancak creavity 1 birim ve bu tür top cambazı tipi kanat oyuncularının korkmadan çalıma girdiğini düşünürsek gördüğüm kadarıyla arda bravery'de de gelişme gösterdi ki bana göre 3-4 birim arttırabilir.
aydın yılmaz: bazı büyükşehir belediye maçlarını sırf aydın olduğu için takip etmeye çalıştım. aydın'ın messi tarzında topla birden hızlanabildiğini ve eskisine göre oldukça teknik çalımlar atabildiğini gördüm. pace, acceleration, dribbling ve technique arttıralabilir.
birazcık fm 2009 için oldu ama bildiklerimi aktarmaya çalıştım. kolay gelsin.
Imzami yazarim.
10000000000000000000000000000000% dogru.
Jefferson Trabzona gelmeden Brezilyanin en cok gelecek vaadeden kalecisiydi, hattaa beklentileri cok büyüktü. Jefferson bence halen cok ve cok yetenekli kaleci. 1.Jefferson 2.Martinez derim.
Sonra Martinez , Bence belkide Türkiye liginin en kaliteli kalecisi. Defansi berbat olan bir takimda oynadigi icin kotümü kaleci oluyor. Gecen yil yaptigi bazi kurtarislari, Van Der Sar bile yapamaz.
Ayrica Rizenin kalecisi Gonzales'de Kolombiyanin milli kalecilerinden biri.
Bu oyunculari sadece kücük takimlarda oynadigi icin kücük görüyorsunuz demi?
Peki bu Martinez Van Der Sar'ın yapamayacağı kurtarışları yapıyor.Niye Sakarya'da ?
Bazı Kurtarışları Diyerek Örnek Vermiş Arkadaş.
@ xxestergonxx
Ben de dahil Aykuttan adam olmaz diyen oldugunu sanmıyorum.Aykutu en az senin kadar destekleyen biriyim ayrıca.Burda sadece objektif fikirlerimizi söylüyoruz yoksa bir Gs'li olarak Aykut'a ne kadar yüksek deger verilse o kadar hoşumuza gider zaten.Sezon boyunca takip ettigim kadarıyla hakettigini düşündügüm degeri söyledim bu da 130a yakın bir deger.ondan bekledigim gelişmeyi gösterirse ulaşacagı 150 civarı pa ile gayet iyi bir kaleci olabilecegini de savunuyorum.Ayrıca kariyerinin büyük bölümünde kenarda oturmuş bir kalecinin maç oynamadan 140 calara gelmesi doga üstü bi durum olmazmı.Gelseydi gelmedi demezdik helal olsun derdik şüphen olmasın.Arastırma ekibinin puan verirken elinin titremesi meselesine gelirsek bunun çeşitli gerekçeleri olmakla beraber yıllardır takip ettigim kadarıyla oldugundan kötü gösterilen oyuncu kadar abartılan oyuncular da oldu.Gerçekci bir araştırma yapma adına eski tecrubelerden de sonuçlar çıkararak zaman zaman çok hassas davranılıyor.Bu arastırmalardan herkesi memnun edebilme şansları da yok.Özellikle 8.0.2de yapılan degerlendirmeler genel olarak mantıklı seviyelerde gözüküyor.Bu sayfalarda konuşmamızın sebebi bu çalışmaları desteklemek,daha da iyi olmasını saglamak.
Bende takibi isterim Aykutun 140-150 pali almasini isterdim.
Last edited by licentia : 29.Mayıs.2008 at 00:40 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
oyunda beylerbeyine oyuncu kiralama olayı işaretlenmemiş.. ama sebebini bende bilmyorum.
Isin iki yonu var.
Galatasaray normalde genelde Beylerbeyi'ne oyuncu kiralamiyordu simdiye kadar. Eger bir oyuncu giderse bonservisi ile gidiyordu (zaten Beylerbeyi takimi Galatasaray'a ait oldugu icin kiralik yollamanin bir nedeni de yok). Bu nedenle de kiralik secenegi kaldirilmisti.
Ancak oyunda kullanilabilirlik acisindan kiralik seceneginin olmasi gerekli ve bu nedenle de eklendi.
140 pa Aykut için yeterlidir..
Arda'nın teknik, dribling özellikleri biraz daha yükselebilir..
abi sabri hakkında ne dusunuyosun..2008dekı profılın aynısımı kalıcak?hız 17 hızlanma 18 dı sanırım 18-19 yapılabılır bence....uzun sutta artırılmalı 14-15 olur ısabetlı sutlar atıyo sabrı.....
Paf takımı hakkında ne düşünüyorsun abi? oyuncu özelliklerinde yeterli bilgiye sahip olduğunu düşünüp oyuna yansıtacığın varmı ? saygılar..