1 ile 30 arası toplam 1209 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Türkiye defans oyuncusu ve kaleci bakımından çok potansiyelli bir ülke olmadıgı gerçek.bu degerlendirme yaparken zaman zaman bilinç altımızı etkileyen bi faktör.Her ne kadar objektif degerlendirmeler yapıyoruz desekte genel olarak bu oyuncuları oldugundan kötü görüyoruz yada gösteriyoruz.
    Örnegin Almanlarda bu tam tersi kaleci konusunda marka sayılabilcek bir ülke oldukları için genel olarak birçok kalecilerini bazen farkında olarak bazen olmadan abartırlar arastırmalarda.
    Geçmişteki yerinde yetenek saptamalarıma,az çok da futboldan anladıgıma güvenerekten Aykut'un potansiyel yetenek bakımından gayet iyi oldugunu düşünüyorum.Volkan Demirel ve Aykut için benzer bi şekilde 150 civarı pa'nın uygun olacagını düşünüyorum.Bu da onları top-class olmasa da iyi birer kaleci yapmaya yeterli bi deger.CA konusunda Aykut 130'un altında Volkan üzerinde olmalı..

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Quote Originally Posted by Prowler84 View Post
    Türkiye defans oyuncusu ve kaleci bakımından çok potansiyelli bir ülke olmadıgı gerçek.bu degerlendirme yaparken zaman zaman bilinç altımızı etkileyen bi faktör.Her ne kadar objektif degerlendirmeler yapıyoruz desekte genel olarak bu oyuncuları oldugundan kötü görüyoruz yada gösteriyoruz.
    Örnegin Almanlarda bu tam tersi kaleci konusunda marka sayılabilcek bir ülke oldukları için genel olarak birçok kalecilerini bazen farkında olarak bazen olmadan abartırlar arastırmalarda.
    Geçmişteki yerinde yetenek saptamalarıma,az çok da futboldan anladıgıma güvenerekten Aykut'un potansiyel yetenek bakımından gayet iyi oldugunu düşünüyorum.Volkan Demirel ve Aykut için benzer bi şekilde 150 civarı pa'nın uygun olacagını düşünüyorum.Bu da onları top-class olmasa da iyi birer kaleci yapmaya yeterli bi deger.CA konusunda Aykut 130'un altında Volkan üzerinde olmalı..
    Jefferson ve Luis Martinez gibilerine 130 CA verildigini dusunursek su durumda Aykut'a 130'dan dusuk verilmesi hicte dogru olmaz bence. Daha once yazmistim Luis Martinez'e 160 PA veriliyorsa Aykut'a da verilmesinde bence hic te sakinca olmaz cunku su anda bu ulkede en cok gelecek vaad eden kalecidir yerli yabanci. Volkan su anda A milli takimin kalecisi olsa da Aykut'a kiyas tek artisi tecrubedir. Ikisinin de 130+ olmamasi icin hic bi neden yoktur illa biri 130un altinda olmak zorunda degildir. Yabancilara veriliyorsa ole yerli kalecilere neden verilmesin. Bu arada Aykut'un Almanya'da alt yapi egitimini gormus olan bi kaleci oldugunu da hatirlatmak isterim.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Jefferson ve Luis Martinez gibilerine 130 CA verildigini dusunursek su durumda Aykut'a 130'dan dusuk verilmesi hicte dogru olmaz bence. Daha once yazmistim Luis Martinez'e 160 PA veriliyorsa Aykut'a da verilmesinde bence hic te sakinca olmaz cunku su anda bu ulkede en cok gelecek vaad eden kalecidir yerli yabanci. Volkan su anda A milli takimin kalecisi olsa da Aykut'a kiyas tek artisi tecrubedir. Ikisinin de 130+ olmamasi icin hic bi neden yoktur illa biri 130un altinda olmak zorunda degildir. Yabancilara veriliyorsa ole yerli kalecilere neden verilmesin. Bu arada Aykut'un Almanya'da alt yapi egitimini gormus olan bi kaleci oldugunu da hatirlatmak isterim.
    Söyledigim gibi türk kalecilerini farkında olmadan küçültüyoruz gözümüzde verdigin Jefferson,Martinez gibi örnekleri çogaltmak herzaman mümkün.Ben söylediklerine paralel şeyler söylüyorum zaten.Ama Aykut için 160 pa biraz fazla iyimser bi beklenti olur.Türk arastırma ekibinden de böyle bir puan bekleme zaten.150 verilirse (ki benim için normali budur) ekip iyi bir iş çıkarmış derim.Onlara da hak vermeniz gerek bu iş çok hassas gerçekçi olmak ile abartmak arasındaki ince cizgide yürümek gerekiyor.SI karşısında kötü bi izlenim bırakmamak için verdikleri degerler konusunda biraz hassas davranmalarını anlayışla karşılamak gerekir.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Tamam da karşılaştırma yaptığın kaleci Martinez ve bu kaleci Kolombiya gibi sürekli iyi kaleciler yetiştiren bir ülkede A Milli Takımda 1. kalecilik yapan biri. Sen kalkıpta Martinez'le nasıl Aykut' u karşılaştırıyorsun. Martinez Sakarya' nın dökülen defansına rağmen çok iyi maçlar çıkarmıştı. Zaten fiziği kusursuz bir kaleci için. Bu sene sakattı. Buna rağmen oynadığı İstanbulspor maçında takımına galibiyeti getiren adamdı. Martinez 140 ca bile alabilir.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

merhaba, bu bölüme pek uğramazdım ancak galatasaray ile gözüme çarpanları paylaşmak istedim.

arda turan: öncelikle arda'nın geçen seneye göre daha iyi çalım attığını varsayarsak tecnique bence bence en azından 1 ya da 2 birim arttırılmalı. ayrıca yaptığı orta istatistiğine bakarsak geçen seneye göre daha iyi bir orta yapan arda görüyoruz, crossing de en azından bence 2 ya da 3 birim arttırılabilir. bu sene kaleciyle karşı karşıya pozisyonlarda pek başarısız oldu sayılmaz finishing de 1 ya da 2 birim arttırılmalı. ayrıca bu sene daha iyi hızlanma gerçekleştirebildiğine(topla veya topsuz) inanıyorum ve nefes dersleri alarak kondisyonunu daha iyi saklamayı öğrendiğini duydum, bunlarda acceleration ve stamina'e yansıyabilir. bunların yanı sıra pek bi kanıtım yok ancak creavity 1 birim ve bu tür top cambazı tipi kanat oyuncularının korkmadan çalıma girdiğini düşünürsek gördüğüm kadarıyla arda bravery'de de gelişme gösterdi ki bana göre 3-4 birim arttırabilir.

aydın yılmaz: bazı büyükşehir belediye maçlarını sırf aydın olduğu için takip etmeye çalıştım. aydın'ın messi tarzında topla birden hızlanabildiğini ve eskisine göre oldukça teknik çalımlar atabildiğini gördüm. pace, acceleration, dribbling ve technique arttıralabilir.

birazcık fm 2009 için oldu ama bildiklerimi aktarmaya çalıştım. kolay gelsin.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Quote Originally Posted by EL-Hadji View Post
    Tamam da karşılaştırma yaptığın kaleci Martinez ve bu kaleci Kolombiya gibi sürekli iyi kaleciler yetiştiren bir ülkede A Milli Takımda 1. kalecilik yapan biri. Sen kalkıpta Martinez'le nasıl Aykut' u karşılaştırıyorsun. Martinez Sakarya' nın dökülen defansına rağmen çok iyi maçlar çıkarmıştı. Zaten fiziği kusursuz bir kaleci için. Bu sene sakattı. Buna rağmen oynadığı İstanbulspor maçında takımına galibiyeti getiren adamdı. Martinez 140 ca bile alabilir.
    Imzami yazarim.

10000000000000000000000000000000% dogru.

Jefferson Trabzona gelmeden Brezilyanin en cok gelecek vaadeden kalecisiydi, hattaa beklentileri cok büyüktü. Jefferson bence halen cok ve cok yetenekli kaleci. 1.Jefferson 2.Martinez derim.

Sonra Martinez , Bence belkide Türkiye liginin en kaliteli kalecisi. Defansi berbat olan bir takimda oynadigi icin kotümü kaleci oluyor. Gecen yil yaptigi bazi kurtarislari, Van Der Sar bile yapamaz.

Ayrica Rizenin kalecisi Gonzales'de Kolombiyanin milli kalecilerinden biri.

Bu oyunculari sadece kücük takimlarda oynadigi icin kücük görüyorsunuz demi?

Mesaj Yetkileri