Sayfa 10 / 41 İlkİlk ... 8910111220 ... SonSon
271 ile 300 arası toplam 1209 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması FM2008 - 8.0.2

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by goodnightkiss View Post
    Paf takımı hakkında ne düşünüyorsun abi? oyuncu özelliklerinde yeterli bilgiye sahip olduğunu düşünüp oyuna yansıtacığın varmı ? saygılar..
    Uluslararasi turnuvalarda izlediklerime ve diger arastirmacilarin izledikleri oyuncular icin bazi degerlendirmeler yapildi. Ancak degerlendirme yapilirken oyuncunun ne kadar yarismaci bir milli takimda oynadigi ve PAF liginin zayif seviyesi goz onunde tutularak yapildi.

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Sabrinin uzun şutları zayıf değil demişsiniz.Ama bence çok kuvvetl vuruyor topa.Çok golü var uzaktan.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Topa kuvvetli vuruyorsa bunu long shots değerini yükselterek değil, Shoots with power, shoots with distance ppmlerini vererek yansıtabilirsiniz oyuna.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by BeeTLeJuiCe View Post
    Topa kuvvetli vuruyorsa bunu long shots değerini yükselterek değil, Shoots with power, shoots with distance ppmlerini vererek yansıtabilirsiniz oyuna.
    o ppmler zaten ekli diye biliyorum ben.sabrinin uzaktan sutlarının isabet oranı fena deil.12 gibi bir deger yeterli olur.
    Benim esas merak ettigim 8.0.2de Sabrinin hem ca hem pasıyla neden negatif anlamda oynandıgı?! bildigim kadarıyla 8.0.0da ca:130 pa:145ti ve gayet yerinde degerlerdi. ca 120lere pa da 141e çekilmiş.pa açısından fazla bi sorun yok ama ca neden düşürüldü anlamış degilim hala.sakat oldugu için kırpıldı heralde :S Sabri süper bi yetenek olmayabilir,ama en kötü gününde bile hep sahip çıktım yapabileceklerini bildigim için.

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by Prowler84 View Post
    o ppmler zaten ekli diye biliyorum ben.sabrinin uzaktan sutlarının isabet oranı fena deil.12 gibi bir deger yeterli olur.
    Benim esas merak ettigim 8.0.2de Sabrinin hem ca hem pasıyla neden negatif anlamda oynandıgı?! bildigim kadarıyla 8.0.0da ca:130 pa:145ti ve gayet yerinde degerlerdi. ca 120lere pa da 141e çekilmiş.pa açısından fazla bi sorun yok ama ca neden düşürüldü anlamış degilim hala.sakat oldugu için kırpıldı heralde :S Sabri süper bi yetenek olmayabilir,ama en kötü gününde bile hep sahip çıktım yapabileceklerini bildigim için.
    Sadece Sabri'de değil genel olarak bir düşüş var diye biliyorum..

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

yukselen yokkı sureklı dusuyo.....

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    yukselen yokkı sureklı dusuyo.....
    haksızlık ta etme yükselen de var.

olay zaten farklı..iş adamların dogrudüzgün bi degerlendirilip hakettigi yaklaşık degerler verilmesinden ibaret olmalı diger ülkelerde oldugu gibi ama burda herkes o deger 11deil 12 bu deger 7 deil 6 olsun diye gereksiz tartısmalara girdigi için araştırma ekibinden de farklı bir uygulama bekleyemeyiz.Bir adam bariz bi düzeltme yapılmadıgı sürece her cıkan yamada mıncıklanmamalı.Insanlar da 1-2 puanlık farklılıklar için sayfalarca tartışmamalı bu sayfalarda.Sabrinin pa'sı 145te kalsa ne olcak 141e inse ne olcak gereksiz oynamalar bunlar.Yaşı 24'e geldigi için 145e ulasamaz ondan azalttık denicek büyük ihtimal ama ca'sı azaltılmasaydı öyle bi düşünceye de fırsat kalmazdı zaten.

emre belözoğlu'nun Galatasaray'ın favori oyuncuları kısmından sevmediği oyuncular bölümüne taşınmasını talep ediyorum.

Zaten hic anlamamisimdir Emre´nin neden favori kisilerde yer aldigi ? Bu kulüpte 4 sene forma giymis,gencken ayrilmis hatta kulübü kaziklayarak gitmis bir isim.Taraftarlar tarafindan da sevilmeyen bir isim Emre Belözoglu.Tamam kendi sempatiniz olabilir Emreye,ama Emre hicbir zaman Galatasarayin favori oyuncusu olmamistir.

Nesil
    2007
    Yer
    Ev

Emre transferi gerçekleşmese bile davranış ve sözleri belli etti Galatasaray için olmadığını. Favori oyuncular bölümünden çıkarılsın..

Nesil
    2007
    Yer
    Ev

Emre transferi gerçekleşmese bile davranış ve sözleri belli etti Galatasaray için olmadığını. Favori oyuncular bölümünden çıkarılsın..

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

bencede cıkarılmalı.....

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Zaten hic anlamamisimdir Emre´nin neden favori kisilerde yer aldigi ? Bu kulüpte 4 sene forma giymis,gencken ayrilmis hatta kulübü kaziklayarak gitmis bir isim.Taraftarlar tarafindan da sevilmeyen bir isim Emre Belözoglu.Tamam kendi sempatiniz olabilir Emreye,ama Emre hicbir zaman Galatasarayin favori oyuncusu olmamistir.
    Araştırma dışı bir konu ama Emre'nin (Okan'la beraber) kulübe kazık atarak gittiklerini düşünmüyorum. Emre ile Okan kulübe kendilerinin Inter'den teklif geldiğini, kulüpte kalmak istediklerini, Inter'in verdiği paranın altına imza atabileceklerini söylemişler; Faruk Süren ve yöneticiler de yüksek bir melbağ talep ettiklerini düşünerek bunun bir blöf olduğunu değerlendirip umursamamıştır.

Tabi bunu ifade ederek Emre'nin favori kişi listesinden çıkarılmaması için bir neden olarak sunmuyorum.

Quote Originally Posted by onurphaned View Post
    Araştırma dışı bir konu ama Emre'nin (Okan'la beraber) kulübe kazık atarak gittiklerini düşünmüyorum. Emre ile Okan kulübe kendilerinin Inter'den teklif geldiğini, kulüpte kalmak istediklerini, Inter'in verdiği paranın altına imza atabileceklerini söylemişler; Faruk Süren ve yöneticiler de yüksek bir melbağ talep ettiklerini düşünerek bunun bir blöf olduğunu değerlendirip umursamamıştır.

Tabi bunu ifade ederek Emre'nin favori kişi listesinden çıkarılmaması için bir neden olarak sunmuyorum.
    Emre´nin manageri Ahmet Bulut Emrenin Intere transferini 3 ay gizlediklerini söylemisti.Kendisi zaten gitmek istiyordu,firsati bulunca hemen kulübü birakip gitti.Okan Buruk hakkinda zaten konusmaya gerek yok,sirf 400.000 dolar fazla verdi diye Besiktas´a gitti.
    Emre de sirf para icin Fenerbahce´ye gidiyor.
    Ama yoook,bunun adi PROFESYONELLIK !

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Emre'nin favori personelde yer aldıgını bilmiyordum.Altyapıdan cıkan her yıldızı favori personele eklemenin bi mantıgı olamaz.Kişisel olarak sevilio olabilir ama favori personelde yer alanlar çok özel kişiler olmalı. Ör:Metin Oktay,Hakan Sukur,Turgay Seren,..

Sheriff Misafir

Emre´nin manageri Ahmet Bulut Emrenin Intere transferini 3 ay gizlediklerini söylemisti.Kendisi zaten gitmek istiyordu,firsati bulunca hemen kulübü birakip gitti.Okan Buruk hakkinda zaten konusmaya gerek yok,sirf 400.000 dolar fazla verdi diye Besiktas´a gitti.
    Emre de sirf para icin Fenerbahce´ye gidiyor.
    Ama yoook,bunun adi PROFESYONELLIK !
    Ya ne satıcılıkmı? Profesyonel oyuncu her kulüpte oynar.. Yok ben GSliyim FBde oynamam gibi birşey olamaz.. Tümer üstüne basa basa söylediği halde geldi.. Ki daha evvel FB formasıyla resim bile çektirmiş.. Sen şimdi tutup 4 yıllık başarılarınızın ardından gelen uefa kupasının ardından, katkısı tartışılmayacak Emre'nin favori oyuncunuz olmadığını söylüyorsan bu işe duygusal bakıyorsun demektir.. Favori personelden çıkarılabilir, ama bu oyuncu avrupadayken gururumuz Emre onu oraya biz gönderdik diyen adamlar, bugün FB'ye transfer oldu diye lanet olsun sana sen adam değilsin vs. gibi cümleler kullanılmamalı.. Unutmayınki Emre'nin size katkısı tartışılmaz..

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Ya ne satıcılıkmı? Profesyonel oyuncu her kulüpte oynar.. Yok ben GSliyim FBde oynamam gibi birşey olamaz.. Tümer üstüne basa basa söylediği halde geldi.. Ki daha evvel FB formasıyla resim bile çektirmiş.. Sen şimdi tutup 4 yıllık başarılarınızın ardından gelen uefa kupasının ardından, katkısı tartışılmayacak Emre'nin favori oyuncunuz olmadığını söylüyorsan bu işe duygusal bakıyorsun demektir.. Favori personelden çıkarılabilir, ama bu oyuncu avrupadayken gururumuz Emre onu oraya biz gönderdik diyen adamlar, bugün FB'ye transfer oldu diye lanet olsun sana sen adam değilsin vs. gibi cümleler kullanılmamalı.. Unutmayınki Emre'nin size katkısı tartışılmaz..
    Yahu Emrenin bize ne katkisi olmus ? Bi bakin bizde kac mac oynamis,kac macta bizi kurtarmis ? Sanki ezbere konusuyorsunuz gibime geliyor.Emre bizde gelisimini tamamlamadan gitti,Hagi onu özel egitiyordu ama o sirf para,avrupada futbol oynayacam ayagina gitti intere.Rezil oldu Avrupada,simdi Newcastle da forma sansi bulamiyor.En istikrarsiz futbolcudur Emre.Bu sene söyle bir istatistik var bilmem bilirmisin,Emre Milli takimda Newcastle da oynadigindan daha fazla oynamis bu sene...

Ayrica favori personelin ne anlama geldigini ya ben bilmiyorum,ya sizin gibi düsünenler.

Ali Sami Yen,Metin Oktay,Hakan Sükür,Bülent Korkmaz,Turgay Seren,Coskun Özari,Fatih Terim vs. gibilerdir Galatasarayin efsaneleri.

16 yasinda gelipte 4 sene yedek bekleyip,yildiz olacak diye bekleyip,kulübe para kazandirmadan kacan kisi degildir.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

Yahu Emrenin bize ne katkisi olmus ? Bi bakin bizde kac mac oynamis,kac macta bizi kurtarmis ? Sanki ezbere konusuyorsunuz gibime geliyor.Emre bizde gelisimini tamamlamadan gitti,Hagi onu özel egitiyordu ama o sirf para,avrupada futbol oynayacam ayagina gitti intere.Rezil oldu Avrupada,simdi Newcastle da forma sansi bulamiyor.En istikrarsiz futbolcudur Emre.Bu sene söyle bir istatistik var bilmem bilirmisin,Emre Milli takimda Newcastle da oynadigindan daha fazla oynamis bu sene...

Ayrica favori personelin ne anlama geldigini ya ben bilmiyorum,ya sizin gibi düsünenler.

Ali Sami Yen,Metin Oktay,Hakan Sükür,Bülent Korkmaz,Turgay Seren,Coskun Özari,Fatih Terim vs. gibilerdir Galatasarayin efsaneleri.

16 yasinda gelipte 4 sene yedek bekleyip,yildiz olacak diye bekleyip,kulübe para kazandirmadan kacan kisi degildir.
    imza....hatta bence tanjununda orda yerı yok

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Emre eğer fb gelirse kesinliklikle favori personellerden çıkarılmalı hatta disliked a eklenebilir

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Emre Fenere giderse üzülürüz elbet ama adam deilsin falan demek gs etigine ters düşer.Diyenin de Galatasaraylılıgından şüphe edilir.Tabi Profesyonellik kapsamında bir Gslinin Fbde oynaması ayrıca degerlendirilmesi gerekir.Ne olursa olsun bana ters geliyor.Gerçek Gs'li bir oyuncu kolay kolay gitmez.Örn: Hakan Şükür,Tugay,Metin Oktay,..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Emre Fenere giderse üzülürüz elbet ama adam deilsin falan demek gs etigine ters düşer.Diyenin de Galatasaraylılıgından şüphe edilir.Tabi Profesyonellik kapsamında bir Gslinin Fbde oynaması ayrıca degerlendirilmesi gerekir.Ne olursa olsun bana ters geliyor.Gerçek Gs'li bir oyuncu kolay kolay gitmez.Örn: Hakan Şükür,Tugay,Metin Oktay,..
    Özellikle Hakan ve Metin Oktay Gs için büyük paraları defalarca geri çevirmiş gerçek gslilerdir.
    Last edited by Prowler84 : 30.Mayıs.2008 at 22:55 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya-Edirne(Üni)

fenerden,beşiktaştan,galatasaraydan başka hiç bir takımda oynamam deyip 2 gün sonra rakip takımla sözleşme imzalayan insan ikiyüzlüdür profesyonel değil.. eğer her takıma açıksan adam gibi çıkar söylersin, her takıma kapım açık kim daha çok para verirse kim daha iyi seçenekler sunarsa oraya giderim diye..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

4 yıl oynayıp oynamamasından çok GSlının bir futbolcuyu sevmesi için onun en başta fenere gitmemesi lazım. Yani emre fenere gidiyorsa GSye hizmet etmiştir laf atmayız, nankörlük etmeyiz ama o futbolcuyu da artık kolay kolay sevemeyiz. Fovorimiz olmaz. Tanjunun o kadar hizmetine rağmen çok sevilememesi gibi..

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    4 yıl oynayıp oynamamasından çok GSlının bir futbolcuyu sevmesi için onun en başta fenere gitmemesi lazım. Yani emre fenere gidiyorsa GSye hizmet etmiştir laf atmayız, nankörlük etmeyiz ama o futbolcuyu da artık kolay kolay sevemeyiz. Fovorimiz olmaz. Tanjunun o kadar hizmetine rağmen çok sevilememesi gibi..
    Bildigim kadarıyla ve Tanju'nun da deklare ettigi kadarıyla oyuncuların klüplerin kölesi gibi kullanıldıgı o yıllarda Tanju o zamanki yönetimin kurbanı olmuştu.GS'den istemeye istemeye koparılmıştı para için.Tanju herşeye ragmen sevilen bi isimdir.

Nesil
    2003

CA'nin dusmesi DR pozisyonunu bilgi seviyesinin yukseltilmesi. SI'in sisteminde bu konuda ufak bir sorun var. Bazi pozisyonlarda oynayan oyunculara ikinci bir pozisyon ekleyince daha dusuk CA ile oyuncunun ayni ozelliklere sahip olmasi saglanabiliyor.

PA konusunda Sabri'nin gelisiminin kisitli, oldugunu dusunuyorum.

Emre konusuna gelince, ne olacagini gelecek bir kac haftada gorup degerlendirecegiz.
    Last edited by perpetua : 31.Mayıs.2008 at 18:51

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Bunu Ankaraspor mu yoka Rizespor topigine mi yazmam gerekir di artik onu bilemicem ama Ferdi Elmas Galatasaray'a 3 yillik imza atmak uzere. Transfer gerceklesse de gerceklesmese de Ferdi'nin profili yeniden gozden gecirilmeli diye dusunuyorum.

Simdi eger derseniz ki bu sene dogru duzgun ma oynamamis ben de olayin perde arkasaini bilmeyenlere aciklarim. Ferdi gecen sene gostermis oldugu performans ile A milli takima kadar yukseldi dogrudur forma sansi bulamadi ama kaliteli gelecek vaad eden bi isim oldugunu gosterdi. Bu sezon Saffet Susic diye bi sanssizlik yasadi ki belki bu sanssizligi Galatasaray'in sansi olucak yoksa dogru duzgun forma sansi bulabilseydi fiyat 2-3 milyon avrodan baslar ve bu transfer gerceklesmezdi. Sezona Rize'de baslayan Susic kisisel sebepleren Ferdi'yi Ankaraspor'a kiralik yolladi sonra da Rize'yi birakip kendisi Ankaraspor'un basina gecti ve bu sefer Ferdi'yi kadro disi birakti. Ferdi'nin bu seneki az mac sayisinin sebebi budur yoksa Adnan Sezgin enayi degil 3 tane genc oyuncuyu verip hele ki Ugur Akdemir gibi hic te fena sayilmicak bi genc oyuncuyu verip Ferdi'yi alsin. Zaten simdilik Ferdi sol kanat'a alternatif olarak aliniyor.

Ozellilerinden en cok goze batan hizi ve hizlanmasi 15 ve 14 olarak girilmis oyuna fena sayilmaz ama Ferdi en az Sabri kadar hizlidir. Bu degerleri Sabri'denn kesinlikle asaga olmamali. Su anda Sabri icin hizlanma 17 ve hiz 16 girilmis. Sanirim gelecek versiyonda bunlar bi puan articak yani 18/17 olucak, bu degerler Ferdi icin de uygundur. Technique 14, Dribbling 14-15, Crossing 14, ve Flair 14-15 olabilirler. Aslinda bence genel olarak yeniden gozden gecirilmeli.

CA 118 bence 120 olabilir cunku Saffet Susic'e kurban gitmese idi Rize'nin en iyi oyuncusu idi ki su anda oyunda en iyisi 125 CA'lik Altan aslidan Carrusca'da 125 Ca ise Ferdi de almali Carrusca ile benzer oyuncular ama Ferdi hizi ile hafifligini kapatiyor. PA de 140 simdilik uygun gibi ama belki 145'e cikartilabilir. Bunlar transfer olsa da olmasa da gecerlidir benim icin.

Son olarak tahmin edeceginiz gibi Saffet Susic disliked people listesine yuksek bi deger ile girilmelidir. Saffet Susic'in disliked listesine Ferdi'nin eklenmesi de dogru olur.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Bunu Ankaraspor mu yoka Rizespor topigine mi yazmam gerekir di artik onu bilemicem ama Ferdi Elmas Galatasaray'a 3 yillik imza atmak uzere. Transfer gerceklesse de gerceklesmese de Ferdi'nin profili yeniden gozden gecirilmeli diye dusunuyorum.
    Ferdi'yi pekala takip ettik..

Susic, sezonun son 2 ayinda Ankaraspor'da idi. Yani butun sezon Ankaraspor'da pek oynamamis Ferdi'nin bu nedenle forma giyememis olmasini aciklamaz.

Biz Ferdi'yi oldugu gibi degerlendirdik. Galatasaray'a transferinden sonra farkli performans gosterirse, pekala bu degerlendirme yukariya veya asagiya dogru degisebilir. Hic oynamamis bir Ferdi'nin CA ve PA olarak yukseltilmesininne gibi baska sorunlar dogurabilecegini saniyorum ki tahmin edebilirsin. Ingilizce bildigini bildigim icin "Wishful thinking" yazarak Ferdi konusunda baska bir sey yazmiyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Ferdi'nin türkcesi cok zayıf.çok önemli değil belki ama proficiency aşagıya çekilirse iyi olur.Ingilizce yabancı dil olarak eklenebilir.

Bir de türk oyuncuların tersten isim soyadları bu sene düzeltilcekmi? Çok gereksiz bi uygulamaydı Türker Bey'in icadı olsa gerek.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Tersten isimleri düzeltildi diye biliyorum. Murat çok uğraştı onlara

Nesil
    2003

Ferdi'nin türkcesi cok zayıf.çok önemli değil belki ama proficiency aşagıya çekilirse iyi olur.Ingilizce yabancı dil olarak eklenebilir.
    Yapildi bile.

Bir de türk oyuncuların tersten isim soyadları bu sene düzeltilcekmi? Çok gereksiz bi uygulamaydı Türker Bey'in icadı olsa gerek.
    Turk oyuncularin isimlerinin ters yazilmasi, sahada oyuncularin ilk isimleri ile gosterilmesi icin zamaninda gerekli idi. SI'in isimleri duzgun yazabilmemizi saglayan bir yeni sistemi var bir kac senedir ve bu sistemi kullanmak icin calisiyoruz.

Ancak isimlerin hepsi duzeltildi diyemeyiz simdilik. Yaklasik yarisi duzeltilmis durumda, diger yarisi ise daha duzeltilecek. Maalesef oldukca zaman alan bir calisma cunku her oyuncuyu TFF'den kontrol etmek gerekiyor. Ancak umuyoruz ki tam olarak FM 2009 icin yetisecek.

http://forum.turksportal.net/vb/show...0&postcount=41

zamanında bu adamı savunduğu şey yüzünden harcamıştınız. eğer olurda emre'nin fenerbahçe'ye transferi gerçekleşirse bence siz bu işi bırakın.

Sayfa 10 / 41 İlkİlk ... 8910111220 ... SonSon

Mesaj Yetkileri