-
03.Haziran.2007, 11:29
Bunu Ankaraspor mu yoka Rizespor topigine mi yazmam gerekir di artik onu bilemicem ama Ferdi Elmas Galatasaray'a 3 yillik imza atmak uzere. Transfer gerceklesse de gerceklesmese de Ferdi'nin profili yeniden gozden gecirilmeli diye dusunuyorum.
Simdi eger derseniz ki bu sene dogru duzgun ma oynamamis ben de olayin perde arkasaini bilmeyenlere aciklarim. Ferdi gecen sene gostermis oldugu performans ile A milli takima kadar yukseldi dogrudur forma sansi bulamadi ama kaliteli gelecek vaad eden bi isim oldugunu gosterdi. Bu sezon Saffet Susic diye bi sanssizlik yasadi ki belki bu sanssizligi Galatasaray'in sansi olucak yoksa dogru duzgun forma sansi bulabilseydi fiyat 2-3 milyon avrodan baslar ve bu transfer gerceklesmezdi. Sezona Rize'de baslayan Susic kisisel sebepleren Ferdi'yi Ankaraspor'a kiralik yolladi sonra da Rize'yi birakip kendisi Ankaraspor'un basina gecti ve bu sefer Ferdi'yi kadro disi birakti. Ferdi'nin bu seneki az mac sayisinin sebebi budur yoksa Adnan Sezgin enayi degil 3 tane genc oyuncuyu verip hele ki Ugur Akdemir gibi hic te fena sayilmicak bi genc oyuncuyu verip Ferdi'yi alsin. Zaten simdilik Ferdi sol kanat'a alternatif olarak aliniyor.
Ozellilerinden en cok goze batan hizi ve hizlanmasi 15 ve 14 olarak girilmis oyuna fena sayilmaz ama Ferdi en az Sabri kadar hizlidir. Bu degerleri Sabri'denn kesinlikle asaga olmamali. Su anda Sabri icin hizlanma 17 ve hiz 16 girilmis. Sanirim gelecek versiyonda bunlar bi puan articak yani 18/17 olucak, bu degerler Ferdi icin de uygundur. Technique 14, Dribbling 14-15, Crossing 14, ve Flair 14-15 olabilirler. Aslinda bence genel olarak yeniden gozden gecirilmeli.
CA 118 bence 120 olabilir cunku Saffet Susic'e kurban gitmese idi Rize'nin en iyi oyuncusu idi ki su anda oyunda en iyisi 125 CA'lik Altan aslidan Carrusca'da 125 Ca ise Ferdi de almali Carrusca ile benzer oyuncular ama Ferdi hizi ile hafifligini kapatiyor. PA de 140 simdilik uygun gibi ama belki 145'e cikartilabilir. Bunlar transfer olsa da olmasa da gecerlidir benim icin.
Son olarak tahmin edeceginiz gibi Saffet Susic disliked people listesine yuksek bi deger ile girilmelidir. Saffet Susic'in disliked listesine Ferdi'nin eklenmesi de dogru olur.
Mesaj Yetkileri