1 ile 30 arası toplam 1016 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

İsviçre -türkiye maçında ikinci yarıda tüm oyuncularımız daha iyidi ama bir gerçek varki oyuna girmesiyle maçın kaderini değiştiren adam Semih Şentürk.

Semihin oyuna girmesiyle hem yalnız kalan nihat biraz daha hareketlendi hem ileride daha fazla top tutmaya başladık..böyle oluncada aurelio dahil bir çok oyuncumuz daha fazla ileriye çıkmaya başladı...

semih sadece attığı gol ile takımına moral kazandırmakla kalmadı ayrıca oyunun kaderinide değiştirdi...

ama dünden beri bekliyorum....Semih konusunda bir arkadaş tek cümle bir söz söylemiş başkaca hiçbir yorum yok...

oysaki Galatasaray araştırması formuna Arda mesajları methiyeleri yağmur gibi yağıyor..thotnama transfer olmuş Modricle kıyaslamalardan tutta nihattan bile daha iyi olduğunu söylemeye kadar bir çok mesaj gönderilmiş..ardaya hakkını teslim ederim o ayrı konu konu arda değil Konu oyunun kaderini değiştiren iki oyuncudan birine kendi takım taraftarlarının inanılmaz sahip çıkması diğer yandan ise gözü kapalı fenerbahçeyle sözleşme imzalamış..takımını (tuncayı da gördük) sözleşmesi bitince 2 günde satmamış..mükemmel bir beyefendi ayrıca yedeklikten gol kralı olmuş muhteşem bir oyuncu hakkında hiç kimsenin tek kelime etmemesi..

bunun nedeni şu: Çünkü takımlarımızın taraftarlarıda yönetimlere benziyor...çünkü nasıl ki galatasaray yönetimleri alt yapıya önem vermiş ve alttan gelen oyunculara el bebek gül bebek muamelesi yapmıştır..bir o kadarda fenerbahçe yönetimleri alt yapıdan gelen oyuncuları birtürlü tutmamıştır..

Biz fenerbahçeliler kendi yetiştirdiklerimizi pek umursamıyoruz illaki elin oğlu yetiştirecek fenerbahçede basacak milyon dolarları işte o zaman o oyuncu bizim gözümüzde yıldız olacak...

fenerbahçeliler semihi tabi pek düşünmez çünkü onların aklı fenerbahçemizden milyon dolarları alması ve sonunda lailalarda mankenlerle sabahlaması pek muhtemel alkolik Adrianoda akılları...Önlerinde yedeklikten gol kralı olmuş bir süperstarları var ama Fenerbahçe taraftarımızın derdi değil...

inanın dün boyunca galatasaraylıların arda yorumlarını galatasary formunda okurken imrendim...

Semihin CA sı PA sı mevzuu zaten FM de gördüğüm en büyük hatadır ama bunu değiştiremedik malesef... çünkü onun boş kaleye gol atmaktan başka bi şey yapmadığını düşünen futbol uzmanlarımız semihi BEBBE den daha kötü santrafor olarak görmeye devam ettikçede bu değişmeyecek..

bir arkadaşım geçenlerde bir ifadesi vardı FM nin kendi yıldızları var diye ..evet (önceki sürümlerden)kallström gibi adu gibi bunun örnekleri çok...ama şunu anladık Semih hiçbir zaman FM yıldızı olamayacak ama Sanal alemin olmasada gerçek futbolun yıldızı olmaya devam edecek...

umarımki FM de artık hiçbişey beklemiyorum Semih için ama en azından gerçek futbol arenasında yıldız olarak kalmaya devam eder...Çeklerede golünü atacak ve bizleride sevince boğacak...

--------------------------------

bir arkadaş önce demişki aurelo fenerin en yüksek CA lı oyuncusu olmalı...sonrada demişki mehmet topal ondan fazla olmalı....

yani bu demekki mehmet topal fenerdeki tüm oyunculardan daha yüksek CA sı olmalı..

hiçmi elin titremedi bunu yazarken be...6 aydır top oynayan bir adam bu nihayetinde..bende beğeniyorum topalı ayrı konu ama fenerdeki tüm oyunculardan daha yüksek CA sı var demekte yorumnculuk değil alenen fanatikliktir...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    bunun nedeni şu: Çünkü takımlarımızın taraftarlarıda yönetimlere benziyor...çünkü nasıl ki galatasaray yönetimleri alt yapıya önem vermiş ve alttan gelen oyunculara el bebek gül bebek muamelesi yapmıştır..bir o kadarda fenerbahçe yönetimleri alt yapıdan gelen oyuncuları birtürlü tutmamıştır..
    El bebek, gul bebek muamelesi sadece ust yapida degil, alt yapida da var Galatasaray'da. Oyuncularin kendilerini gelistirmeleri icin egitim var, yol gosterme var. Fenerbahce'de ise oyuncu yetenekli ise kendiliginden oluversin birseyler dusuncesi hakim.

Bir kac sene once Hollanda'dan alt yapiya hoca getirildi. Hocanin plani once bir tarama yaparak yetenekli gencleri takima kazandirmak istedi. Ardindan da bu oyunculari egitmek icin bir sistem kuracakti. Tarama yapildi, oyuncular bulundu, bazilari takima katildi ama egitim programi hazirlama isi ortaya cikinca Hollandali'nin gorevine son verildi. Yerine gelen Senol'un aciklamasi da tamamen yetenekli oyunculari Turkiye'de bulmak uzere yogunlastigini gosteriyordu. Egitim ise mechul. Fenerbahce yonetimi bir turlu tutmadi degil, tutmak istemedi, onemsemedi genc oyunculari. Onemsememeye de devam ediyor zaten.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    El bebek, gul bebek muamelesi sadece ust yapida degil, alt yapida da var Galatasaray'da. Oyuncularin kendilerini gelistirmeleri icin egitim var, yol gosterme var. Fenerbahce'de ise oyuncu yetenekli ise kendiliginden oluversin birseyler dusuncesi hakim.

Bir kac sene once Hollanda'dan alt yapiya hoca getirildi. Hocanin plani once bir tarama yaparak yetenekli gencleri takima kazandirmak istedi. Ardindan da bu oyunculari egitmek icin bir sistem kuracakti. Tarama yapildi, oyuncular bulundu, bazilari takima katildi ama egitim programi hazirlama isi ortaya cikinca Hollandali'nin gorevine son verildi. Yerine gelen Senol'un aciklamasi da tamamen yetenekli oyunculari Turkiye'de bulmak uzere yogunlastigini gosteriyordu. Egitim ise mechul. Fenerbahce yonetimi bir turlu tutmadi degil, tutmak istemedi, onemsemedi genc oyunculari. Onemsememeye de devam ediyor zaten.
    İşte burada katılmıyorum.
    Türkiye'deki eğitmenlerin hiçbirisi Avrupa seviyesinde değil.
    Biraz daha disiplinliler diye iyi hoca oldukları söylenmemeli bence.

Ayrıca Galatasaray sürekli U15-U17-U19 milli oyuncuları topladı, durdu.

O oyuncular da tamamen boş değil, Anadolu'daki kendine bakmayan, sıradanlaşmış, vasat tekniğie sahip genç oyunculardan daha çok iyi durumdaydılar.

Galatasaray da hazırlamadı, hazır aldı ama iyisini aldı, kendi kendine yükseldi onlar da..

Fenerbahçe genç oyuncu transferinde beceriksiz oldu ise, bu Galatasaray'ı daha iyi yapar mı?

Ayrıca tesis olarak da fark yok, hatta Fenerbahçe daha iyi denilebilir.

Ömer abi, Arda ve Emre dışında 10 senede başka oyuncu çıkmıyor ise o altyapıya iyi diyemem.

Ajax'ın 10'da 1'i bile başarılı sayılamaz bu konuda Galatasaray.
    Galatasaray ile Fenerbahçe arasında altyapıda uçurum da yok bence..
    Last edited by Cengo : 13.Haziran.2008 at 22:26
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ABOOO View Post

O oyuncular da tamamen boş değil, Anadolu'daki kendine bakmayan, sıradanlaşmış, vasat tekniğie sahip genç oyunculardan daha çok iyi durumdaydılar.

Galatasaray da hazırlamadı, hazır aldı ama iyisini aldı, kendi kendine yükseldi onlar da..

Fenerbahçe genç oyuncu transferinde beceriksiz oldu ise, bu Galatasaray'ı daha iyi yapar mı?

Ayrıca tesis olarak da fark yok, hatta Fenerbahçe daha iyi denilebilir.

Ömer abi, Arda ve Emre dışında 10 senede başka oyuncu çıkmıyor ise o altyapıya iyi diyemem.

Bunları yazarken yeterince düşünmeden yazdığını düşünüyorum, yani iyi altyapısı olmak demek sadece Emreler ardalar yetiştirmek mi demek yani şu an GSde oynayan Ardanın dışında Sabri, Uğur, Mehmet Güven(çok iyi olmasa da) altyapıdan çıkma oyuncular, Fenerin ise yedekte oturan bile oyuncusu yok Gürhan gürsoy (oda neredeyse hiç oynamadı). Yani GSde her zaman altyapıdan oyuncular var GS oyuncu topluyor olabilir ama Fenerde oyuncu alıyor ama bişey yapanlar GSden çıkıyor. Bunları gözardı edemezsin. Geleceğin yıldız adayları GSden bekleniyor fener bu oyuncaları almak için hiç mi uğraşmıyor..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ABOOO View Post

Toplananlar kadar, 12 yasindan beri Galatasaray'da oynayan oyuncular var.

Sadece toplamak da yeterli degil. Egitmezsen bir yas grubundan bir sonrakine bile atlama yapamaz oyuncu.

Bir Einstein veya bir Bill Gates okumadan buyuk isler basardilar ama bunu herkez yapamaz. Bir Harvard kacagi Bill Gates icin, yuzlerce Harvard Mezunu cok onemli yerlere gelmis kisiler var sonucta. Kendi kendine yukseldi diyerek hayal goruyorsun cunku oyuncularin bu kadar basibos birakilmadigini gayet iyi biliyoruz.

Gurhan, Olcan, Semih hatta niceleri yas gruplarinin en iyi oyunculari arasinda degilmiydi? Kendi kendine gelismesine birakirsan tabii gelismez. Ben de onu soylemeye calisiyorum. Olcan'in, Gurhan'in neden patlama yapamadigini, Semih'in patlama yapmasinin neden bu kadar gec oldugunu anlatmaya calisiyorum.

Nasil yani? Her cikan oyuncu teknik olacak diye bir kaide yok. Iyi bir gorev adami da yetistirmek gerekli, iyi bir stoper de yetistirmek gerekli. Lig Galatasaray alt yapisinda en azindan bir sure oynamis oyuncu ile dolu. Hemen hemen her takimda bir veya iki oyuncu var Galatasaray'dan yolu gecmis. Super Lig ve 1. Lig oyuncularinin TFF'den gecmislerine bakinca goruyorsun. Manchester United dunyanin en iyi alt yapilarindan birisi kabul ediliyor. Onlar son 10 senede kac kisi cikartmis alt yapidan A takima? Tabii onlarin kriteri farkli ama peki Man Utd'dan cikip premier lig'de oynayan kac oyuncu var?

Yine hayal goruyorsun Cengiz. Ucurum olmamasi icin, iki takimin da ayni seviyede yatirim yapmasi gerekli. Iki takim da ayni seviyede yatirim yapiyorsa, neden Galatasaray alt yapisindan yolu gecmis bir cok oyuncu Super Lig ve 1. Lig'de oynuyor ve Fenerbahce'den cikmis oyuncularin cogu 2. Lig ve 3. Lig'de?

Mustafa ile bunun istatistigini cikartmayi dusunduk. Zaman olursa da yapariz. Hangi ligde kac tane, hangi alt yapidan cikmis oyuncu var hesabi gercekten hepinizi sasirtacaktir farkin buyuklugu konusunda.
    Last edited by perpetua : 14.Haziran.2008 at 17:01

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

ama dünden beri bekliyorum....Semih konusunda bir arkadaş tek cümle bir söz söylemiş başkaca hiçbir yorum yok...

bunun nedeni şu: Çünkü takımlarımızın taraftarlarıda yönetimlere benziyor...çünkü nasıl ki galatasaray yönetimleri alt yapıya önem vermiş ve alttan gelen oyunculara el bebek gül bebek muamelesi yapmıştır..bir o kadarda fenerbahçe yönetimleri alt yapıdan gelen oyuncuları birtürlü tutmamıştır.....

Semihin CA sı PA sı mevzuu zaten FM de gördüğüm en büyük hatadır ama bunu değiştiremedik malesef... çünkü onun boş kaleye gol atmaktan başka bi şey yapmadığını düşünen futbol uzmanlarımız semihi BEBBE den daha kötü santrafor olarak görmeye devam ettikçede bu değişmeyecek..

bir arkadaşım geçenlerde bir ifadesi vardı FM nin kendi yıldızları var diye ..evet (önceki sürümlerden)kallström gibi adu gibi bunun örnekleri çok...ama şunu anladık Semih hiçbir zaman FM yıldızı olamayacak ama Sanal alemin olmasada gerçek futbolun yıldızı olmaya devam edecek...

umarımki FM de artık hiçbişey beklemiyorum Semih için ama en azından gerçek futbol arenasında yıldız olarak kalmaya devam eder...Çeklerede golünü atacak ve bizleride sevince boğacak...
    ...
    BU SEMİH İÇİN YAZDIĞIM SON YAZIYDI İSVİÇRE TÜRKİYE MAÇI SONRASI ARDA TURANA METHİYELER DÜZÜLÜRKEN VE SEMİHE YÖNELİK TEK CÜMLE DIŞINDA BİR ŞEY SÖYLENMEMİŞKEN..

YAZININ TÜMÜ BU KADAR DEĞİL MERAK EDENLER TÜMÜNÜDE ARKA SAYFALARDA BULABİLİRLER...

TURKSPORTAL FORUMUNA GİRDİĞİMDEN BERİ ADETA YALVARDIM SEMİH İÇİN YAZDIĞIM KAÇ YAZI VAR BU KONUDA BİLMİYORUM AZCIK BİLE BENİM YAZDIKLARIMI OKUYANLAR BİLİRLER.

ÇOK SÖYLEDİK ÇOK YAZDIK AMA ÖYLE ELEŞTRİLER ÖYLE AĞIR SÖZLER DUYDUMKİ ONUN İÇİN

EN SON GELDİĞİM NOKTADA YUKARIDAKİ YAZININ SONUNDA BELİRTTİĞİM GİBİ FM DE ARTIK HİÇBİR ŞEY BEKLEMİYORUM SEMİH İÇİN GERÇEK FUTBOL ARENASINDA YILDIZ OLARAK KALMAYA DEVAM EDER DEDİM.

ÇEKLEREDE GOLÜNÜ ATACAK VE BİZLERİDE SEVİNCE BOĞACAK DEMİŞTİK AMA DEMEKKİ KISMET ÇEKLERE DEĞİL HIRVATLARAYMIŞ..

YİNE DİYORUM SEMİH İÇİN FM ARAŞTIRMACILARIMIZDAN HİÇ BİR ŞEY BEKLEMİYORUM SİZLER ONU 135-137 CA LIK PA LIK OYUNCU OLARAK GÖRMEYE DEVAM EDİN....

YETERKİ GERÇEK FUTBOL ARENASINDA ODA GOLLERİYLE BİZLERİ SEVİNCE BOĞMAYA DEVAM ETSİN......

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

cengiz abi semihi bence olması gerektiği gibi yapacaktır.güvenebilirsiniz.

zaten semih 8.0.2 çıktıktan sonra daha iyi bir oyun sergilemeye başladı.semihi oyunda şimdikinden daha kötü diye kızmaya gerek yok bence.en doğru şekilde özelliklerini verecektir cengiz abi.

p.a. sını belirlemek başta fenerbahçe araştırmacısı olarak cengiz abi sonrada ömer abiye kalmış bir iş.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by Lionel Andres Messi View Post
    cengiz abi semihi bence olması gerektiği gibi yapacaktır.güvenebilirsiniz.

zaten semih 8.0.2 çıktıktan sonra daha iyi bir oyun sergilemeye başladı.semihi oyunda şimdikinden daha kötü diye kızmaya gerek yok bence.en doğru şekilde özelliklerini verecektir cengiz abi.

p.a. sını belirlemek başta fenerbahçe araştırmacısı olarak cengiz abi sonrada ömer abiye kalmış bir iş.

kimseye kızdığımız mızdığımız yok...

araştırmacılardanda bi şey istediğimde yok...

ayrıca hiçbir güvensizlik duymuyorum...

güvensizliğimiz olsa araştırmacılara inanmasak bu forumlarda saatler harcamaktansa 10 dakikada editörden yaparım bir semih profili çıkarım için işinden...

herzaman yazdım genede söylüyorum genel olarak türkiye ligi araştırma ekibi son derece başarılıdır...

temelde iki eksiği vardır bana göre

1. si oyunculara PA ve CA artışında diğer ülke araştırmacılarına göre çok fazlasıyla hassastır.

2. si bazı oyunculardaki gerçek potansiyeli bir türlü anlamamıştır....bunun 8.02 ye 8.0 le falan alakası yok..ben foruma girdiğim ilk yazı nın başlğı "yıllardır süren yanlışlar 2007 de bittimi" de izah etmişimdir bu durumu ...İşte bu oyunculardan biri SEMİH ŞENTÜRK tür diğeri Mehmet YILDIZ dır...Birtürlü bu adamlara ısınamamıştır bizim araştırma ekibimiz. ne demek istediğimi anlaman için 8.0 8.02 yi falan değil 3-4 yıllık FM araştırmalarını da bilmen ve göz önüne alman gerekiyor...

---------------------------------------------------------------------------
    .araştırma ekibinden SEMİHİ arıtırn mı yazmışım..profilini değiştirinmi demişim....

zamanında söylemişiz ama yapmamışlar kendi işleridir kendi yetkileridir...ve bende saygı duyuyorum ve FM de yıldız olmayacak ama gerçekte yıldızlığı sürsün düyorum..

bazen kraldan çok kralcı oluyorsunuz ...

Nesil
    2003

YİNE DİYORUM SEMİH İÇİN FM ARAŞTIRMACILARIMIZDAN HİÇ BİR ŞEY BEKLEMİYORUM SİZLER ONU 135-137 CA LIK PA LIK OYUNCU OLARAK GÖRMEYE DEVAM EDİN....
    Kac CA'lik oyuncu olarak gormemiz lazim peki?

Mesela bir Hakan Yakin'in 135'lik CA'si da mi yetersiz? 3 gol atti sonucta Euro'da degil mi?

Ya peki gecen Euro'da yildizlasan Charisteas'in 127 CA almasi nasil olabilir?

Pavlyuchenko Semih kadar gol atmis Rusya icin. O da 143 CA'lik adam. Ustelik en azindan fizigi Semih'den daha iyi ve Rusya'da basardigi gol ortalamasi, Semin'in Turkiye'de basardigindan pek farkli degil.

Gekas 2 sene once Bundesliga gol krali oldu degil mi? CA'si neden 138 o zaman?

Bir forvet oyuncusunun yuksek CA almasi icin onemli olan ozellikler belli.

En once hizli olacak, hizi ile rakip defansi dagitabilecek. Bununla beraber cok iyi de hizlanabilecek, yani en yuksek hizina nispeten daha hizli ulasabilecek.

Bu ozellikler bitiricilik, ziplama, ilk temas, soguk kanlilik, topsuz alan, kuvvet gibi ozelliklerden 2 kat daha onemli CA icinde.

Bitiricilik, ziplama, ilk temas, soguk kanlilik, topsuz alan, kuvvet ise onseziler, ceviklik, dripling becerisi, teknik gibi ozelliklerden en azindan 2 kat daha onemli.

Onseziler, ceviklik, dripling becerisi, teknik ise denge, dayaniklilik, orta yapma, uzun sut, pas, konsantrasyon, kararlar, pozisyon alma, yaraticilik, caliskanlik'dan yine en azindan 2 kat daha onemli.

Simdi kafanizda bir muhasebe yapin. Semih'in cok iyi diyebilecegimiz ozellikleri hangi kategoriye giriyor.

Bir ornek verin mesela. Semih bir futbolcu olarak (hiz/hizlanma, onseziler, bitiricilik, teknik vs. vs. vs. acisindan) dunyada baska hangi oyuncuya benziyor? O futbolcu hangi CA'yi almis acaba?

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Kac CA'lik oyuncu olarak gormemiz lazim peki?

Mesela bir Hakan Yakin'in 135'lik CA'si da mi yetersiz? 3 gol atti sonucta Euro'da degil mi?

Ya peki gecen Euro'da yildizlasan Charisteas'in 127 CA almasi nasil olabilir?

Pavlyuchenko Semih kadar gol atmis Rusya icin. O da 143 CA'lik adam. Ustelik en azindan fizigi Semih'den daha iyi ve Rusya'da basardigi gol ortalamasi, Semin'in Turkiye'de basardigindan pek farkli degil.

Gekas 2 sene once Bundesliga gol krali oldu degil mi? CA'si neden 138 o zaman?

Bir forvet oyuncusunun yuksek CA almasi icin onemli olan ozellikler belli.

En once hizli olacak, hizi ile rakip defansi dagitabilecek. Bununla beraber cok iyi de hizlanabilecek, yani en yuksek hizina nispeten daha hizli ulasabilecek.

Bu ozellikler bitiricilik, ziplama, ilk temas, soguk kanlilik, topsuz alan, kuvvet gibi ozelliklerden 2 kat daha onemli CA icinde.

Bitiricilik, ziplama, ilk temas, soguk kanlilik, topsuz alan, kuvvet ise onseziler, ceviklik, dripling becerisi, teknik gibi ozelliklerden en azindan 2 kat daha onemli.

Onseziler, ceviklik, dripling becerisi, teknik ise denge, dayaniklilik, orta yapma, uzun sut, pas, konsantrasyon, kararlar, pozisyon alma, yaraticilik, caliskanlik'dan yine en azindan 2 kat daha onemli.

Simdi kafanizda bir muhasebe yapin. Semih'in cok iyi diyebilecegimiz ozellikleri hangi kategoriye giriyor.

Bir ornek verin mesela. Semih bir futbolcu olarak (hiz/hizlanma, onseziler, bitiricilik, teknik vs. vs. vs. acisindan) dunyada baska hangi oyuncuya benziyor? O futbolcu hangi CA'yi almis acaba?

ömer

senin gözünde hiçbir zaman önemli bir oyuncu olamayacak çünkü senin futbol bakışında senin futbol felsefende bu tip ounculara fazla yer yok...

yani yazdığın örneklere bak abi...

bak ben ne yazmışım 135 CA lık 137 PA lık oyuncu demişim..

hakan yakın diyorsun...

135 ca öylemi abi peki kaç PA ...

ben semihe 160 civarı bir PA istesem artık gelişemez dersiniz hemen...ama 30 uza girmiş hakan yakına adamlar acımamıştı (8.02 yi tam hatırlamıyorum 8.0 da 16o küsür falandı 8.02 de çok düştüğünü sanmıyorum)

gekas demişsin abi...138 CA dimi Peki kaç PA bu 26 yaşındaki gekas..yanlış hatırlamıyorsam 160 küsür..

biz desekki semih 160 küsür PA alsın hemen zıplarlar...artık semih o kadar gelişemez. ama onunla yaşıt Geks gelişebilir...

Ömer bence dünyadan örnekler vererek asla semhin PA sını ve CA sını açıklama abi..

çünkü sana onun hiçbir meziyetlerine sahip olmayan ama onDAN 20-30 PUAN FAZLA PA ya sahip onlarca örnek veririm ...şimdi senin kadar konuya hakim biri hiç olmazsa bu yoldan izah etmesin abi...

şimdi meziyetlere gelince

abi sen bu konuda şartlanmışsın hangi özelliğini yazayımki sana...çıkacaksın karşıma falan adamınki bile şu kadar diyeceksin...dediğim gibi olayı sen görmek istediğin gibi baktıktan sonra ne yazsam sonuç değişmeyecekki...

şmidi valon behramiyi gördün abi sabriden daha fazla neyini gördün bu adamın bu turnuvada...
    ama sabriyle aralarında 40 puana yakın PA farkı var...

abi oliçi izledin işte ne farkı vardı sahada Semihten..

söyle bana

sen yaz ayıran noktalrını da bizzöğrenelim...

pazar günükü maçta tümü semihten daha yüksek pA ve Ca ya sahip hırvat forvetlerin ne farkı vardı sahada abii söylermisin...

diğer oyuncular konusunda yine yazarız ederiz...

ama semih konusu bitti artık benim gözümde..

FM de bu çocuk 160 ları bir çok kendinden zayıf oyuncu gördüğü halde...Semih hiçbir zaman göremeyecek...

kabul edelimki Semihte ufak tefek göstermelk artışlar yapacaksınız...o kadar 137 pa olur belki 140 o kadar..

Sen bizi demogoji yapmakla yargılıyorsun gibi geliyor bana abi yani biz hep semihi gündeme getiriyoruz ama belirgin özelliklerini hiç yazmıyoruz ondan dolayı boş konuşuyoruz muamelesi yapıyorsun abi...

ben de bir dönem sözüne uyup çalıştım ettim..

attığı golleri izledim defalarca ..fenerin maçlarını kaydettim...uzun uzun uğraştım..

tam bilgileri paylaşacaktım kendimce ki FM forumuna girdim..

beni önce izleyin öyle fikirlerinizi yazın diyen şefimiz..

Semih için "boş kaleye yuvarlamaktan başka ne yapıyor " diye yazmış..

abi içimdeki bütün istek kayboldu..

o gün sinirimden elimdeki notlarıda yırrtım attım...

anladımki..sen bu adamı bi kere sevmiyorsun (şahsını değil elbette stilini) ve ne yazsak yinede sonuç değişmeyecek...

bu yüzden abi Semihin özellikleri şusu busu ..abi bahaneleri bırakalım ömer birbirimize samimi olalım...

bak çocuk değilim 2 ay sonra evlilik hazırlığı yapıyorum 8 senedir avukatlık yapıyorum...çocuk değilim ömer ben..

bırakalım abi bu özellikleri falan..

bu adamı tutmuyorsun..beğenmiyorsun ve ben hangi özelliğini yazsam ..ya bu CA da önemli değil diyeceksin..ya da karşıma başka oyuncuları öneme süreceksin (yukarıda olduğu gibi)

ama sonuç değişmeyecek..

son olarak şunu söyleyeyim..araştırma ekibi kendi üyeleriyle bağamsız bir çalışma gurubu...

biz istiyoruz diye Semihi 160 lara çıkarmak zorunda değil...

velhasıl ben bu konuda sizin yetkinize saygı duyuyorum ve haddimi biliyorum.....

Nesil
    2003

ömer

senin gözünde hiçbir zaman önemli bir oyuncu olamayacak çünkü senin futbol bakışında senin futbol felsefende bu tip ounculara fazla yer yok...

yani yazdığın örneklere bak abi...

bak ben ne yazmışım 135 CA lık 137 PA lık oyuncu demişim..

hakan yakın diyorsun...

135 ca öylemi abi peki kaç PA ...

ben semihe 160 civarı bir PA istesem artık gelişemez dersiniz hemen...ama 30 uza girmiş hakan yakına adamlar acımamıştı (8.02 yi tam hatırlamıyorum 8.0 da 16o küsür falandı 8.02 de çok düştüğünü sanmıyorum)
    Hakan Yakin'in PA 156. Yas 31. Rustu'nun PA'da 173. O da mi yanlis? Hakan Yakin'in kariyerinde ciktigi en yuksek noktanin 156 olmasi hic de mantiksiz degil.

gekas demişsin abi...138 CA dimi Peki kaç PA bu 26 yaşındaki gekas..yanlış hatırlamıyorsam 160 küsür..
    Yanlis hatirliyorsun. PA 150.

biz desekki semih 160 küsür PA alsın hemen zıplarlar...artık semih o kadar gelişemez. ama onunla yaşıt Geks gelişebilir...
    Gekas'in PA nasil bence abartili ise, Semih'e 160 PA vermek de abarti olur.

şimdi meziyetlere gelince

abi sen bu konuda şartlanmışsın hangi özelliğini yazayımki sana...çıkacaksın karşıma falan adamınki bile şu kadar diyeceksin...dediğim gibi olayı sen görmek istediğin gibi baktıktan sonra ne yazsam sonuç değişmeyecekki...

şmidi valon behramiyi gördün abi sabriden daha fazla neyini gördün bu adamın bu turnuvada...
    ama sabriyle aralarında 40 puana yakın PA farkı var...
    Iki oyuncu arasindaki farki gercekten goremiyorsan, bu konuda zaten yapilabilecek pek bir sey yok. Bir tarafta hizli olmasi ile beraber, kaleye direk gidebilecek teknige sahip bir adam. Diger tarafta topu ayagina dolandiran, yaptiklarinin %50'sini neden yaptigini kendi bile bilmeyen bir Sabri. Saka gibi.

abi oliçi izledin işte ne farkı vardı sahada Semihten.. söyle bana

pazar günükü maçta tümü semihten daha yüksek pA ve Ca ya sahip hırvat forvetlerin ne farkı vardı sahada abii söylermisin...
    Semih ne zaman bir defansi pesine takacak hiza, hizlanmaya sahip oldu? Ne zaman Semih 30-40 metre dripling yapip takiminin toplu olarak ataga kalkmasina, takiminin uzerindeki baskinin azalmasina yardimci oldu?

Gercekten yazdiklarimi okumadan cevap yazdiginizi dusunmeye basliyorum.

FM de bu çocuk 160 ları bir çok kendinden zayıf oyuncu gördüğü halde...Semih hiçbir zaman göremeyecek...
    Sen bizi demogoji yapmakla yargılıyorsun gibi geliyor bana abi yani biz hep semihi gündeme getiriyoruz ama belirgin özelliklerini hiç yazmıyoruz ondan dolayı boş konuşuyoruz muamelesi yapıyorsun abi...
    Yaz su belirgin ozellikleri. Semih'in en kuvvetli olmasi geren 5 ozelligi listele, en zayif olmasi gereken 5 ozelligi listele. Ona gore neden olaya farkli baktigimiz ortaya ciksin.

Semih için "boş kaleye yuvarlamaktan başka ne yapıyor " diye yazmış..
    Bunu bitiriciligi hakkinda yazdim. Ve yazdigim zamanda da Semih bundan baska bir gol atmiyordu. Semih hep, Daum zamaninda da, Tamer Guney zamaninda da pozisyona girdi. Bu pozisyonlari eskiden cok daha comertce harcardi. Bu pozisyonlari eskisi kadar comertce harcamamaya basladigi zaman goller atmaya basladi. Ama bunu yazdigim donemde attigi gollerin arasinda iyi bitiricilik diyebilecegimiz pek ornegi yoktu. Attigi 20-25 golun arasinda 1, belki 2 tane cimbizla iyi bitiricilik diyerek cikartabilirdik. Ama o kadar.

anladımki..sen bu adamı bi kere sevmiyorsun (şahsını değil elbette stilini) ve ne yazsak yinede sonuç değişmeyecek...
    Stilini ben sevmiyorum degil. SI sevmiyor. Semih'in sahip oldugu ozellikler, onun yuksek CA ve PA'lar almasina manidar. Benim Semih'i, stilini, yaptiklarini sevmem veya sevmemem sozkonusu olamaz. Sistem bu. Bunu da anlamayisiniz benim hatam degil, kusura bakmayin ama ben bu kadar seyi yazdiktan sonra sizin hataniz.

bak çocuk değilim 2 ay sonra evlilik hazırlığı yapıyorum 8 senedir avukatlık yapıyorum...çocuk değilim ömer ben..

bırakalım abi bu özellikleri falan..
    Birakmayalim. Cunku isin ozu ozellikler.

Code:
                 Oyuncu A    Oyuncu B
    Korner       15           2
    Orta         12           2
    Dripling      5          18
    Bitiricilik  20           8
    Ilk Temas    15          15
    Frikik       19           4
    Kafa         16          15
    Uzun Sut     17           6
    Uzun Tac     15           2
    Markaj       18           2
    Pas          15           3
    Penalti      20           1
    Top Kapma    16           3
    Teknik       18          16

Agresiflik   20          20
    Onsezi       20           7
    Cesaret      20           6
    S. Kanlilik  11           5
    Konsantre    15           3
    Kararlar     15           2
    Ozel Yetenek 20          20
    Soz Gecirme  20           1
    Topsuz Alan  15          11
    Pozisyon     18           3
    Takim Oyunu  19           3
    Yaraticilik  15           4
    Caliskanlik  20           5

Hizlanma      7          20
    Ceviklik     11          19
    Denge        12          18
    Ziplama       8          20
    Hiz           8          20
    Dayaniklilik 10          18
    Guc          11          19
    Ayrica iki oyuncu da Sag ayagini 20 seviyesinde, sol ayagini da 15 seviyesinde kullaniyor.

Simdi lutfen bize soyleyin. Oyuncu A'mi daha iyi santrafor, yoksa oyuncu B'mi?

Siz zahmet etmeden ben soyleyeyim.

Oyuncu A'nin CA'si 135, Oyuncu B'nin CA'si 150. Haydi buyurun tartisin simdi. Semih hangisine daha cok benziyor?

Mesaj Yetkileri