1 ile 30 arası toplam 1016 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    bunun nedeni şu: Çünkü takımlarımızın taraftarlarıda yönetimlere benziyor...çünkü nasıl ki galatasaray yönetimleri alt yapıya önem vermiş ve alttan gelen oyunculara el bebek gül bebek muamelesi yapmıştır..bir o kadarda fenerbahçe yönetimleri alt yapıdan gelen oyuncuları birtürlü tutmamıştır..
    El bebek, gul bebek muamelesi sadece ust yapida degil, alt yapida da var Galatasaray'da. Oyuncularin kendilerini gelistirmeleri icin egitim var, yol gosterme var. Fenerbahce'de ise oyuncu yetenekli ise kendiliginden oluversin birseyler dusuncesi hakim.

Bir kac sene once Hollanda'dan alt yapiya hoca getirildi. Hocanin plani once bir tarama yaparak yetenekli gencleri takima kazandirmak istedi. Ardindan da bu oyunculari egitmek icin bir sistem kuracakti. Tarama yapildi, oyuncular bulundu, bazilari takima katildi ama egitim programi hazirlama isi ortaya cikinca Hollandali'nin gorevine son verildi. Yerine gelen Senol'un aciklamasi da tamamen yetenekli oyunculari Turkiye'de bulmak uzere yogunlastigini gosteriyordu. Egitim ise mechul. Fenerbahce yonetimi bir turlu tutmadi degil, tutmak istemedi, onemsemedi genc oyunculari. Onemsememeye de devam ediyor zaten.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    El bebek, gul bebek muamelesi sadece ust yapida degil, alt yapida da var Galatasaray'da. Oyuncularin kendilerini gelistirmeleri icin egitim var, yol gosterme var. Fenerbahce'de ise oyuncu yetenekli ise kendiliginden oluversin birseyler dusuncesi hakim.

Bir kac sene once Hollanda'dan alt yapiya hoca getirildi. Hocanin plani once bir tarama yaparak yetenekli gencleri takima kazandirmak istedi. Ardindan da bu oyunculari egitmek icin bir sistem kuracakti. Tarama yapildi, oyuncular bulundu, bazilari takima katildi ama egitim programi hazirlama isi ortaya cikinca Hollandali'nin gorevine son verildi. Yerine gelen Senol'un aciklamasi da tamamen yetenekli oyunculari Turkiye'de bulmak uzere yogunlastigini gosteriyordu. Egitim ise mechul. Fenerbahce yonetimi bir turlu tutmadi degil, tutmak istemedi, onemsemedi genc oyunculari. Onemsememeye de devam ediyor zaten.
    İşte burada katılmıyorum.
    Türkiye'deki eğitmenlerin hiçbirisi Avrupa seviyesinde değil.
    Biraz daha disiplinliler diye iyi hoca oldukları söylenmemeli bence.

Ayrıca Galatasaray sürekli U15-U17-U19 milli oyuncuları topladı, durdu.

O oyuncular da tamamen boş değil, Anadolu'daki kendine bakmayan, sıradanlaşmış, vasat tekniğie sahip genç oyunculardan daha çok iyi durumdaydılar.

Galatasaray da hazırlamadı, hazır aldı ama iyisini aldı, kendi kendine yükseldi onlar da..

Fenerbahçe genç oyuncu transferinde beceriksiz oldu ise, bu Galatasaray'ı daha iyi yapar mı?

Ayrıca tesis olarak da fark yok, hatta Fenerbahçe daha iyi denilebilir.

Ömer abi, Arda ve Emre dışında 10 senede başka oyuncu çıkmıyor ise o altyapıya iyi diyemem.

Ajax'ın 10'da 1'i bile başarılı sayılamaz bu konuda Galatasaray.
    Galatasaray ile Fenerbahçe arasında altyapıda uçurum da yok bence..
    Last edited by Cengo : 13.Haziran.2008 at 22:26
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ABOOO View Post

O oyuncular da tamamen boş değil, Anadolu'daki kendine bakmayan, sıradanlaşmış, vasat tekniğie sahip genç oyunculardan daha çok iyi durumdaydılar.

Galatasaray da hazırlamadı, hazır aldı ama iyisini aldı, kendi kendine yükseldi onlar da..

Fenerbahçe genç oyuncu transferinde beceriksiz oldu ise, bu Galatasaray'ı daha iyi yapar mı?

Ayrıca tesis olarak da fark yok, hatta Fenerbahçe daha iyi denilebilir.

Ömer abi, Arda ve Emre dışında 10 senede başka oyuncu çıkmıyor ise o altyapıya iyi diyemem.

Bunları yazarken yeterince düşünmeden yazdığını düşünüyorum, yani iyi altyapısı olmak demek sadece Emreler ardalar yetiştirmek mi demek yani şu an GSde oynayan Ardanın dışında Sabri, Uğur, Mehmet Güven(çok iyi olmasa da) altyapıdan çıkma oyuncular, Fenerin ise yedekte oturan bile oyuncusu yok Gürhan gürsoy (oda neredeyse hiç oynamadı). Yani GSde her zaman altyapıdan oyuncular var GS oyuncu topluyor olabilir ama Fenerde oyuncu alıyor ama bişey yapanlar GSden çıkıyor. Bunları gözardı edemezsin. Geleceğin yıldız adayları GSden bekleniyor fener bu oyuncaları almak için hiç mi uğraşmıyor..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ABOOO View Post

Toplananlar kadar, 12 yasindan beri Galatasaray'da oynayan oyuncular var.

Sadece toplamak da yeterli degil. Egitmezsen bir yas grubundan bir sonrakine bile atlama yapamaz oyuncu.

Bir Einstein veya bir Bill Gates okumadan buyuk isler basardilar ama bunu herkez yapamaz. Bir Harvard kacagi Bill Gates icin, yuzlerce Harvard Mezunu cok onemli yerlere gelmis kisiler var sonucta. Kendi kendine yukseldi diyerek hayal goruyorsun cunku oyuncularin bu kadar basibos birakilmadigini gayet iyi biliyoruz.

Gurhan, Olcan, Semih hatta niceleri yas gruplarinin en iyi oyunculari arasinda degilmiydi? Kendi kendine gelismesine birakirsan tabii gelismez. Ben de onu soylemeye calisiyorum. Olcan'in, Gurhan'in neden patlama yapamadigini, Semih'in patlama yapmasinin neden bu kadar gec oldugunu anlatmaya calisiyorum.

Nasil yani? Her cikan oyuncu teknik olacak diye bir kaide yok. Iyi bir gorev adami da yetistirmek gerekli, iyi bir stoper de yetistirmek gerekli. Lig Galatasaray alt yapisinda en azindan bir sure oynamis oyuncu ile dolu. Hemen hemen her takimda bir veya iki oyuncu var Galatasaray'dan yolu gecmis. Super Lig ve 1. Lig oyuncularinin TFF'den gecmislerine bakinca goruyorsun. Manchester United dunyanin en iyi alt yapilarindan birisi kabul ediliyor. Onlar son 10 senede kac kisi cikartmis alt yapidan A takima? Tabii onlarin kriteri farkli ama peki Man Utd'dan cikip premier lig'de oynayan kac oyuncu var?

Yine hayal goruyorsun Cengiz. Ucurum olmamasi icin, iki takimin da ayni seviyede yatirim yapmasi gerekli. Iki takim da ayni seviyede yatirim yapiyorsa, neden Galatasaray alt yapisindan yolu gecmis bir cok oyuncu Super Lig ve 1. Lig'de oynuyor ve Fenerbahce'den cikmis oyuncularin cogu 2. Lig ve 3. Lig'de?

Mustafa ile bunun istatistigini cikartmayi dusunduk. Zaman olursa da yapariz. Hangi ligde kac tane, hangi alt yapidan cikmis oyuncu var hesabi gercekten hepinizi sasirtacaktir farkin buyuklugu konusunda.
    Last edited by perpetua : 14.Haziran.2008 at 17:01

Mesaj Yetkileri