Originally Posted by
perpetua
El bebek, gul bebek muamelesi sadece ust yapida degil, alt yapida da var Galatasaray'da. Oyuncularin kendilerini gelistirmeleri icin egitim var, yol gosterme var. Fenerbahce'de ise oyuncu yetenekli ise kendiliginden oluversin birseyler dusuncesi hakim.
Bir kac sene once Hollanda'dan alt yapiya hoca getirildi. Hocanin plani once bir tarama yaparak yetenekli gencleri takima kazandirmak istedi. Ardindan da bu oyunculari egitmek icin bir sistem kuracakti. Tarama yapildi, oyuncular bulundu, bazilari takima katildi ama egitim programi hazirlama isi ortaya cikinca Hollandali'nin gorevine son verildi. Yerine gelen Senol'un aciklamasi da tamamen yetenekli oyunculari Turkiye'de bulmak uzere yogunlastigini gosteriyordu. Egitim ise mechul. Fenerbahce yonetimi bir turlu tutmadi degil, tutmak istemedi, onemsemedi genc oyunculari. Onemsememeye de devam ediyor zaten.
İşte burada katılmıyorum.
Türkiye'deki eğitmenlerin hiçbirisi Avrupa seviyesinde değil.
Biraz daha disiplinliler diye iyi hoca oldukları söylenmemeli bence.
Ayrıca Galatasaray sürekli U15-U17-U19 milli oyuncuları topladı, durdu.
O oyuncular da tamamen boş değil, Anadolu'daki kendine bakmayan, sıradanlaşmış, vasat tekniğie sahip genç oyunculardan daha çok iyi durumdaydılar.
Galatasaray da hazırlamadı, hazır aldı ama iyisini aldı, kendi kendine yükseldi onlar da..
Fenerbahçe genç oyuncu transferinde beceriksiz oldu ise, bu Galatasaray'ı daha iyi yapar mı?
Ayrıca tesis olarak da fark yok, hatta Fenerbahçe daha iyi denilebilir.
Ömer abi, Arda ve Emre dışında 10 senede başka oyuncu çıkmıyor ise o altyapıya iyi diyemem.
Ajax'ın 10'da 1'i bile başarılı sayılamaz bu konuda Galatasaray.
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında altyapıda uçurum da yok bence..
Last edited by Cengo : 13.Haziran.2008 at 22:26
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı