Sayfa 17 / 41 İlkİlk ... 7151617181927 ... SonSon
481 ile 510 arası toplam 1209 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması FM2008 - 8.0.2

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by extensor View Post
    servet:

injury proneness 20 (kırılmadıysa oynar, kırık kaburgada parmakta falansa gene

b
    injury proneness sakatlıga yatkınlık özelligidir.20 yaparsan sık sık sakatlanan bir cam adam olur servet.3-4 gibi düşük bir deger girmek şart ve sanıyorum ki zaten çoktan girilmiştir.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

tanımlama kısmınada ınsan degıl yazılırsa ıyı olurr......her yerı kırık cıkık adam banamısın demıyo 2. yarı kollere top gostermedı
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    en az songla aynı cada olmalı ıyı varsın servett
    Last edited by RIDVAN TLM : 16.Haziran.2008 at 02:54 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben PA için şöyle bir şey düşünüyorum, oyuncu gençse yani örnek veriyorum 18-20 arası bir oyuncu ve bu oyuncuyu yaşıtlarından ayıran bariz derecede ekstra özellikleri varsa yine örnek veriyorum yaşıtlarına göre çok teknik bir oyuncudur, yada yaşıtlarına göre fiziği çok iyidir, sağlamdır, atletiktir yada yaşıtlarına oranla mental açıdan çok üsttür, oyun bilgisi, kararları, azmi, çalışkanlığı işte o zaman basacaksın PA'ya en az -9. Çünkü biz oyuncuya Pa verirken ileride neler olacağını hesaba katmıyoruz, sanki hep bizim klüplerimizde kalacak gibi düşünüyoruz. Ama kendini geliştirebileceği ortamlarda, takımlarda oynarsa ne olacağını düşünmüyoruz yani Pa verirken en hayali şeyi düşünelim. Nasıl mı?

Şöyle, yani bu genç sanki futbol yaşantısına bundan sonra Arsenal takımında Arsene Wenger gibi bir hoca ile devam edecekmiş gibi düşünelim. O zaman ben Batuhan Karadeniz'e -9 verirken içim rahat olur, daha yaşı 17, boyu uzun, boyuna göre ÇOK teknik bir oyuncu. Zayıf yönlerini yazmaya gerek yok. Şimdi bu adam 18-19 yaşında Arsenal'e gitse önümüzde Adebayor ve Bendtner gibi büyük aşama kaydetmiş örnekler de varken Batuhan'ın da kendini geliştirip bu seviyeye geleceğini tahmin ederiz. Hee 20 yaşına geldi hala Beşiktaş'ta mı yada fazla gelişme gösteremedi mi o zaman ufak ufak düşürmeye başlarız. Çünkü bu PA oyuncunun ulaşabileceği maximum yetenek demektir e bu oyuncu maximum yeteneğine bizim klüplerde ulaşacak değil ya tabiki Arsenal gibi yada Arsene Wenger gibi hocaların elinde ulaşacak, o yüzden bu şekilde düşünerek başlamalı ve ileride olacaklara göre düzenlemeler yapmalıyız.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    Ben PA için şöyle bir şey düşünüyorum, oyuncu gençse yani örnek veriyorum 18-20 arası bir oyuncu ve bu oyuncuyu yaşıtlarından ayıran bariz derecede ekstra özellikleri varsa yine örnek veriyorum yaşıtlarına göre çok teknik bir oyuncudur, yada yaşıtlarına göre fiziği çok iyidir, sağlamdır, atletiktir yada yaşıtlarına oranla mental açıdan çok üsttür, oyun bilgisi, kararları, azmi, çalışkanlığı işte o zaman basacaksın PA'ya en az -9. Çünkü biz oyuncuya Pa verirken ileride neler olacağını hesaba katmıyoruz, sanki hep bizim klüplerimizde kalacak gibi düşünüyoruz. Ama kendini geliştirebileceği ortamlarda, takımlarda oynarsa ne olacağını düşünmüyoruz yani Pa verirken en hayali şeyi düşünelim. Nasıl mı?

Şöyle, yani bu genç sanki futbol yaşantısına bundan sonra Arsenal takımında Arsene Wenger gibi bir hoca ile devam edecekmiş gibi düşünelim. O zaman ben Batuhan Karadeniz'e -9 verirken içim rahat olur, daha yaşı 17, boyu uzun, boyuna göre ÇOK teknik bir oyuncu. Zayıf yönlerini yazmaya gerek yok. Şimdi bu adam 18-19 yaşında Arsenal'e gitse önümüzde Adebayor ve Bendtner gibi büyük aşama kaydetmiş örnekler de varken Batuhan'ın da kendini geliştirip bu seviyeye geleceğini tahmin ederiz. Hee 20 yaşına geldi hala Beşiktaş'ta mı yada fazla gelişme gösteremedi mi o zaman ufak ufak düşürmeye başlarız. Çünkü bu PA oyuncunun ulaşabileceği maximum yetenek demektir e bu oyuncu maximum yeteneğine bizim klüplerde ulaşacak değil ya tabiki Arsenal gibi yada Arsene Wenger gibi hocaların elinde ulaşacak, o yüzden bu şekilde düşünerek başlamalı ve ileride olacaklara göre düzenlemeler yapmalıyız.
    bı futbolcu turkıyede durarakta o ca lara ulamazmı?

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

tam tersi yanlış biliyorsun az önce sordum araştırma şefine (perpetua) oda doğruladı dediğimi
    valla özelligin türkçe karsılıgı oyuncunun sakatlıga megili,oyunda da bu özelligi 3 yada 4 girdigim servet neredeyse hiç sakatlanmazken yüksek olan Lincoln sık sık sakatlanıyor.Şefin dikkatinden kaçmış heralde büyük bi yanlış anlaşılma olmasın ortada? SI forumdan araştırayım ama yanıldıgımı sanmıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Prowler84 View Post
    valla özelligin türkçe karsılıgı oyuncunun sakatlıga megili,oyunda da bu özelligi 3 yada 4 girdigim servet neredeyse hiç sakatlanmazken yüksek olan Lincoln sık sık sakatlanıyor.Şefin dikkatinden kaçmış heralde büyük bi yanlış anlaşılma olmasın ortada? SI forumdan araştırayım ama yanıldıgımı sanmıyorum.
    doğru doğru haklısın dostum ben tam emin değildim hatta ilk kez yazmadan öncede şefe sorup yazdım ama o herhalde benim yazdığımı ters anlamış bizde burda yanlış yazmış olduk kusura bakma
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    bı futbolcu turkıyede durarakta o ca lara ulamazmı?

Ulaşabilir, ama kabul etmek gerekir ki verdiğim örnekteki gibi Arsenal gibi bir takımda çok daha büyük ihtimalle ulaşır, bu çok da önemli değil ben yazdığım sisteme göre PA yı belirleyeyim de ondan sonra ulaşırsa nerede ulaştığı çok da önemli değil.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

doğru doğru haklısın dostum ben tam emin değildim hatta ilk kez yazmadan öncede şefe sorup yazdım ama o herhalde benim yazdığımı ters anlamış bizde burda yanlış yazmış olduk kusura bakma
    Kendimden ve ingilizcemden degil ama bir an SI'dan şüphe ettim büyük bir skandala mı imza attı acaba diye ama yıllardır oyuna ve dataya da benim dedigim
    sekilde yansıyor bu özellik.Yazında da bunu düzeltirsen daha iyi olur diger arkadaslar da yanlış ögrenmesin.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    fızık harıka ama bence servet ıcın hızlanma >hızz
    Tam tersi.. hizlanma < hiz

Nesil
    2003

Yukarida yazilan diger konulara teker teker deginmeyecegim. Hakli olunan seyler var ancak gecmis datalara gore karsilastirma yapmayin bence. Ozellikle PA konusunda.

Daha once de yazdigim gibi bir cok oyuncunun PA'si dustu, bir kacinin da yukseldi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Tam tersi.. hizlanma < hiz
    Aynen şöyle bir açıklama yapalım arkadaşlar
    carew hızlı ve geç hızlanan gökdeniz çabuk hızlanan ama nispeten yavaş oyuncudur

mesela carew gökdeniz 100 metre yarış yapsalar ccarew 30 metre fark atar
    20 metre yarıoş yapsalar 12-13 metre gökdeniz fark atar

bunu anlamaya çalışalım genelde uzun boylu oyuncular hızından nispeten daha düşük hızlanmaya sahiptir
    kısa boylu oyuncularda serkan çalık arda gökdeniz gibi çabuk hızlanır ama uzun mesafede zorlanır
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

ya bu türksportal forumundaki arkadaşlar çok uğurlu....

kaç gündür luka modric- arda, luka madrıc - arda ..diye diye sonunda rakip ettiniz bu adamları ya

tabi yorumlarımız birde doğru çıksında arda modrici katlasın bizde tarihimizdeki ikinci yarı finalini görelim milli takımımızın....

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Daha once de yazdigim gibi bir cok oyuncunun PA'si dustu, bir kacinin da yukseldi.
    Pa açısından düşmesi gereken oyuncular deyince Mehmet Güven'den baska pek bir ihtiyaç göremiyorum.Belki Özgürcan 5 puan kadar düşebilir.Birçok oyuncunun Pa'sı düştü diyince kafalarda soru işaretleri oluşmuyor degil.Umurım bu yeni sistemde oyuncularımızı oldugundan olabileceginden kötü göstermeyiz.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Arda nın bitiriciliği 9 çok düşük ardanın ben gol kaçırdığını hatırlamıyorum..Bu maçta ve mlada boleslav maçındaki attığı 2.gol tam bir bitiricilik örneği bence..

Artık Arda'nın Avrupa Şampiyonasında gösterdiği performanstan sonra oyunda Galatasaray'da zor tutabileceğimiz, Avrupa kulüplerinin ilgilendiği ve ciddi bonservis bedelleriyle satabileceğimiz bir halde olması gerekir.

Quote Originally Posted by ibo View Post
    Artık Arda'nın Avrupa Şampiyonasında gösterdiği performanstan sonra oyunda Galatasaray'da zor tutabileceğimiz, Avrupa kulüplerinin ilgilendiği ve ciddi bonservis bedelleriyle satabileceğimiz bir halde olması gerekir.
    + Servet' te aynı şekilde olmalı. FM09 ' u merakla bekliyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

arda en azından defourun modrıcın aldıgı teklıflerı almalı...servette ole

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Arda tamam da Servet'in peşine büyük takımların düşmesini beklemeyin bence.Servet ,Arda kadar genç ve yetenekli bir oyuncu değil

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

servettınde everton ,schalke gıbı takımlar pesıne duserr

Nesil
    2003

Pa açısından düşmesi gereken oyuncular deyince Mehmet Güven'den baska pek bir ihtiyaç göremiyorum.Belki Özgürcan 5 puan kadar düşebilir.Birçok oyuncunun Pa'sı düştü diyince kafalarda soru işaretleri oluşmuyor degil.Umurım bu yeni sistemde oyuncularımızı oldugundan olabileceginden kötü göstermeyiz.
    Sadece Galatasaray icin degildi yaptigim degerlendirme. Turkiye ligi geneli icindi.

Mesela 26 yasinda olup, CA'si 85, PA'si 120 olan bir cok oyuncu vardi veritabaninda. Veya CA'si 105 olup, 27 yasinda PA'si 130 olan oyuncular vardi. Hatta 25 yasinda CA 40, PA 130 olan adamlar da vardi. Bu nedenle PA'si dusen oyuncu sayisi, PA'si yukselen oyuncu sayisindan cok daha fazla.

Ozellikle genc oyuncular icin sistem PA ile CA arasinda farkin buyuk olmasina izin veriyor. Ancak 24-25-26 yaslarindaki oyuncular icin CA ile PA arasindaki farki oldukca az tutuyor. Tabii bu sistemi de koru korune uygulamiyoruz. Bazi durumlarda beklenenin ustunde bazi durumlarda beklenenin altinda PA veriyoruz. Bu da oyuncunun dusundugumuz gelisme kapasitesine gore ayarlaniyor.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by BlackEagle19o3 View Post
    Arda tamam da Servet'in peşine büyük takımların düşmesini beklemeyin bence.Servet ,Arda kadar genç ve yetenekli bir oyuncu değil

kardeş genç ve yetenekli kavramları ne anladığına bağlı .....veya oyuncudan ne beklediğine..

önce gençlik meselesi servet çetin 1981 doğumlu yani 27 yaşında bir staperin bugün en az 33-34 lere kadar top oynadığı düşünülürse nerden baksan 6-7 yıl daha rahat top oynar belki daha fazla...

yeteneğe gelince her bölgenin oyuncusunun yeteneği kendi pozisyonuna göredir... servet ardadan yeteneksiz hangi konuda mesela çalım atma konusunda yeteneksiz ama bi arda da servetle hava toplarında yarışabilirmi...

servet bir defans oyunusunun sahip olması gereken YETENEKLERİN bir çoğuna sahip ve avrupanın büyük takımlarına transfer olması için bu yetenekler yeterli ona...

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Servet belki çok büyük teklifler almaz ama o fiziğiyle ve yüreğiyle isteneni çok olacaktır.Ama fmde oyuncu satma işi kötü biliyorsunuz.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    önce gençlik meselesi servet çetin 1981 doğumlu yani 27 yaşında bir staperin bugün en az 33-34 lere kadar top oynadığı düşünülürse nerden baksan 6-7 yıl daha rahat top oynar belki daha fazla...
    Ancak Servet'in bu yastan sonra topu oyuna sokma, top kapma gibi temel meziyetleri cantasina eklemesi cok zor. Biraz pozisyon almasini ogrenir, biraz oyunu okumasini ogrenir o kadar. Yaslandikca, zaten olmayan hizi da dusmeye basladikca oyunu forse etmeye calisan, defansi ileride kuran takimlar icin Servet daha da buyuk el bombasi haline gelir. 6-7 sene daha top oynar ama 6-7 sene daha gelisecegini sanmiyorum Servet'in. Her ne kadar son bir senede ogrenme ve gelisme isteginin ne kadar buyuk oldugunu gostermis olsa da.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Sadece Galatasaray icin degildi yaptigim degerlendirme. Turkiye ligi geneli icindi.

Mesela 26 yasinda olup, CA'si 85, PA'si 120 olan bir cok oyuncu vardi veritabaninda. Veya CA'si 105 olup, 27 yasinda PA'si 130 olan oyuncular vardi. Hatta 25 yasinda CA 40, PA 130 olan adamlar da vardi. Bu nedenle PA'si dusen oyuncu sayisi, PA'si yukselen oyuncu sayisindan cok daha fazla.

Ozellikle genc oyuncular icin sistem PA ile CA arasinda farkin buyuk olmasina izin veriyor. Ancak 24-25-26 yaslarindaki oyuncular icin CA ile PA arasindaki farki oldukca az tutuyor. Tabii bu sistemi de koru korune uygulamiyoruz. Bazi durumlarda beklenenin ustunde bazi durumlarda beklenenin altinda PA veriyoruz. Bu da oyuncunun dusundugumuz gelisme kapasitesine gore ayarlaniyor.

ömer PA verme sistematiğiniz nedir bilemem bilmem de gerekmyor ama bildiğim şudur ki futbol asla matematik değildir...hiçbir zamam sayısal verileri yükledim işte bu tamam denemez denmemeli ...

futbolun gariplikler ve istisnalar oyunu olduğunu düşünmüyormusun mesela bir iki yıl önce galatasarayın borcu var batıyor deniyordu...

kim derdiki alt yapıdan bir oyuncu çıkacak muhteşem olacak ve galatasaraya çok büyük paralar kazandırabilecek kadar ünlenenecek....bugün arda turan iyimser tahminlerle 15-20 milon euro bir bedel eder...

şimdi bana kızıyorsun tahmin ediyorum bi çok zaman bu oyuncu puanları için düşük PA lardan CA lardan şikayet edip duruyorum ama abi haksız mıyız şimdi şefim...

sende ARDA TURANI izlerken gözünün önünden o 170-180 palar verilen bir sürü boş adam hiç geçmiyormu gözünün önünden merak ediyorum...

ömer sence bu RIDVAN DİLMEN nasıl yorumcu ...sence futbolu bilmiyormu..bu adam dün arda için maradona benzetmesi yaptı...

Rıdvanın maradona dediği adama FM forumundakiler 175 lerde bir PA isteyince mi abartmış oluyorlar...

Arda turan patlama yapıyor sen hala diyorsun ufak tefek PA artışları..ne yapacak bu adam senden PA almak için hem kalede hem defansta hem forvette oynayıp hem kurtarış yapıp hem gol mu atacak allah aşkına...

ben diyorum abi..sen tabiki bildiğini yapacaksın ...ama söyleyeyim..bir ARDA yı bir Serveti Bir kaleci aykutu bir mehmet topali ufak tefek değişikliklerle geçiştirmen gerçekten çok yanlış..çünkü insanlar haklı çünkü onlar kendi gördüklerini senin de dikkate almanı istoyor....

o yüzden taleplerin eleştrilerin sonu gelmiyor..

gelmezse gelmesin demek kolaycılık insanların vicdanına ve beynine hükmedebilmek ise beceridir şefim bizden söylemesi..

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Bana kalırsa çok fazla bi eleştiri yok olmasına da gerek yok zaten.8.0.2 ye göre konusursak yıllardır yapılmış en iyi Gs arastırması diyebilirim.Arda konusunda herkesin hassas olması normal çünkü Arda konusunda biraz bonkör davranmamız şart.Eger abartılacaksa bile o isim arda olmalı.Oyunda gördügümüz Arda potansiyeline yaklasmaya baslasa bile gs'de ve milli takımda yıldız bir oyuncu olarak dikkat cekmiyor.Yurtdısına da açılamıyor.O yüzden bariz degişikliklerle oyuncuyu daha aktif hale getirmek şart.Arkadaslar da Arda konusunda bu yüzden epey hassas.Ömer abi world reputation'ında arttırım yaptı büyük ihtimal ama Euro08deki performansıyla ekstra bir 10 reputation puan almayı hakediyor.Hele çeyrek final maçı bu konuda daha da belirleyici olabilir.

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Sanırım Arda çift ayaklı diye gereken ca'yı veremiyorsunuz.Ama bence Arda hakediyor.Fm 08'te Arda çok etkisiz.Ama gerçek hayatta rakibin sağ tarafını darma duman ediyor.Türkiye Ligindede böyle Euro 2008'dede böyle.İnanıyorum Dünya Kupasındada böyle olacaktır.O yüzden arttırım yapılmalı.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bu adamı C.Ronaldo övüyor.Bütün dünya övüyor ki daha bunları 21-22 yaşında yapıyor.Lütfen seneye gerçek hayattaki gibi bir Ardayı yönetelim.
    Last edited by Her026 : 16.Haziran.2008 at 18:01 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ömer PA verme sistematiğiniz nedir bilemem bilmem de gerekmyor ama bildiğim şudur ki futbol asla matematik değildir...hiçbir zamam sayısal verileri yükledim işte bu tamam denemez denmemeli ...

futbolun gariplikler ve istisnalar oyunu olduğunu düşünmüyormusun mesela bir iki yıl önce galatasarayın borcu var batıyor deniyordu...

kim derdiki alt yapıdan bir oyuncu çıkacak muhteşem olacak ve galatasaraya çok büyük paralar kazandırabilecek kadar ünlenenecek....bugün arda turan iyimser tahminlerle 15-20 milon euro bir bedel eder...

şimdi bana kızıyorsun tahmin ediyorum bi çok zaman bu oyuncu puanları için düşük PA lardan CA lardan şikayet edip duruyorum ama abi haksız mıyız şimdi şefim...

sende ARDA TURANI izlerken gözünün önünden o 170-180 palar verilen bir sürü boş adam hiç geçmiyormu gözünün önünden merak ediyorum...

ömer sence bu RIDVAN DİLMEN nasıl yorumcu ...sence futbolu bilmiyormu..bu adam dün arda için maradona benzetmesi yaptı...

Rıdvanın maradona dediği adama FM forumundakiler 175 lerde bir PA isteyince mi abartmış oluyorlar...

Arda turan patlama yapıyor sen hala diyorsun ufak tefek PA artışları..ne yapacak bu adam senden PA almak için hem kalede hem defansta hem forvette oynayıp hem kurtarış yapıp hem gol mu atacak allah aşkına...

ben diyorum abi..sen tabiki bildiğini yapacaksın ...ama söyleyeyim..bir ARDA yı bir Serveti Bir kaleci aykutu bir mehmet topali ufak tefek değişikliklerle geçiştirmen gerçekten çok yanlış..çünkü insanlar haklı çünkü onlar kendi gördüklerini senin de dikkate almanı istoyor....

gelmezse gelmesin demek kolaycılık insanların vicdanına ve beynine hükmedebilmek ise beceridir şefim bizden söylemesi..
    Bir fenerli arkadaşımız GSlı arkadaşlarımızın diline çok güzel tercüman olmuş ben de 1-2 şey demek istedim.

Ömer abi demiş ki yeni datayı görene kadar eski dataya göre konuşmayalım gibi doğru bir yaklaşım ama Ardanın CA=136 PA=166 idi ve burda Arda hakkında yorumyapanların hepsi bu değerlere göre yorum yapmadılar. Hepsi Ardanın CA ve PAsının artacağını biliyordu ama bende dahil bir çok kimse bu artışın tatmin edici olacağını düşünmediği için beklentilerini dile getirmeye çalışıyordu. Yani burda kimsenin Ardanın eski özelliklerine göre hareket ettiğini düşünmüyorum yani örneğin işte long shot 7, 10 olmalı manasında değil.

Şimdi ömer abi bi profil hazırladı ve Arda takımda CA olarak 4. sırada ve buda tahminlerime göre 145 bile etmiyor ve burdaki insanların çoğu Ardanın bu değerin üstünde olduğunu düşünüyor. Aynı şekilde PA olarak ta değişti ama yine insanların beklentilerini karşılayabilecek mi? PA konusunda yeterince tahminim yok ama gözüken biraz zor..

Nesil
    2003

Finansin F'sinden anlamayan spor "gasteci"lerine inanirsaniz gayet normal bu dusunce.

2 yil once Arda'ya -9 PA'yi neden verdik bunu beklemiyorsak?

Benim abartmislar dedigimi nerede okudun? Bu konuda herkez onceden bilgi almak istiyor. Bu bilgiyi veremeyiz deyip duruyorum ben de. Ayrica Ridvan cok gaza gelmis Maradona ile karsilastirarak.

Topal bastan asagiya tekrar degerlendirildi yazdim yukarida.

Aykut, sene basinda yapmak istedigim ancak Orkun tercihi yuzunden yapamadigim seviyeye geldi. Ligin en iyi kalecilerinin arasinda yer aldi. Ancak Aykut hala Galatasaray takiminda zayif bir halka.

Son olarak da ufak degisiklik kavramimin ne oldugu hakkinda bir fikriniz yok. Ne oldugunu da FM 2009 cikinca (veya belki de beta cikinca) goreceksiniz. Ancak sunu da not edeyim ki burada yazilanlarin cok buyuk bir kismi, Nisan'da Galatasaray'i yeniden duzenledigimizde zaten dataya asagi yukari yansimis seyler. Hatta cok daha fazlasi yansidi.

Bizim de maclari izledigimizi, bizim de sizlerle asagi yukari ayni reaksiyonlari verdigimizi aklinizin ucundan bile gecirmiyorsunuz. Biz sadece soyle yaptik, boyle yaptik demiyoruz. Diyemiyoruz. Cunku bu veritabani bize ait degil. SI'a ait. Yapilan calisma da onlara ait. Yani oyunun yeni surumu icin yapilan degisiklikleri anlatmamiz, SI'in en buyuk degerlerinden birisi olan veritabani ile ilgili hassas bilgilerin disariya sizmasi demektir. Bu SI ile yaptigimiz gizlilik anlasmasini ihlal etmemiz demektir. Biz burada butun iyi niyetimizle az da olsa bilgi vermeye calisiyoruz. Ancak boyle devam ederse forumlarda sadece okuyan ancak cevap vermeyen bir rol almayi tercih etme yolunda ilerlemeye baslariz, oyun veya beta cikana kadar.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Tüm söylediklerine harfiyen katılıyorum. Bu adam daha ne yapmalı ki? 1 mac degerlendirilmez denildi ama 1 degil 2 degil 3 degil. Her maca damga vurur hale geldi arda.

NewCastle forumunda konu acılmış Arda ile ilgili, konu 30 sayfaya ulasmış, adamlar baskanlarına alalım diye yalvarıyor. Euro 2008 den elenelim de daha fazla ismi duyulmasın diye yalvarıyor; ama biz hâlâ elimizde olan yıldıza hakettiği değeri vermiyoruz.

2008 de zaten eger Gs yi yönetmiyorsanız hiçbir varlık gösteremiyor Arda. Ne bir milli takıma secilme, ne bir takıma transfer olma hiçbir degişim olmuyor. Gerci yönetince de hep vasat performans gösteriyor, bir farklılık olmuyor. Hep 7,6,7,6 nadiren bazen 8 oynuyor.

Eger abartıyorsunuz deniliyorsa evet abartıyoruz; çünkü eger bir oyuncu abartılacaksa %100 bu Arda olmalı. Ufak tefek değişiklik olması cok kötü olur. Gecen seneki oyunundan, bu seneki oyununa hiçbirsey katmadı mı ki ufak tefek oluyor? Umarım ve inanıyorum Arda ya 2009 da Arastrma Şefimiz olan Ömer abi hakettiği degeri verecek.

Nesil
    2003

Ömer abi world reputation'ında arttırım yaptı büyük ihtimal ama Euro08deki performansıyla ekstra bir 10 reputation puan almayı hakediyor.Hele çeyrek final maçı bu konuda daha da belirleyici olabilir.
    Daha ilk mactan sonra Nisandaki degerine bu 10 puanlik ekleme yapildi..

Sayfa 17 / 41 İlkİlk ... 7151617181927 ... SonSon

Mesaj Yetkileri