Quote Originally Posted by Onurap View Post
çalışma oranı,kararlılık,agresiflik,konsantrasyon,takım çalışması,hız,hızlanma,dayanıkllık,son vuruş özelliklerinde artış bekliyorum..Çoğu türkiye liginde yetişen mental olarak çok zayıf oyuncuların kararları 12 den aşağı değilken neden almanyada yetişen barış ve serkanın 7-8 lerde anlamış değilim..Dediğim gibi yani gs araştırmasına gösterilen özen ve sıkılık başka takımlarda göremiyorum açıkçası..
Serkan / Baris
Calisma orani: 13 / 16
Serkan icin bir miktar yukselebilir ama Serkan ne bir Baris, ne bir Sabri, ne de bir Mehmet Topal seviyesinde degil bu konuda. Baris'in sezon sonunda Sivas ve Oftas maclarinda iki kisilik kostugu bir gercek. Sadece o maclari izlemis olsam gozum kapali 20 veririm. Ancak sezonun geneline yayarsak durum o degil.

Hiz: 15 / 13
Serkan cok hizli bir oyuncu degil, cabuk bir oyuncu. Yine de bu hali ile bile en azindan Turkiye liglerinin en hizli oyuncularindan birisi. Dunya capinda bir hizi yok. Hatta dusmesi bile dogru olabilir.

Baris'da yavas degil ve gayet iyi seviyede olan 13. Baris'in da hizindan daha cok hizlanmasi beni etkiledi.

Hizlanma: 17 / 12
Serkan'in en onemli ozelligi. En son hizina cabuk ulasmasi. Bu konuda yukseltme dogru olabilir.

Baris icin bu konuda biraz cimri davrandigimi dusunuyorum ve degisiklik yaptik.

Dayaniklilik: 11 / 15
Serkan icin 11'in dusuk oldugu sonucuna nasil vardiginizi merak ediyorum. Oynadigi 17 macin 3 tanesinde 90 dakika sahada olan Serkan icin olmazsa olmaz bir ozellik mi bu? Yani 11 seviyesinden daha dayanikli olmasi gerektigine nasil karar verdiniz? Bu mu ozen gosterilmeyen?

Baris icin ise 15'in bile belki fazla oldugu, ikinci yarinin ortasinda yasadigi yorgunluk kaynakli form dusuklugunden belli oldu.

Bitiricilik: 9 / 8
Serkan kalecilerle 4-5 defa karsi karsiya kalip, topu kalecinin ustune vurarak verilen bitiricilik degerinin ne kadar mantikli oldugunu gosterdi.

Baris icin de ayni durum gecerli. Pek bitirici vurus yapabilen bir yonu yok Manisa'ya Baris'in topun gelisine vurdugu bir sut, ve Sivas'a karsi ceza sahasinin disindan vurusu disinda akilda kalan kaleci onu nasil cikartti diyebilecegimiz ceza alani icinden pek pozisyon yok.

Kararlar: 8 / 8
Ilk yarida Serkan ve Baris'i izlediyseniz, ikisinin de ozellikle topu ayaklarina aldiginda ne yapmalari gerektigi konusunda cok tereddute dustugunu gorursunuz. Bu da gayet normal. Makine gibi calisan bir sistemden nispeten onlarin daha hur olmasina izin veren bir sisteme gectiler. Dripling yapmak yerine pas verdikleri, pas vermek yerine dripling yaptiklari bir cok durum oldu. Eger bu iki oyuncu, ozellikleri belirlenmis bir sekilde gelselerdi, ve bundan daha yuksek seviyede olsalardi belki dusurmezdim ancak ilk yarida yaptiklarina bakip degerlendirdigimde bu ozelliklerin degeri gayet mantikli. Baris adapte oldukca bir miktar daha iyi sinyaller verdi. Ama takimin orta sahada lideri olacak seviyede zaten kesinlikle degil. Serkan'i Baris'dan daha zayif degerlendiriyorum bu konuda. Almanya'da alt yapi almis olabilirler. Ancak sistemin bir parcasi olmaktan, daha bireysel oyuna geciste bu tip bosluklarin olmasi da gayet dogal.

Bu ozelligin, pozisyona gore farkli degerler alabilecegini de unutmamak lazim. Bir defans oyuncusundan top kullanma adina beklentiler ile bir orta saha oyuncusundan beklentiler farkli sonucta. Defans oyuncusunun tehlikeli topu taca atmasi dogru karar olarak degerlendirilirken, bir forvet oyuncusunun dripling yapilacak pozisyonda pas atmasi kotu karar olarak degerlendirilebilir.

Sizden de bu kadar detayli bir cevap bekliyorum, ozen gostermek adina....