Yanlis oldugunu kabul etmiyorum..
Nedeni de Arda'nin ozellikle ligin ikinci yarisinda gittikce yukselen bir performansi olmasi ve zayif ayagin etkisi. Zayif ayagin CA uzerinde etkisini Ocak ayinda bilsek, Arda'nin CA'sini 140 veya biraz ustu yapmakta en ufak tereddut etmezdim.
Ocak ayindaki Arda'ya bakarsak hatali diyebilecegimiz iki ozellik var. (yani 1 puandan fazla oynanmasi gerekecek)
Ilki Work Rate. Bu konuda da ilk yaridaki Arda ile ikinci yaridaki Arda arasinda daglar kadar fark var.
Ikincisi de dayaniklilik. Ilk yarida oynadigi 15 mactan sadece 3 tanesinde 90 dakikayi tamamlayan Arda, ligin ikinci yarisinda 8 macin 90 dakikasini tamamladi (9 demek daha dogru olur gerci cunku Sivas macinin 87. dakikasinda 3 golluk performansini alkislatmak icin cikartildigini dusunuyorum). Ayrica ilk yarida macin sonlarina dogru defansi saglamlastirmak icin feda edilen oyuncu Arda idi. Ligin ikinci yarisinda bu oyuncu Umit Karan, Nonda veya Hakan Sukur oldu.
Uzun sutlar deseniz, Arda ligin ikinci yarisi ile beraber uzun sut denemelerini coklastirmaya basladi. Bitiricilik deseniz, Arda'nin iki senede cok nadir insanin gozlerini actiracak kalitede bitirici vuruslar yaptigini kabul edersiniz. Ayrica bu sezon attigi 7 golu, ikinci yarida oynadigi 15 macta atti.
Yine ilk yarida Arda bostaki oyunculara bakan, bostaki oyunculari goren bir oyuncu goruntusunde degildi. Bir cok pozisyonda bostaki adami gormeyip calima girdigi icin pozisyonlar harcandi.
Simdi siz bana eger soruyorsaniz, "neden ileride Arda'nin bu halde olacagini tahmin etmedin?" Tahmin etmemin veya boyle olmasini umit etmemin herhangi bir anlami yok. Gordugumuzu yansitmamiz dogru olan. Umit ettigimizi yansitmak degil.
8.0.2 yamasinda Arda'nin Ocak ayinin ortasinda yapildigini unutmayin... Ilk yaridaki Arda ile ligin ikinci yarisindaki Arda arasinda oldukca buyuk fark var, siz hatirlamasanizda..