Quote Originally Posted by Belgorth View Post
ben şu Arda'nın abartılmaması meselesine takılmış durumdayım. Arda'da abartılmayacak bir özellik mi var? ben mi hiç futboldan anlamıyorum acaba diye düşünüyorum bazen. Arda'nın Hatem ben Arfa'dan ya da Luka Modric'den ne eksiği var? ama belli ki var. boy mu diyorsunuz, ben Arfa 1.80 metre, Luka Modric 1.74 metre uzunluğunda. Arda da 1.76 metre. hız mı? üçünü yanyana getirin, kafa kafaya gitmezlerse sahada, adam değilim. teknik mi? Arda üçü arasında belki de en iyisi? tek farkı Türk olması mıdır yani? hem ben Arfa hem de Modric, kendi ülke araştırmacıları utanmasa wonderkid olacaklar oyunda ama biz "aman iki kişi tutarsa ileride ve bir şey yapamazsa", "aman kendisini daha geliştiremezse" diye Arda'dan sakınıyoruz hakettiklerini. bilemiyorum ama sanırım "evet bu adam süper abi, verelim asıl değerlerini" demek için birisinin çıkıp 11-1 oynayıp maçı kazanması filan gerekecek. daha ne diyim bilmiyorum şahsen.
FM 07'de oyunun basinda 20 yasinda iken wonderkid di zaten Luka Modric ama ben Arfa'ya dikkat etmedim.

Genc oyuncularin ozelliklerinin rastgele birakilmasina gelince. Yeni oyun acinca Cem Sultan'da 8 teknik, 5 finishing, 6 pace, 7 heading, 5 flair gibi gulunc rakamlari gormek gercekten moral bozucu. bakiyorum Bursaspor arastirmasinda U-17'de 3. ydek olan ve belkide Cem sakatlanmamis olsa kadro da olmicak Muhammed Demir ne guzel rakamlar verilmis 83 CA ama ulkemizin en cok gelecek vaad eden isimlerinden biri olan (belki de en bastaki isim) bom bos bi Cem Sultan'i gormek gercekten cok uzucu olur. Cem hakkinda cok sey yazildi cizildi artik ne tarz bi oyuncu oldugu hakkinda hangi ozelliklerinin goze battigi hakkinda yeterli bilgi var bence. Bu ozllikleri kendi yasitlarina kiyaslanarak mesela Batuhan Karadeniz'e belirli degerler verilebilinir rastgele olmasindan cok daha iyidir bence.