Sayfa 17 / 34 İlkİlk ... 7151617181927 ... SonSon
481 ile 510 arası toplam 1016 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması FM2008 - 8.0.2

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    önceden bir ara yazmıştım VOLKAN kardeşimizin herhalde ağır maçlarda bir sıkıntısı var ...sinirlerine hakim olamıyor bu yönüyle eleştriyorum

ama şunu da gördükki Volkan turnuvanın hiçte yabana atılacak kalecisi değil ..üstelik tam emin değilim amaturnuvada ilk 11 oynayanlardan en düşük CA ya sahip olanı sanırım..gerçi tam emin değilim ama en düşük CA sı olanlardan biri olduğundan şüphem yok ...üstüne üslük en gençlerinden biri olmasına rağmen en düşük PA ya sahip olanlarındanda bir tanesi...Cengiz kardeşim bilgilerine sunulur artık hiç olmazsa ömer şef gibi "bir miktarda " artışa gidilir umuyorum
    Volkan'da artış var, evet..
    Bu sene geliştirdi kendini, iyi çıkış yaptı, olması da lazımdı zaten
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

hırvat maçında kazım çok etkisizdi. uğur çok etkisizdi. semih ben önceden sezme adamıyım diye yine bizim kafamıza kaktı adeta bunu yine benim off the ball ım 18 dedi yine benim finishing im kim ne derse desin 15-16 dedi. semihin kafasıda 17 finishingide 15 önceden sezmeside 19 off the ballıda 18 gücüde 14 jumpingide 16 yani tam bir santraforrrr
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

Aynen öyle komple bir santrafor

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

FM de sonradan oyuna girdiginde oyuna etki etme gibi bi ecenek varsa kesinliks semih de 20 olmalı
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    FM de sonradan oyuna girdiginde oyuna etki etme gibi bi secenek varsa kesinliks semih de 20 olmalı
    Düzeltme..........
    Last edited by PesimiSTyLa : 21.Haziran.2008 at 01:55 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    FM de sonradan oyuna girdiginde oyuna etki etme gibi bi ecenek varsa kesinliks semih de 20 olmalı
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Düzeltme..........
    Bu tarz olayları Fenerbahçe'de bol bol yaptı, çok kritik anlarda çok düzgün, çok temiz vuruşlar yapabiliyor, doğru yerde doğru zamanda bulunuyor, her zaman posizyonu resmen seziyor ve bunu sürekli yapıyor.

İlk 11'de de iyi oynamaya başladı bu sezon, keşke olsa

O golün Semih'ten geldiğine inan hiç şaşırmadım ...

Ole Gunner Solskjaer nasıl bir yedek efsanesi ise, o da aynen öyle ...
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

vee soğukkanlılıkta 16
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Evet soğukkanlılığı +16 olmalı çünkü Hırvat maçında da ne kadar soğukkanlı olduğunu gösterdi hiç heyecanlanmadan topu 90'a nişanladı...
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

topsuz alana 20 verılse kımsenın gıkı cıkmazz.....ıbrahımovıccten daha ıyı bence...

Sheriff Misafir

Semih çok gelişti, herkes farketmiştir herhalde.. Semih'i beğenmeyen biri olduğum halde benim bile gözüme girdi.. Gerçekten komple bir santrafor gibi oynuyor..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

santrafor özellikleri
    kafa:17
    jumping16
    güç14
    off the ball18
    fininshing 15

daha ne olsun yani bi santrafor daha ne ister
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    santrafor özellikleri
    kafa:17
    jumping16
    güç14
    off the ball18
    fininshing 15

daha ne olsun yani bi santrafor daha ne ister
    Jumping 16? Strength 14? Yani ziplamasi ve gucu ayni Rio Ferdinand gibi diyorsun - hatta Ferdinand'in gucu 13...

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

ama dünden beri bekliyorum....Semih konusunda bir arkadaş tek cümle bir söz söylemiş başkaca hiçbir yorum yok...

bunun nedeni şu: Çünkü takımlarımızın taraftarlarıda yönetimlere benziyor...çünkü nasıl ki galatasaray yönetimleri alt yapıya önem vermiş ve alttan gelen oyunculara el bebek gül bebek muamelesi yapmıştır..bir o kadarda fenerbahçe yönetimleri alt yapıdan gelen oyuncuları birtürlü tutmamıştır.....

Semihin CA sı PA sı mevzuu zaten FM de gördüğüm en büyük hatadır ama bunu değiştiremedik malesef... çünkü onun boş kaleye gol atmaktan başka bi şey yapmadığını düşünen futbol uzmanlarımız semihi BEBBE den daha kötü santrafor olarak görmeye devam ettikçede bu değişmeyecek..

bir arkadaşım geçenlerde bir ifadesi vardı FM nin kendi yıldızları var diye ..evet (önceki sürümlerden)kallström gibi adu gibi bunun örnekleri çok...ama şunu anladık Semih hiçbir zaman FM yıldızı olamayacak ama Sanal alemin olmasada gerçek futbolun yıldızı olmaya devam edecek...

umarımki FM de artık hiçbişey beklemiyorum Semih için ama en azından gerçek futbol arenasında yıldız olarak kalmaya devam eder...Çeklerede golünü atacak ve bizleride sevince boğacak...
    ...
    BU SEMİH İÇİN YAZDIĞIM SON YAZIYDI İSVİÇRE TÜRKİYE MAÇI SONRASI ARDA TURANA METHİYELER DÜZÜLÜRKEN VE SEMİHE YÖNELİK TEK CÜMLE DIŞINDA BİR ŞEY SÖYLENMEMİŞKEN..

YAZININ TÜMÜ BU KADAR DEĞİL MERAK EDENLER TÜMÜNÜDE ARKA SAYFALARDA BULABİLİRLER...

TURKSPORTAL FORUMUNA GİRDİĞİMDEN BERİ ADETA YALVARDIM SEMİH İÇİN YAZDIĞIM KAÇ YAZI VAR BU KONUDA BİLMİYORUM AZCIK BİLE BENİM YAZDIKLARIMI OKUYANLAR BİLİRLER.

ÇOK SÖYLEDİK ÇOK YAZDIK AMA ÖYLE ELEŞTRİLER ÖYLE AĞIR SÖZLER DUYDUMKİ ONUN İÇİN

EN SON GELDİĞİM NOKTADA YUKARIDAKİ YAZININ SONUNDA BELİRTTİĞİM GİBİ FM DE ARTIK HİÇBİR ŞEY BEKLEMİYORUM SEMİH İÇİN GERÇEK FUTBOL ARENASINDA YILDIZ OLARAK KALMAYA DEVAM EDER DEDİM.

ÇEKLEREDE GOLÜNÜ ATACAK VE BİZLERİDE SEVİNCE BOĞACAK DEMİŞTİK AMA DEMEKKİ KISMET ÇEKLERE DEĞİL HIRVATLARAYMIŞ..

YİNE DİYORUM SEMİH İÇİN FM ARAŞTIRMACILARIMIZDAN HİÇ BİR ŞEY BEKLEMİYORUM SİZLER ONU 135-137 CA LIK PA LIK OYUNCU OLARAK GÖRMEYE DEVAM EDİN....

YETERKİ GERÇEK FUTBOL ARENASINDA ODA GOLLERİYLE BİZLERİ SEVİNCE BOĞMAYA DEVAM ETSİN......

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

cengiz abi semihi bence olması gerektiği gibi yapacaktır.güvenebilirsiniz.

zaten semih 8.0.2 çıktıktan sonra daha iyi bir oyun sergilemeye başladı.semihi oyunda şimdikinden daha kötü diye kızmaya gerek yok bence.en doğru şekilde özelliklerini verecektir cengiz abi.

p.a. sını belirlemek başta fenerbahçe araştırmacısı olarak cengiz abi sonrada ömer abiye kalmış bir iş.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by Lionel Andres Messi View Post
    cengiz abi semihi bence olması gerektiği gibi yapacaktır.güvenebilirsiniz.

zaten semih 8.0.2 çıktıktan sonra daha iyi bir oyun sergilemeye başladı.semihi oyunda şimdikinden daha kötü diye kızmaya gerek yok bence.en doğru şekilde özelliklerini verecektir cengiz abi.

p.a. sını belirlemek başta fenerbahçe araştırmacısı olarak cengiz abi sonrada ömer abiye kalmış bir iş.

kimseye kızdığımız mızdığımız yok...

araştırmacılardanda bi şey istediğimde yok...

ayrıca hiçbir güvensizlik duymuyorum...

güvensizliğimiz olsa araştırmacılara inanmasak bu forumlarda saatler harcamaktansa 10 dakikada editörden yaparım bir semih profili çıkarım için işinden...

herzaman yazdım genede söylüyorum genel olarak türkiye ligi araştırma ekibi son derece başarılıdır...

temelde iki eksiği vardır bana göre

1. si oyunculara PA ve CA artışında diğer ülke araştırmacılarına göre çok fazlasıyla hassastır.

2. si bazı oyunculardaki gerçek potansiyeli bir türlü anlamamıştır....bunun 8.02 ye 8.0 le falan alakası yok..ben foruma girdiğim ilk yazı nın başlğı "yıllardır süren yanlışlar 2007 de bittimi" de izah etmişimdir bu durumu ...İşte bu oyunculardan biri SEMİH ŞENTÜRK tür diğeri Mehmet YILDIZ dır...Birtürlü bu adamlara ısınamamıştır bizim araştırma ekibimiz. ne demek istediğimi anlaman için 8.0 8.02 yi falan değil 3-4 yıllık FM araştırmalarını da bilmen ve göz önüne alman gerekiyor...

---------------------------------------------------------------------------
    .araştırma ekibinden SEMİHİ arıtırn mı yazmışım..profilini değiştirinmi demişim....

zamanında söylemişiz ama yapmamışlar kendi işleridir kendi yetkileridir...ve bende saygı duyuyorum ve FM de yıldız olmayacak ama gerçekte yıldızlığı sürsün düyorum..

bazen kraldan çok kralcı oluyorsunuz ...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Jumping 16? Strength 14? Yani ziplamasi ve gucu ayni Rio Ferdinand gibi diyorsun - hatta Ferdinand'in gucu 13...
    valla ingiliz araştırmacılar dengesizse benim suçummu yani benim kriterlerime göre rio jumping 18 güç 15 tir semihte 16 ya 14 tür nesi acayip geldi ben onu anlayamadım.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    İşte bu oyunculardan biri SEMİH ŞENTÜRK tür diğeri Mehmet YILDIZ dır...Birtürlü bu adamlara ısınamamıştır bizim araştırma ekibimiz. ne demek istediğimi anlaman için 8.0 8.02 yi falan değil 3-4 yıllık FM araştırmalarını da bilmen ve göz önüne alman gerekiyor...
    abi ben genelde şöyle düşünüyorum arkadaşlarımdaki problemi biz türk futbol mantalitemizin getirisi olarak hep istiyoruzki futbolcu maymun gibi olsun çevik olsun deli gibi çalım atsın 3-5 kişi arasına girsin çıksın çünkü onlar bizim gözümüzü okşuyor adam iyi kafa topu alıyormuşş pehh mesele değil bizim için çok dayanıklıymış 120 dk maça çıkarmış mesele değil

-çalım atıyormu?- yok atamıyor ee kötü o zaman

yada ülkeye kenet andersonn geldi mesela bir tane fenerbahçelinin aklında yoktur ama ortega geldi hala konuşulur nasıl kaçırdık diye kenetin geçmişinde bir efsaneydi. mesela van hoijdonk geldi. Frikik atmasa biz ona düz topçu deriz ciddiyim göremeyiz yani faydalarını çoğu kişinin o kadar bilgisi yok

ha anelka gelir taç çizgisinde iki çalım atar gönülleri feth eder sonra deriz ahh be kaçırdık bu adamı

mesela bir iki bana göre çalım torpillisi hala var örnek vereyim
    özer hurmacı geldiğinden beri naptı özer hurmacı 1 maç kazandırdımı takımına ne yaptı özer hurmacı kaç maça çıktı kaç asisti var
    nizamettin ersun döneminden beri var kaç sene oldu ne yaptı nizamettin
    sezer öztürk oda aynı ne yaptı bu herif kaç senedir
    bakın şimdide hakettiğini bulamayanları yazalım semih ve mehmet yıldız dan başka
    mesela mehmet yılmaz de nigristen daha iyi oynadı sürekli 11 oynadığı her periot muhteşemdi
    mesela okan öztürk şimdi değil ama rizede tam bir son vuruş ustasıydı kimse göremedi
    zamanında cenk işler , coşkun birdal onlarıda kimse göremedi sadece fm anlamında da söylemiyorum bunu
    sonra emre aşık hiç bir zaman kaliteli bir futbolcu olarak görülmedi ama profesyonalliği her zaman üst seviyededir
    servet hala daha yetersiz yapılıyor sahada adamın canı çıkacak o zaman verilecek hakettiği değerler
    hakan baltada gitmez umarım çalım atamıyor diye

öyle işte biz futbol mantalitemizi değiştiremediğimiz sürece bu adamlar gider
    Last edited by extensor : 21.Haziran.2008 at 15:52 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    Fikirlerim burada

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Jesus_FB View Post
    Evet biz çalım atamayanların ca'larını pa'larını hep düşük tutuyoruz!
    sitemkar biz cevap galiba ama en güzel örneği şudur tarık

biz türk furbol seyircisi barış özbeki değil serkan çalığı beğeniyoruz işte cehaletin emsali budur
    Fikirlerim burada

Sheriff Misafir

sitemkar biz cevap galiba ama en güzel örneği şudur tarık

biz türk furbol seyircisi barış özbeki değil serkan çalığı beğeniyoruz işte cehaletin emsali budur
    Beğenip beğenmeme konusu değil, sadece biz değil tüm dünya bunu seviyor, dünyada yılın futbolcusu seçilen oyunculara bak hep tekniği üst seviyede oyuncular seçilmiştir.. Bir Jan Koller hiçbir zaman bu kategoride değerlendirilmemiştir.. Futbol bu ayakla oynanır futbolcuda ayak olmalıdır sadece vücutla veya güçle yada ne bileyim topsuz alanlardaki etkinliğiyle futbolcu olunmuyor.. Komple bir oyuncu düşünelim.. Mesela Henry, Anelka, F.Torres, Adriano gibi bu oyuncular komple bir oyuncu, teknik, hava hakimiyeti var, topsuz alanda etkili topla beraber etkili vs. vs. futbolda en önemli oyuncular bence bunlardır yani komple oyuncular, ama bir Ronaldo bir Messi gibi maçın kaderine etki edebilecek(eden) oyuncular daha çok ön plana çıkar.. Niye; çünkü tek başına maç kazandırabilecek oyuncular bunlar.. Dünya'da yılın futbolcusu ödülü alan oyuncular skora etki edebilecek ve genelde topu ayağına aldığında tehlike yaratabilecek tipte oyuncular olmuştur.. Hiçbir zaman futbolda güç ön plana çıkmamalıdır.. Oyuncu güçlüyse tabiki bu göz ardı edilip oyuncunun özelliklerinde kesintiye gidilmez, ama bu sölediğini sadece Türkler olarak görme, tüm dünya böyle.. Tüm dünya Ronaldinho'ya, C.Ronaldo'ya, Messi'ye, Kaka'ya, Zidane'ye hayrdan..

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Burak dostum yine de ben Semih'in bir miktar bazı özelliklerinde artış olmasından yanayım. Sonucunda adam atıyor, yani şansta bir yere kadar... Adam atıyor..
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Semih topsuz alanda çok hareketli attığı golde buna örnek..Fırsatçı diyebilir golden önce bi kaç pozisyondada zorlayıp haaya zorladı semih.

Nesil
    2003

YİNE DİYORUM SEMİH İÇİN FM ARAŞTIRMACILARIMIZDAN HİÇ BİR ŞEY BEKLEMİYORUM SİZLER ONU 135-137 CA LIK PA LIK OYUNCU OLARAK GÖRMEYE DEVAM EDİN....
    Kac CA'lik oyuncu olarak gormemiz lazim peki?

Mesela bir Hakan Yakin'in 135'lik CA'si da mi yetersiz? 3 gol atti sonucta Euro'da degil mi?

Ya peki gecen Euro'da yildizlasan Charisteas'in 127 CA almasi nasil olabilir?

Pavlyuchenko Semih kadar gol atmis Rusya icin. O da 143 CA'lik adam. Ustelik en azindan fizigi Semih'den daha iyi ve Rusya'da basardigi gol ortalamasi, Semin'in Turkiye'de basardigindan pek farkli degil.

Gekas 2 sene once Bundesliga gol krali oldu degil mi? CA'si neden 138 o zaman?

Bir forvet oyuncusunun yuksek CA almasi icin onemli olan ozellikler belli.

En once hizli olacak, hizi ile rakip defansi dagitabilecek. Bununla beraber cok iyi de hizlanabilecek, yani en yuksek hizina nispeten daha hizli ulasabilecek.

Bu ozellikler bitiricilik, ziplama, ilk temas, soguk kanlilik, topsuz alan, kuvvet gibi ozelliklerden 2 kat daha onemli CA icinde.

Bitiricilik, ziplama, ilk temas, soguk kanlilik, topsuz alan, kuvvet ise onseziler, ceviklik, dripling becerisi, teknik gibi ozelliklerden en azindan 2 kat daha onemli.

Onseziler, ceviklik, dripling becerisi, teknik ise denge, dayaniklilik, orta yapma, uzun sut, pas, konsantrasyon, kararlar, pozisyon alma, yaraticilik, caliskanlik'dan yine en azindan 2 kat daha onemli.

Simdi kafanizda bir muhasebe yapin. Semih'in cok iyi diyebilecegimiz ozellikleri hangi kategoriye giriyor.

Bir ornek verin mesela. Semih bir futbolcu olarak (hiz/hizlanma, onseziler, bitiricilik, teknik vs. vs. vs. acisindan) dunyada baska hangi oyuncuya benziyor? O futbolcu hangi CA'yi almis acaba?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by EreN View Post
    Burak dostum yine de ben Semih'in bir miktar bazı özelliklerinde artış olmasından yanayım. Sonucunda adam atıyor, yani şansta bir yere kadar... Adam atıyor..
    ne şansı dostum ya futbolda şans diye bişey yoktur binlerce farklı olay maçın sonucunu değiştirir

sadece son golü örnek veriyorum mesela fm diliyle
    semihin off the ball 9 olsa orda beklemez yüksek off the ballı oyuncu olduğu için tehlike bölegesinde bulunuyor
    gücü düşük olsa kafaya çıkamaz 190 lık simunic uzaklaştırır jumpingi kötü olsa simuniç yine uzaklaştırır
    mesela o pozisyonda semihle nihat yer değiştirse gol olmaz fatih terim semihi hiç almamış olsa yine olmaz
    semihin ön sezileri kuvvetli olmasa mesela sabri gibi olsa topu aranır etrafta nerde bu diye semih gibi arkasını dönüp vuramaz sabri aranırken top uzaklaştırılır
    semihin soğukkanlılığı yüksek olmasa o vuruşu yapamaz ayakları dolanır mesela bi mehmet topal yada kazım olsa üstten auta vurur.

işte bak bir pozisyonda bile bi sürü değişken var futbolda şans yoktur. binlerce olasılık vardır
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Mesela bir Hakan Yakin'in 135'lik CA'si da mi yetersiz? 3 gol atti sonucta Euro'da degil mi?

Pavlyuchenko Semih kadar gol atmis Rusya icin. O da 143 CA'lik adam. Ustelik en azindan fizigi Semih'den daha iyi ve Rusya'da basardigi gol ortalamasi, Semin'in Turkiye'de basardigindan pek farkli degil.

En once hizli olacak, hizi ile rakip defansi dagitabilecek. Bununla beraber cok iyi de hizlanabilecek, yani en yuksek hizina nispeten daha hizli ulasabilecek.

Bu ozellikler bitiricilik, ziplama, ilk temas, soguk kanlilik, topsuz alan, kuvvet gibi ozelliklerden 2 kat daha onemli CA icinde.

Bitiricilik, ziplama, ilk temas, soguk kanlilik, topsuz alan, kuvvet ise onseziler, ceviklik, dripling becerisi, teknik gibi ozelliklerden en azindan 2 kat daha onemli.

Onseziler, ceviklik, dripling becerisi, teknik ise denge, dayaniklilik, orta yapma, uzun sut, pas, konsantrasyon, kararlar, pozisyon alma, yaraticilik, caliskanlik'dan yine en azindan 2 kat daha onemli.

Simdi kafanizda bir muhasebe yapin. Semih'in cok iyi diyebilecegimiz ozellikleri hangi kategoriye giriyor.

Bir ornek verin mesela. Semih bir futbolcu olarak (hiz/hizlanma, onseziler, bitiricilik, teknik vs. vs. vs. acisindan) dunyada baska hangi oyuncuya benziyor? O futbolcu hangi CA'yi almis acaba?
    klose ' ye benziyor klose kaç ca almış

ama şuda var iş kıyas işi pavluckhenko 143 se semih 135 olabilir bişey demem ona
    yeterki dengeli olsun herşey
    Last edited by extensor : 21.Haziran.2008 at 22:59 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    Fikirlerim burada

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

ne şansı dostum ya futbolda şans diye bişey yoktur binlerce farklı olay maçın sonucunu değiştirir

Ben zaten o yorumu semihin attığı her golü şansa bağlayanlara istinaden yaptım. Şans şans diyorsunuz tamam ama adam atıyor şansta bir yere kadar demek istemiştim

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

aynen öyle, off the ball yada türkçesi takipçilik olmadıktan sonra olacak iş değil o. Anelka niye atamamışta semih atmış o zaman
    semihin attığı gollere şans diyen adam futbolun f sini bilmiyordur. Direk damga olarak futbol cahilidir sıfatına hak kazanır. Öyle bir yorumki ne kadar anlamayada çalışsam anlayabileceğim bir yanı yok bu işin
    Fikirlerim burada

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Ömer abi belki haklısın bu adamın-semih- belirgin bir özelliği yok ama hep aynı tip gollerde atmıyor süprizlerle dolu...

Nesil
    2003

Ömer abi belki haklısın bu adamın-semih- belirgin bir özelliği yok ama hep aynı tip gollerde atmıyor süprizlerle dolu...
    Semih kendi sansini kendi yaratiyor. Ama bunu ustun teknik yetenekleri ile degil, oyunun icinde hep olmaya calistigi icin kendi yaratiyor. Ne kadar cok denersen, ne kadar cok eline firsat gecmesi icin calisirsan o kadar yararli olursun. Eger takiminin, teknik direktorunun stili seninle uyusuyorsa basarili da oluyorsun.

Sabri her mac 5-6 pozisyonda sac bas yolduruyor ama yine de birseyler yapmak icin cabaliyor, savasiyor. Kimse yetenekli oldugunu dusunmuyor ama bakiyorsun GS'da cok iyi maclar cikartiyor, bakiyorsun Milli takimda cok iyi maclar cikartiyor 40 metre kosup rakip kaleciyi rahatsiz ediyor sonra bir 40 metre daha kosup rakibe baski yapip takimin topu kapmasini sagliyor.

Ama teknik mi? rakibini (topu ayagina dolamadan) gecebiliyormu? Ortalari cok mu isabetli? Pozisyon almasi, markaji cok mu iyi? Yoo. Ama adami Italyan takimlari isteyip duruyor. Onun on plana cikan hiz/hizlanma ozelliklerini kullanmasini saglayan bir sistemde de basarili oluyor, goller atiyor, asistler yapiyor. Ancak pek de kaliteli bir oyuncu olmadiginin onune gecemiyor bu.

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Sheriff Misafir

Erencim tabiki Semih yol katetimş bunu herkes görüyor.. Tarık'ta söylüyor zaten artış yapıldığını.. Ordaki konu farklı konu

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

ömer

senin gözünde hiçbir zaman önemli bir oyuncu olamayacak çünkü senin futbol bakışında senin futbol felsefende bu tip ounculara fazla yer yok...

yani yazdığın örneklere bak abi...

bak ben ne yazmışım 135 CA lık 137 PA lık oyuncu demişim..

hakan yakın diyorsun...

135 ca öylemi abi peki kaç PA ...

ben semihe 160 civarı bir PA istesem artık gelişemez dersiniz hemen...ama 30 uza girmiş hakan yakına adamlar acımamıştı (8.02 yi tam hatırlamıyorum 8.0 da 16o küsür falandı 8.02 de çok düştüğünü sanmıyorum)

gekas demişsin abi...138 CA dimi Peki kaç PA bu 26 yaşındaki gekas..yanlış hatırlamıyorsam 160 küsür..

biz desekki semih 160 küsür PA alsın hemen zıplarlar...artık semih o kadar gelişemez. ama onunla yaşıt Geks gelişebilir...

Ömer bence dünyadan örnekler vererek asla semhin PA sını ve CA sını açıklama abi..

çünkü sana onun hiçbir meziyetlerine sahip olmayan ama onDAN 20-30 PUAN FAZLA PA ya sahip onlarca örnek veririm ...şimdi senin kadar konuya hakim biri hiç olmazsa bu yoldan izah etmesin abi...

şimdi meziyetlere gelince

abi sen bu konuda şartlanmışsın hangi özelliğini yazayımki sana...çıkacaksın karşıma falan adamınki bile şu kadar diyeceksin...dediğim gibi olayı sen görmek istediğin gibi baktıktan sonra ne yazsam sonuç değişmeyecekki...

şmidi valon behramiyi gördün abi sabriden daha fazla neyini gördün bu adamın bu turnuvada...
    ama sabriyle aralarında 40 puana yakın PA farkı var...

abi oliçi izledin işte ne farkı vardı sahada Semihten..

söyle bana

sen yaz ayıran noktalrını da bizzöğrenelim...

pazar günükü maçta tümü semihten daha yüksek pA ve Ca ya sahip hırvat forvetlerin ne farkı vardı sahada abii söylermisin...

diğer oyuncular konusunda yine yazarız ederiz...

ama semih konusu bitti artık benim gözümde..

FM de bu çocuk 160 ları bir çok kendinden zayıf oyuncu gördüğü halde...Semih hiçbir zaman göremeyecek...

kabul edelimki Semihte ufak tefek göstermelk artışlar yapacaksınız...o kadar 137 pa olur belki 140 o kadar..

Sen bizi demogoji yapmakla yargılıyorsun gibi geliyor bana abi yani biz hep semihi gündeme getiriyoruz ama belirgin özelliklerini hiç yazmıyoruz ondan dolayı boş konuşuyoruz muamelesi yapıyorsun abi...

ben de bir dönem sözüne uyup çalıştım ettim..

attığı golleri izledim defalarca ..fenerin maçlarını kaydettim...uzun uzun uğraştım..

tam bilgileri paylaşacaktım kendimce ki FM forumuna girdim..

beni önce izleyin öyle fikirlerinizi yazın diyen şefimiz..

Semih için "boş kaleye yuvarlamaktan başka ne yapıyor " diye yazmış..

abi içimdeki bütün istek kayboldu..

o gün sinirimden elimdeki notlarıda yırrtım attım...

anladımki..sen bu adamı bi kere sevmiyorsun (şahsını değil elbette stilini) ve ne yazsak yinede sonuç değişmeyecek...

bu yüzden abi Semihin özellikleri şusu busu ..abi bahaneleri bırakalım ömer birbirimize samimi olalım...

bak çocuk değilim 2 ay sonra evlilik hazırlığı yapıyorum 8 senedir avukatlık yapıyorum...çocuk değilim ömer ben..

bırakalım abi bu özellikleri falan..

bu adamı tutmuyorsun..beğenmiyorsun ve ben hangi özelliğini yazsam ..ya bu CA da önemli değil diyeceksin..ya da karşıma başka oyuncuları öneme süreceksin (yukarıda olduğu gibi)

ama sonuç değişmeyecek..

son olarak şunu söyleyeyim..araştırma ekibi kendi üyeleriyle bağamsız bir çalışma gurubu...

biz istiyoruz diye Semihi 160 lara çıkarmak zorunda değil...

velhasıl ben bu konuda sizin yetkinize saygı duyuyorum ve haddimi biliyorum.....

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

pavlucenko bu seneyi çok kötü geçirdiği için ca sı o kadar az. birde fm 2009 da görelim onu.. en aşağ 145-150 ca olur. semih için 140 ca gibi bir değer düşünüyorum şahsen.. 150-155 pa da olabilir, o konuda tam emin değilim...

Sayfa 17 / 34 İlkİlk ... 7151617181927 ... SonSon

Mesaj Yetkileri