1 ile 30 arası toplam 1016 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Burak dostum yine de ben Semih'in bir miktar bazı özelliklerinde artış olmasından yanayım. Sonucunda adam atıyor, yani şansta bir yere kadar... Adam atıyor..
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by EreN View Post
    Burak dostum yine de ben Semih'in bir miktar bazı özelliklerinde artış olmasından yanayım. Sonucunda adam atıyor, yani şansta bir yere kadar... Adam atıyor..
    ne şansı dostum ya futbolda şans diye bişey yoktur binlerce farklı olay maçın sonucunu değiştirir

sadece son golü örnek veriyorum mesela fm diliyle
    semihin off the ball 9 olsa orda beklemez yüksek off the ballı oyuncu olduğu için tehlike bölegesinde bulunuyor
    gücü düşük olsa kafaya çıkamaz 190 lık simunic uzaklaştırır jumpingi kötü olsa simuniç yine uzaklaştırır
    mesela o pozisyonda semihle nihat yer değiştirse gol olmaz fatih terim semihi hiç almamış olsa yine olmaz
    semihin ön sezileri kuvvetli olmasa mesela sabri gibi olsa topu aranır etrafta nerde bu diye semih gibi arkasını dönüp vuramaz sabri aranırken top uzaklaştırılır
    semihin soğukkanlılığı yüksek olmasa o vuruşu yapamaz ayakları dolanır mesela bi mehmet topal yada kazım olsa üstten auta vurur.

işte bak bir pozisyonda bile bi sürü değişken var futbolda şans yoktur. binlerce olasılık vardır
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Kac CA'lik oyuncu olarak gormemiz lazim peki?

Mesela bir Hakan Yakin'in 135'lik CA'si da mi yetersiz? 3 gol atti sonucta Euro'da degil mi?

Ya peki gecen Euro'da yildizlasan Charisteas'in 127 CA almasi nasil olabilir?

Pavlyuchenko Semih kadar gol atmis Rusya icin. O da 143 CA'lik adam. Ustelik en azindan fizigi Semih'den daha iyi ve Rusya'da basardigi gol ortalamasi, Semin'in Turkiye'de basardigindan pek farkli degil.

Gekas 2 sene once Bundesliga gol krali oldu degil mi? CA'si neden 138 o zaman?

Bir forvet oyuncusunun yuksek CA almasi icin onemli olan ozellikler belli.

En once hizli olacak, hizi ile rakip defansi dagitabilecek. Bununla beraber cok iyi de hizlanabilecek, yani en yuksek hizina nispeten daha hizli ulasabilecek.

Bu ozellikler bitiricilik, ziplama, ilk temas, soguk kanlilik, topsuz alan, kuvvet gibi ozelliklerden 2 kat daha onemli CA icinde.

Bitiricilik, ziplama, ilk temas, soguk kanlilik, topsuz alan, kuvvet ise onseziler, ceviklik, dripling becerisi, teknik gibi ozelliklerden en azindan 2 kat daha onemli.

Onseziler, ceviklik, dripling becerisi, teknik ise denge, dayaniklilik, orta yapma, uzun sut, pas, konsantrasyon, kararlar, pozisyon alma, yaraticilik, caliskanlik'dan yine en azindan 2 kat daha onemli.

Simdi kafanizda bir muhasebe yapin. Semih'in cok iyi diyebilecegimiz ozellikleri hangi kategoriye giriyor.

Bir ornek verin mesela. Semih bir futbolcu olarak (hiz/hizlanma, onseziler, bitiricilik, teknik vs. vs. vs. acisindan) dunyada baska hangi oyuncuya benziyor? O futbolcu hangi CA'yi almis acaba?
    klose ' ye benziyor klose kaç ca almış

ama şuda var iş kıyas işi pavluckhenko 143 se semih 135 olabilir bişey demem ona
    yeterki dengeli olsun herşey
    Last edited by extensor : 21.Haziran.2008 at 22:59 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    Fikirlerim burada

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by extensor View Post
    ne şansı dostum ya futbolda şans diye bişey yoktur binlerce farklı olay maçın sonucunu değiştirir

Ben zaten o yorumu semihin attığı her golü şansa bağlayanlara istinaden yaptım. Şans şans diyorsunuz tamam ama adam atıyor şansta bir yere kadar demek istemiştim
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by EreN View Post
    Erencim tabiki Semih yol katetimş bunu herkes görüyor.. Tarık'ta söylüyor zaten artış yapıldığını.. Ordaki konu farklı konu

Mesaj Yetkileri