1 ile 30 arası toplam 46 sonuç

Konu: Fenerbahçe dünyanın en değerli kulubü!

Hybrid View

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by Ouzy View Post
    Herşeyi abartmayın.

Fenerbahçe niye dünyanın en değerli kulübü?
    Çünkü kulüp sadece gelirlerini toplayan şirketini halka açtı. Kâr garantisi olan bir şirket yani Fenerbahçe'nin halka açtığı şirket.

Bilmem anlatabildim mi?
    Barcelona, Galatasaray, Manchester UTD, A.C Milan, INTER bunlarda şirket.. halka açık..
    ve Galatasaray bugün %70'i halka açık olmasına rağmen sadece 200milyonlu değerlerde iken fenerbahçe %10luk kısım ile dünya listelerinde liderliğe oturmuş durumda..Kabullenmeniz lazım.. İstiyorsanız birde ekonomi uzmanlarının raporlarını okuyun...
    Milyonlarca dolar nakit akışı var şu an kulübe..
    Gs her transferine, yaptırdığı herşeye stad dahil sponsor ararken fenerbahçe 55binlik bir şaheser dikti, 10 tane tesis yaptı 10binlik şahane bir spor salonu yapıyor ay rıca iş merkezi projesi için para aktarımı başladı bile...

Quote Originally Posted by EreN View Post
    Barcelona, Galatasaray, Manchester UTD, A.C Milan, INTER bunlarda şirket.. halka açık..
    ve Galatasaray bugün %70'i halka açık olmasına rağmen sadece 200milyonlu değerlerde iken fenerbahçe %10luk kısım ile dünya listelerinde liderliğe oturmuş durumda..Kabullenmeniz lazım.. İstiyorsanız birde ekonomi uzmanlarının raporlarını okuyun...
    Milyonlarda dolar nakit akışı var şu an kulübe..
    Arkadaşım raporları senin okumaya ihtiyacın var, senin kabullenmen lazım.

Birincisi; Galatasaray'ın 70'i değil, % 25-30'u halka açık (sanırsam). Ne kadarda abartmışsın.

İkincisi; birşey söylüyim sana, şirket değeri halka açık olan kısım değildir. Sirket değeri nasıl hesaplanır bunu anlatacağım şimdi.

X şirketi hisselerinin % 20'sini halka açmak ister, bu şirketin hisselerinin % 20'lik kısmı -rakamlar sallama- 1.000 lota bölünür. Her lotun değeri 10 YTL'dir. Böylece bu şirketin halka açık kısmının değeri 10 x 1.000 = 10.000 YTL olur ama bu şirketin halka açık kısmının değeridir, şirketin değeri değil. Şirketin değeri için geri kalan kısmı da hesaplamamız gerekir. Eğer şirketin % 20'si 10.000 YTL ise (20x5=100, 10.000x5=50.000) şirketin değeri 50.000 YTL'dir.

Bilmem anlatabildim mi/anlayabildin mi?

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by Ouzy View Post
    Arkadaşım raporları senin okumaya ihtiyacın var, senin kabullenmen lazım.

Birincisi; Galatasaray'ın 70'i değil, % 25-30'u halka açık (sanırsam). Ne kadarda abartmışsın.

İkincisi; birşey söylüyim sana, şirket değeri halka açık olan kısım değildir. Sirket değeri nasıl hesaplanır bunu anlatacağım şimdi.

X şirketi hisselerinin % 20'sini halka açmak ister, bu şirketin hisselerinin % 20'lik kısmı -rakamlar sallama- 1.000 lota bölünür. Her lotun değeri 10 YTL'dir. Böylece bu şirketin halka açık kısmının değeri 10 x 1.000 = 10.000 YTL olur ama bu şirketin halka açık kısmının değeridir, şirketin değeri değil. Şirketin değeri için geri kalan kısmı da hesaplamamız gerekir. Eğer şirketin % 20'si 10.000 YTL ise (20x5=100, 10.000x5=50.000) şirketin değeri 50.000 YTL'dir.

Bilmem anlatabildim mi/anlayabildin mi?
    Tamam o zaman sen yukardaki formüle göre hesapla bir fenerbahçe'nin değerini bakalım ne çıkacak?
    Peki bu rakamlara göre galatasaray yani senin takımın bu işin neresindedir? geliri nedir? gideri nedir? değeri nedir? Haber tüm ekonomi dünyasında aynen yer alırken onlarca ekonomist aptal mı da yok canım böyle birşey şu şu şu demiyorda hepsi kabul ediyor durumu

Quote Originally Posted by EreN View Post
    Tamam o zaman sen yukardaki formüle göre hesapla bir fenerbahçe'nin değerini bakalım ne çıkacak?
    Peki bu rakamlara göre galatasaray yani senin takımın bu işin neresindedir? geliri nedir? gideri nedir? değeri nedir? Haber tüm ekonomi dünyasında aynen yer alırken onlarca ekonomist aptal mı da yok canım böyle birşey şu şu şu demiyorda hepsi kabul ediyor durumu
    Ben en değerli kulübün FB olduğuna (Türkiye'de) itiraz etmiyorum ama Fortis'i falan geçmesi diye birşey yok.

O mesajı arkadaş şirket değerini yanlış hesapladığı için yazmıştım. Ne kadarı halka açıksa bir şirketin, sadece o kısımın parasal değerine "şirket değeri" dendiğini sandığı için o mesajı göndermiştim yani.

Mesaj Yetkileri