1 ile 30 arası toplam 46 sonuç

Konu: Fenerbahçe dünyanın en değerli kulubü!

Hybrid View

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Kulüplerin halka açılış şekillerini biliyorum fakat şöyle bir haber var mesela;
    United'ı geride bıraktı
    Dün 100 YTL ile tarihinin en yüksek seviyesinden kapanan Fenerbahçe'nin piyasa değeri halka açıldığı Kasım 2004'ten bu yana 10 kattan fazla arttı. Fenerbahçe 2 milyar doları aşan piyasa değeri ile Forbes'ın mayısta yayınladığı listede 1.8 milyar dolarla ilk sırada yer alan M. United'ı da geride bıraktı. Forbes'in mayıstaki listesine göre Real Madrid'in değeri 1 milyar 285 milyon dolar, Arsenal'ın değeri 1.2 milyar dolar, Liverpol'un değeri 1 milyar 50 milyon dolar, Bayern Münih'in değeri 917 milyon dolar, Milan'ın değeri 798 milyon dolar, Barcelona'nın değeri 784 milyon dolar seviyesinde bulunuyordu.
    Nedense Fenerbahçe ile aynı tip halka açılan Madridte listede manchester ile kıyaslanıyor.. ya o adamlar birşey bilmiyor..bilemiyorum artık..
    Ayrıca Piyasa hacmi bakımından işlem görme bakımından ve borsa değeri bakımından Fenerbahçe'nin halka açılan şirketi bugün itibariyle satılmaya kalktığında FORTIS'ten daha pahalı durumda..
    ek olarak gsnin %35-40 FORTIS'in %86 civarı halka arzı söz konusuymuş

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by EreN View Post

Nedense Fenerbahçe ile aynı tip halka açılan Madridte listede manchester ile kıyaslanıyor.. ya o adamlar birşey bilmiyor..bilemiyorum artık..
    Ayrıca Piyasa hacmi bakımından işlem görme bakımından ve borsa değeri bakımından Fenerbahçe'nin halka açılan şirketi bugün itibariyle satılmaya kalktığında FORTIS'ten daha pahalı durumda..

Yani atıyorum 70 YTL'si olan bi X şahsı Fortis Hisselerlinden alabilirken Fenerbahce hisselerinden alamaz..

Kimse "Fenerbahçe'nin giderlerini de işin içine kattık mı değeri şu kadar olur" demez, bu açıdan böyle karşılaştırmalar nispeten doğaldır ellerinde başka veri olmadığı/olamadığı için (benim için doğal olmasa bile).

Ama dediğim gibi olay bundan ibarettir, FB'nin ManU'dan veya Fortis'ten daha değerli olduğu saçmalıktan ibarettir.

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by Ouzy View Post
    Kimse "Fenerbahçe'nin giderlerini de işin içine kattık mı değeri şu kadar olur" demez, bu açıdan böyle karşılaştırmalar nispeten doğaldır ellerinde başka veri olmadığı/olamadığı için (benim için doğal olmasa bile).

Ama dediğim gibi olay bundan ibarettir, FB'nin ManU'dan veya Fortis'ten daha değerli olduğu saçmalıktan ibarettir.
    Sana tek bir soru,
    temettüler dağıtılırken MANU mu daha çok dağıtacak ? Fenerbahçe mi miktar olarak..

Sana tek bir soru,
    temettüler dağıtılırken MANU mu daha çok dağıtacak ? Fenerbahçe mi miktar olarak..
    Sanırım Fenerbahçe ama bunun ne alakası var?

Bu Fenerbahçe'nin ManU'dan veya Fortis'ten daha değerli olduğu anlamına gelmiyor.

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Sanırım Fenerbahçe ama bunun ne alakası var?

Bu Fenerbahçe'nin ManU'dan veya Fortis'ten daha değerli olduğu anlamına gelmiyor.
    Madem daha değersiz neden daha fazla para dağıtıyor? saçmalık asıl budur.
    Sistemleri farklı fakat sonucunda her şirketin değer olayı aynı hesaba göre yapılıyor. Sadece değişen şey hisse senedi çeşidine göre gösterilen ilgi... Fenerbahçe'ye gösterilen ilgi kendisiyle aynı yapıdaki Madrid'ten bile fazla ve madritten global borsalarda daha değerli bir kulüp..Hatırlarsanız Halka Arz şeklimiz Madrid örnek alınarak yapılmıştı.

Madem daha değersiz neden daha fazla para dağıtıyor? saçmalık asıl budur.
    Sistemleri farklı fakat sonucunda her şirketin değer olayı aynı hesaba göre yapılıyor. Sadece değişen şey hisse senedi çeşidine göre gösterilen ilgi... Fenerbahçe'ye gösterilen ilgi kendisiyle aynı yapıdaki Madrid'ten bile fazla ve madritten global borsalarda daha değerli bir kulüp..Hatırlarsanız Halka Arz şeklimiz Madrid örnek alınarak yapılmıştı.
    Gösterilen ilgiyle şirket değerinin bir alakası yok. Arkadaşım anlatamıyorum Fenerbahçe'nin halka açtığı şirket sadece geliri olan bir şirkettir ve bütün gazetelerde çıkan haberlerde bu "sadece geliri olan şirketin" değeri yazılmıştır, Fenerbahçe'nin değil. Fenerbahçe'nin değeri olması için Fenerbahçe'nin tam anlamıyla analiz edilmesi yani işin içine giderlerin de katılması gerekir.

Anlatabiliyor muyum? Fenerbahçe'nin "sadece gelirleri olan şirketi" ManU'nun "hem geliri, hem gideri" olan şirketinden daha değerlidir ama Fenerbahçe kulübü Manchester United kulübünden daha değerli değildir.

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Gösterilen ilgiyle şirket değerinin bir alakası yok. Arkadaşım anlatamıyorum Fenerbahçe'nin halka açtığı şirket sadece geliri olan bir şirkettir ve bütün gazetelerde çıkan haberlerde bu "sadece geliri olan şirketin" değeri yazılmıştır, Fenerbahçe'nin değil. Fenerbahçe'nin değeri olması için Fenerbahçe'nin tam anlamıyla analiz edilmesi yani işin içine giderlerin de katılması gerekir.

Anlatabiliyor muyum? Fenerbahçe'nin "sadece gelirleri olan şirketi" ManU'nun "hem geliri, hem gideri" olan şirketinden daha değerlidir ama Fenerbahçe kulübü Manchester United kulübünden daha değerli değildir.
    E biz sabahtan beri şirket değerinden bahsediyoruz zaten. Ve defalarca söylememe rağmen arz şeklini bildiğimi sen hala bilmemekle beni suçluyorsun oda garip..
    Fenerbahçe'nin stili gelirleri X şirketi giderler Y şirketine ait şekildedir ve bu borsadakiler için çok kârlı bir iştir ve tutarsa fenerbahçeye çok deli para akışı olurı nakit açısından ki tutmuş işte ortada.. neyse uzatmaya gerek yok olay az çok anlaşıldı zaten..
    Bide bana asla bir daha anlaması kıt muamelesi yapma! her üç cümlenin 2si anlayabiliyor musun olmazsa bir sonraki herhangi sözlü paylaşımda bu beni mutlu eder arkadaşım.. anlıyorsun dimi?

Mesaj Yetkileri