Eşi sorun olmaz, Jardel'in eşi de olaylıydı, tezahuratları bile vardı hatta Avrupa'da da örnekleri var bunun, mesela Hamburg'da oynayan van der Vaart'ın eşi de oldukça ünlü birisi, Sylvie van der Vaart, onunla ilgili kendi taraftarları bile pankart açıp tezahurat yapıyorlar.

Ben ilk kez bu kadar formda bir oyuncunun transferini görüyorum. Son yılların bana göre en iyi transferi. La Liga veya başka büyük bir ligin gol kralı gelmedi hiç şu ana dek. Geçmiş gol kralları gelmiş olabilir ama geldiğinde en son sezonun gol kralı ünvanıyla gelen olmadı diye hatırlıyorum. Muhteşem transfer, hayırlı olsun.

İspanyol hocamız Aragones sıkıntı çekmeyecek takımla iletişim kurarken, sadece Türk oyuncularla problem yaşayabilir iletişimde. Yabancıların tamamı ile anlaşabiliyor.

Roberto Carlos, İspanya'da yıllarca futbol oynadı, İspanyolca biliyor.
Lugano'nun ana dili İspanyolca.
Kezman 1 yıl İspanya'da futbol oynadı, derdini anlatabilecek kadar, anlaşabilecek kadar İspanyolca biliyordur.
Alex, Edu, Deivid, Vederson ise Portekizce biliyorlar haliyle ve Portekizce de İspanyolca'ya yakın bir dil.
Güiza zaten İspanyol.
Maldonado'nun da ana dili İspanyolca.

Yani yabancı futbolcuların tamamıyla muhteşem iletişim kurabilir Aragones. Tek sıkıntı yerlilerde ama onlarla da tercüman ile anlaşacaktır.

Anlaşılmamaktan korkuyorum diyordu ama yabancılarımız sağolsun bu iletişim kopukluğunu önlüyorlar
_______

Sürekli çift forvet oynayacağız diye bir şey yok. Bence maçına göre çift forvet, maçına göre tek forvet oynayacağız. İspanya ile David Villa'nın sakatlığından ötürü final maçında orta sahayı beşlemiş, tek forvet oynatmıştı. Avrupa maçlarında duruma göre tek forvet oynarız, belki de Alex duruma göre yedek kalır, çift forvet oynarız ama iki tane ön libero koyarız, belli olmaz. Aragones'e sonsuz güveniyorum, o ne yapacağını bilir.